Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

37/2014 Szerelem a monszun idején

Basszus idén már nem lesz motoros idő??? Ilyen vízbe, sárba még kimenni sincs kedve az embernek.
Azért szerencsére van, aki élvezi. És ahogy XV. Lajos mondá: Utánam az özönvíz.
  • Like
Reactions: 5 emberek

Hozzászólások

V
Nálatok legalább van gyeprács :) Nekünk ilyen esőben, a kapu előtt-mögött fél-fél méter szélesen áll a víz, csónak kell, hogy ki tudjuk nyitni... :)
 
Söndörrel két évig harcoltam, hogy ha gyeprácsot nem teszünk le, meg új követ se szórunk le, akkor legalább fűmagot tegyek ki.... Most már végre van fű, és az egy csomó sarat lefoglal. :D
 
V
Ja... csak a f*sznak van kedve még a kocsibejárón is füvet nyírni 2 hetente, így is elég nagy a telek :D Meg mondjuk maga a bejáró elég kavicsos, ott nincs gond a sárral, csak a kapunál, ahol a kutya kijárta... a gaz persze kiüt a keményre járt zúzottkövön is, úgyhogy gyomirtózni persze így is kell...:)
 
Söndör is próbálkozik a gyomirtóval, de én még nem jöttem rá, hogy az mire jó. A gyom lesárgul, gereblézhetsz ugyanúgy mint fűnyírás után, és két hét múlva megint kihajt (akármelyiket is szórja ki), a haszonnövének viszont beledöglenek. Most kéthetente füvet nyírni nem ugyanannyi meló? Ugyanúgy végigjársz, majd gereblézel.... és nincs tele méreggel a környék.
 
V
Annyi a "titka", hogy egyrészt a köves talaj miatt nincs is a bejárón olyan sok gyom, másrészt nem nő meg/nem engedjük olyan hosszúra nőni, hogy elszáradás után gereblyézni kelljen. Pont emiatt a nyírás se látszik/látszana rajta, olyan alacsonyra meg, ami már levinné, nem tudom állítani a fűnyírót, mert csak a kavicsot, port kavarja, a felvert kavics meg kicsorbítja a kést... Van olyan része is a kertnek, ahol meg azért nem tudjuk fűnyírózni, mert annyira egyenetlen a talaj (plusz van benne pár régi akáctönk is talajszinten), hogy mindenhol beakarna. Ott évente 1-2-szer kaszáljuk, a köztes időben viszont gyomirtunk, de azt is max. 2-szer egy évben.
A fűnyírás utáni gereblyézés ellen viszont hatalmas találmány a fűgyűjtős fűnyíró... ;)
 
Értelek már! Hm, ezek szerint akkor Söndör nem jól gyomirtózik. Hát, én agyhúgykövet kapot a fűgyűjtős doboztól ami a fűnyírón van, kb 2-3 perc alatt telidobálja és szaladgálhatok a kert másik végébe a fűvel. Inkább egyszer gereble mint 125x szaladgálás :D
 
V
Kicsi a fűgyűjtőtök :D Vagy túl hosszú/túl nedves/sűrű a fű, amit nyírni akarsz, esetleg túl rövidre akarod vágni...:)

Szentségelek amúgy én is rettenetesen... minden évben van valami gyom, aminek "szezonja" van, a hátsó kertben az egész füves terület tele van valami sz*rral. 2 éve lóhere volt, tavaly valami tarackféle, az idén viszont valami egyszikűféle, amit "szerencsére" nem lehet hagyományos, kétszikűekre ható gyomirtóval leszórni, amitől a fű megmaradna, de a gyom kihal közüle... és olyan sűrű, meg vastag levelű, hogy 3 hossz fűnyírás után tele van vele a gyűjtő... Úgyhogy ismerős az érzés. Kezdeni viszont csak úgy lehetne kezdeni vele valamit, ha kompletten újratelepítenénk a füvet azon a röpke 5-600 négyzetméteren... az meg azért jó, mert hiába küzdünk vele, ha a szomszédból mindig visszafúj valami magot a szél...
 
Hát, én még a kéthetente, háromhetente fűnyírást is sokallom. :D És tetszik ha hosszú! Anyósom ki van borulva rajta hogy a bokáég érő fű nálam a favorit :D Neki az már sok. Nála pázsit van (nem holmi fűűű), tömött, perzsaszónyegszerű, két centi magas szigorúan. Jah, meg nincs kutya amelyik lukat ás, és vérvakond se ami meg púpot :D
 
V
Most lettem amúgy kiokítva: az a baj a hosszúra hagyott fűvel, hogy ha van benne valami nem odavaló, akkor, ha magas, akkor már tud magot hozni, ami szóródik, ez meg egyenes út az elgyomosodáshoz.
Persze, ha az embernek nincs ideje hetente nyírni, netán valami egyébbel is szeretné tölteni a ráérős idejét kertészkedésen kívül...
 
Mina: megfordul a fejemben, amikor öreganyám nekitámadt apámnak, mert el voltunk havazva és nem tudtuk AZONNAL lenyírni nála a füvet az árokparton: "Nem köll kaszálni! Lóf_sznak köll kaszálni!!! Le van priccűve!!!" Mármint gyomirtóval. Az egész faluban az volt a legrondább árokpart.:boa:
NaNa: Ez egy tök aranyos, nagyon jól elkapott kép! A monszun meg találó hasonlat. Aszonták a tévébe, a globális klímaváltozás miatt északabbra húzódott fölülünk az az anticiklon, ami a napos, száraz nyarat szokta okozni, és a déli ciklonok csapadékot hozó szélei folyamatosba eltalálták a Kárpát-Medencét. Gyerekek, ez már akkor így is marad?:eek:
Azzal viccelődtek a diákok (mezőgazdasági suli), rá kell állni a rizstermesztésre :D:D
A fűnyírásról meg annyit, hogy még 10 éve is nálunk az egész falu kézikaszával rendezte a portát. Aztán bejöttek ezek a vállraakasztós motoros rettenetek, és már nem tudunk aludni. Na jó, én se tudok kaszálni, de legalább azt tudom, hogy kéne, meg hogy kell megfogni...:bang:
 
óóóóóó, a kasza... meg a sarló... és a kaszakő... hogy szerettem nézni az Édes Apukámat, ahogy sietség nélkül, takarékos mozdulatokkal, szép, egyenletes, nyugodt, de mégis haladós tempóban kaszált és dőlt-fogyott a dzsungel előtte... :sze:
Miután meghalt, jó ideig nem voltunk a telken... elloptak mindent, a kaszát is, a sarlót is, de még a kaszakövet is... de talán nem is baj... ha ilyesmi kerülne a kezembe, első körben a saját lábamat vágnám le szerintem, a következőben másét, de legalábbis ön- és közveszélyes lennék, az tuti :D Pedig kár ezekért a dolgokért... lassan-lassan senki nem lesz már, aki értene hozzá, és el fog felejtődni teljesen... :(
 
Ez a fogyasztói társadalom lényege. Hogy ne tudj megélni ipari termékek és professzionális szolgáltatások nélkül. :ne::boa:Mindennek oka, hogy a GDP-t használják gazdasági mutatóként, ami nem a gazdagság, hanem a pazarlás mutatója. :karomkodik2:De ez egy másik blog. Bocs az OFF-ért! Ha érdekel, írd meg privátba az emilcímed, küldök egy kis olvasnivalót. Nem sok, kb. ezer oldal:D
 
V
Hát, nem tudom... azért a párszáz hektáron gabonát termelők biztos nem sírják vissza a reggeltől estig kaszálást, meg a napokig tartó cséplést a kombájnok helyett... :) (Meg, őszintén szólva, annyira azért én sem vágyom rá, hogy a kb. egy délelőttnyi fűnyírótologatás helyett, jó 1 napot kaszáljak, bármennyire is szép a hagyomány...:) )
 
Vidék: nem, köszi :) Saját kútfőből is képes vagyok rémisztő összefüggéseket meglátni és félelmetes következtetéseket levonni, további 1000 oldalnyi összeesküvés-elméletre egyáltalán nincs szükségem :D Egyébként is feleslegesen stresszelném csak vele magam, mert én továbbra is azt mondom: a saját háza táján sepregessen csak mindenki szépen, kicsiben... :) Minek és hogy' akarják megváltani emberek a világot, akiknek a saját életük-lelkük sincs rendben??!?! :)

Bq: én is úgy gondolom, hogy nyilván használja az ember a modern kor vívmányait, használja ki, hogy általuk gyorsabban és kényelmesebben halad a dolgaival - én sem kívánnék teknőben mosni az automata mosógép helyett... de tudom, hogyan kell teknőben mosni, mert a nagymamám megtanított rá, meg a sulykolófára, meg szekercével tűzifát hasogatni, meg cserépkályhába vagy akár sparhelt-be begyújtani, tudom, hogyan kell kotlóst ültetni, csirkét nevelni, disznót tartani, működtetni egy petróleumlámpát, pedig panelban nőttem fel és ezekre sosem volt szükségem... de örülök neki, hogy tudom ezeket, mert soxor támadnak olyan utópisztikus gondolataim, hogy mi van, ha egyszercsak hirtelen kirántódik alólunk a civilizációs kényelem???? Biztosan láttad a Mad Max-et, talán olvastad Marle Malevil-jét, és van még 1-2 ilyen mű, ami ilyesmiről szól... szerintem nem kellene elfelejtenünk a hagyományos, mechanikus módját dolgoknak, mert bármikor szükség lehet ilyen tudásra! :) Mert most basszus lassan ott tartunk, hogy egy áramszünet megbénítja az életet: villany nélkül nem megy a cirkófűtés, nem működik a villanytűzhely, leolvad a hűtő, nincs tévé, számítógép, internet, sötét van, megáll a tömegközlekedés, és még sorolhatnám... miközben 60-70 évvel ezelőtt az Édes Apukám úgy nőtt fel, hogy nem volt náluk villany - az egész faluban!!!!! Azért, mert folyamatosan automata váltós autót vezetsz, még nem baj, ha elboldogulsz egy hagyományos váltós autóval is, nem? :)
Na meg én egyébként is Rák jegyű vagyok, és ragaszkodom a múltamhoz, a hagyományokhoz, a gyökereimhez... nekem igenis fáj, hogy már alig van ember, aki tudna kaszálni, sarlózni... :(
 
Mindenből a megfelelő mennyiséget kéne eltalálni szerintem. Szokták mondani, hogy régebben sokkal egészségesebben éltünk mert többet mozogtunk és nem volt annyi tartósítószer, de ilyenkor sosem merül fel egyikben sem, hogy az átlagéletkor 35 év volt és a gyermekhalandóság 70-80%-os... Most van automatizálás és civilizációs betegségek, tehát az a tuti, hogy még van mit fejlődni.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,821
Hozzászólások
30
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére