Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

5/52 Csicseriborsó kísérlet

Jobb (idő) híján eszünk. De mivel próbálunk egészségtudatosan enni, mindenféle reform cuccokkal kísérletezem. Ez pl. csicseriborsó fasirt lesz.

Közben persze az énekelgetés sem maradhat el:

"Csicseriborsó, bab, lencse,
Fekete szemű menyecske,
Ne menj haza este, mert megbök a kecske,
Kapd szoknya!"

(Ez az utolsó sor mit jelent?)

displayimage.php


Tanulság: talán jobb lett volna olajban kisütni kis gombócoknak, de pont a sok zsírt akartam megúszni. "Sajnos" így nem sült ropogósra a formában lévő része, és elég morzsálódós, úgyhogy nehéz volt vágni.

Hozzászólások

Én pénteken vettem egy-egy kiló csicserit és kölest! :)
Van valami jó recepted?
Csicseri egy részéből humuszt akarok! :)
 
A humusz is finom, bár még nem csináltam.
a fasirtot ugyanúgy cisnáltam, mintha húsból lenne... ill. nem tettem bele kenyeret és három tojást raktam a félkilóhoz, hogy jobban összetartsa. De nem tartotta... bár ki tudja, milyen lett volna, ha csak egyet rakok bele...
 
A humuszba tahini (szezám krém) is kell, de ésszel! Ha túl sokat teszünk bele, nagyon keserű lesz a krém. Én erős paprikával szeretem.:)
A kölesből bármi lehet, ha nem sózod a pároló vizet, akkor lehet pld. mézzes-mákos, ha sózod, akkor hűtőben fonnyadó zöldséget megpárolva kis olasz v. provanszi fűszerezéssel zöldségragus.
 
Én már csináltam hasonlót de az kelkáposztából volt.
Fecó harmadik harapásra kérdezte meg h ez tuti hús?:) Nagyon fincsi lett nekem bejött!

Az olaj elkerülésére van egy jó új módszerem viszont ez pedig a kerámia serpenyő!
Nagy könnyű mosogatni :jo egyedül a bundás kenyér nem ízlett benne , de a palacsinta és a tojásbundás rántott hús isteni volt !! :)
 
Mi (azaz anyukám :D) szoktunk olyan egybefasírtot sütni, hogy tepsibe teszünk sütőpapírt, megkenjük esetleg pici olajjal és arra formázzuk rá a masszát ugyanolyan alakban, mint amilyenben az őzgerincben lenne. A külsejét is minimálisan meg lehet kenni olajjal és úgy betenni sülni.
 
Nem csodálkozok Pic ,hogy anyukád is ilyen haladósra fogja a kajakészítést ha a rosszcsont lánya ott van mellette!
A kicsikre és az ilyen széltyúkokra mint te még több idő kell az-az mindent haladósabbra kell fogni! :D
 
Szóval akkor nem őzgerincben kellett volna sütni, hanem simán fordítva ráformázni a tepsire, hogy jobban átsüljön...
 
Nem!
A Fasírtot húsból kell csinálni! :)
Minden más jó volt!
(ha tepsiben sütöd a fasírtot száraz lesz, ha őzgerincformában akkor kicsit szaftosabb, benne maradnak a finom ízek)
 
Itthon is beszéltük erről bejegyzésről Jutka aki nagy hús imádó szintén ezt mondta h fasírt= hús :D
 
"A szezámkrém, hogy készül? Van itthon szezám magom is! :)"

A tahini-hez jutás legegyszerűbb (de talán drágább) módja, ha bemész egy bioboltba, és kiveszed a hűtőből.;)
Egyébként 20 dkg szezámmagot meg kell őrölni (mondjuk kézi kávédarálón), hozzáadni (apránként!) 1 dl vizet, 1 gerezd áttört fokhagymát és 1 citrom levét Ezt (meglehetősen nehézkesen) jól össze kell dolgozni, majd mehet hozzá 2 evőkanál olaj, pici só (mondom SÓ, nem kálium klorid! ). Víz csak annyi kell, hogy krém-szerű legyen. Eléggé macerás.
Az édes változatban az őrölt szezámhoz ízlés szerinti mennyiségű mézet adunk (én sokat, mert nekem keserű). Viszont ez nem jó a humuszba (szerintem). De kenyérre jó.:D
 
Lassan két hete nézegetem itthon a csicseriborsót, hogy mit kéne vele kezdeni... :D Egyszer megesszük azt is. :)
 
Mindenevők vagyunk, biológiailag is, fogazat alapján is... szóval én fasirtot csak húsból gyártok, de szoktam sütőben kisütni. VISZONT nem őzgerincben, vagy őzgerincszerűűen megformázva, hanem kis gombócokban ahogy olajban is sütném. Ha jól állítod be a sütőt nem szárad ki cseppet sem, a külseje ropogós a belseje szaftos lessz. és persze én is sütőpapíron művelem mindezt.
Gőzöm nincs ez csicseriizével működne-e. amúgy sem ettem még olyat, de meg is vagyok nélküle... viszont a fasirtot megkívántam... hmmmm.;)
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,068
Hozzászólások
30
Utolsó frissítés

Tagok Blogjai további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére