Egy amerikai blogon olvastam ezt a receptet. A csaj, aki megosztotta, egyébként a harmincas éveinek az elején jár és máris négygyerekes anyuka. Szóval gondoltam, ha neki bevált (márpedig azt írta, hogy előfordul, hogy hetente többször is elkészíti ezt az ételt), akkor talán nekünk is ízleni fog.
Nem vagyok egy gasztroblogger, sőt a gasztronómia, mint olyan, legtöbbször a "na nézzük, mi van itthon" típusú kajákban merül ki nálam. Nincs türelmem főzni, és valljuk be, fölösleges időpocsékolásnak tartom, mert több órai munkám tíz perc alatt köddé válik.
Lehet, hogy majd az anyaság megváltoztatja ezt, de egyenlőre szerencsém van, mert a férjem így is szeret(i a főztömet), és úgy tűnik, Lőrincnek sem okoz gondot az evés - bármilyen furcsa kevercset, rosszul kinéző, ronda de finom kaját megeszik rövid gondolkodási idő után.
Közben egyik napról a másikra elmúlt a nyár, és nem volt kedvem hideget enni. Épp akkor bukkantam rá erre a receptre, ami épp nekem való, mert nagyon egyszerű, gyors, ronda, és finom.
Szóval kell hozzá pár répa, 5-6, nagyobb, de amikor másodszorra készítettem, már nyolcból csináltam, mert túl hamar elfogyott. Kell egy fej vöröshagyma, tyúkhúsleves kocka (szerintem bármilyen jó, de Miss James a Bleubird blogon állította, hogy így a legfinomabb), meg egy kis borsot is tettem bele.
A hagymát felvágjuk, kevés olajon megpirítjuk, a répákat megmossuk, megpucoljuk és felaprítjuk, majd a hagymához tesszük. Kicsit együtt pároljuk őket. Ezután felöljük annyi vízzel, hogy ellepje, és beletesszük a leveskockát, annyit amennyit kell, a csomagolásán úgy írja, hogy fél literhez egy kocka. Nekem három kocka elég volt.
A végén, ha a répák puhára főttek, botmixerrel összeturmixoljuk.
Az enyém inkább főzeléknek nézett ki. Azon azért meglepődtem, hogy a férjem egy fél lábossal megivott belőle, mikor hazaért a munkából, ellenben Lőrincnél mindenféle trükköket kellett bevetnem, hogy megegye.
Ti szoktatok az internetről főzni? Mi a kedvenc receptetek?
Nem vagyok egy gasztroblogger, sőt a gasztronómia, mint olyan, legtöbbször a "na nézzük, mi van itthon" típusú kajákban merül ki nálam. Nincs türelmem főzni, és valljuk be, fölösleges időpocsékolásnak tartom, mert több órai munkám tíz perc alatt köddé válik.
Lehet, hogy majd az anyaság megváltoztatja ezt, de egyenlőre szerencsém van, mert a férjem így is szeret(i a főztömet), és úgy tűnik, Lőrincnek sem okoz gondot az evés - bármilyen furcsa kevercset, rosszul kinéző, ronda de finom kaját megeszik rövid gondolkodási idő után.
Csatolás megtekintése 14155 Csatolás megtekintése 14156 Csatolás megtekintése 14157 Csatolás megtekintése 14158 Csatolás megtekintése 14159
Szóval a múltkor pont volt itthon egy csomó répa, mert nyáron salátát szoktam belőle csinálni: lereszelem a répát a nagy lyukú reszelőn, összekeverem mustárral és olívaolajjal, és csoda finom kaja lesz belőle.Közben egyik napról a másikra elmúlt a nyár, és nem volt kedvem hideget enni. Épp akkor bukkantam rá erre a receptre, ami épp nekem való, mert nagyon egyszerű, gyors, ronda, és finom.
Szóval kell hozzá pár répa, 5-6, nagyobb, de amikor másodszorra készítettem, már nyolcból csináltam, mert túl hamar elfogyott. Kell egy fej vöröshagyma, tyúkhúsleves kocka (szerintem bármilyen jó, de Miss James a Bleubird blogon állította, hogy így a legfinomabb), meg egy kis borsot is tettem bele.
A hagymát felvágjuk, kevés olajon megpirítjuk, a répákat megmossuk, megpucoljuk és felaprítjuk, majd a hagymához tesszük. Kicsit együtt pároljuk őket. Ezután felöljük annyi vízzel, hogy ellepje, és beletesszük a leveskockát, annyit amennyit kell, a csomagolásán úgy írja, hogy fél literhez egy kocka. Nekem három kocka elég volt.
A végén, ha a répák puhára főttek, botmixerrel összeturmixoljuk.
Az enyém inkább főzeléknek nézett ki. Azon azért meglepődtem, hogy a férjem egy fél lábossal megivott belőle, mikor hazaért a munkából, ellenben Lőrincnél mindenféle trükköket kellett bevetnem, hogy megegye.
Ti szoktatok az internetről főzni? Mi a kedvenc receptetek?