Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Gyakoroltam ma is ;)

Dél után eléggé nézegettem, hogy mit is 'mond' az idokep.hu ! Láttam, hogy keletre elhúztak az esőt hozó felhők, így szóltam Tibornak (aki oktat, mert apám elfoglalt ember, hogy velem gyakoroljon, de hivatalosan Ő az oktatóm :D), hogy menjünk menjünk amíg "csak" viharos az idő :D Végül fél 2-re bebattyogtam az irodába. Összekaptuk magunkat, kiálltam a motorral és uzsgyi! Aztán mikor már indultunk volna, apám kitalálta, hogy jön velünk. Annyira nem örültem neki, mert apámról tudni kell, hogy a legkisebb hibáért is ordít. Sose dicsér. Kicsit elveszi az ember önbizalmát. Mikor rutinoztam, a területi képviselőnk (autóiskolás) tanított, Péter, mert amúgy Ő motoros rendőr volt, amíg egyéb okok miatt ott nem hagyta. Szóval eléggé ügyes, enyhén szólva. Na Péter barátom úgy tanította pl. a félköríves fordulást, hogy egyesben, enyhe gázadás, és lábfék... Persze, hogy az első 10 próbálkozásnál mindig lefulladtam, de aztán ment. Egyszer egy gyakorlásnál megjelent apám, hogy megnézze, hogyan is megy az egész. Egyből beparáztam. Már akkor megmondtam Petiéknek, hogy tuti nem fog menni. Így is történt és apám jött ordítva felém, hogy kuplunggal kell fordulni, mi a f*szért nem használom a kuplungot... Válaszomban kifejtettem neki, hogy Peti így tanította, tehetek én róla?! Aztán ment Petivel ordítani, hogy hogy lehet ekkora idióta, mert így még Ő se tud megfordulni (pedig fater is elég jó motoros <elvileg>), így csak a gyakorlott motorosok szoktak és persze én nem vagyok az. Peti ránézett, elvigyorodott: "Az elmúlt 2 órában mindig sikerült neki ÍGY megcsinálni...". Egyébként egyiknek se adtam igazat. Petinek tényleg nem így kellett volna mutatni (de hát Ő hivatalosan nem is oktató!), faternak meg nem kellett volna ordítani, nyugodtan is el lehet mondani, akkor is megértem, nem vagyok retardált. </elvileg>
A lényeg: fatertól eléggé félek általában. Nem egy nyugodt ember. Amikor most voltunk motorozni, akkor is egyszer ordított velem. Pásztón megálltunk, hogy fagyizzunk. Illetve akkor még nem tudtam miért állunk meg. Láttam, hogy a többiek megállnak a parkolóban, de fater meg az út szélén miközben folyton jöttek az autók. Megfogtam, balról megkerültem és többiek mellé álltam (kb. 10 méterről volt szó, szóval nem kilométerekre hagytam le apámat). Aztán letette Ő is a motort és jött leugatni a fejemet, hogy én ezt, hogy képzeltem, hogy nem mögötte állok meg. Nem fogta fel, hogy nem annyira lett volna ésszerű, mikor ott a szabad parkoló, de nem baj. Hülye vagyok, és ennyi.
Persze az nem volt probléma, mikor a Mátrában random satuféket húzott és leállt az útszélén, mondván: "Milyen szép a kilátás!". Semmi előjele nem volt ennek, így örültem, hogy nem mentem a seggébe... Legalább egy indexet kidobhatott volna jobbra. De ismételten: én vagyok a hülye. :)
De a mai eseményekről még mindig nem írtam :D (szokásom elkanyarodni az eredeti témámtól, mert a fejembe milliónyi gondolat kavarog) Szóval... apám jött velünk. Elmagyaráztam neki, hogy ha beszél hozzám, lassan és hangosan tegye (ugyanis hadar de kegyetlenül, amit persze amúgy én meg is örököltem tőle). Elindultunk, minden jó volt :) Persze leugatott egyszer egy elég forgalmas kereszteződésnél (M3-asra ott lehet felmenni, illetve onnan lejönni). Megfogta kiszállt az autóból és rám hozta a frászt mikor rám ordított hátulról, hogy figyeljek oda és úgy menjek ki, hogy Ő is tudjon követni. Ezt nem lehetett volna a rádióba, de mindegy. Meg amúgy is tudom, hogy nemigen kéne elhagyni az oktatót. :)
Tettünk egy kört a lehetséges vizsgaútvonalon. Tibor szerint megfeleltre teljesítettem, szóval remélhetőleg hétfőn nem lesz semmi probléma. Kicsit izgulok miatta, de közbe alig várom, mert annyira szeretnék már túl lenni az egészen. Ha lehet, még hétfőn elakarom intézni a papírokat is, hogy minél hamarabb elindíthassam az új jogosítványom rögös útját. Aztán, ha meg van az 'A' kategória, jöhet a C+E ;) Aztán a D. Igen, mindenre akarok engedélyt, és ezt apám is elvárja tőlem. A lehetőség adott, csak ki kell használni. :)


Jó éjszakát ;)
MSE :)
  • Like
Reactions: 1 person

Hozzászólások

Köcsög. Ordíts neki vissza. Ha reklamál, mondd neki azt, hogy most beszélgettek, ezt tanultad tőle, ezt a hangnemet.
 
Áh, hidd el, nem úgy megy az. :) Jobban járok, ha csendben tűrök és szerencsére nagyon nyugodt ember vagyok :D S már jogom sincs visszaordítani: ő fizeti a jogsim, ő vette a motort, ő fizeti bele a benzint, stb stb stb :)
 
Ajjajj:( Az egy dolog, hogy ő mit fizet, az jó esetben nem azt jelenti, hogy megvett kilora és onnantól hallgass a neved. Nem az az alkalmazottja vagy (bár jó esetben azokkal sem viselkednek így), hanem a gyereke. Persze ez foszlány amit leírsz, de nem túl szívderítő.
Amúgy nekem a bátyám türelmetlen (azért nem ennyire), mellette utálok autót vezetni, mert egyfolytában baszkurál, hogy miért nem fékeztem, szerinte nem néztem szét ésatöbbi (nyilván ha igaza van az más tészta).
 
De az alkalmazottja is vagyok, mert beszoktam segíteni a családi cégnél :D
Jaj, autóvezetésről ne is beszéljünk! :D Apámnak egy BMW X5-öse van, minden sz*rral felszerelve... 1 hónapja megesett, hogy családi banzáj volt, mindenki ivott, Emike vezess haza. OKé.
"Mi az hogy 60-nal mész lakott területen belül???" "Miért nem álltál meg a STOP táblánál?" (nem volt rendőr és beláttam simán) Apám viszont kb. 200-zal hajt és még egyszer nem láttam STOP táblánál megállni! De b*szogatni, AZT NAGYON TUD :D
 
Jah, hogy ő az a típus, aki megvesz mindent. Már akit lehet....
Nem tette szimpatikussá, hogy apaként és oktatóként másra bíz, ráadásul egy olyanra, akinek köze nincs a témához, majd neki a legnagyobb a szája, és lebasz mindenkit a saját trehánysága miatt... bocs, apád elásta magát nálam.
 
Megértem az álláspontod. Nyugi, apámmal mindenki hadilábon áll. Tényleg sajnos olyan, amilyennek most leírtad. Ez van, az apám, el kell fogadnom. Így kell Őt szeretnem. Már amennyire van mit benne szeretni :D De tud jó fej lenni, mint pl. hogy megengedte, hogy menjek külön motorral a Mátrába :) Bár lehet, hogy csak a haverok előtt akart "tökéletes apuka" lenni :)
 
Ha meg összetöröd magad, akkor nyugodt lélekkel lebasz, hogy leégetted...? csúcs fazon lehet. Komolyan, mi van a Mátrában nem te baszol el valamit, hanem egy szembejövő? Nem ritka arrafelé... Ez se használja az agyát. Látom nemsoká olvassuk a blogodat az alábbi címmel: "Horvátországban T-betűvel" vigyázz magadra, ha már apádnak nincs hozzá elég esze hogy fokozatosan kezdjed.
 
Nem Vele fogok úgy mond tanulni, ha végre meglesz a jogosítványom. Majd barátommal megyek "túrázgatni". Egymagam nem is mennék, de ilyenbe apámra nem számíthatok. Mindent ígér, de semmit nem tart be.
Amúgy Horvátországba nem hiszem, hogy elszenvednék motorral, legalábbis most még nem :) Max benzintyúkként Párom mögött :) Egyelőre bőven elég nekem Magyarország ! :D
 
Jah, és ha majd alád tolja friss jogsival a busát, hogy feszítsen a haveroknak, azért maradjon eszed. Legalább neked.
 
Nem, annyi esze van, azt hiszem. Ugyanis megmondta, hogy egyelőre csak a Viragoval mehetek (125 ccm). Amúgy se vagyok száguldozós fajta, ezért is akartam choppert mindig is, mert az egy kis nyugis motor, nem arra tervezték, hogy repesszek autópályán 250-nel :) Majd ha 'nagy' leszek, akkor is "csak" egy Honda VT750S-t szeretnék <3 Gyönyörű szép csak rohadt drága, szóval álom marad :D
 
Nekem is hasonló kategória volt faterom, csak ő lovagolni tanított. Ha meg véletlen visszapofáztam leszállított a lóról és vége volt az edzésnek. Szóval ismerős. De így utólag visszagondolva sokat köszönhetek neki. :) Szóval nehéz az apákkal. Kitartást és sok sikert! :D
 
Nagyon nem szimpi ahogy apukádról írsz...bocsi, nyilván semmi közöm a családi kapcsolatodhoz és nem is ismerlek , sem apukádat...de igazából egész végig "szidod", hogy ilyen meg olyan, de gondolom annak a Honda VT750S árát sem magad fogod össze kuporgatni egyszer...bírom az ilyen "motoros csajokat", akiket apuci pénzel és ahelyett, hogy hálásak lennének neki még ők vannak kiakadva. Lehordod, hogy ő ilyen meg olyan...nekem ez fura, én nem ilyen környezetben nőttem fel...felénk a szülőket tisztelik! Vagy ha nem tisztelik(mert persze ilyen is van) akkor a pénzük sem kell... További jó tanulást, mind a motorozásról, mind az életről! :)
:csam:
 
Vannak közös vonásaink apáinknak leírásod alapján. A különbség annyi, hogy én amikor tudtam pattantam. Nem szeretem, mert nem jó ember, de tisztelem néhány múltbeli tettét. (nem az egész embert) A pénzéért meg már jó ideje nem viselem el az elnyomást. Akkor inkább dugja fel magának. (Ugyanakkor erőszakos, és akaratos és baromi önző is vagyok, úgyhogy ha adja csak úgy simán elvenném tőle, és utána ugyanúgy le lenne szarva.) :p
 
Tisztelem apámat (ugyanúgy mint papírcica: nem az egész embert), de CChugi, nagyon sok minden nincs itt leírva, nem látsz a sorok közé. Erről ennyit. Nem tudod, hogy milyen ember.
A lelépésről annyit, hogy nem úgy megy az. Van egy elég nagy cégünk, és nem fogok olyan baromállathülye lenni, hogy a szüleim 20 év munkáját eldobom magamtól (ha már nővérem megtette és él a pénzük által, mint hal a vízben). Én dolgozom a cégünknél. Összesen 6 dologgal foglalkozunk (fuvarozás, műszaki vizsgabázis, autósiskola (plusz TIR és OKJ-k), benzinkút, biztosítás, utazási iroda). Na ebből csak az elsőbe és az utolsó kettőbe (pár hónapja kezdtünk bele) nem dolgoztam, mivel az elsőnél német kellene de egyelőre még csak angolul tudok, a többi meg még elég kicsi, ott nincs még rám szükség. Plusz ezek mellett még egyetemen tanulok és nyáron könyvelést fogok tanulni, amellett C+E jogosítvány kell tennem, hogy letehessem később D-re, hogy tudjak menni buszozni (kirándulásokra, színházakba, stb. viszünk gyerekeket).
Hidd el, hogy rengeteget teszek én is azért, amim van. És SOSEM kérek. A motoromért is megdolgoztam mikor tavaly előtt nyáron is nonstop a műszaki vizsgáztatásnál voltam, reggel fél 7-től volt hogy este negyed 10-ig, plusz még otthon aztán a könyvelést csináltam anyámnak. Ja és én vagyok az, hogy ha épp valaki megbetegszik, beugrok helyette, így volt az, hogy csütörtökön vizsgasoron voltam, pénteken is ott csak délbe át kellett mennem a benzinkútra és este 11-kor zártam, aztán másnap reggel 4-kor keltem, 5-kor ismét nyitottam a benzinkúton és este zártam, másnap újra ugyanez.
Nővérem 19 évesen vadonatúj cabriot kapott, a háza egy csettintésre a segge alá lett dugva, én egy nyár alatt többet dolgoztam, mint ő 5 év alatt, amíg bejárogatott de csak amőbázott és vásárolgatott egész nap a neten munkaidőben. Ennek látván volt bennem az, hogy SOSEM leszek ilyen senkiházi és igenis tenni fogok azért hogy ha már a szüleim támogatnak, valahogyan ezt visszaadjam, meg persze egyszer én veszem át a céget és tudnom kell majd mindent. 4 éve dolgozom már benne, mert a jövőmet jelenti.
Ennyi arról, hogy pénzelnek meg stb. S apámról még mindig nem tudsz semmit. Egyetlen igazából tisztelni való ember, az édesanyám.
(Bocsánat, kikeltem magamból. Nem szeretem, a hülye p*csának tartanak, mert k*rvára nem vagyok az.)
 
Z
meg van a tuti,menjél Mina és ugasd le te az öreget....:)
 
Eki, téged és nővéredet egy dolog különböztet meg: a felelősségtudat és az előrelátás. Ezzel a felelősségtudattal még később a a tesó jól megszivathat... de csak akkor ha nem tanulsz meg időben nemet mondani.

Zéé, ne üljél már fordítva a lovon! Aki idejön és belepíszkít az életembe, annak az a legkevesebb, hogy leugatom, de a máséba nem fogok odaszarni. Tehát, az öregnek kell idejönni virítani, és ha nem tetszik a stílusa akkor biza repül.
 
CChugi, nagyon szép, hogy neked olyan klassz apu jutott, de valakinek meg másmilyen, aztán van olyan is akinek meg semmilyen. Szerintem minősít MINDENFÉLE kapcsolatot az, hogy egymással hogyan beszélnek a felek. Aki üvölt a kölykével, barátnőjével, kutyájával, akárkicsodájával az utcán, nyilvános helyen, idegenek, kollégák, barátok előtt, az otthon szerinted privátban mit csinálhat amikor senki se látja amit művel...? Zéró kontrollnál? Jobb ha nem tudod, és légy boldog ha soha nem is fogod megtudni.
 
Mina...értelek és tényleg boldog vagyok, hogy az én édesapám nem ilyen...de a kommentem lényegi része nem erről szólt, hanem...rövidre fogva, hogy ha apu ennyire nem jó és üvölt stb.stb. (az egész írást végig kíséri, hogy apu ilyen meg olyan) akkor a pénze sem kell/ene?! Mert ha az mégis jó, akkor igen van amit le kell nyelni a lóvéért, a könnyen jött dolgokért...stb. és legalább nem "lehordani" csórit minden üvöltöző stb.-nek egy internetes oldalon...
De nyugodtan kövezzetek meg, nem bánom! :) Ez csak én saját kis véleményem... :)
 
ekime...nem akartam én a lelkedbe gázolni...csak olyan furán jön ki, hogy vadidegeneknek teregeted ki a legbensőbb családi gondjait...fiatal lehetsz még nagyon, de később rájössz, hogy a család mindennél fontosabb...vagy nem jössz rá, vagy lehet a tiéd nem jó...de szerintem gondold át ezt a neten nyíltan apu,nővér "fikázást"...
Jah és még arról, hogy dolgozol...ez mind szép és jó, de hidd el, ez a normális, ezért nem kell mártírnak látnod magad... :)

Szép napot!:cool:
 
Nem az Ő pénze :) megdolgoztam érte :) és anno a motort nem is nekem vette, hanem anyumnak, hogy motorozzon már, de ahogy már említettem, anyum irtózik a kétkerekűektől, így jobb híján lett az enyém, mert nővérem meg leszarozta... én meg örültem neki, mint majom a farkának.
Nyilvánosan nem fikáztam le apámat, amíg meg nem próbáltam magam védeni, mert nem tudom elviselni, mikor apuci kicsi lányát látják bennem :) Ha visszaolvasod, csak "hangot" adtam annak, hogy ok nélkül ordít le, és ezt nem kedvelem. Ezzel nem azt mondtam, hogy pl. egy idióta rohadék. :) Sőt, az elején még védeni is próbáltam.
De itt zárjuk le. Mindenkinek megvan a saját véleménye. :) Szép napot Neked is :)
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
ekime6
Olvasás
49
Hozzászólások
42
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

ekime6 további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére