Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Jógázik az agyam

Birgének hála (mondat elején is kisbetű???) ma megtudtam, hogy nemcsak a családomnak teszek jót, amikor a századik sapkát kötöm vagy horgolom meg, hanem magamnak is. Mondjuk afelől kétségem sem volt, hogy ha nem szívesen csinálnám, akkor nem törném magam a kötőtűk csattogtatásával. Ahogy nyáron a motorozással ürítem ki az agyam, télire ez az elfoglaltság vált be.

Akkor hogy maradjunk a kronológiai sorrendnél, Tagama minionja után jött egy kis kitérő egy új technikával, a washi tape-pel, majd visszatértem a horgoláshoz. Először Lőrinc kapott egy szettet, ami abból a fonalból készült, amit még Anyu vett ősszel.

Ezután egy S.O.S. "megrendelés" következett: a férjem új telefonjának kellett új tok, de egy kis extrával. Miután olvasószemüveget hord, és állandó probléma, hogy hova tegye, hova tette, kellett a tokra egy külön kis zseb a szemüvegnek.

Bevallom, karácsonyra kissé kiégtem, ezért az unokatesóm ajándékát december 25-én kezdtem el. Gondoltam elkészülök 26-ra, amikor majd találkozunk, de sajnos nem jött össze. A családi ünneplés közben is kötöttem, és sajnálatos módon elfogyott a fonal, amit magammal vittem, úgyhogy nem tudtam átadni az ajándékot.

Mondjuk annyi előnye volt a dolognak, hogy így a maradék fonalból egy sál is készült a sapkához, és így elmondhatom, hogy ebből a fonalból maradt életemben a legkevesebb, kb. 10 cm. (Olyan már volt, hogy 10 cm-rel kevesebb lett a fonal, mint amennyi kellett...)


Egyenlőre a legfrissebb alkotás egy Harley-Davidson stílusú (szín-összeállítású) sapka a férjemnek. Sajnos a Wébermütze, amit neki készítettem, tavaly elveszett, úgyhogy kellett valami helyette. Azt a fonalat már nem lehet kapni, ezért most az időközben előkerült maradékokból csemegéztem.

Kb. harminc évnyi maradék fonal került elő, és minden egyes gombolyagról beugrik egy-egy pulóver vagy sapka, amit abból kötöttem. Igazán nosztalgikus érzés volt elbíbelődni a felgombolyításukkal. De ez már egy másik agy-ászana a jóga feladatkönyvben. :D

Most az jutott eszembe, hogy jó pár éve, mikor még a Wild magazinnál dolgoztam, az apróhirdetések gépelése töltötte be ugyanezt a feladatot... az volt az a monoton munka, amit senki más nem vállalt el, én meg boldogan csináltam éjjelente.


Neked mi az a tevékenység, amivel ki tudod kapcsolni az agyad télvíz idején?
  • Like
Reactions: 2 emberek

Hozzászólások

Most élem újra a türkíz korszakom! Egy ilyen szett nagyon jöhetne :) De basszus alakítsuk már meg a kötés, horgolás találkozót, mert egyedül nem megy :D

NaNa, Lőrinc szeme ennyire fekete, tényleg? Lassan majd le kell csapkodni a csajokat körülötte :love:
 
V
Újabban elmegyek úszni :) Csak a hosszokat számolom, azon se meditálok sokat, ha valahol eltévesztem, néhánnyal több a tervezettnél ártani biztos nem árt :)
 
Ápiszt, meg Röltexet, sőt még CRB-t is ismerek, de ehhez már fiatal vagyok :D És melyikben van ilyen csigás? :)
 
Előszöris: Kedves NaNa, nagyon örülök, hogy megmentesz egy kihalófélben levő hagyományt a horgolással! A mai lányok, asszonyok már nem bíbelődnek ilyennel, csak azzal a rohadt f.szbúkkal...:ne:
Nekem több dolog is ki tudja kapcsolni az agyam, egyik következett a másikból. Jó dolog a kertkapálás, gazolás is. Mi ugye falun lakunk, erőnkhöz képest van föld rendesen, többek között kukoricát szoktunk termeszteni, azt csövesen szedjük le, hagyományos góréba be, hadd száradjon, aztán télen, tél végén kopozni (sok fát tudunk megspórolni a csutájával is). Erre van egy kézi hajtásos gép, ami föl van szerelve egy félbevágott acél csőből készült jászolra (valamikor marháink is voltak, nemcsak én:D). Ebbe 5-6 zsák (3,5 mázsa) szemes kukorica is elfér, ha jól sikerül tekernem, akkor is egész nap se telik meg. Van idő agyalni, ami lehet jó meg rossz is. Úgy tereltem el a figyelmemet a motorokról 2012-ben, hogy azon agyaltam kopozás közben, hogy lehetne egy olyan Star Trek történetet kiagyalni, amiben a lehető legtöbb eddigi szereplő benne van, és még a többi történetnek is megfelel (sorozatok és mozifilmek). Annyira jól sikerült, hogy amikor gép elé ültem (sajnos az év nyarán munkanélküliként ráértem), egy egész tűrhető sztori már megvolt fejben. Szándékom az lett, hogy a Star Trek 50. szülinapja úgyis 2016-ban lesz, lefordíttatom, elküldöm az illetékeseknek, sztem nagyon jó kis születésnapi film születhetett volna belőle. De a fordítás a mai napig nem készült el, és egy jó filmhez legalább 2 év kell, úgyhogy erről önhibámon kívül lecsúsztam. Azóta csillaghajók módosításán, kitalálásán töröm az agyam, ha el akarom terelni a gondolataimat a családi, munkahelyi, anyagi (elég súlyos) gondokról, vagy pláne a motorokról:(. Csillaghajóm úgyse lehet (modell se, mert apám a motoroknál csak a sci-fiket gyűlöli jobban).
Azért egy modell mégiscsak van: ha rájövök, hogy kell ide fotót betenni, majd meglátjátok... a legkisebb Enterprise...
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
2,583
Hozzászólások
22
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére