Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Az emberi tehetetlenség, avagy a gépek átveszik a hatalmat

Kiindulási pontok:

1. 2003.szeptember 17-én vásároltam egy autót, 2 éves hitelre, így ezen időszakra a Banknak elidegenítési joga lett a jármű felett.

2. Üzembentartója a férjem lett, mert neki már B10 volt a bónusza, én A0-val indultam volna.

3. 2005. októberben megszűnt a tartozásom, visszafizetésre került a hitel. A Bank adott egy igazolást, amivel el kellett mennem az ocsmányirodába, h töröljék az elidegenítési jogot. El is mentem, de az ügyintéző azt javasolta, h ne fizessek most külön a forgalmi cseréért, majd ha betelik, akkor lehet töröltetni a jogot is.

4. Ugyanekkor bejelentettem azt is, h elváltam, így írjanak át engem üzembentartóra. Ehhez kértek az exemtől egy lemondó nyilatkozatot, de végül az előbb említett ok miatt most is lebeszéltek az okmánycseréről.

Nos, idén érkezett el a nap, mikor is betelt a forgalmimban az érvényesítésre szánt hely, de az aktuális műszakim már kész volt. Mivel van ügyfélkapus regisztrációm, megpróbáltam a neten időpontot foglalni. Április végéig pörgette nekem a naptárat, és állította, h addig nincsen szabad időpont. Vettem a telefont, és láss csodát, 4 nap múlva lett időpont, 9:40-re, és vigyek magammal 6.085,- Ft-ot, a hátsó rszámtáblát, és a műszaki adatlapot.

Pontosan érkeztem, így negyed órán belül "sorra" is kerültem. Gondoltam, az üzembentartóváltozást is elintézem akkor, és felkészülten vittem magammal a lemondó nyilatkozatot.
Az ügyintéző elkezdte bepötyögni a GÉPbe az adataimat, majd azonnal meg is dermedt, mert a gép közölte vele, h én már "elkezdtem" intézkedni ez ügyben. 5 percébe telt a hölgynek meggyőznie a GÉPet arról, h én most itt állok előtte, személyesen, és ugyan hagyjon már minket intézkedni.
Ó, de ez még csak a kezdet volt...
Ezután kiadta a GÉP, h ezen a járművön az XY Banknak bizony ilyen-olyan joga van (erről, őszintén szólva én balga az elmúlt 7 évben teljesen elfeledkeztem :üss:), így nem is az én tulajdonom, nem intézkedhetek. Szóval szükség lesz arra banki igazolásra, amit én már 7 évvel ezelőtt le akartam adni... (még szerencse, h megőriztem).

Továbbá, már csak azért sem intézkedhetek, mert a nyilvántartás szerint én Némethné T. G. vagyok, nem pedig T. G., tehát naná, h ez nem is az én autóm. Gondolom, mondanom sem kell, h válás után súlyos illeték-ezreket fizettem az ocsmányirodában, h a nevem elől töröljék a Némethnét, minden okmányomon... A GÉPnek ezt mér' nem mondták???

Ezek után már alig mertem megkérdezni, h az üzembentartót átírhatnánk-e? Büszkén mutatom, h van lemondó nyilatkozatom.
Na, ez sem így működik, nem az üzembentartó mond le, hanem a tulajdonos vonja meg ezen státuszt... de ehhez legalább már adtak formanyomtatványt, és szükséges hozzá egy, az új üzembentartó nevére köttött KGFB. Még szerencse, h már évek óta a saját nevemre kötöm, mert most dobtam volna egy hátast.

Tehát a hölgy kitöltött nekem kapásból 3 csekket (azonnal befizetendő), hazaküldött a hiányzó papírhalmazért, aztán laza másfél óra ügyintézés és 15e Ft illetékelés után minden a helyére került, a GÉP is megnyugodott, kaptam új forgalmit.

Visszasírom azt az időt, mikor "lapozható" volt a forgalmi és a személyi is, mert adatváltozáskor csak kézzel beírták a tutit, nyomtak rá egy pecsétet, aztán csókolom. Se illeték, se sorbanállás, se százezer bizonylat, igazolás, kutyafüle.
Meg is jegyeztem a hölgynek, h micsoda papírkazlat csinált, még szerencse, h minden gépesítve van és elektronikus az ügyintézés. Azt mondja erre,h "és még mennyit mennyit fogok gyártani, csak ebben az ügyben, miután maga elmegy!" Hát, nem szeretném tudni...

Slusszpoén: múlt héten kézbesítette az önkormányzat a gépjárműadós (súly- vagyis teljesítményadó) csekkeket, egyet a volt férjem nevére egyet az én nevemre. Gondolom, a GÉP2 mondta, h így kell :D
Tehát ezért fizettem 15ezret... Hogy ezek a gépek mér' nem kommunikálnak egymással...? :heureka:

Hozzászólások

Jó, hogy nem kellett még egy kört futnod így 7-8 év után még a volt férjedhez is...
 
T
De, kellett :D
Most te fogsz dobni egy hátast: nem kellett messze futnom, együtt élünk :)
 
T
Azt már leírtad te, az előbbi blogodban :) Megjavítottuk ;-)
 
Hát nem véletlen becézik ocsmányirodának a dolgot... No de kérem, amikor nem voltak gépek, akkor úgy működött, hogy egy falura volt 1 intéző, aki 1000 ember adatait tartotta nyilván a földesúrnak. Nemrég voltam a turai kastélynál helyszínbejárni egy fotózáson, és pár dolgot elmeséltek, hogy régen hogyan csinálták az öregek... röviden és tömören, mi már csak bonyolítjuk az egészet ezzel a digitális-elektronikus katyvasszal. Egyszer összeomlik a nagy digitális kártyavár, oszt nem lesz nyilvántartva a lófing se, de mégis élni fogunk meg lélegezni... :D szabadon.
 
Jah, egyébként háttérinfó az elektronikus e-kormányzat rendszerről: decemberben kérdem az ügyintézőt, mi lenne, ha elektronikusan küldeném be a papírkáimat, és nem kéne szaladgálnom napi 30 km-t az engedélyek miatt. Erre néz rám ilyedten az ügyintéző: ILYET MEG NE MERJEN PRÓBÁLNI! Kérdem miért? Mert ha beküldöm digitálisan, azt analóg módon iktatják, majd mire az iktatóból hozzá kerül, ott jó eséllyel elveszik, vigyem én csak be a két kis lábamon a papírkáimat, az a tuti, mert az eljut hozzá.... Tehát a gépek nincsenek összekötve, és egy jó ideig nem is lesznek még...
 
T
Így van, bürokrácia az egész. :nemnem:

A legszebb az volt, mikor kaptam évekkel ezelőtt egy 1,- Ft-ról szóló csekket, mellékelve hozzá egy 3 oldalas kinyomtatott levelet, amiből persze nem derült ki, h miért is kaptam, csak az, h ez vmi büntetés. bementem az adóirodára, mert amúgyis volt ott dolgom, és rákérdeztem. a hölgy szinte szabadkozva és nevetgélve mondta el, h 1 napos késéssel érkezett be vmi befizetésem, ezért A GÉP kiszámolta nekem ezt a büntit. Sajnos ilyen a szoftverük, és így kezeli a késéseket, de ezt természetesen nem kell befizetnem.
Mondom neki, h nem is arról van szó, mert csak nem vág földhöz az az 1 forint, de most komolyan: azért mert rossz a szoftver, tényleg muszáj kinyomtatni és elpostázni, kb. többszáz forintos költségen, amit persze a befolyt adókból vesznek el? Miért nem törlik egyszerűen az ilyen jelzéseket?
-Ó, hát azt nem lehet! -volt a válasz.

Miért??? Mert akkor megsértődik a GÉP?
 
T
yama750;bt23257 írta:
Jah, egyébként háttérinfó az elektronikus e-kormányzat rendszerről: decemberben kérdem az ügyintézőt, mi lenne, ha elektronikusan küldeném be a papírkáimat, és nem kéne szaladgálnom napi 30 km-t az engedélyek miatt. Erre néz rám ilyedten az ügyintéző: ILYET MEG NE MERJEN PRÓBÁLNI! Kérdem miért? Mert ha beküldöm digitálisan, azt analóg módon iktatják, majd mire az iktatóból hozzá kerül, ott jó eséllyel elveszik, vigyem én csak be a két kis lábamon a papírkáimat, az a tuti, mert az eljut hozzá.... Tehát a gépek nincsenek összekötve, és egy jó ideig nem is lesznek még...

Ez szép, persze forint milliárdokat költenek évente az "elektronizálásra"...
 
Együttérzek... ;)
Plusz némi adalék: két főnököm elektronikus aláírással rendelkezik, amit én kezelek. Egyiknek két éve nyitottam ügyfélkaput, egyszer használtuk, jelszó elfelejt... (hatszáz másik van a kettőre). Most kötelező holnaptól, hogy újra legyen, hát nagy nehézségek és telefonos segítséggel megnyitottam, akinek még nem volt, a másiknak kértem egy "elfelejtett jelszó"-segítséget, amiben igérik, küldenek újat. Két hétig semmi..., telefonos érdeklődésre közölte a fazon, ezt már csak személyesen lehet intézni, mert több, mint két hónapja lejárt a jelszó. Szomszédunkban az ocsmányiroda, foglaltam időpontot a főnökömnek, szájába rágtam, mit kell mondani, elláttam e-mailekkel és az aláíró kártyájával.... Mikor visszajött közölte, hogy győzött, megvan a jelszó, de a nő az irodán közölte, hogy milyen jó, hogy személyesen jött, mert ügyfélkaput másképp NEM LEHET NYITNI!!!! (miután nekem már kétszer sikerült...) Kérdeztem, mit szólt az aláírókártyára, mire a főnököm közölte, hogy azt már nem merte elővenni, nehogy megzavarja a hölgyet... :heureka: A hajam áll égnek az ilyenektől, hogy ezek ott dolgozhatnak, amikor valszeg csak a bekapcsológombot ismerik a gépen és más, értelmes emberek pedig hosszú ideje munkát keresnek... :karomkodik2:
 
Z
Ne már,nézzük a jó oldalát...Így nem csak egy Gizikének lesz munkája,hanem legalább háromnak...(csak az a baj,hogy a két felesleges Gizellát is én fizetem) :)
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
tagama
Olvasás
167
Hozzászólások
26
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére