Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Klónok támadása

Amikor jó régen elkezdtem "vállalkozni" (97-es a Bt-m, és előtte már egyéni vállalkozó is voltam, mint aerobic edző), mondván, hogy nem akarok főnököt, még nem tudtam, hogy a legdurvább rabszolgahajcsár egy "vállalkozónak" saját maga. Mikor már a 24 óra sem volt elég arra, hogy elvégezzem az aznapra kitűzött feladatokat, felmerült, hogy milyen jó lenne klónoztatni magam.

Ha lenne belőlem még egy, akkor nem lenne kérdés, hogy a saját munkatársam is ugyanazzal a tudással, tapasztalatokkal, motivációval és munkabírással van ellátva, mint én magam, emiatt meg sem kellene mondanom neki, hogy mi a feladat és miért, mert gondolatokból is megértenénk egymást. Sajnos azonban a klónozás nincs még tökéletesen megoldva... és most nem is ezekről a klónokról akartam írni.

90861.jpg


Amikor az ember elkezd vállalkozni, első körben jönnek azok, akik le akarják beszélni róla: az veszélyes, mi lesz, ha nem lesz meg a havi fix bevételed és nem tudod eltartani magad. Aztán magát az ötletet kezdik ócsárolni: ez hülyeség, ebből nem lehet megélni, ki lenne kíváncsi erre a termékre/szolgáltatásra.

Aztán a sok tanulás, a kemény munka, a sok éves tapasztalat, a végtelen türelem, az ötletbe vetett hit és rengeteg pénz lassan (nagyon lassan, hosszú évek alatt) kezdi meghozni a gyümölcsét. És akkor előkerülnek a klónok.

Valójában a klón nem is jó szó erre, hiszen ahogy korábban írtam, egy klón tökéletesen ugyanazt a színvonalat hozza tanulásban, munkabírásban, türelemben, motivációban, hitben, mint az eredeti. Szóval beszéljünk csak nyugodtan "gyenge másolóról" ebben az esetben.

A "gyenge másoló" már csak az eredményt látja, a befektetett időt, pénzt és energiát, és az eredményhezt vezető utat nem. Felületes szemlélőként hibásan arra a következtetésre jut, hogy ezt az eredményt nagyon könnyen elérheti bárki - akár ő is - azután kényelmesen hátra dőlve élvezheti a sikert és az azzal járó rengeteg pénzt.

A "gyenge másoló" hibás gondolkodására utal az is, hogy legtöbb esetben ha ötletéről kérdezik, elfelejti megemlíteni annak forrását, sőt konkrét rákérdezés esetén az "eredetit" minden lehetséges formában pocskondiázza.

A "gyenge másoló" azonban "sajnos" nem rendelkezik a szükséges múlttal, ismeretekkel és kapcsolatokkal, amik ahhoz szükségesek, hogy ugyanolyan jól csináljon bármit, mint az, akit lemásolt. Hamar kiderül, hogy nincs meg a kitartása, a türelme, a munkabírása és azt sem gondolta, hogy a pénz is csak akkor jön minden vállalkozásból, ha hajlandóak vagyunk a befektetésre is... a befektetés pedig nem feltétlenül pénzt jelent, hanem a fentebb leírtakat.

Tehát a "gyenge másoló" végterméke maximum valamiféle kínaipicos, kicci, occó "gyenge másolat" lehet, amiről kisvártatva még saját maga is belátja, hogy ezt nem így gondolta... és akkor a körülményeket hibáztatva valami másik ötletgazda ötlete után néz, mert az nem lehet, hogy a vállalkozók tényleg ennyit dolgozzanak...

Hozzászólások

Én is ugyanezt kérdezném, plusz tökéletesen egyetértek veled :D (Lehetne egy klónom aki angolvizsgázik holnap helyettem :) )
 
Az a jó, hogy ezek a kullancsok rendszerint lusták ahhoz, hogy bármit is végigcsináljanak normálisan. Eredendően a mentalitásuk a készből való szivornyázás, aztán amikor sikerült valami nagyobb cafatot leszakítaniuk, később kiderül, hogy az a stagnáláson kívül fejlődésre képtelen, vagy szimplán elsorvad az egész, mert ezek hozzátenni nem sokat képesek, csak elvenni. Mindenből. Aztán ez rendszerint meg nem műxik.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
870
Hozzászólások
8
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére