Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Kifordított ünnepek

Tegnap este a híradó egyik riportjában azt taglalták, hogy milyen sikeresen telt a "Torkos Csütörtök", hiszen évről-évre egyre több vendéglátó hely csatlakozik ehhez a sikeres kezdeményezéshez...

Egyből a naptárhoz rohantam, hogy megnézem... Mostanában úgy telnek el a napok a kisbaba mellett, hogy azt sem tudom, milyen nap van, de azért két héttel csak nem számoltam el magam! És valóban nem.
buso_valentin.jpg


Néhány éve valami tehetséges marketinges találta ki, hogy hozzák vissza a köztudatba ezt a néphagyományt. A Farsang végét jelentő Hamvazószerda után ugyanis kezdődik a böjt, ami egészen Húsvétig tart. Ez ugye azt jelenti, hogy ez alatt a negyven nap alatt se húst, se alkoholt nem lehet fogyasztani. Nem tudom, pontosan mi vonatkozik a sütikre, de pl. bulizni, mulatni, táncolni sem lehet... mondjuk alkohol meg kaja nélkül minek?

Viszont hogy a farsangi buliról maradt sok sütit meg húst ne kelljen kidobni, valahogy kialakult az, hogy csütörtökön még gyorsan mindent felzabáltak a népek... (Amúgy ez is megérne egy blogot, hogy mit ér az olyan böjt, amit már a második nap megszegnek össznépileg...)

Szóval ezt az ötletet meglovagolva pár éve ezen a csütörtökön az éttermek kedvezményesen várják a vendégeket. Tavaly mi is voltunk... érdekes tapasztalat volt, és tényleg tele volt az az étterem is.

Csakhogy idén a Torkos Csütörtök Valentin napra esik (ami ugye szintén egy marketingesek által kreált, Magyarországon semmilyen hagyománnyal nem rendelkező "ünnep"), ami önmagában is jó sok bevételt hoz a virágárusoknak meg a vendéglősöknek, tehát a kettő nem eshet egybe! Szóval így lett két héttel hamarabb a Torkos Csütörtök...

Mégsem mondhatták minden Bálintnak, hogy ünnepeljenek máskor... meg az minden naptárban ott van kerek perec.

És akkor azt a vesszőparipámat még meg sem említettem, hogy a farsangi mulatságok is konzekvensen a böjt alatt szerveződnek legtöbb esetben. Február végén, március elején már épp elég jó az idő ahhoz, hogy az emberek megunják az otthoni begubózást, ezért ebből az apropóból bulikat szerveznek... pedig a Farsang épp a tél elűzéséről szól, szóval most van itt az ideje!!!! (És idén február 13-án van a vége.)

Hozzászólások

Azt tudtam ,hogy a torkos csütörtök valami népszokáshoz tartozik ezért miután az egyik közösségi oldalon láttam a bejegyzésed egy mondatba utána néztem ,hogy is van ez....
Így lett érdekes ez a blog számomra..

DE ha most a kisvárosomra vetítem mindezt le akkor nekem ez soha életembe fel nem tűnt volna fel, mert részemről
(hibában egy régen hallott népi hagyomány..)
egy hangzatos médiafogásnak tűnik.
Itt soha nem volt még olyan ,hogy degeszre egyem magam ezeken a napokon kevesebb pénzért.

Egyébként mióta ez a nap elterjedt azóta gombaszerűen elterjedtek a (mit tom én mi a nevű) 999 ft-ért 1 óra hozzáig annyit ehetsz amennyit akarsz helyek.
Na internetes böngészésemből még annyit tennék az egészhez ami szintén egy régi mondás és lehet fény derül majd a miértekre
Szóval: A nagy eszem-iszom emléke az ismert farsangi mondás is: "Inkább a has fakaggyon, mintsem az étel megmaraggyon". Szó szerint így volt írva a A Wikipédiába!! :D
 
Bae, pont most hétvégén kétszer is szóba került, hogy a nagy zabálások után ki milyen módszert alkalmaz: almaecetes víz ivás, meg szódabikarbóna... régebben nagy sláger volt a Bilagit is.

Szóval arra jutottam, hogy a magyarok annyira hülyék... (másokról nem tudok nyilatkozni), hogy sportot csinálnak a nagy zabálásokból, aztán meg különböző módszereket dolgoznak ki, hogy a hatást enyhítsék... mennyivel könnyebb lenne eleve kevesebbet, meg kevésbé zsírosat enni... meg olcsóbb is.
 
Ez egészbe az a vicces ,hogy miután megírtam kb. 1 órára találtam egy hírdetést Túrkevén torkos napok címszó alatt az FB-n. (csak bizonyos ételek körettel palacsintával 800 ft)

Mivel Balázs napoztunk eleve étterembe készültünk úgyhogy kitaláltuk ,hogy akkor ne kocsikázzunk egy várossal arrébb jó nekünk itt is.
21 óráig volt nyitva..
oda értünk 19:30 kor már zárni akartak és étlapot kaptunk onnan rendelhettünk ...szóval egy pillanatra sem hívták fel a figyelmünk ,hogy torkos péntek, szombat, vasárnap van náluk... :hot-dog2:
 
Biztos remélték, hogy így majd többen bemennek, de mégsem.
Azért kiharcoltátok a kedvezményt?
 
Nem ,nem akartunk 2 gyerekkel vitázni egy tanuló pincér csajjal ..A Főnök nem volt ott..

-Kértünk kettő darab etetőszéket mondták ,hogy szétnéznek de választ nem kaptunk
- Fecó petrezselymes krumplit kért és sültet kapott
- tesóm törtkrumplit de petrezselymest kapott
-hideg gyümölcsleves helyett meleget .. még tudnák egy pár dolgot sorolni ... :)
Amúgy minden fincsi volt nekem és nem kellett 16 km utaznunk..

Ja valószínű ott hagytuk a fiam egyik játékát és írtam nekik egy üzenetet ,hogy nézzék már meg ,mert neki az fontos... A válasz annyi volt tömören ,hogy "nincs itt! " nem egy mit tom én sajnos nem találtuk meg de mindenképpen jelentkezni fogunk ... pl. ez sem túl hosszú de még sem olyan nyers..
Na szóval most rájöttük ,hogy miért is szoktunk átmenni másik városba és miért is tart sok sok minden itt ahol tart.

Mondjuk én mint kereskedő egyébként is érzékeny vagyok a kiszolgálásra... de be is védem a kereskedőket ott ahol kell ugyh én úgy gondolom ,hogy nem szoktam bunkózni... MONDOM ÉN ÚGY GONDOLOM :D
 
Tuggyátok, minek a naptya még febr. 14? Az epilepsziások világnaptya. Csak abbú nem lehet pénzt csinyááni... :morog:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,138
Hozzászólások
14
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére