A mai konyhai kísérletem fő motivációja az volt, hogy fel kell dolgozni azt a 6 db szikkadt kiflit, amit a kánikula miatt nem ettünk meg (mostanában csak dinnyét meg főzeléket eszünk jó hidegen), és az ajándékba kapott tököket... Kellett nekem dicsekedni, hogy mostanában minden másnap tökfőzeléket főzök, kedves ismerősünknek egyből felcsillant a szeme, hogy akkor megszabadulhat a kertjében teremő óriási zeppelinektől.
Az interneten való keresgélés után találtam a vega töltött tökre, aminek a töltelékének a nagy része száraz kenyérből van. Szóval megpucoltam és kivájtam a tököket, közben a száraz kifliket összetörve tejbe áztattam, majd amikor megszívták magukat és megpuhultak, összekevertem hagymával, juhtúróval fűszerekkel, a tegnapelőttről maradt rizzsel és 4 tojással, és visszatöltöttem a tökökbe.
A tökök tetejére paradicsomkarikákat és füstölt sajt szeleteket tettem. Most benn vannak a sütőben, és várom a kísérlet eredményét.
Az igazság az, hogy a recept szerint elő kell főzni a tököket, és én ehhez lusta voltam... gondoltam majd megsülnek együtt a sütőben. Szóval azt hiszem, így egy kicsit nehezítettebb a pálya, és izgalmasabb a kísérlet is... előfőzött tököt bárki meg tud sütni puhára.
Viszont a tejbe áztatott kiflik fele megmaradt... és így nem maradhatott a dolog. Kidobni nem fogom, és a kutyáknak is túl jó lenne.
Szóval fogtam a kiflitrutyit, megszórtam vaníliás cukorral, főztem egy vanília pudingot, és felöntöttem azzal. Barackot és banánt vágtam bele és összekevertem mazsolával. Most várom, hogy kihűljön. Leginkább a nagymamám missz-massz tortájára hasonlít, amit annyira imádtunk gyerekkorunkban. Az pudingba áztatott babapiskótából készült, mindig a szezonnak megfelelő gyümölccsel, de volt hogy zselés cukorkával.
Az interneten való keresgélés után találtam a vega töltött tökre, aminek a töltelékének a nagy része száraz kenyérből van. Szóval megpucoltam és kivájtam a tököket, közben a száraz kifliket összetörve tejbe áztattam, majd amikor megszívták magukat és megpuhultak, összekevertem hagymával, juhtúróval fűszerekkel, a tegnapelőttről maradt rizzsel és 4 tojással, és visszatöltöttem a tökökbe.
A tökök tetejére paradicsomkarikákat és füstölt sajt szeleteket tettem. Most benn vannak a sütőben, és várom a kísérlet eredményét.
Az igazság az, hogy a recept szerint elő kell főzni a tököket, és én ehhez lusta voltam... gondoltam majd megsülnek együtt a sütőben. Szóval azt hiszem, így egy kicsit nehezítettebb a pálya, és izgalmasabb a kísérlet is... előfőzött tököt bárki meg tud sütni puhára.
Viszont a tejbe áztatott kiflik fele megmaradt... és így nem maradhatott a dolog. Kidobni nem fogom, és a kutyáknak is túl jó lenne.
Szóval fogtam a kiflitrutyit, megszórtam vaníliás cukorral, főztem egy vanília pudingot, és felöntöttem azzal. Barackot és banánt vágtam bele és összekevertem mazsolával. Most várom, hogy kihűljön. Leginkább a nagymamám missz-massz tortájára hasonlít, amit annyira imádtunk gyerekkorunkban. Az pudingba áztatott babapiskótából készült, mindig a szezonnak megfelelő gyümölccsel, de volt hogy zselés cukorkával.