Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Virág helyett

Ha az "édesanya" szót hallom, nekem mostanában mindig a Nagyim jut eszembe... Azt hiszem nekem ő volt a klasszikus édesanyaélmény mindig is. :)Mindegy is hogyan, de legalább van jó minta.
Az anyák napjától egyébként herótom volt gyerekként. Nem volt valami jó kapcsolatom anyámmal... a hétvégi nonstop veszekedések verekedéssel kombinálva nem tettek valami jót a kapcsolatunknak. Az oviban az első anyák napjánál mondta az óvónéni, hogy majd a virágot az anyáknapi előadásunk után vigyük oda annak a szülőnknek, aki a legkedvesebb és a legtöbbet vigyáz ránk, meg akit a legjobban szeretünk. Hát na, anyám hetekig kötekedett utána a Nagyimmal, mert kissé szíven szúrta a dolog, hogy a virágot nem ő kapta, hanem a a Mama. Mama soha többé nem jöhetett anyák-napi rendezvényre velünk. Aztán kettesben a Mama elmagyarázta, hogy anyák napján az anyukának kell adni a virágot, de azért nagyon jólesett neki, mert anyámtól még szóbeli köszöntést se kapott. Szóval nagyon kicsiként valami fura szokásnak találtam, hogy anyámat azért fel kell köszönteni mert ő szült, aztán az ambivalens érzések tovább fokozódtak amikor kiderült, hogy császárral születtem. Tiniként párszor fejemhez vágta indokként az ellenkezésekre hogy "azért mert én szültelek" - mire levágtam nála a biztosítékot azzal, hogy nem is igaz, mert kivettek belőled... (Adjonisten-fogadjisten.) Vita esetén nála sosem volt nála értelmes magyarázat, csak az erőszak eszköze élt. A veszekedések és pofozkodások végül rutinszerű kitagadássá növekedtek velem együtt, így a harmadik évtizedemet már úgy kezdtem meg, hogy anyámmal nem beszéltem már évek óta. A huszas éveim végén még zavart, hogy miként lehetne rendbe tenni az anyámmal való kapcsolatomat, aztán ahogy változott és javult felfelé az emberi/baráti kapcsolati köröm (mert ő mindenkit elmart, és gyerekként iskolán kívül is csak az edzés jöhetett szóba, az is csak nyolcadiktól, munkahely meg csak az a jó, amit ő talált), rájöttem, ez bizony nem kizárólag rajtam áll. Fejre is állhatok én, vagy akár kibújhatok a bőrömből, de az kevés, hogy én feleljek csak meg, mert egy normális kapcsolat kétszereplős. Van pár ünnep amitől kicsit karácsony érzésem van: egész évben mókuskerék és egy napig látványos ódemindenzsírszuperkirály.

Szóval anyák napja. Ízlelgetem a szót, édesanya. Bájos hangzása van, és a Mamát juttatja eszembe. Kedvesen gyönyörű. Egy ölelés, egy mosoly, a bátorítások, ahogy fogta a kezem. Nem képek, érzések. Szépek. Szeretgetős.

Theodorovics Andi ezt írta a fércbukon:
"Folyamatosan látom az üzenőfalamon a szebbnél szebb megosztásokat az anyaságról, az anyai megbocsátás végtelenségéről, gondolatokat a szülői szeretet végtelen diadaláról, de eközben egész mást látok ha kilépek az ajtón. Üvöltő édesanyákat, akik kétségbeesetten kiabálnak síró gyerekükkel, a rángatásokat, melyekkel arrébb "tolják" alig pár éves gyermeküket, és a rengeteg " fejezd be, mert felpofozlak" idegtépő mondatokat, a nyílt tettlegességről nem szólva. Nem tudom úgy kitenni a lábam a lakásból, hogy legalább két ilyen anya-gyerek kapcsolatba bele ne szaladjak! Ez a nap Rólatok szól Anyák! Mert higgyétek el, varázslók vagyunk. Meg nem született, várakozó lelkekből varázsolunk szívet, amely dobog, és arcot, amelyet sosem ütünk, de mindig megérintünk. Biztos vagyok benne, hogy a jutalmunk nem marad el. Legyünk Anyák, és ne szülők! Boldog Anyák Napját!"

Legyetek édesek, egész évben anyukák.
:)
  • Like
Reactions: 4 emberek

Hozzászólások

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
783
Hozzászólások
2
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére