Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Félelmetes tavaszi motorosok

Hiába vagyok magam is motoros, komolyan tartok azoktól a "bátor" fanatikusoktól, akik a tél végi első napsütésben motorral merészkednek a fagyos aszfaltra.

Hétvégén a 31-es úton folyamatosan a visszapillantó tükröt szugeráltam, mikor tűnik fel egy motor, és kezd megint vakmerő előzésbe a kanyarban. Hiába, a Suzuki Swift valahogy minden motorost előzésre sarkall.
Mikor elhaladt mellettem egy, elképezeltem, ahogy vacogva szorítja a markolatot, ujjai végei már lilára vannak fagyva. A bőrnadrág alatt jó ha egy jégeralsó van, és a mellkasába is belekap a huzat, tehát vacog minden tagja. Talán épp azért is húzza neki ennyire: vagány vagyok, motorozok, mert süt a nap, de most, hogy már mindenki látta, kurva jó lenne már nagyon gyorsan otthon lenni. Szóval hajrá, előzzünk a kanyarban!

Azt meg közben elfelejti, hogy ilyenkor az aszfalt nagyon hideg még, ezért nem úgy tapad, én meg szívinfarktust kapok, nehogy jöjjön szembe valami, mert ha a kormányt hirtelen el kellene kapnia, tuti kicsúszik a motor alóla.

Szóval vigyázzatok magatokra, és szerintem várjátok meg, amíg tartósan 10 fok felett van a hőmérséklet!

Hozzászólások

Sajna igen, minden évben nem lehet elégszer elmondani, hogy télen elmúlt a rutin, és ésszel kezdjük újra....
 
Na igen, csalóka volt még az idő. Én is csak 15 km-es körzetben motoroztam, elég is volt. Főleg hogy a kereszteződésnél kettesben akartam elindulni megállás után, és csak 3. lefulladásnál jutott eszembe, hogy mi lehet a gond.:D Persze pont egy másik motoros is odaért mellém Murphy törvénye szerint. Én meg bőszen mutogattam, hogy ne legyen előzékeny, haladjon tovább, én még bénázok kicsit.:D
 
Bocs de nem ertek egyet.Nagyon sok telet vegig motoroztam es ezen a telen is motoroztam egy parszor.IGaz aki telen vagy hüvös idöben motorozik ne sajnalja a pemzt megfelelö felszerelesre.Vannak gunyak amiben tenyleg nem fazik az ember meg a kemeny minuszokban sem.Na es hideg az utfelület nem tapad hat ugy kell menni esöben sem megy ugy az ember mint szarazon.Egyebkent egy kis teli motorozas karban tartja söt meg javitja is a reflekszeket.:)
 
Szerintem meg van különbség aközött, amikor az ember egész télen motorozik, meg aközött,amikor már októberben lerakta amotort, és most hirtelen előveszi egy körre.
Szerintem sokan nem tudják elképzelni, milyen rohadt hideg tud lenni ilyenkor motoron, hiába süt a nap.
Bemegy egy erdőbe, vagy csak simán az árnyékba, vagy mondjuk amikor átmegy egy hídon vagy egy felüljárón... És aki azt nem tudta felmérni,hogy amenetszél hidegebb, mint a napon szélárnyékban, az valószínűleg arra sem gondol, hogy milyenhideg az aszfalt.

Meg azt is gondolom, hogy ennyi év tapasztalattal meg tudom különböztetni hogy valaki olyan felszerelésben motorozik, amin látszik, hogy egész télen nyomta, vagy csak gyorsan belebújt a nyári motoros cuccba...
 
Én pont ellenkezőleg érzem, idén mintha ügyesebb lennék, mint tavaly. De azért óvatos vagyok:)
Viszont pont ilyenkor, pont emiatt marhára félnék mindenféle szerpentines helyre menni, mert a mindkét sávot igénybe vevő, kanyarban Suzukit előző, rutinvesztett kanyarvadászok a frászt hozzák rám.
Persze ez nem jelent semmit, én mindentől félek:)
 
Azt hiszem felre ertettel.Azt akartam mondani hogy egytertek a motorozassal barmilyen idöben ha megfelelö felszerelesben es esszel csinaljak.Nyilvan szedett vedett cuccokban farmerba alatta bunda bigyi nem ajanlatos +10 +15 alatt motorozni.En meg azert is haragszom ha latok valakit nyaron 30 fokban polpban motorozni.Viszont felnött emberek vagyunk es mindenki a sajat böret viszi a vasarra.
 
Na, úgy látszik megint elővett a mazo-hajlamom, vagyis itt az ideje önmagam megköveztetésének. Egészen pontosan azóta nem értek valamit, amióta először felültem egy motorra (akkor még utasként, de ez nálam azóta sem változott):
miért kell kanyarban, záróvonalon stb. előzni, sok egyéb szabályt szegni csak azért, mert épp' négy helyett két keréken közlekedünk? Motorosokra nem vonatkozik a KRESZ? A férjem erre mindig azt válaszolja (egyébként sebességtúllépés stb. esetén is), hogy azért ült motorra, hogy ne úgy haladjon, ahogyan autóval. Én pedig azt, hogy amennyiben én elvárom a többiektől, hogy betartsák a közlekedés szabályait (márpedig a viselkedésünket, döntéseinket erre alapozzuk, nem?), akkor szerintem úgy tisztességes, hogy mi is annak megfelelően viselkedünk, és nem hozunk senkit váratlan (vész)helyzetbe. Vagy nem?
 
Brigó, sajna hülyék meg még hülyébbek mindig lesznek. Ezzel meg az a baj, hogy nemcsak ők szívnak, hanem mást is szívásra kényszerítenek... No de a lényeg a lényeg: mindenkinek érdemes óvatosan a visszarázódós hónapokban.
 
V
A "csakazértis" szabályszegéseket én se igazán értem, se autóval, se motoron. Lehet úgy is dinamikusabban, "motorosul" haladni, hogy közben ne irritáljam a többi közlekedőt, akár azzal együtt is, hogy közben pár szabályt kicsit lazábban értelmezek :)
 
brigó;bt23283 írta:
Na, úgy látszik megint elővett a mazo-hajlamom, vagyis itt az ideje önmagam megköveztetésének. Egészen pontosan azóta nem értek valamit, amióta először felültem egy motorra (akkor még utasként, de ez nálam azóta sem változott):
miért kell kanyarban, záróvonalon stb. előzni, sok egyéb szabályt szegni csak azért, mert épp' négy helyett két keréken közlekedünk? Motorosokra nem vonatkozik a KRESZ? A férjem erre mindig azt válaszolja (egyébként sebességtúllépés stb. esetén is), hogy azért ült motorra, hogy ne úgy haladjon, ahogyan autóval. Én pedig azt, hogy amennyiben én elvárom a többiektől, hogy betartsák a közlekedés szabályait (márpedig a viselkedésünket, döntéseinket erre alapozzuk, nem?), akkor szerintem úgy tisztességes, hogy mi is annak megfelelően viselkedünk, és nem hozunk senkit váratlan (vész)helyzetbe. Vagy nem?

Már hogy a fenébe ne előznénk jól belátható kanyarban,én ki nem hagynám.Egyébként sem tiltja a Kresz a kanyarban való előzést,kivéve ahol ugye záróvonal meg tábla tiltja.Záróvonalon is simán áthágunk,ha szintén rendesen belátjuk a szakaszt,és a szembejövök,ki és bekanyarodók biztonságos távolságban vannak :D :D :D
 
Szombaton már nekünk is szerencsénk volt az első "törvényen kívülihez". Egy nyamvadt sáv, jobbról padka, balról padkával elválasztott villamossín, ő meg csak húzza mint a barom, ráadásul valami hallhatatlan dobja volt, úgyhogy csak akkor vettük észre mikor már mellettünk járt, és hogy elférjen nekünk kellett persze lehúzódni. De legalább előre jutott vagy két autónyit, aztán amikor két sávosra szélesedett az út akkor jött szirénázva egy tűzoltóautó mögülünk. Mindenki elkezdett szépen kihúzódni külsőbe, a barom előtti autó is, hát satufékkel állt meg mögötte annyira rámászott az autóra, aztán amikor szabad lett előtte a belső (eszébe nem volt kihúzódni, hogy elengedje a tűzoltót), akkor meg megint húzta neki tovább...Azt hadd ne mondjam, hogy félcipő, kordgatya meg valami kabát volt rajta.
 
Én is láttam vasárnap egy banditost, pulcsiban. El is könyveltem, hogy biztos ő az aki már pólóban nyomja, amikor én még a rendes (nem hálós) kabimba. Rengeteg motorost láttam tegnap is, ma is. Sportmotor, bőrruha és megy be az autók közé. Egy pillanatra se jut eszébe, hogy a hülye autós 6 hónapja nem látott ilyet, tán még nem kéne autók közül rajtolni, csutkagázon. Dehát nem vagyunk egyfromák. Az én motorom még alszik, valaki meg már túl van egy baleseten...
 
Most végül is ti melyik oldalon fociztok? :cool:
Persze, előjöttek a tavaszi zsenge "nyomom a kövéret, mert tavasz van" motorosok... De ugyanúgy előjönnek a "megyek a telekre ásóval a csomagtartón" kocaautósok is..., sőt azok is, akik jártak egész télen, de (talán pont ezért, hiszen ők már milyen gyakorlottak) sz.rnak a tükörbe nézni... :heureka:

Szóval persze, igaza van Nanának, csak módjával, hideg az aszfalt, de én akkor is azt vallom, aki hülye, béna, gyengeelméjű, az tök mindegy, hogy mire ül, autóba, vagy motorra, vagy rollerre, akkor is az... sajnos...
Szóval mindenki óvatosan... ;)
 
Erre szoktam azt mondani, hogy autóban a motorosokat, motoron az autósokat szidom. :cool:Bár az előbbinél csak az igazi barmokat. De egyébként igazad van:)
 
Na tegnap pl. tele volt a város idióta autósokkal is. Biztos megint benzináremelés van, és mentek még egy utolsót...
 
Én tegnap előtt ESTE (!) láttam egy elmebeteg motorost, aki a lámpánál feszített a Ducatin, majd egy kövér gázzal olyan élesen kanyarodott jobbra, hogy azt hittem kicsúszik alóla a motor. És csak egy bőrkabát és FARMER!!! volt rajta természetesen sportcipővel. Azt hittem odafagyok a kereszteződésbe, amikor ránéztem, mert amúgy is fáztam nagykabátban...
 
Szepen mondja el mindenki a velemenyet es ha megjöttem a motorozasbol elolvasom.
Szep napot mindenkinek en megyek motorozni.:D
 
Ma én is voltam egy kört,7 C van,semmi különbséget nem tapasztaltam a nyári viszonyokhoz képest,hidegen is ajánlom mindenkinek a Metzeler Lasertec-et :D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
959
Hozzászólások
50
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére