Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Világháló, én így szeretlek

Elgondolkodtam azon, hogy az emberek nagy részében valószínűleg már réges-régen megszületik a döntés, mikor tanácsot kérnek. Így van ez motorvásárlásnál, orvosválasztásnál, a barátok megválasztásánál...

Mindenki olyan emberekkel veszi körül magát, akik az ő álláspontját képviselik, akik hasonlóan gondolkodnak, és egy-egy döntéshelyzetben nem elbizonytalanítják, hanem épp hogy megerősítik azt, amit ő már eldöntött. Azt mondják,"azért vannak a jóbarátok", hogy megmondjk a frankót, de valójában nem lennének a barátaink, ha az alapvető dolgokban nem ugyanúgy gondolkodnának, mint mi magunk.

Az internet azért is jó, mert bármit keresel, bármilyen kérdésed van, mindenre megtalálod a választ és ha jó alaposan keresel, akkor ugyannanak a dolognak az ellenkezőjéről is ugyanúgy meg tud győzni egy cikk vagy fórumbejegyzés. Azt mondják, hogy sok a fals információ, és nehéz kiszűrni az igazságot, de ki dönti el, hogy mi az igazság? Az egyik embernek ez, a másiknak meg az.

Vegyünk egy motoros példát:

Kezdő motoros felteszi a kérdést, hogy "Milyen motort vegyek elsőnek?"
- Valószínűleg lesznek, akik azt mondják, hogy vegyen valami robogót és gyakoroljon a forgalomban.
- Lesz, aki azt mondja, vegyen valami kisebb váltós motort, és ha majd szerzett némi rutint, cserélje egy kicsivel nagybbra.
- Lesznek, akik azon az állásponton vannak, hogy kár pazarolni a pénzt a kis motorra, hiszen ha sokat motorozik, egy fél szezon alatt kimotorozza majd, és a cserénél egy csomó pénzt elbukik, ami nem csak a motor amortizációjából adódik, hanem az átírási költségek és egyéb adók miatt.
- Lesz aki nem is érti ezt a kérdést és azt mondja, hogy milyen motor tetszik? 1300-as Hayabusha? Hát akor vedd meg azt, azt majd belejössz!

Azt, hogy végül emberünk hogy dönt, csak a józan belátása befolyásolja. Meg persze az, hogy mi volt a saját véleménye előtte. Arra hallgat majd, aki ugyanazt mondja... Vagy nem így van? :D

Hozzászólások

Korrekt. :) Úgyis azt vesszük meg ami a legjobban tetszik és ki tudjuk köhögni az árát. A praktikusság, fogyasztás, kényelem teljesen másodlagos. :)
 
Ezzel annyiban tudnék vitatkozni, hogy én például észérvekkel meggyőzhető vagyok... ha nem így lenne, akkor az 1 szezont ment 5000 km-es naked GS-em helyett ugyanazon az áron vettem volna egy "öreg", leharcolt full leborított gixert, amin azóta már egy ép idom nem lenne a néhány lefektetés következtében - meg lehet, hogy nekem se lenne egy ép csontom se... viszont régi motorosokra és a motorosboltos barátainkra hallgatva GS 500 lett a végeredmény, és nem bántam meg, sőt... szóval én, ha totál csirke vagyok egy témához, akkor hallgatok azokra, akik értenek hozzá és van már tapasztalatuk :)
 
Nana, vannak akik észérvekkel meggyőzhetők, és vannak azok akik bármilyen édes pirulát bevesznek, akármilyen keserű is az, ha lekopik a cukormáz.... Szerintem azok hajlanak a saját vágyálmaikat igazolók felé, akik nem mérik fel a valóság kegyetlen igazságát...
 
Most bajba vagyok.Orvoshoz nem jarok motort olyaz veszek amire van penzem.Baratok vannak mar nagyon regen vannak jo ismerösök.
De ha tudtok ajanlani egy bomba fiatal gazdag csajt azert szoljatok:D
 
Döntés előtt, általában infókat gyűjtök, mindenfelől. Észérvekkel meggyőzhető vagyok, addig a pontig, amíg bele nem szeretek kutatásom tárgyába. Mert onnantól kisbaltával se verik ki a fejemből. Mostani példa: laptopot keresek, a mostani már kicsit szétesőben van. Leredukáltam két márkára, amiket személyesen ismerek. (Vagyis félig, mert a második kiszemeltnek csak az előző gyártójával volt kiváló tapasztalatom.) Netes fórum segítségével, kiderült, a másodikkal járok jobban. Ez volt az észérve része. A konok része meg az, hogy meg sem hallgatnám aki harmadik márkát javasolna. :D Azt se, aki szidná az első kiszemeltemet :D Az olyan lenne, mintha bárki bármi rosszat mondana a BMW-kre, vagy egyéb, számomra szent dolgokra. :)
Egyébként igen, olyanokat keresek magam köré, akikkel hasonlít a véleményem, mert vitázni nem szeretek. Az pedig a ritkább eset, hogy meggyőzhető vagyok, mert mire segítséget kérek, valami szerelemféle már kialakul... és akkor más késő, ha saját magam nem jövök rá, hogy nem jó az ötlet, akkor végig viszem. A hamarabb kérek segítséget viszont eddig bejött. Hülyébbnek tűnök, de meggyőzhető maradok.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
826
Hozzászólások
10
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére