Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

2014/12 felvonultunk :)

Szombaton 11 óra körül gyönyörű napsütés és lágy tavaszi szellő várta a VI. Debreceni Szezonnyitó Gurulásra érkezetteket. Igen sokan gyűltünk össze, kicsik és nagyok, idősek és fiatalok egyaránt csillogó szemmel álltak a vasak mellett. A gurulás célpontja Abádszalók volt, mi addig nem kísértük el a csapatot, csak Hortobágyig élveztük az együtt motorozás örömét és az út szélén nézelődök barátságos üdvözlését.
A felvonulást Debrecen határáig rendőrök segítették és jó érzés volt látni, hogy az autósok nem idegesen fogadták a pár percnyi feltartóztatást, hanem mosolyogva, okostelefont kattogtatva örökítették meg a motoráradatot.
Egy két robogóstól eltekintve, aki nem fért meg a bőrében (biztos a tavaszi hormonok) szépen fegyelmezetten haladt a nem éppen kis létszámú csapat, ami remélhetőleg másoknak is feltűnt és kicsit rácáfol a (néha sajnos nem indokolatlanul) kialakított rossz képre a motorosokról.

Hogy személyes vonatkozásban is szóljak az eseményről: most még csak mint utas vettem részt az eseményen, úgy éreztem nem akarok másokat (és magamat) veszélyeztetni a rutintalanságommal, de tervezem, hogy a szezonzáró gurulásról már ZiZis képeket fogtok kapni :) (És remélem addigra lesz valami normális neve is a motoromnak, mert még mindig nem sikerült neki találnom..jó tudom ez ilyen női hülyeség :D )
Csatolás megtekintése 15258
Csatolás megtekintése 15255 Csatolás megtekintése 15256 Csatolás megtekintése 15257
  • Like
Reactions: 5 emberek

Hozzászólások

T
Bizony ugye, már megint a robogósok... :no: Erről én is írtam korábban.

Nekem tetszik a ZiZi, megtarthatnád :)
 
T
Az én GS-em anno a Kis-Suzi névre hallgatott, mivel az autóm volt a Nagy-Suzi, és valahogy meg kellett őket különböztetni :) Na az milyen eredeti volt már? :D De csak Zsuzsinak becéztem.
A BMW-nek azért már "emberi" neve van. Több szempontból is :)
 
Jobb az nekünk amikor az ilyen izgágák csak robogón ülnek.... :D
:beee: Egyébként meg a "nagymotorosok" között is van gyépés....csak az gyorsabban kihullik a sorból.
 
Az hogy a robogósok inkább izgágák szerintem abból is adódik, hogy robogózni a hülye is tud, nem kell hozzá se külön jogsi se bármilyen képzés.Ha egy ilyen robogós keménygyereket ráültetsz egy nagy dögre esélyes, hogy megszeppen.
Természetesen igazad van, nem minden robogós hülye gyerek mint ahogy nem minden nagy motoros normális. Minden járműkategóriában akadnak "gyépések" :)
 
Ja és még valami, szerintem túl könnyű megszerezni manapság a jogsit. Gyakorlatilag nincs olyan, hogy valaki alkalmatlan, mert némi lóvé legombolása után, úgy is áttolnak a 4.-5. vizsgán. Hogy őszinte legyek a saját mércém szerint még magamat sem engedtem volna át "A" vizsgán, pedig nekem minden megvolt elsőre. Viszont szerintem közel sem voltam stabil a motoron. El sem tudom képzelni, az hogy megy ki utána közlekedésbe aki megbukik vagy 4szer....
 
T
Az én oktatómnak is volt olyan tanulója anno, aki 18 évesen a kis 50 köbcisre járt (!) . Nagyon-nagyon szerencsétlen volt a kislány, olyan kis hejcegnős, megragadva egy 5 éves szintjén. A szülei azért íratták be a robogós tanfolyamra, mert ha azon átmegy, akkor meggondolják neki a B-s jogsi megfinanszírozását.
Nála az oktató konkrétan rítus-táncokat járt, és az égiekhez könyörgött, nehogy átmenjen a rutinon is akár, mert nem mer vele kimenni a forgalomba. Valamilyen csodával határos módon átment a rutinon elsőre. Pedig szegényem annyira kis béna volt, h a pályát nem bírta megjegyezni. Szaladtam mellette, és kiabáltam, h Dóri, most balra, most jobbra, most index, most megfordulunk, most szlalom, és nem volt képes megcsinálni! Ha balt mondtam, akkor jobbra ment, a szlalomnál elsüvített a bólyák mellett és hasonlók. Annyira ideges volt, és remegett, h folyton babrálta a műszerfalat. Egyszer a sorban az egyik fiú mögötte várakozott, és később odasúgta nekem, h "bazmeg azt hittem, még bekapcsolja az ablaktörlőt is" :D
Szóval Dóri az első forgalmi óráján behajtott egy egyirányú utcába, ahova az oktató nem tudta azonnal követni (kocsival), erre ő MEGFORDULT, és visszament érte... :confused:
Nos, szóval végül ő is jogsit kapott... :(
 
Utoljára módosítva:
NA ez szép :D Az én oktatóm is mesélt ilyeneket, pl. hogy volt egy hasonló értelmi képességekkel megáldott leányzója akinek mondta, hogy forduljon le jobbra, mire ő annak rendje és módja szerint kirakta az indexet jobbra maaaaaajd lekanyarodott BALRA....:üss:Gondolom azóta neki is van jogsija.....Én csak abban reménykedek, hogy ezeknek a többsége nem mer majd volánhoz ülni. Fog valami gazdag pasit és az hurcolja majd a csinos hátsóját. És akkor mindenki jól járt, ő is meg mi is :D
 
Nekem meg olyan oktatóm volt autóra, hogy mondtam nem tudok vezetni és a kormányon kívül nem tudom mik azok az izék amik kilógnak mellőle, majd első órán azonnal kimentünk tankolni az Arénánál a Shell kúthoz. Nem vette komolyan amit mondtam neki, hogy NEM TUDOK vezetni, aztán amikor rájött, hogy se egyesbe nem tudom tenni az autót, se egyenesbe se tartani a sávban, akkor azért elkezdett izzadni, mert pont a délutáni csúcs volt... Ragaszkodott hozzá hogy megtanuljam szóról szóra a váltó működését, és amikor mondtam neki, hogy meg kéne mutatnia miről beszélünk mert értelem nélkül hiába énekelem neki vissza, attól nem fogom még érteni a dolgot. Mire majdhogynem elküldött anyámba, hogy nem tudom elképzelni.... A rutint még nála csináltam, aztán a forgalmat már másnál. Egyébként amikor az ember mellett üvölt valami jószág vezetés közben, szerintem marha zavaró... Úgy indultam vezetni tanulni, hogy húdejó, aztán a 3. órájára már ökölbe szorult gyomorral mentem és már attól is rosszul voltam ha csúnyán nézett, (mindig) és garantáltan elrontottam minden szarságot. A másik oktatónál meg kisímult az idegrendszerem és pikpakk ment minden.
 
Biztos nem engedném, hogy az ilyen oktasson :( Pedig tudom, sajnos van belőlük nem egy. Ráadásul szerintem még azt is elrontják, aki alapvetően nem lenne ügyetlen, mert olyan szinten lerombolják az önbecsülését a folyamatos szidással, hogy a végén már ő maga is azt hiszi el amit sulykolnak belé, hogy béna és nem megy ez neki.Nőknél meg ez hatványozottan érvényes...
 
Na Apám épp ez az ordítós kategória. Legalább is velem ilyen volt. Sose felejtem el, hogy végre ment a GSX-szel a félköríves megfordulás, és fater megjelent. Onnantól kezdve nem ment, csak meg kellett látnom. Vagy a vizsgák előtt. Meg után. Rutinon gyorsabban haladtam, mint az előttem vizsgázott középkorú férfiak, és annak ellenére, hogy hibám nem volt és sikerült a vizsga, fater:
- Mi a f*szomnak kell olyan gyorsan menni? Hülye vagy?
Köszi, én is örülök, hogy sikerült... Mintha motoron egy percig is oktatott volna...
Amikor megtudtam, hogy beakar ülni mellém buszozni, azt hittem a Dunába ugrok. Mindent bekamuztam, csak nehogy épp akkor legyen ideje, mikor buszozok :D
 
...hát a rutint csak azért csináltam végig ezzel a vérparassztal (20 órát voltam nála), mert anyám szerint a tanárnak mindig igaza van és az jobban tudja... végül én magam kértem át magam másik oktatóhoz, mert anyám csak kötötte az ebet a karóhoz, hogy biztos nem figyelek oda eléggé... A suliban meg úgy fogadtak, hogy jah, ahhoz az oktatóhoz került, onnan a tanulók 70%-a mindig átkéri magát máshová... Ez egy kissé helyrerakta az önbecsülésem. Az új oktató meg mesélte, hogy volt olyan menekültje ettől a vakmarhától, aki a 30. óra rutin után se volt elengedve vizsgára, aztán ő meg egy óra rutinozás után nyugodt lélekkel eresztette vizsgára az embert, mert annak " felesleges volt tovább bütykölnie a baromságokkal, már csukott szemmel is tudta kerülni az oszlopokat a szerencsétlen..."
Csak egyet nem értek, ha valaki utál tanítani, az minek csinálja? Egyáltalán, ha valamit utálnak az emberek, miért nem fogják magukat és kezdenek el valami mást csinálni....? Mi ebben a bonyolult?
 
Mondom, május 26-án tutira ráérünk, meg hétköznap is lesz ráadásul, akkor nagyon szeretnék majd eljutni.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Suzanne
Olvasás
115
Hozzászólások
32
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Suzanne további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére