Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Vigyázz, fertőz!

Mina blogját olvasgatva jókat kacarásztam magamban, hogy a motorjai folyton összebeszélnek és közös csínyeket találnak ki, de nálunk meg úgy fest, járvány van, lehet, hogy szét kell ültetni a vasakat?

Kezdődött az egész pénteken, amikor egy konferenciára mentem, de aznap reggel még meló volt, így az első másfél előadást sikeresen le is késtem. Uccu persze motorral, késésben elporzok a lakásból, és már csak a helyszínen vettem észre, hogy jogosítvány, forgalmi, pénztárca, bankkártya minden otthon maradt, a gyomrom meg korog... Hosszú lesz így ez a nap, de szerencsére nemtávirat szabin van (az államvizsgára készül szegény), az előadás alatt gyorsan pötyögtem neki egy smst, hogy hozza utánam a cuccaimat.

Alig telt el fél óra, csörög a telefonom.
-Jé, máris itt vagy?
-Nem, elszakadt a kuplungbovden, gyere értem!
Nosza, konferencia otthagy, robogok nemtáviratért, hogy adjon pénzt, hogy vegyek bovdenjavító készletet (a múltkor venni akartuk, de drága volt, hát most ezt nekünk), vissza a motorhoz, javítás, vissza a konferenciára... végülis az egész napos belépőért sikerült 1+2 fél előadást meghallgatni (és azok sem voltak túl jók).

Hétvégén gurultunk egy kicsit Zéével, aki szintén elmesélte, hogyan szaggatta el a kuplungbovdent a közelmúltban.

De azt nem gondoltam, hogy én leszek a harmadik!
Ma reggel a Sziklakórházba menet éreztem, hogy valami nem kerek, sehogy nem akarja az ürest a Szöcske, de gondoltam, csak valami beállítási apróság, majd este megnézzük. Délután, a műszak végeztével persze kapkodás volt, mert még volt egy találkám, egy hosszú bevásárlólistám és este még dolgozni is kell... de hát úgy fest, hogy a Töttörö (copyright by Zéé) és a DRZ (mármint Zéé DRZje, akinek nincs neve) megfertőzték az én kicsikémet, mert tikk! elszakadt a bovdenem. Naná, hogy a kuplung, de csak mert gáz most épp van otthon tartalékban...

(Felhívtuk az endurobontót, ahonnan nemtávirat rendelte az új bovdent, szerencsére még nem adták postára a csomagot, így gyorsan beletetettem egyet magamnak is...)

Visszabandukoltam a Sziklakórházba és megkérdeztem kedvenc gépészünket, hogy beállhatok-e a kapu és az ajtó közé (=zárt helyre) és ott hagyhatom-e a Szöcskét másnapig? Kedvesen igent mondott, arrébb toltuk a főnök robogóját, bepasszíroztuk a Szöcskét, de a seggétől nem lehetett becsukni a kaput. Bementem az irodába és a legszebb mosolyomat villantottam a közvetlen főnökömre:
-Így hét év munkaviszony után mit gondolsz, mekkora szívességet kérhetek?
-Bármekkorát, mi történt?
-Betolhatnám a motort a pénztárhoz?

Szerintem határozottan csinos optikai tuning egy kék-fehér DRZ a Sziklakórház pénztáránál, máskor is ott kellene parkolni vele:)

Aztán remélem, nem szállják meg éjszaka a rossz szellemek!
(Ebből is látszik, hogy a motorom bátrabb, mint én, mert én nem mernék ott éjszakázni...)

Hogy megtörjem az átkot, felhívtam egy barátosnémat és beültünk a Kuplungba egy sörre:)

Csatolás megtekintése 15459
  • Like
Reactions: 2 emberek

Hozzászólások

L
Áldás annak a jó embernek aki kitalálta a hidraulikus kuplungot. Hihetetlen miket lehet szívni ezekkel a hűlye bowdenekkel. Én betiltanám òket.
 
En a Suzukira vettem uj bowdeneket es befüztem az eredeti melle.Ha valamelyik szakad csak at kell akasztanom es kesz.Nagyon kellemetlenek tudnak lenni ezek a szakadasok.Orszaguton nem erdekes el lehet vele menni de a varosban nagyon nyügös.
 
V
Ez egy mekkora ötlet... ha legközelebb bowdenes kuplungos motorom lesz, remélem, eszembe fog jutni :)
 
L
Tényleg jó! A rutin meg az évek. :)
Bár ettől függetlenül idegesítő, hogy általában a lámpánál állva az út közepén adják fel a küzdelmet. A lerosszabbkor, a lerosszabb helyen. Országúton, pihenő mellett sohasem.
 
Bár csak tavaly március óta van nagymotorom, de már most tudnék mesélni a kuplungszakadások véget nem érő tortúrájáról :heureka:
 
NEmtávirat felvilágosított, hogy Hajós tippje a mi motorjainkon nem kivitelezhető. Amúgy nem panaszkodom, az enyém a Sziklakórház előtt adta meg magát, ráadásul üresben volt, úgyhogy csak egy pici kényelmetlenséget okozott:)
(de azért aranyos volt ma a srác a motoroázisban:
-szia, egy bovdenjavító szettet kérek.
-MEGINT???)
 
Bibiiibiii, a Lóóó az olyan, hogy defektet a gumis mellett kap, kuplungbovdent meg oly autószervíz előtt harap el, amelyikben van ember aki meg tudja csinálni :D
 
V
Amúgy tényleg, miért nem? Csak egy plusz komplett bowden kell hozzá, bowdenházastól-mindenestől, nem csak az acélszál, ami a javítókészletben van... Esetleg pár kábelkötegelő összefogatni néhány helyen az "üzemit" meg a tartalékot, hogy amelyik nem a rendes megvezetőiben fut, ki ne csússzon véletlenül menet közben, és el ne hagyd...
 
Valamit magyarázott nemtávirat, hogy miért nem lehet ráapplikálni, de már nem emlékszem:)
 
V
De nem rá kell, hanem mellé :D A tartalék két vége ott lóg szabadon, amikor szakad, csak kiakasztani a régit, beakasztani az újat, beállítani a holtjátékot, és go tovább... Nem olyan, mint a dupla bowdenes gázkar, hogy mindkettőnek egyszerre kell dolgoznia...
 
V
A történet másik fele meg az, hogy gumialkatrészt, meg ilyen bowdent, ami nagy terhelésnek van kitéve, nem érdemes bontottat venni (de még a csináltatás se mindig válik be). Egyszerűen azért, mert nem lehet tudni, mennyire öregedett, használódott, és mikor fogja feladni. Közel sem biztos, hogy egy másik, bontott bowden, nincs ugyanolyan állapotban, mint az eredetid volt, mielőtt elkezdtek elpattanni benne a szálak, hiába látszik most még úgy, hogy nem "szőrösödött" ki. Lehet, hogy pár hét múlva ugyanott leszel vele, mint a mostanival.
Anno a Katanán kb. 1 évet bírt az Alig utcában, az eredeti házba csináltatott új bowden, pedig mindenki azt mondta, hogy ott aztán értenek hozzá. Nem is a drót szakadt el, az tény... a dió szakadt le róla fent a karnál. Annyi szerencsém volt, hogy nálam volt az előző szakadáskor rábarkácsolt, csavaros diópótlék... Véglegesen aztán egy gyári új GSXF bowden oldotta meg a dolgot, mert a ráforrasztás semeddig nem tartott utána se...
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
birge
Olvasás
97
Hozzászólások
28
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

birge további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére