Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

MotoSafe füldugó letesztelve!

Azóta gondolkodtam egy füldugóban mióta kipróbáltam Szőrmók Nolan N86-as sisakját, ami eszméletlen halk volt az én Givi XModularomhoz képest.
Onroad.hu-n találtam egy cikket, amiben a MotoSafe füldugót hirdették. Fel is mentem a fuldugo.hu-ra, kikerestem a terméket, elolvastam a véleményeket. Gondoltam egye-fene, csak jókat olvastam eddig róla, hátha megéri a 8290 Ft-ot.
Két féle szűrőt kaptunk hozzá (Szőrmókot is megleptem egy párral).
Kicsit érdekes volt, ahogy behelyeztük. Szőrmók a "gyengébbikkel", a zölddel kezdett, én egyből a sárgával. Már ahogy beindítottam a motort minden más lett. Mikor elindultunk, teljes nyugalom volt a sisak alatt, csak a motor halk brümmögését hallgattam.
Most kissé elfeledkeztünk a sebességkorlátozásokról és egészen 90-100 km/h-ig szinte teljes csönd volt, mármint a szélzajt észre se vettem, utána már volt egész halvány süvítés, de alig észrevehető. 150-nél már plexi mögé bújok, így az afölötti észrevételek már nem annyira relevánsak :D
Szerintem nem kényelmetlen, bár kell néhány perc mire megszokja az ember. Betétele és kivétele se bonyolult.
Mellesleg mikor megálltunk a pirosnál, ha kicsit hangosabban is (nem ordítva), de tudtunk beszélni is egymással.
A szűrő tényleg főképpen a szélzajra koncentrál, mert a GS nem egy hú de hangos gép, de 50-60 km/h-ig hallgattam a kicsikét :)
Nekem megérte. Több értelme volt egy 10-est rászánni, mint 80-ért egy halkabb sisakot venni...
  • Like
Reactions: 1 person

Hozzászólások

Az egyéb környezeti zajok milyenek? Egy kicsit tartok én ettől a nulla zajtól, mert nekem fontos, hogy halljam a szirénát, a veszélyes közelségben lévő autó motorjának hangját, amelyik hátulról támad... Az okos, hogy a beszédfrekvenciát nem nyeli el/szűri ki.
 
Utoljára módosítva:
Na a mentőt ma épp hallottam Martonvásáron. Autót meg eddig se nagyon hallottam, szóvaaal... erről nem tudok nyilatkozni. Meg általában én előzők, nem ők engem :)
Amennyire hallanod kell a környezetet, annyira hallod is szerintem. Én is féltem, hogy túlságosan is süket leszek, de nem. Szőrmók még a halk dudámat is hallotta vele 10 m-ről.
 
Utoljára módosítva:
En is hasznalok füldugot igaz nem a varosban ahol ugy se szaguldozik az ember es rövid a tav.Nekem soha semmi problemam nem volt vele mindent meghallottam de a szelzugas joval csendesebb kellemesebb.Nem mindegy hogy 4-5-6 szaz kilometer utan zug az ember feje vagy nem mert 120 felett hangos nagyon a sisak föleg a nyithatok.
 
V
Nekem ezt a problémát megoldotta az, hogy az átbeszélő fülesét át kellett alakítanom egy fülbedugós walkman-fülhallgatós megoldásra... Viszont a kialakítása hasonló ehhez a füldugóéhoz, annyi, hogy a végén nem zajcsillapító szivacs, hanem hangszóró figyel.
Ha be van kapcsolva, szélzajból csak annyi jön be, amennyit a túloldali adó közvetít, a környezeti zajok is teljesen jól hallhatóak, ha ki van kapcsolva (leginkább csak autópályán, nagy tempónál), akkor pedig elviselhető szintre szűri a zajokat.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
ekime6
Olvasás
72
Hozzászólások
14
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

ekime6 további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére