Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Mit csináljak a száraz kiflivel?

A mai konyhai kísérletem fő motivációja az volt, hogy fel kell dolgozni azt a 6 db szikkadt kiflit, amit a kánikula miatt nem ettünk meg (mostanában csak dinnyét meg főzeléket eszünk jó hidegen), és az ajándékba kapott tököket... Kellett nekem dicsekedni, hogy mostanában minden másnap tökfőzeléket főzök, kedves ismerősünknek egyből felcsillant a szeme, hogy akkor megszabadulhat a kertjében teremő óriási zeppelinektől.

Az interneten való keresgélés után találtam a vega töltött tökre, aminek a töltelékének a nagy része száraz kenyérből van. Szóval megpucoltam és kivájtam a tököket, közben a száraz kifliket összetörve tejbe áztattam, majd amikor megszívták magukat és megpuhultak, összekevertem hagymával, juhtúróval fűszerekkel, a tegnapelőttről maradt rizzsel és 4 tojással, és visszatöltöttem a tökökbe.

A tökök tetejére paradicsomkarikákat és füstölt sajt szeleteket tettem. Most benn vannak a sütőben, és várom a kísérlet eredményét.
Az igazság az, hogy a recept szerint elő kell főzni a tököket, és én ehhez lusta voltam... gondoltam majd megsülnek együtt a sütőben. Szóval azt hiszem, így egy kicsit nehezítettebb a pálya, és izgalmasabb a kísérlet is... előfőzött tököt bárki meg tud sütni puhára.

Viszont a tejbe áztatott kiflik fele megmaradt... és így nem maradhatott a dolog. Kidobni nem fogom, és a kutyáknak is túl jó lenne.

Szóval fogtam a kiflitrutyit, megszórtam vaníliás cukorral, főztem egy vanília pudingot, és felöntöttem azzal. Barackot és banánt vágtam bele és összekevertem mazsolával. Most várom, hogy kihűljön. Leginkább a nagymamám missz-massz tortájára hasonlít, amit annyira imádtunk gyerekkorunkban. Az pudingba áztatott babapiskótából készült, mindig a szezonnak megfelelő gyümölccsel, de volt hogy zselés cukorkával.

Hozzászólások

Látod egy pár száraz kifli milyen kreatívvá teszi az embert? Én egyszerűen mákos bobálykát (gubát magyarul, de én tirpák lány vagyok) készítettem volna vanília sodóval!:D
 
Hová kell menni megenni? Szerintem a tök jó lesz, megsül az, nem szívbajos. :)
Na jó, nem megyek megenni, mert tegnap napszúrást kaptam a melóban és egyenlőre jártányi erőm sincs, csak a billentyűzetet tudom ütni... :D
 
Mi gyűjtögetjük a száraz kenyeret, zsömit, kiflit papírzacsiban a radiátor tetején aztán ha sok összejön akkor lereszeljük morzsának, meg a kutya is abból kap általában a konzervhez beáztatva.
De amúgy én is a Mamóca féle cuccra szavaztam volna elsőre :)
 
Z
Nana!Ha véletlenül maradna elfekvőben tök főzi,írnál egy privit? :D
 
Ezek szerint akkor én örök gyerek maradok... még mindig utálom a tökfőzeléket :D:D:D
De ezt a kiflis töltött cuccot azért megkóstolnám :jo
 
Ez a vega töltött tök jól hangzik! Múlt hétvégén volt nálam töltött tök, de én husikával töltöttem. :)
Azt viszont még sosem hallottam, hogy a tököt elő kéne főzni hozzá... Sőt, meg sem szoktam hámozni, egyszer megtettem, és szétesett sütés közben. :D
 
Mi cukkinit szoktunk tölteni, azt kapros vízben szoktuk előfőzni. De pl tegnap úgy készült, hogy csak be lett sózva és úgy betöltve úgy "roppanósabb" maradt.
 
V
Legközelebb a máglyarakásra is rápróbálhatsz... bár ahhoz lehet, hogy kevés a 6 kifli :)
 
Hát a tökért én sem vagyok oda... akkor már inkább egy krumplifőzi, vagy zölborsó, esetleg káposzta, felesborsó... stb :D tényleg, a héten lehet hogy én is készítek valamit, ha kifogy otthon a hűtő :)
 
mina;bt24448 írta:
Hová kell menni megenni? Szerintem a tök jó lesz, megsül az, nem szívbajos. :)
Na jó, nem megyek megenni, mert tegnap napszúrást kaptam a melóban és egyenlőre jártányi erőm sincs, csak a billentyűzetet tudom ütni... :D
Jobbulást, Mina!:love:
 
witch77;bt24454 írta:
Ezek szerint akkor én örök gyerek maradok... még mindig utálom a tökfőzeléket :D:D:D
De ezt a kiflis töltött cuccot azért megkóstolnám :jo
Azér utálod, mer Neked nem a én anyukám főzött! Még a tökfőzeléke is isteni!

Győrbe 11 évig tartottam a 77 kg-t. Kaja helyett inkább szerszámot, anyagot, alktrészt vettem. Amint visszakőtöztem Kaposfőre, egy év alatt fölugrott 25 kg! Mondta is az én drága jó Maci barátom, nem kis irigységgee a hanggyába, úgy ee vagyok hízva, mind a disznó!
 
Köllött nekem végigóvasni ittennék mindent, most ollyan éhes vagyok, mind a farkas...:D

Lyányok, hamarossan főteszek vagy kűddök még nemtom egy ollyan receptet, ami tök alapanyagú süti. Isteni! Meg nem mondod, mibű van! Leginkább apiskótákra emlékeztet, abba is van belekeverve mindenféle szezonális gyümölcsdarab, anyum most ollyat csinyáát, amibe meggydarabok vannak! Na csak érgyek haza...:jo
 
vidék;bt24464 írta:
Azér utálod, mer Neked nem a én anyukám főzött! Még a tökfőzeléke is isteni!

Győrbe 11 évig tartottam a 77 kg-t. Kaja helyett inkább szerszámot, anyagot, alktrészt vettem. Amint visszakőtöztem Kaposfőre, egy év alatt fölugrott 25 kg! Mondta is az én drága jó Maci barátom, nem kis irigységgee a hanggyába, úgy ee vagyok hízva, mind a disznó!

Hidd el, tud az anyukám főzni... egyszer arisztokratáék repülőjegyet plusz szállodát fizettek neki csak azért, hogy menjen ki hozzájuk Németországba egy estére és a különösen fontos vendégeiknek ő főzzön vacsorát... de tökfőzeléket akkor se... bár szerintem inkább a kaporral van bajom benne, az az, ami nem igazán jön be :)
 
Kipróbáltam ezt a vegi töltött tököt, isteni volt! Jobb mint a husis verzió! A kimaradt tölteléket meg megsütöttem, az is fincsi! :)
Egy probléma van csak vele, túl gyorsan elfogy! :D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
2,322
Hozzászólások
38
Utolsó frissítés

Tagok Blogjai további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére