Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Szülinapos október és az első önálló gurulás

Kicsit régen jártam errefelé, de hát sok a meló és az ember lánya csak a táppénz örömei közt jut nyugodt körülmények közt gép elé.
Az október egyébként is húzós mifelénk, szülinap szülinap hátán sorakozik, összesen 4 családtag legrejtettebb vágyait kell kiagyalni ilyenkor tájt, akikből az egyik az én drága férjuram.

Persze megpróbáltam a legtriviálisabbat, megkérdezni tőle, mit szeretne, de a szokásos nem tudom/semmit után maradt a jól megszokott egy hetes fejtörés maraton. Szerencsémre idén szinte elém huppant az ötlet, az ebay-t nézegetve megláttam az egyik anno kinézett fényképezőgépet az itteni árakhoz képest fele annyiért!

Némi tépelődés, jóóó sok levélváltás és a magyar cég felhívása után (itthon is érvényes-e az angol garancia), lerendeltem és nagy csodálkozásomra 5 nap után már a kezemben is tarthattam, hiánytalanul és sértetlenül.
Persze drágámnak pont a szülinap hetén kellett lebetegednie, így az ajándék becsempészése és a torta sütés nem volt épp egyszerű feladat.

A csomagot édesanyámékhoz küldettem, és hogy ne legyen túl feltűnő az eltűnésem, szépen elkértem a motort azzal, hogy legalább egyet hadd guruljak még a tél előtt (igaz jogsim még nem volt de vittem magammal a vizsgapapírom és imádkoztam :p)
Természetesen halálra izgultam magam...tökig felöltözve és magamban mormogva ("mit meg nem teszek én ezért a pasiért") slattyogtam le a társasház mögötti murván álldogáló paripához. Bizonytalanul körbejártam, kulcsot beleillesztettem, ráülök és hórrukkk....marad a helyén. Basszus...a hülye murva, beletehénkedett a paci és nem bírom felállítani, legalábbis nem rajtaülve. Szétnézek, sehol senki, egyébként is Pé azzal engedett el, ne foglalkozzak senkivel, csak legyek nyugodt és türelmes saját magammal, nem sietek sehova, ha valaki nem bírja kivárni, kerüljön ki...Szóval motorról le, mellette állva már sikerült felállítani, szépen feltoltam hát az aszfaltra. Nagy sóhaj, ráülés finom indítás, koncentrálás, egyesbe be....duda a hátam mögül...nem tudom mikor és hogy került oda az az autó, de órákig nem szokott itt senki eljárni, csak az itt lakók, erre persze pont most...az ijedtség persze megvolt, pánikban indulnék és rotty. Lent maradt a lábtartó. Autós idegből kikerül én meg porig alázva pöccentem újra a masinát. Lábtartó ki, indulás. Félútig semmi baj, ragyogó napsütés, aztán egyszer csak a semmiből elkezd esni..Kétségbeesve törölgettem a párát meg a vizet a bukóról miközben azon gondolkodtam, hogy a francba fogok én itt kikanyarodni? Szűk kisutca, nagy forgalom és nem látok!!

Végül eljutottam persze a szüleimig, meg vissza is, de nem mondhatnám, hogy kegyes volt hozzám ez az első út. Bár visszagondolva lehet azért volt ez így, hogy érezzem, jogsi ide vagy oda, nagyon messze vagyok én még a motoros fogalmától, és akár mennyire is maximalista vagyok magammal szemben, a motorozással igenis türelmesebbnek kell lennem (Ezt most főleg arra írom, hogy amint meglett a vizsga én már arról álmodoztam, hogy hú majd ezzel gurulok be munkába stb.stb....hát rá kellett jönnöm, hogy nem tartok én még ott, hogy össze vissza gurulgassak :D Legalábbis nem ezzel a nagy döggel) :D

Végeredményben minden jól sült el, megvolt az első gurulás, időközben lejött a jogsim és az ajéndék is nagy sikert aratott :)

És talán még az a torta sem sikerült olyan rosszul :)
1383548_639984319355205_1047603875_n.jpg
  • Like
Reactions: 7 emberek

Hozzászólások

T
Fel a fejjel, gyakorlás kérdése az egész! Tudod: gyakorlat teszi a mestert! Gratulálok én is, mindenhez! :)
 
Egyrészt Boldog szülinapot neki!, Másrészt ahogy Tagama mondja gyakorlat teszi a mestert. Szóval igenis akár munkába is gurulgass majd ezzel, csak .épp indulj el majd bőven idejekorán, hogy az idő miatt ne izgulj, és még ne kelljen előzgetned az álló kocsisorokat ha épp nem érzel hozzá erőt és elszántságot. Jah és tavassszal mindenképp menj el 2-3 ingyenes vezetéstechnikai tréningre! :hura:
 
Hajrá, hajrá. Idővel menni fog. Ne légy türelmetlen magaddal és ne mérd magad másokhoz ;) Isten éltesse sokáig a férfitagot. Milyen torta? :D
 
Utólag is Gratula a jogsihoz és a Párodnak Boldog Szülinapot!
De büszke lehet rád és te magadra!Én még most hangolom magam a gondolatra,h felülök a mocira.Az első utamra.De ez az itt az utcánkba a murva:( tiszta stressz.Már biciklivel is végig menetem merre nem olyan gáz az út és nincsenek árkok...Jó volt olvasni a bejegyzésed most talán bátrabban indulok neki.És a türelmetlenkedők meg szintén voltak kezdők!Sok sok km neked!!!!!És hát igen jogsi ide vagy oda van mit még gyakorolnunk ezzel egyetértek!!!:)
 
Köszi szépen! :) Örülök, ha bátorságot adtam az első úthoz, de az igazat megvallva abszolút nem vagyok magamra büszke...sőt...annyira kis bénának éreztem magam, csalódottan szálltam le a dögről és konstatáltam, hogy lehet nem ártana egy kisebb példánnyal kezdeni. Ugyanis , védelmemre legyen mondva, spiccre ér le a lábam róla és minden pillanatban attól félek, hogy elborulok. Az igazat megvallva egyszer már sikerült is, csak nem dicsekedek vele:p Lefulladt alattam kanyarban és pont gödörben is voltam...hiába tettem le a lábam egyből, nem értem talajt és már borult is...vigasztalhatatlan voltam, férjem 2 évig egy karcot nem ejtett rajta én meg ráülök és tessék....szóval azóta eléggé rettegek...(amúgy ez pont a vizsgám napján volt, 5 perccel a forgalmi előtt :D szép kezdet...)
Kívánom, hogy legyen az első, a második és az azt követő utad is szerencsés ;)
Tényleg, motorod van már saját?:)
 
OOO a tanulópénzt mindenki megfizeti kisebb dolgokkal ha minden jól megy...Nem nincs motorom...És hangolom magam a hétvégén egy körre a páromnak van.Bízik benne,hogy tanultam valamit.De mondtam,h kell egy kisebb mert a cbf 600 nagy.A tanulást egy 250 körülivel kell kezdeni na jóóóó beleszerettem egy 400 Hondába a tanpályán(pedig ledobott a második rutin körnél)és akkor az oktató még magasabbra emelte az alapjáratot rajta csak,hogy jobban izzadjak. Azzal már egész ügyes voltam forgalomba is:csam: Az az igazság nem vagyok örült,hogy a "Himalájával" kezdjek;) de imádom a kihívásokat.Már amikor a keserű könnyeimet nyeltem a nyári 40 fokba a pályán,akkor is meg akartam csinálni azt amit ÉN elterveztem!:)Nagyon sok sok szerencsés utat nektek is!!!!
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Suzanne
Olvasás
99
Hozzászólások
24
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Suzanne további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére