Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

08/2014 A jövő tápláléka

Nálunk két hete kitört a tavasz, úgyhogy nekiálltunk a kertrendezésnek. Az első a füvesítés, amit persze a föld felforgatásával kezdtünk. Ilyen kedves kis lények kerültek elő a földből.
Azt mondják, ez a jövő tápláléka, mert tele van fehérjével... Nem tudom, lehet, hogy maradok vega...
  • Like
Reactions: 5 emberek

Hozzászólások

én gyerekkoromban ettem vajas kalácsot megsózva - konkrétan megettem, eszembe sem jutott, hogy ez most finom-e vagy sem - persze nem én sóztam meg, hanem aki készítette nekem :) Azért ezt most nem tenném - viszont mondjuk szoktam mini fonott kalácsból sonkás-sajtos meleg szendvicset csinálni, azt imádom, mert szeretem az édeskés ízű pékárukat (mint gyerekkoromban volt a molnárka, amiből az utasellátós automatákban sonkás szendvicset lehetett venni ) :)
Cukros-zsíros kenyérről az Édes Apukámtól is hallottam anno, de nem bírt rávenni, hogy megkóstoljam, ami viszont még kiverte a biztosítékot nálam, az a volt férjem volt, aki közölte, hogy ő a tejbegrízt sokkal jobban szereti olvasztott zsírral, mint kakaóporral... hogy mivel?!?!?!? :confused: A kiborulásom láttán ő is meg az egész családja is elkezdte bizonygatni, hogy az nagyon is finom, és ez ugyanolyan dolog, mint az, hogy pl. a káposztás tésztát valaki cukorral eszi, másvalaki borssal - a tejbegrízt is lehet kakaóval megszórni, vagy olvasztott zsírral meglocsolni... hát, ezt azóta sem hallottam senki mástól és nem is hiszem, hogy ki szeretném próbálni... :D
 
Utoljára módosítva:
L
Gyerekkorunkban ettünk zsírban pirult kenyeret. Elég régen volt már. Úgy készült, hogy a zsírt jól fel kell forrósítani és belerakni egy szelet kenyeret. Ha őzbarnára sült, kész. Tetejét sóztuk, alját fokhagymával bedörzsöltük. A seregben amikor kiraktak egy hétre a pusztába, őrizni a semmit, nem volt másunk, csak kenyerünk meg zsírunk. Eszembe jutott eme remek recept, gyártottam is mindjárt pár szelettel. Az adott helyen azért volt jó ötlet, mert, ha nem elég forró a zsír és úgy süti az ember, jól megszívja magát a kenyér zsírral és egy szelettől felfordul az ember gyomra. Ettél is valamit, de egy napig nem is tudsz kajára gondolni se. Katonatársamnak viszont annyira bejött, hogy leszerelésig az zabálta. :D
 
ezt ettem én is gyerekkoromban rengetegszer, imádtam, jóóóó sok fokhagymával :) Édes Apukám szokta csinálni reggelire - A Zanyukám meg a bundás kenyeret, én meg a bőség zavarában nem tudtam, melyiket kérjem, mert mindkettőt nagyon szerettem :D De néha vacsorának is ettük, nagy bögre hideg tejjel, hmmmm, de jó is volt :ok:
 
Leper a zsiroskenyer kristalycukorral volt es nem jött le rola mert a zsir megtartotta tudod abban az idöben meg becsületes disznozsirt ettünk:D
 
Ez már annyira betegen hangzik, hogy akár még jó is lehet. Most mit vagytok oda, a pármai sonka is betegesen finom eperrel.... :D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
2,924
Hozzászólások
62
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére