Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

A másik gyöngyszem...

Hogy raknám az összes f@xom a biztosítókba :karomkodik2::karomkodik2::karomkodik2:!

A K&H-s élményemet leírtam Babulu blogjában, most a Wabardról ejtenék néhány keresetlent...

Év végén váltottam hozzájuk brókeren keresztül, a GS és az autóm KGFB-jét, mindkettőt éves díjbefizetéssel. Eddig azon örömködtem, h nagyon ügyesen felmérték, h ugyanazon név alatt két szerződés fut, és mindig egy e-mailen belül kezelik a kettőt, és nem kapok százezer külön levelet.
Január elején üzent a brókerem, h engedélyezzem a kedvezményezettet a számlámon, mivel inkasszós fizetést választottam. Ezt haladéktalanul meg is tettem, majd naponta ellenőriztem a számlát. Semmi, semmi, semmi... Jan. 26-án végre levonták a biztosítási díjakat, természetesen KÜLÖN-KÜLÖN, baleseti adó nélkül! Következő héten kapok tőlük egy jan. 26-ra keltezett levelet, benne két csekk a KÉT SZERZŐDÉSHEZ, rajta a baleseti adót is tartalmazó összegek, a levél szövege pedig az, h mivel nem engedélyeztem a hozzáférésüket a számlámhoz, így nem tudták leemelni a díjakat. :eek: :heureka: Tehát ugyanaznap írták meg a levelet, mikor leemelték végre a számláról a zsét. A "Nem tudja a bal kéz, hogy mit csinál a jobb" klasszikus esete...

Erre persze rögtön kaptam a telefont, és laza 5 és fél perces mély csend (ezeknek még zenére se telik) után végre jelentkezett az ügyintéző. Előadtam a szitut, mondom neki, h nem én tehetek róla, h ők nem emelték le időben az összegeket, és hogy a baleseti adóval ugyan mi lesz már, mivel a csekkeken az is szerepel, de a számláról meg nem vették le. A válasz: a csekkeket dobjam el nyugodtan, az adót meg majd leemelik feb.1. után.
Persze ez így elég tág határidő, így hiába is lestem vártam, h megtegyék. Ellenben jött 1 e-mail, ezen belül 2 kinyomtatandó igazolás a két járművemre, miszerint a biztosítási díj befizetésre került, biztosítási díj rendezve: 2012.09.12-ig, kocázatvállalás időtartama: 2012.09.12-ig
Hogy mi vaaaan???????? Tudtommal éves szerződést kötöttem, éves díjjal, az ajánlaton is ez szerepelt! A következő e-mailt írtam válaszként:

"Tisztelt Ügy
intéző!

Érdeklődnék, hogy a levelükben küldött igazolásokon miért 2012.09.12-i dátum szerepel a kockázatviselés végeként, holott én 1 évre kértem / rendeztem a díjat?

Továbbá panaszolnám azt is, hogy a két szerződés díját külön-külön emelték le a megadott számlaszámról, a baleseti adó összege nélkül, amit feltételezem ismét külön-külön fognak leemelni, ezáltal 4-szeri költséget okozva! Ha már egyetlen e-mailen belül tudják kezelni a két külön szerződést, akkor az egyszeri, egy összegű díjlevonás, és annak a biztosítón belüli elosztása miért okoz gondot?

Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel..."

Ugye mondanom sem kell, h válaszra sem méltattak? Múlt héten küldtek két újabb igazolást (egy e-mailen belül), amiken már 2012.12.31. szerepel biztosítási időszakként, és a baleseti adókat is leemelték, két összegben, két költséggel, ismét...
Érdekes módon a két csekket sikerül egy borítékba tenni, és mindegyikre a teljes (adóval növelt) biztosítási összeget ráírni, viszont a számláról csak négy darabban tudnak levonni. :karomkodik2:
Az is felfoghatatlan számomra, hogy ha eleve csekkes fizetést választottam volna, nem pedig inkasszót, akkor 3-4 ezer forinttal nagyobb lett volna a díj. Miért is? Hiszen az inkasszós összegről is kiállítottak csekket, és tkp akár befizethettem vna azon is, ha időközben nem vonják le a számláról...

Hozzászólások

A Dunába lőném az összeset, de tényleg.
Ádám is mi is kaptuk a levelet a csekkel, hogy nem fizettük be, közben már nagyjából egy hónapja rendezve volt mindkét autó biztosítása. Egyik az Allianznál, másik a Postánál.
Nekünk amúgy az Union okozott pár kellemes percet, ugyanis az előző TDMnek is ott volt a biztosítása, amit úgy vett meg a kereskedő, hogy maradt eladásig Ádám nevén. Tehát kb. fél évig a két motor egyszerre volt a nevén, de az öreg ki volt vonva ideiglenesen. Az adás-vételit meg a forgalmit bevitte a kisasszonynak (aki azóta elment szülni, most egy fokkal kevésbé agyhalott kolléganő helyettesíti). Márciusban jöttek a csekkek, de mivel náluk az a gyakorlat, hogy anyós összeszed minden csekket és egyben viszi befizetni, amellett a pár száz ezer mellett nem igazán tűnt fel az 5600 forint. Csak akkor derült ki, amikor megnéztük a csekken a rendszámot, hogy hopp ez már meg sincsen. Na itt kezdődött a kálvária, tipikus a vevőkurvaanyját hogy nekem dolgoznom kell és miért nem ismered paraszt a mi szabályzatunkat meccsel. Aminek a vége az lett, hogy óóó hát igazunk van, elkefélték. Kérdeztük, hogy nem lehetne-e akkor átkönyvelni vagy az autóra(akkor még ott volt) vagy a másik motorra. Erre a csaj, mint aki szellemet látott: hát azt neeeem leheeeeet. Majd kiküldik rózsaszíncsekken:heureka: Amivel te utána visszamész a postára és befizeted a másik járműre.
Mentségükre szóljon, hogy most irtó jófejek, mert még mindig nem fizették ki a buzogány Audis kárát:cool::D
 
Na, akkor van mégegy az én puttonyomban is :D

Apám Netrisken kötötte tavaly a biztosítását. Kalkuláltak neki valamit, amit elvileg leinkasszóztak, de mégse, majd kapott csekken egy magasabb összeget, amit befizetett. Kapott egy levelet még akkor, hogy túlfizetése van (érdekes módon pont annyival amennyivel magasabb volt a csekk, mint a kalkuláció) de ne foglalkozzon vele, csak tájékoztatás.
Novemberbe küldik neki az új díjelőzetest. Ő nem vált, mert párszáz ft-ért nem éri meg. Megint inkasszót jelöl. Nem tudják leszedni, megint. Bemegy az OTP-be (munkából rohan, hogy még gyorsan elérje, mert azok sincsenek nyitva ám 4 után) vagyonokért elutalja a pénzt, erre leszedik ezek a gyökerek (érdekes módon ekkor sikerül az inkasszó) Apám feje lángol, hogy menjenek a k***a anyukba, ezért caplatott be és utalt vagyonokért, hogy utána meg leszedjék. Írom a mailt, hogy mi a f**z. Erre jön a reakció, hogy valóban igazunk van (míly meglepő) és hogy visszautalják az összeget. Indoklásnak meg ott van, hogy a könyvelés dátuma más volt. Hozzáteszem az utalás és a között, hogy ők leszedték eltelt cirka 2 hét. Ennyi idő alatt nem voltak képesek rávezetni az egyenlegére a befizetést, vagy mi?
Jah és a tavalyi túlfizetésről hallgatnak mint a sír, eszükbe se jutott annyival kisebb díjat kalkulálni, arról nem is beszélve, hogy 2 részletbe szedték le a díjat és a baleseti adót! Ez éppenséggel az Allianz volt...
 
Van két motorom, két biztosítónál, minden évben újra kötöm a biztosítást ha kell ugyan annál mert úgy valamiért olcsóbb! :)
De nem is én intézem hanem egy biztosítási ügynökség.
A baleseti adóhoz nem tudok hozzászólni, majd utánanézek ha ráérek, hogy én befizettem-e. :eek:
Mind a két motor bónuszban van, pedig ez nem volt lehetséges régebben! :D
 
T
Az addig rendben van (nem, mégsincs :karomkodik2:, de hagyjuk), h a kormány most feltalálta a baleseti adót, de láthatólag az összes biztosítónak gondot okoz a beszedése, és ezt az ügyfeleken verik le.
 
T
Ja, tényleg, az Union...

Aput sosem érdekelte a biztosítóváltás, nem volt hajlandó beadni a derekát az évenkénti unszolásom hatására. Idén viszont Anyut sikerült meggyőznöm (úgyis ő a pénzügyminiszter) a kalkuláció szerinti potom, összesen 15e forintos spórolással. A motort az Unionhoz, az autót a K&H-hoz vittük át, éves, inkasszós fizetéssel (folyószámla a K&H-nál).
Apu sajnos mindenféle, interneten intézhető dolgot elutasít, ezért nincsen netbankjuk (sem). Így az értesítés hatására Anyunak el kellett mennie a Bankba, h engedélyeztesse az inkasszózást. Ennek másnapján jött az Uniontól is ugyanez az érteítés. Persze, Anyu forrt a méregtől, h újra el kell caplatnia a Bankba. Megnyugtattam, h nem kell, mert az Union oldalán csináltam nekik egy felhasználói fiókot, így közvetlen onnan, bankkártyás fizetéssel le is tudtam az egészet, baleseti adóstól, szőröstül-börőstül, tokkal-vonóval.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
tagama
Olvasás
167
Hozzászólások
10
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére