Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Fiatalít-e a rövid haj?

A héten fodrásznál voltam. A szokásos 2-3 havonta esedékes melírozásra mentem. Ezen kívül semmi mást nem szokott csinálni a fodrász, általában a többit otthon intézem.

Kifele menet az ajtóból még utánam szólt a férjem, hogy "Legyen már szőke rövid!". Persze, meg még mit nem?

Hozzáteszem, mikor megismerkedtünk, szőke volt a hajam és rövid (ez jól nyomon követhető a galériában a 2000-es évek eleji képeken), és még amikor megnövesztettem, utána is sokáig voltak szőke melírcsíkok a hajamban, tehát jogosan gyanakodhatott rá, hogy csak a felszedési akció része volt a rövid haj 2001-ben. Pedig nem. Honnan gondoltam volna, hogy van olyan pasi, akinek a rövid haj tetszik? Azon mondjuk nem csodálkozom, hogy szőkében.

A kocsiban azért volt időm agyalni ezen a lehetőségen. Végül is több mint tíz éve hosszú a hajam, a szülés óta marokszám hullik, és folyamatosan copfban hordom, mert különben ami nem hullott ki magától, azt kitépi a gyerek. A visszanövő hajszálak 5 cm-es hosszúságú tincseket alkotva ágaskodtak a felemről mindenfele... szóval nem mondom, hogy nem voltak érveim az új frizura mellett.

Mikor megérkeztem, elmeséltem Ricsinek, hogy mi a helyzet, és arra kértem, hogy beszéljen rá, hogy vágassam le, mert amúgy szerintem a rövid haj nem nőies. Ahogy mindig mondom a férjemnek is: én egy barna hosszú hajú lány vagyok, nem rövid szőke. A családunkban minden nőnek hosszú haja van, nekem ez a természetes. A rövidet nagyon kevés választja el a pénztárosnéni asszonyhajától, és onnan már csak egy lépés a dauer... szóval minden porcikám tiltakozik a rövid haj ellen.

Ricsinek felcsillant a szeme, ahogy szerintem egy ilyen magas labda esetén minden fodrásznak felcsillant volna. Nem rejtette véka alá, hogy ő anyagilag sokkal jobban járna, ha rövidre vágatnám, mert akkor havonta kellene járnom hozzá, ráadásul a barnából szőkét varázsolni sem egyszerű, szóval pörgött a pénztárgép a fejében rendesen.

Aztán még azt is mondta, hogy a rövid haj mindenképp fiatalít, pláne, ha szőke. (Nekem mondjuk erről tök más a véleményem, csak hogy visszautaljak a konyhás nénik frizurájára.) "Mert tessék, most hány éves is vagy? Harminc?" Szomorúan konstatáltam, hogy akkor a terhesség és a szülés után máris öt évet öregedtem, mert előtte általában 25-nek néztek. "Na látod! Rövid hajjal újra 25 leszel!" - és már élesítette is az ollóját.


Mikor levágta a lófarkamat egyben, hogy ne vegyen fel a hajam túl sok festéket fölöslegesen, majdnem megszakadt a szívem. Aztán a vágás és a festés közben végig azt mondogattam magamban, hogy nem baj, úgyis megnő, addig meg legfeljebb nem megyek ki az utcára. Meg így nem tudja majd húzgálni a gyerek. És legalább együtt nő majd meg az ötcentis tincsekkel.

Már a szárításnál tartottunk, mikor megérkezett a következő vendég és Ricsi viccesen megemlítette neki, hogy már nagyon belejött a vágásba, úgyhogy neki is szívesen levágja rövidre - úgyis mostanában sok vendége választott rövid frizurát, ki tudja milyen divat ez...

A csaj persze egész addig nem hitte el, hogy Ricsi most vágta a hajamat rövidre, míg meg nem mutattuk neki a levágott lófarkamat. Majd hozzátette, hogy "Ráadásul nézd mennyivel fiatalabb is lett! Na, találd ki, mennyi idős!"

Erre a csaj rövid gondolkodás után rávágta: "Mennyi? Negyven?"

Szóval szuper jó bizniszt csináltam: Ricsi segítségével, egy óra alatt öregedtem tíz évet! :D
  • Like
Reactions: 6 emberek

Hozzászólások

T
Na ugye, nem is fekete :) Akkor látom a tesód jól levette azt a nők a pult mögöttöt :)
Jó lett ez, nem gáz, meglásd, télen a sapka alatt kényelmesebb lesz!
 
Utoljára módosítva:
T
Én már írni is akartam, h szetm az a 30 éves szülinapos frizi irtó jól állt! Növeszd megint olyanra!
 
Szerintem is jó lett. (A világos hajszín általában fiatalít, a sötét meg öregít. ) Apa meg majd retrózik jövő héten amikor már szőke is leszel :D
 
Ja-ja... mivel múlt héten hennáztam, nem volt egyszerű létrehozni a világosabb árnyalatot.
Állítólag a mosásnál világosodni fog. :)
 
Gratula!én is mondtam,hogy tök jól áll neked a rövid,világos haj.igaz akkor még nem tudtam,hogy a véleményem alapját adó kép 2003-ban készült...
 
Utoljára módosítva:
Nagyon JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!De hát mit is mondhatna a rövid szőke hajú Panka;)
A tetkós srác mondta nyáron azt az igaz mondatott!:"akik nem tetováltatnak és úgy alkotnak véleményt azok olyan emberek,akik nem képesek végleges és vagy maradandó döntéseket hozni"Na ez valami hasonló;) És annyira megszokod,hogy egy idő után zavar ha a fejedre lapul vagy szemedbe lóg vagy a gyerek belekap...és nem látja a párod a nyakad az arcod. A lófarok csak egy még jobban öregítő stílus...mert összegumizod és semmi csajos nincs benne,Addig jó míg nincs gyerek és reggel a fürdőszobába így közlekedsz...de amikor már haza ér az ember és ugyan azt látja változtatni kell:) Szexis lett az új frizura és a rövid is lehet vagány:bang:
 
Nagyon jó lett! Szuper!
Volt már nekem is rövid hajam (kb. 5 centis), azt szerettem, mert könnyen kezelhető, de aztán mégis újra megnövesztettem. Nem tudom, bevállalnám-e újra. :) Szeretem a hajamat és nehéz növesztenem a göndörség miatt, vagy 5 centis vagy váll alá érő, a kettő között kezelhetetlen nekem. :D
 
Ne bánkódj NaNa! Legközelebb összemérjük a szőkeségünk és a rövidségünk! Egyébként a világos haj tényleg fiatalít és 4X fölött a rövidebb frizura is. Én már csak tudom! :elpirul2:
 
T
A párom azt üzeni, h bár soha nem találkozott veled, szerinte sokkal jobban áll neked ez a rövid frizi :)
(Pedig de, még be is mutattalak benneteket egymásnak a Motorkiállításon :) )
 
Utoljára módosítva:
Öszinten be kell vallanom en hosszuhaj parti vagyok.Nagyon szeretem ha egy nönek szep hosszu haja van evvel szembe a szin valasztast rabizom.:D
 
Én is hosszú párti vagyok de neked nagyon nagyon jól áll ez a rövid! Azt aki meg bejött és 40-et tippelt az sürgésen keresse fel az optikusát!!! :D
 
Én rövidpárti vagyok és mivel nekem kétnaponta mosnom kell, így a praktikum miatt sem növesztem meg hosszúra, a francnak van kedve órákig szárítgatni. Én a szőkével nagyon babaarcú vagyok, a világos vöröset és a pinket, lilát, kéket jobban szeretem magamon, de ez mindig attól függ, milyen kedvem szottyan. Rövid hajon ráadásul gyakrabban lehet variálni a színeket is. Nekem nagyon tetszik az új frizkód! Sőt, megnéztem azokat a régebbi képeket, az a fazon és szín is tök szuper! Gratu, hogy rászántad magad! :)
 
Update: Ma megint voltam és ilyen lett most. Kicsit sárgább, kicsit rövidebb... egyszer csak összebarátkozunk... vagy visszanövesztem. :D
20131129_180509.jpg
 
Én is...
Most ott tartok, hogy max még egy esélyt adok neki, aztán visszanövesztem. Bár a férjem szerint még mindig nem elég rövid. :)

Gondolom ő szeretne "kövéren és kopaszon..."
 
Én is hosszú párti vagyok amúgy de szerintem ez neked nagyon előnyös és örülten tetszik szóval tessék megbarátkozni vele!!
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
6,830
Hozzászólások
38
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére