Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Hogyan legyél/maradj rabszolga örökre?

A valósággal való bárminemű egyezés kizárólag a véletlen műve!


Első körben sírj. Mindig. Mindenért. Ha van meló azért, ha nincs azért.
Szidjad azt akinek van mit a tejbe aprítani.. Biztosan összelopkodta az olyan szegény szerencsétlenektől mint te.
A munkádat csak ímmel-ámmal végezd. Elég ha csak úgy látszik, hogy megcsináltad.
Prémiumosztáskor te állj legelöl. Tudd meg ki az aki dönt a prémiumokról, legyél vele jóban. Szidj nála mindenkit aki csak szóba jöhet a te prémiumod rovására. Azt is aki nem, így tuti.
Ha számon kérnek háborodj fel. Kérd ki magadnak, hogy mi jogon zaklatnak amikor te becsületesen dolgozol, kend rá a kollégádra/kollégáidra az összes hibát. Ha kirúgják valamelyiket emiatt, röhögj hangosan, úgy, hogy ő is hallja. Téged úgysem rúgnak ki mert jóban vagy a főnökkel. Nyald be magad keresztcsontig, egy kis duma meg udvarias röhigcsélés kevésbé fárasztó mint a valódi munkavégzés.
Ha nem sikerül másra rákenni a bajt, és levonják a hibáiddal okozott kárt a fizetésedből, háborodj fel és mondj fel, nehogy a következő haviból is vonják.
Az általad keletkezett leltárhiány esetén a hiányos biztonsági rendszert okold, majd vonogasd a vállad tehetetlen, ostoba pofával (azok a cuccok amit eladtál a kéttigrisen csak szaréhugyé vettek meg, nem érted itt miért hiányoznak többszázezres tételként).
Ha lejár a 8 óra kaszát-kapát eldobva fuss el a munkavégzés helyszínéről. A telefonodat ne vedd fel ha a főnök hívna hétvégére melózni. Nem vagy te szegény ember, hogy hétvégén is melózzál!
A reggeli kávézás ideje 8-tól 9-ig tart, az ebédidő 12-14-ig, a dohányzási idők pedig folyamatosan. Ne felejtsd el a tízórait és a délutáni teát sem, mert az egészséghez a rendszeres étkezés fontos.
Kérj minél több munkaeszközt a munkavégzéshez, lehetőleg drágákat (mert a drága dolgok biztos profizmusra utalnak) és szarokat amik sűrűn elromlanak. Erre hivatkozva minden alkalommal tudsz hivatkozni arra, hogy miért nem tudod rendesen végezni a melódat. Ha megvannak vidd haza a kért eszközöket, arra hivatkozva, hogy otthon is dolgoznál vele. A kéttigrisen ezeket is eladhatod. Ha véletlen mégis sikerül valami jó szerszámba botlanod, gondoskodj róla hogy elromoljon. Sokszor. Munka közben csak az nem hibázik aki nem dolgozik....
Ha kasszához jutsz, mindig lesz lehetőséged egy kis extra profitra. Ha rosszul adsz vissza a vevőnek, ha ügyesen leltározol, ha van kire rákenni a hiányt, stb. stb... Ha be van kamerázva a kassza, kérd meg a kollégádat kamerán kívül pénzváltásra, így csak az marad meg, hogy ő belenyúlt a kasszádba.
Ha írhatsz számlát, mert még pecsétet is adtak, szerezz egy számlatömböt és adj boldog-boldogtalannak számlát a cég nevében, akár csak áfáért is. Tisza haszon, 5 perc írogatásért egy zsák lóvé.
Sőt, ha beesik valami meló ami nem a cégen keresztül jött, hanem akár te is meg tudod csinálni stikában, a céggel számlázva végezd el és tedd el a lóvét tisztán. Az eredeti céges számlatömböt és a sajátodat tartsd magadnál, ki tudja mikor esik be valami extra. Próbavásárló úgyse lesz, mert a főnöknek arra nincs pénze.
Ha a kollégád hibázik ne segíts neki rendbe rakni a dolgokat. Fuss a főnökhöz és a saját hibáidat is varrd gyorsan a nyakába amiket elcsesztél, hogy azok is miatta vannak. A főnök hálás lesz, mert sikerült még egy léhűtőt lepattintani.
Ne légy becsületes. Soha, senkivel, mert nem éri meg. Keresd a gyorsan, könnyen elérhető hasznot, bármi áron, akár anyádat is eladhatod, meg fogja érteni.
Csodálkozz, hogy miért utál téged mindenki, a főnök és a kollégáid és még anyád is.
Pedig te annyira jó fej vagy egyébként....
  • Like
Reactions: 7 emberek

Hozzászólások

Gondolom nem saját tapasztalatból írtad, csak úgy hallottál ezt-azt emberektől.
 
Utoljára módosítva:
L
Az enyémet nem olvastam, bár lehet, hogy valamelyik hasonlít. De én azt mondom, hogy aki még életében nem csinált valami stiklit, csak, hogy neki jobb legyen az vagy bolond, vagy nem létezik. És furcsa mód van olyan is, hogy valaki ingyen, csak szívességből tesz meg valamit csak, hogy másnak jobb legyen. Bonyolult ez a világ! :)
 
Így van kiegyenlítve.

Az igazi művészet az, amikor az ingyenélők kihasználják azokat, akik szívesen megtesznek ingyen is bármit másokért. Ott úgy érzem, egy kicsit megborul az egyensúly...
 
Itt nem a stikli a lényeg. Hanem hogy vannak akik szerint más út nem létezik arra, hogy kitörjön a rabszolgasorsból.
 
Pont tegnap papoltam a munkaadó meglopásáról ...

A munkaadó szempontja:
Ha meglopod a munkaadód akkor neki kevesebb lesz ,és ha ezt rendszeresen csinálod akkor ő már nem tud neked munkát adni.

az alkalmazott szempontja:
Kirúgott a szemét ....Nincs munkám most mi lesz???
 
Idáig ez a típus sose jut el.
Előre tervezni, gondolkozni, felelősséget vállalni, megfeszülni, kockáztatni... áááááh! Azonnaldemostkönnyenmindent.
 
L
Alapvető érdek ellentét van munkaadó és munkáltató között. Ez mindig így volt és mindig így is lesz. Viszont, nyilvánvalóan mindenki máshogy viszonyul ehhez.
 
Utoljára módosítva:
Már eleve az más viszonyulás, hogy van, aki csak alkalmazottnak tudja elképzelni magát, és mivel onnan szerinte nincs kiút, mindenki köcsög, aki nem az, és van a másik típus, aki mindent elkövet, hogy ne kelljen alkalmazottnak lennie. Még azt is bevállalja, hogy az alkalmazottai köcsögnek gondolják ezért. :O)

kemény dolgok ezek...

Lehet, hogy pl. a kognitív disszonancia kifejezés ide is illene... Mert ugye, ha már egész életemben szidtam a köcsög gazdagokat meg a főnököket, akkor milyen durva lennemár, ha véletlenül én lennék gazdag, és akkor szembe kellene köpnöm magam. :eek:
 
ez de szép... klsszul összeszedted, Mina!!! :ok:
De sajnos ez olyan, mint a férfi-nő paradoxon Karinthytól: hogyan is érthetnék meg egymást, hiszen mindkettő mást akar: a nő a férfit, a férfi a nőt... voltam én már olyan alkalmazott, hogy a hátamon vittem a céget, amikor a főnököm hosszú turnén volt (leitta magát és ezt 2 hétre prolongálta előzetes bejelentés nélkül, a legvadabb melók kellős közepén), akkor sírógörcsökkel tűzdelve, de megcsináltam, elintéztem MINDENT (megjegyzem, egy teherautó-kamionszervizről van szó, amihez amúgy szakmailag halvány lila fingom se volt) - és amikor néhányszor előfordult, hogy előre bejelentve nem tudtam reggel időre menni dolgozni, mert apámat kellett orvoshoz hordani, akkor én lettem kirúgva, mert rám nem lehet építeni...
És voltam olyan főnök, hogy az utolsó vasamat is kifizettem az alkalmazottaknak, mert ŐK nem maradhattak pénz nélkül, aztán néztem otthon az üres hűtőt...
Nem csináltam jól egyiket sem, tudom. De ha meg másképp csinálom, azért vagyok sz@r... nehéz ebben jó egyensúlyt találni... :ne-ne:
 
Utoljára módosítva:
Csernus azért ezekből neked Leper elég szépeket magyarázna: "Mennyi jó ötlet. Egy élet is kevés mindet kivitelezni"a másik meg: "Alapvető érdek ellentét van munkaadó és munkáltató között. Ez mindig így volt és mindig így is lesz." Mindaddig, amíg ezt a hozzáállást vallod - akár poén szintjén is megfordul a fejedben - , marad bizony az alkalmazotti lét kőkeményen. Mert az érdek alapvetően közös és nem ellentétes: megcsinálni a melót és besöpörni érte a kest. Ha pedig a megrendelő elégedett, akkor hozza következő melót, tehát jövő héten is lesz munka és nem fognak kirúgni. Nem egy bonyolult dolog, ez az alapfelállás, és ez variálódik tovább. Ezzel az ellenségkereső hozzáállással ha vállalkozó lennél akkor a megrendelő lenne a rohadék? Mert azon a szinten már csak ő lehet a köcsög... jah, és esetleg az alkalmazottad. :D Neeee, inkább ne legyél te főnök, jobb ez neked így mert ott két irányból éreznéd a pokol tüzét! :D

Kb 10 éven keresztül alkalmazottként melóztam és mellette mindig volt párhuzamban fusi melóm. Ha nem rúgnak ki egy talpnyaló miatt, sosem kezdek el vállalkozni. Kvázi még hálás is lehetek annak a görénynek valahol (pár hónapra rá kirúgták valami lopásért). Nálam bedolgozók vannak, mert alkalmazottat nem tudok eltartani, meg képtelen vagyok arra, hogy valakinek napi szinten szíjat hasítsak a hátából a fent emlegetett hozzáállás miatt. Most mit magyarázkodjak én, hogy neki jó legyen? Ha nem akar melózni, hát ne melózzon, de akkor ne is várjon érte semmit, mert azt nekem se fizeti ki senki. Baromi nehéz volt még így is ezt a pár normális embert összeszedni, és pont ezért próbálom megbecsülni őket. Igen, volt már olyan is mint Witchnél, hogy én is az üres hűtőt nézegettem, de ők legalább ki voltak fizetve. Különböző karakterek de egy dologban hasonlóak: szeretik amit csinálnak és lehet rájuk számítani. Ezért baromi büszke vagyok rájuk. Legutóbb is volt valami bug a rendszerben (elektronika amit én utálok), mondták no para, csináld a dolgod, mire végzel megcsináljuk. Megcsinálták, és szerintem még élvezték is a dolgot. No, ez az igazi!
 
egyébként Mina lehet, hogy Leper is arra az érdekellentétre gondolt, amitől nekem is a Karinthy idézet jutott eszembe: az alkalmazott a lehető legkevesebb melóval szeretne a lehető legtöbb fizetéshez jutni - míg főnök a lehető legkevesebb fizetésért szeretné a lehető legtöbb melót kisajtolni az alkalmazottból... nem mondom, hogy mindig, de sajnos általában - erre is írtam, hogy nehéz ezekben a dolgokban megfelelő egyensúlyt találni... :ne-ne:
 
L
Így lehet egyszerűen értelmezni egy egyszerű mondatot! :)

Csernus nem érdekel. Nagy arc, sok duma. Minap néztem, szerintem visszaállt az anyagra, nem úgy néz ki mint aki jól van. Ő is egy megmondóember -agyturkászbőrbe bújva- akikből több is van mint kéne. Mellékesen nem én írok heti 2 blogot, hogy ki milyen genya, hogy kihasznál, stb. Ajánlom Csernust. :)
 
Utoljára módosítva:
T
Zéé, még szerencse, h jó helyre tetted a zárójelet :)
 
Utoljára módosítva:

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
1,416
Hozzászólások
40
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére