Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Tartasd az őrületed a normális keretek közt!

Imádom a dobozokat. Például a szép kis régi bádogdobozkákat, de az sem baj, ha fából faragott, kicsit nagyobbacska, vagy netán fonott. Szeretem még a cipősdobozokat is. Igazán szép dobozuk a jó drága cipőknek vannak - már arra is gondoltam, hogy nem is a cipőmánia miatt veszem a cipőket, hanem a dobozmánia miatt - de egy sima rénós doboz is megteszi.

A baj csak az, hogy a dobozok túl nagy helyet foglalnak. Egy idő után pedig nem praktikus a cipőket a dobozukban tartani, mert ha nem látod a cipőt, elfelejted hordani. Persze van az a kategória cipőből is, amit jó ha egy évben egyszer felveszel - nekem van olyan is, amit ennyiszer sem - és azoknak jobb a dobozban.

A legtöbb doboz tehát üresen foglalja a helyet szerte a lakásban, és ugyanígy vagyok az üvegekkel is. Nem a visszaváltásra váró sörösüvegekre gondolok, hanem a különleges, szép, formás vagy színes (vagy minkettő), retro hangulatú üvegekre. Ezekből is összegyűlt már egy jó csomó.

A legszebbek szerintem a pálinkás üvegek között vannak. Szép nyúlánk az alakjuk, van köztük kék is, de odavagyok a csatos üvegekért meg a dombormintás befőttesekért is.

Az ilyen gyűjtögetési mánia egy idő után konfliktusokat okoz a családtagokkal. Én is rengeteget hallgattam, hogy miért nem dobom már ki őket, és persze a szívem szakad meg, ha egy cipősdoboz összegyűrődik a rakosgatásban vagy eltörik egy üveg.

Viszont végre pár éve rájöttem a megoldásra. Mindegyikbe teszek valamit, és ha kérdeznek felőlük, azt válaszolom, amit Micimackó is mondana: "Roppant praktikus és hasznos kis csupor ez, az ám!" A dobozokban tartom pl. az ékszereimet, az öveimet, zoknikat és más apróságokat, de akár a kisebb motoralkatrészek vagy szerszámok is elférnek bennük. Bár azoktól esetleg elkoszolódnának...Az üvegekbe pedig azt teszem, ami beléjük való. Na nem pálinkát! Most például a bodzaszezonban bodzaszörpöt, a befőttesekbe mondjuk kicsit később lekvárt... és ha már ilyen finomságok vannak bennük, a család is könnyebben megbékél, és már nem is tűnik olyan fölöslegesnek a gyűjtögetés.

Azért a befőzés végére is mindig marad még egy halom üveg, ami csak úgy kallódik a lakásban itt-ott. Azoktól nehéz szívvel búcsút veszek, hiszen tudom, hogy a következő szezonig lehet, hogy még sokkal szebb üvegeket gyűjtök majd.

Te is gyűjtesz valamit? Sikerül valamennyire a gyűjtőszenvedélyedet kordában tartani?

Hozzászólások

Én nagy rajongója vagyok a csinos, csajos magassarkú topánoknak, nemtávirat rendszeresen viccelődik is cipő-gyűjteményemen. A baj csak az, hogy nem tudok bennük járni, tiszta hendikep vagyok magassarkúban, így csak a polcon díszelegnek, míg én általában edzőcipőben (vagy motoroscsizmában) szaladgálok...
Próbálom visszafogni magam, messziről kerülöm a cipőboltokat, de időnként el-elcsábul az ember.
 
Én most csak madártollakat gyűjtök, szerencsére kevés helyet foglalnak, így nem feltűnő... Na meg persze az ásványok... De még azt se vittem túlzásba, alig van pár, egy rendes kiállítást se lehetne belőle tartani. Persze, a gyűjteményem fő büszkesége, a körömnyi Moldavit, amit nagyon jó áron, 4.000-ért szereztem, kicsit túlzás kategória más szemében, de ez azért olyan drága, mert ritka...
Van még egy hely, ahova tilos belépnem: ez a könyvesbolt... Még egyszer nem sikerült üres kézzel kijönnöm... :D Nem egyszer ment el az utolsó fillérem is könyvre, kaja helyett, azzal a felkiáltással, hogy az univerzum majd megoldja és meg is oldotta... :)
 
Úúúúú. Nálam örökletes a gyűjtőszenvedély. Semmit se dobok ki :) Aztán egyszer begőzölök és kivágom a féltve gyűjtött vackokat. Így nem lesz úrrá a káosz, csak annyira amit a zseni még átlát :p Mellesleg a lakásunk (apáméké, mint otthon) egy raktárhoz hasonló. Mindenhol van minden. Apám a sörös dobozokat gyűjti. Több ládányi van neki a pincében, olyan ezer db is van már szerintem. Anyám meg a szöges ellentét, mindent kidob. Jól kiegészítik egymást :D vagy inkább az őrületbe kergetik.
 
Én sajnos sosem voltam képes specifikálni a gyűjtőszenvedélyemet :D
Körülöttem csak úgy automatikusan gyűlnek a sza... dolgok. Pedig kismillió gátat szabtam már ennek, az elmúlt években a család méretének csökkenése végett egyre kisebb és kisebb lakásokba költöztem, de a sza... dolgok mégis gyűlnek, csak úgy, maguktól... szóval szerintem nem nekem van gyűjtőszenvedélyem, hanem a sza... dolgoknak van körém gyűlési szenvedélye :D :D :D

(mindazonáltal legmélyebb tiszteletem az IGAZI gyűjtőknek, akik képesek magukban akkora szenvedélyt és kitartást táplálni, hogy éveken keresztül gyönyörűbbnél gyönyörűbb tárgyakat gyűjtögessenek maguk köré... sajnos belőlem a szenvedély és a kitartás is hiányzik, pedig annyi sok örömet okozhat egy-egy újabb klassz darab, vagy a gyarapodó gyűjteményben való gyönyörködés... én ebből kimaradok.... )
 
L
Én a kidobálósok közé tartozom. Nekem az antigyüjtögetés a szenvedélyem. Kapok is miatta folyton. Jó múltkor kidobtáltam úgy 2 méter kábelcsatornát. Most kéne 30 méter, mindjárt kaptam is, hogy milyen jó lenne most az!
Persze, évekig kerülgetek 2 métert, de most akkor is kéne még 28.
A többi "jó lesz majd" cuccról nem is beszélve. Pár csavar, néhány anya, alátétek, fadarab, drótocska, ragasztó maradék, stb... :D
 
Nálunk is tele van a garázs kis dobozkákkal tele csavarokkl alátétekkel, szögekkel... de ha valamihez kell, akkor általában újat veszünk, annyit amennyi kell. Mert pont akkor, amikor kell, az ember pont azt a méretet nem találja, ami kell. Szóval tök hasznos amúgy. Viszont párévente át lehet őket rakni új dobozkába, egyformába, átlátszóba, praktikusabba... így hasznát vesszük a dobozkáknak is. :D
 
Tényleg NaNa, nincs véletlenül egy csinos, kidobásra szánt üveged? Épp valami ilyenre lenne szükségem;)
 
Nálam CPU-k vannak a vitrinben, meg néhány figura a Madoka Magica szereplői közül.

Az öreg CPU-kat jobbára bagóért szerzem, és nagyon jól néznek ki - már szerintem :D
Pár éve rendeztem egy próbanapot, végigjátszottam pár demót a Socket 7-es gépemben a bele való procikat végigcserélgetve. Viszont a többivel nem tudom ezt megcsinálni, mert az alaplapokat viszont nem gyűjtöm. Azok sok helyet foglalnának :futyulos2:
 
CPU. :D
Na csak előbújnak az igazi őrültek is. :p

"Alvaro vagyok, CPU-kat gyűjtök..."
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
941
Hozzászólások
22
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére