Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

DIY - Hogyan hosszabbítsuk meg a fitnesslabda élettartamát?

Azt mondják az okosok, hogy ha már az ember ülő munkát választ, ajánlatos körültekintően megválasztani az ülőalkalmatosságot. Ebből a megfontolásból évek óta egy ilyen nagy gumibogyón ülök a számítógép előtt. Ez a mostani rózsaszín, ha jól számolom kb. a harmadik... volt előtte sárga meg kék is, nem mintha a színe számítana (sokkal inkább a mérete).
Összehasonlítási alapom nincs - mivel kontrollcsoportként nem ültem ugyanennyi időt másmilyen széken - de a sok éve gyakorlatnak köszönhetően ezen is tudok görnyedten, keresztbe tett lábbal, púposan, ülni. De legalább a gerincem alsó része közben még jobban egyensúlyoz, és ezáltal (állítólag) tónusban marad.

A fent említett egészségügyi okok miatt is bosszantó, amikor egyik napról a másikra leereszt alattam a labda.

Történt ugyanis, hogy az újonnan beszerzett macskánk az én ölembe menekült Lőrinc harapdálásai és intenzív szeretet-megnyilvánulásai elől, nem zavarta az sem, hogy ehhez a labdán kell felfutnia. A karmait a gumiba mélyesztve ugrott az ölembe - csodák-csodájára másnap húsz centivel lejjebb ültem, és nem értem fel a klaviatúrát.
Persze ez így nem maradhat, korai lenne még új labdát venni, úgyhogy eldöntöttem, hogy megragasztom. Fényképekkel nem dokumentáltam, ahogy a kádba áztatva kerestem a lyukat a labdán, de végül sikerrel jártam, és meglett a lyuk.

Az első próbálkozás alkalmával - férjem tanácsára - FBS-sel ragasztottam be a lyukat. Persze ahogy megszáradt a ragasztó, egyben levált a kissé érdes gumiról.

Másodszorra a saját fejem után mentem, és a Palmatexet választottam. Viszont nem akartam magam a parkettához ragasztani, ezért kellett valami flekk, amivel a lyukat letakarom. Felrémlett, hogy a motorgumi javító készletben is a gumihoz hasonló kis foltok vannak, amikkel a lyukat kell befoltozni, úgyhogy valami hasonló megoldást kerestem.
Végül szinte magától adódott, hogy egy lufiból vágjam ki a megfelelő méretű plecsnit. Abból van itthon még jó pár darab a motorkiállítás óta, úgyhogy bőven van min gyakorolni, és még színben is passzol a labdámhoz.

A ragasztás menete a ragasztó használati utasításainak megfelelő: picit megsmirgliztem a lyuk környékét, majd vékonyan bekentem a labdát és a lufidarabot is Palmatexel, majd megvártam, amíg szinte teljesen megszárad mindkét rész. Végül jó alaposan összenyomtam őket.

Mielőtt újra felfújtam volna a labdát, vártam egy napot, hogy alaposan megszáradjon a ragasztás. Már második napja tart... csak a macskát nehezen tudom távoltartani magamtól.
  • Like
Reactions: 5 emberek

Hozzászólások

Mióta gondolkozom egy ilyen labdán ...... Biztos jó ha neked ennyi volt és meg is mentetted! :)
 
Még csak Pilatesen ültem ilyen labdán, gondolkoztam is, hogy milyen lenne itthonra, mert én is hallottam már, hogy az okosok szerint ilyenen kéne ülni. Bár nem tudom, mert van nekem dolgozószobám ("térdeplős" székkel, mert állítólag azon se lehet görnyedten ülni, pedig dehogynem, én simán tudok!) , mégis a hálóban, az ágyban ülve szoktam tanulni, netezni, mindent...
 
Nekem is volt térdeplős székem, amin úgy ültem, hogy a térdeplő részén volt az egyik lábam, a másik keresztben rajta, úgy görnyedtem. :D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,078
Hozzászólások
16
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére