Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Ma vizsga!!!

Pár óra és már a vizsgaállomáson leszek és izgulok, hogy: csak menjen! Apumnak már tegnap szóltam, hogy fél 10-kor elindulunk, mert szeretnék menni azért még egy kört a vizsga előtt, viszont valami B-s vizsgánk is lesz, szóval srácnak/lánynak is kéne jönnie velünk. Tibor már fél 9-től ott lesz, mivel teherautóra is vizsgázik egy tanulónk... Ja, és azért szóltam apámnak, mert múltkor majdnemhogy lekéstük a rutin vizsgám, mert csak húzta az időt minden hülyeséggel... de nélküle meg nem mehettünk :D Reménykedem, hogy ma nem felejt el engem. Bár nem akarok Vele gyakorolni, mert csak elveszi az önbizalmam :( Rutin vizsga előtt is azt tette, de szerencsére még is sikerült :)
Pénteken is mentem motorozni. Elég rossz vége lett. Tudni kell a drága kis Suzukiról, hogy léghűtéses. Ugyebár apám nem engedi, hogy 40-nél többet menjek lakott területen belül, ezt Tiborral be is tartjuk. Amerre motorozok, néhol vannak 30-as táblák is. Na az lett a vége az egésznek, hogy volt 30 fok meleg. Lassan tudtam csak menni. Gödöllőn, nagy kereszteződés. Szada felőli oldalról érkeztünk. Épp bekaptam a piros lámpát, jött a HÉV is. Mögöttem kb. 20 autó biztos, hogy felsorakozott. Várok, várok... Fogja magát a motor és leáll. Mi a franc?! Igyekszem indítani, nem megy. Persze, hogy akkor lesz zöld a lámpa, mikor én szenvedek. Végül inkább leszálltam és a járdára toltam a motort, hogy az emberek eltudjanak menni. Ráülök, szenvedek egy percet, beindul. Áh, mondom végre. Eltelik egy perc, Tibor szól, hogy zöld a lámpa, mehetek. Elindulok, megteszek 10 m-t, fogja magát a motor és megint leáll és ránt egy k*rva nagyot, mivel egyesben volt. Bumm, derékszögben eldőlés. Nem bírtam megfogni. Remek. Égetem magam kb. 200 gyalogos, és 50 autós előtt. Mondom, majd fasza csaj leszek és felállítom. Láttam Hungexpo-n azon a motoros cuccon, hogy ha eldőlsz, hogyan állítsd fel a motort. Ahha, csak én nem vettem bele, hogy ott nem volt a földön a motor, mivel a bukócsőre esett, magyarul 20 cm-rel feljebb volt a talajtól, és azért az kissé könnyebbé teszi az egész procedúrát. Szóval annyira nem jött össze a Suzuki felállítása, kellett hozzá Tibor segítő keze. Végül a kapaszkodó sávba betoltam, Tibor mögém állt a kis Citroennel, belőve az elakadásjelzőt. Már mindent néztünk, hogy mi lehet a probléma. Már arra gondoltam, hogy a benzin fogyott ki, mert a mutató nem annyira jó a motoron, és induláskor felet mutatott. Aztán sikerült beindítani a motort, pár percig gondoltuk járatjuk, a piros részben maradt a mutató. Gondoltuk, nyomás haza, addig kitart... Visszaöltöztem, felülök, egyesbe teszem, és lefullad gázadásnál. WTF? Később eljutottunk arra, hogy gázadásnál nem fulladt le, de világítás kapcsolásnál igen XD Ezért nem gondoltam már arra, hogy túl melegedett (mert felvetettem ezt a problémát, rutinnál is előfordult), de nem tudtam, hogy pl. a világítás kapcsolástól miért áll le? Végül hívtuk Viktort (vezető autószerelőnk, mellesleg crossozik XD), hogy szerinte mi a probléma, végül arra jutottunk, hogy jön és max. elszállítjuk a motort. Mire kiért, a rohadék motor nem beindult és működött? :D Na mondom tuti hülyének néz minket Tiborral... szóval végül ő vitte haza a motort (megmondtam, hogy rá nem ülök, mert nincs kedvem ahhoz, hogy esetleg 60-nál leálljon és lerántson). Viktor mondta, hogy csak azért indult neki is, mert addigra némiképp lehűlt, meg ő azért húzta neki, szóval legalább kapott egy kis szelet. Meg hogy máskor ki kéne menni főútra meghúzatni... mondom most már mindegy :D több mint 1 óra dekkolás meg is volt Gödöllőn... :)
Szombaton Párocskámmal elmentünk motorozni, de csak egy kisebb körre. Gondoltuk először, hogy elmegyünk Pásztó fele, és úgy a Mátrába (ahogy múltkor apuékkal), de mondtam, hogy úgy elmennék Hollókőre, így oda kötöttünk ki. Csak nem láttunk semmit végül, mert elkezdett szakadni az eső. Egy kis büfébe megvártuk, hogy elálljon, majd azon izéltünk, hogy haza, vagy tovább? Utóbbi lett :D Végül Szécsény fele vettük az irányt, Balassagyarmat - Rétság - Vác és a hátsó úton haza (Váchartyán - Galgamácsa - Aszód). Legalább anyumnak hoztam szép Hollókő-s hűtőmágnest (mindenhonnan hűtőmágnest kell neki hoznom, meg nővéremnek is :) ).
Tegnap szintén kigondoltuk, hogy teszünk egy kb. 300 km-es kis túrát Szlovákiába. Aszód - Galgamácsa - Acsa - Szügy - Balassagyarmat és valahogyan Zólyom, majd Besztercebánya. Ki lett gondolva az is, hogy Salgótartján fele visszamegyünk. Aztán ez nem annyira jött össze. :D Kicsit eltévedtünk. Még jó, hogy az okostelefonokban már van GPS. Mármint legalább láttuk, hogy hol vagyunk, mert netre fel nem léptem volna, hogy még útvonalat is tervezzen a telefon. Az kicsit lezabálta volna a kártyám :D Nem szeretek eltévedni... de szerencse drága Párom megoldotta :) Végül Sahy-nál léptünk határt :D és az előző nap alapján Vác fele visszajöttünk, jobb híján. Így is 11 fele indultunk és este 7-re értünk vissza, és kb. 410-420 km lett a vége. Jó volt, bár kicsit elültük a seggünket :D
Na ma eljön az igazság pillanata. Meglátjuk, hogy megy e annyira már a motorozás, hogy át is menjek vizsgán :)
Keresztbe az ujjakat!!!


Szép napot!
MSE :)
  • Like
Reactions: 1 person

Hozzászólások

Nincs olyan ikon, hogy "keresztben az ujjak", de egy esőűző-sikerhozó mantrát elmormolok érted! Hajrá!:csam:
 
V
Nagy kalappal, legközelebb meg vigyetek térképet is magatokkal, ha túrázni mentek, az nem zabálja le a kártyát :D
 
_bq_;bt24170 írta:
Nagy kalappal, legközelebb meg vigyetek térképet is magatokkal, ha túrázni mentek, az nem zabálja le a kártyát :D
Mondtam Leventének, hogy kap tőlem valami kis zsebtérképét, ami a kis hátizsákba belefér :D Majd keresek, hogy létezik-e ilyen, de akkor legyen benne Magyarország, Ausztria és Szlovákia :D
Amúgy sikerült a vizsgám!!! :D
 
V
Normálisabb Magyarország térképeken rajta vannak a határmenti részek :) De amúgy 1500-1600Ft körül lehet kapni normális léptékű hajtogatósakat, eddig minden országról találtam ennyiért, amit kerestem, magatokkal vinni meg elég azt, ahova éppen indultok:)
 
ekime6;bt24177 írta:
Mondtam Leventének, hogy kap tőlem valami kis zsebtérképét, ami a kis hátizsákba belefér :D Majd keresek, hogy létezik-e ilyen, de akkor legyen benne Magyarország, Ausztria és Szlovákia :D
Amúgy sikerült a vizsgám!!! :D
GRATULÁLOK!!!! Üdv a Csapatba!:love:
 
_bq_;bt24180 írta:
Normálisabb Magyarország térképeken rajta vannak a határmenti részek :) De amúgy 1500-1600Ft körül lehet kapni normális léptékű hajtogatósakat, eddig minden országról találtam ennyiért, amit kerestem, magatokkal vinni meg elég azt, ahova éppen indultok:)
Igen, és praktikus mágneses meg fölkötözős, átlátszó tetejű térképtartós tanktáska is létezik. Nagyon jó dolog! Én indulás előtt a hajtogatósrú szoktam kinézni a útvonalat, és csinálok cetlire egy itinert (hun-merre-meddig- mellik irányba kanyarva).
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
ekime6
Olvasás
55
Hozzászólások
24
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

ekime6 további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére