Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

A rendőrség malmai is lassan őrölnek …

A rendőrség malmai is lassan őrölnek …

Volt egyszer, hol nem volt, meg még van is nékem egy motorom, ami ugyan a garázsban árválkodott, mégis gyorshajtásra adta a fejét. Pontosabban a rendszáma, vagy még pontosabban az sem, csak egy hasonlóvá varázsolt. Ezt tavaly április 23-án tudta elkövetni, aki elkövette, amiről blogot is írtam, - talán még emlékeztek rá ( Gyorshajtás - nélkülem ), - kissé felháborodva. Akkor ezt villámgyorsan megizente nekem a szerv ( ápr. 28-án! ), a felszólítással hogy perkáljak csak gyorsan. Ezt hasonlóképpen iziben megfellebbeztem ( május 11-én vették át a levelem ), hogy lesznek kedvesek ezt a cehhet másnak benyújtani.
No kérem, most újabb fejlemény van ! Bizony ! Idén február 6-án három levelet is jónak láttak nekem küldözgetni !
Ebből az egyik egy 2005. május 6-ai betörés miatt, hogy lezárták a nyomozást, ugyanis elévült és a tettes nem lett meg. Mi a manó? De a másik kettő !
A második egy végzés, hogy az ellenem indított közigazgatási eljárást megszüntetik a fent említett gyorshajtási ügyben, tekintettel, hogy megállapítást nyert, miszerint tényleg nem én téptem az M1 bevezető szakaszán. Az én motorom egy Yamaha XTZ660 Teneré, a képen pedig szerintük is ( Picar te nyertél ! ) egy Suzuki GSXR látható. A rendszámról ők megállapították, hogy valóban nem UEB, hanem UFB, a szám stimmelt ( nem emlékszem erre ki tippelt anno ). No kérem, miután ezt ilyen klasszul megállapították, utánanézegettek és meglelték ezt a 600-as gixxert, azonban : „ a nyomozás során nem lehetett megállapítani, hogy az UFB-543 forgalmi rendszámú Suzuki GSXR600 típusú motorkerékpár rendszámát az ügyben gyanúsítottként meghallgatott személy vagy az Ő tudomásával más változtatta meg …, illetve, hogy Ő közlekedett azzal a szabályszegés időpontjában. „ … „ Tehát a 277§ … bűncselekmény megvalósult, azonban a bűncselekmény gyanúsított általi elkövetése kétséget kizáróan nem volt bizonyítható, ezért a Budaörsi Városi Ügyészség a nyomozást … megszüntette. „
Kérdezném, hogy akkor mi van szlogennel, hogy az üzembentartó felel a járgányáért ? Ha engem elkapnak aki nem csalok, vagy bárkit aki az én járgányommal repül túl alacsonyan, akkor ugyebár jön a csekk. Tényleg életszerű, hogy valaki szándékos kibaltázás céljából reparálgatja a rendszámomat, hogy messziről teljesen jónak és persze másnak tűnjön ?
De még nincs vége ! A harmadik levélke egy végzés, hogy az ellenem folyó, 2011. 06.22-én felfüggesztett közig. eljárás folytatását rendelik el. „ Megállapítottam, hogy az eljárás felfüggesztésének jogszabályi feltételei a továbbiakban nem állnak fenn, tekintettel arra, hogy az ügy érdemi eldöntéséhez szükséges más szerv hatáskörébe tartozó kérdés eldöntésre került.” Ez az eldöntés volt szerintem az előbbi levél, amelyben megállapították, hogy nem állapítható meg.
Na. Értem. És ezt küldözgetik tértivevényesen, nem tudom forintért, én meg átveszegetem és olvasgatom. Megjegyezném, hogy még a büdös életben soha semmit, de főleg senkit nem találtak meg, pedig volt olyan hogy az ellopott kocsim papírgalacsinná gyűrve és gusztustalanul összevérezve került elő, miután majdnem halálra gázolt egy skodást és felborult. Igaz én is csak két héttel később kerültem meg, holott akkor már két éve a nevemen volt az autó és elől-hátul díszelgett rajta rendszám. De ott sem lehetett bizonyítani. A lakásbetörés tettese sem lett meg, ellenben mondta a helyszínelő, hogy legközelebb ha észlelek ilyesmit ne fussak utána és ne csapjam nyakon mert az önbíráskodás.
Ebből én azt szűröm le, hogy ha egyenes vagy és becsületes, akkor pórul jársz, ha viszont csalsz-lopsz-hazudsz akkor úgyse tudják rádbizonyítani.
Ja és a leveleket ajándékba kaptam Dóri napra ! Stílusuk legalább van !
  • Like
Reactions: 1 person

Hozzászólások

Lefosom a bokám.... Innentől, ha elkapnak valakit mókolt rendszámmal hivatkozhat erre? "Jajj valaki éjjel beszerelt egy komplett mozgató mechanikát a rendszámom mögé. De én nem tudtam róla." vagy "Fel sem tűnt, hogy a rendszámom felére valaki odabetonozott egy szőlőlevelet". ???
Arról nem beszélve, hogy minimum azt be lehetne hajtani, amit te levelezgettél a szervvel...
 
Megszüntették az objektív felelősséget??? Esetleg pigmentáltabb honfitársunké a GSXR? Na ennek utánanézek! Jó lenne, ha lehetne normálisan közlekedni megint... Bár szinte biztos, hogy a második tippem a helyes.
Annak meg örülj, hogy a betörésnél ennyi ideig úgy tettek, mintha dolgoznának, nekem két hónap után küldték a levelet, hogy gyanúsított hiányában megszüntetik. (Érdekes módon, nekem sikerült megtudni ki volt, de rendőrségen nem szólhattam, mert az meg tagadta volna, és akkor engem kaszálnak el hamis tanúzás miatt.)

Ja, jogos védelem szabályai azóta változtak, most már le lehet csapni a betörőt, ha rajtakapod, bár, utána futni továbbra sem lehet...
 
Ha nem bánod, ezt az írásod megmutatom a Tamásnak... szerintem ott kell állnom a szék mögött, hogy ne dobjon egy hátast...:karomkodik2:
(bár ha jól belegondolok, nem tudok mondani olyan állami szervet, ami megfelelően végzi a munkáját és azt védi, amire létrehozták...)
 
Most miért nem vállalod már el a bűnbak szerepét ? Ne hozz már szégyent a mi nagy demokráciánkban kiiskolázott törvény és paragrafus alkotóinkra ! Határtalan logikával vannak megáldava,gartulálunk ismét !
Ehh,engem sem találtak meg egy bírósági tárgyalás idézésének kézbesítésével anno,mert képtelenek voltak a saját rendszerükben megtalálni a tárgyalás előtt fél évvel szabályszerűen bejelentett lakcímváltozásomat.Így hát sikeresen eltöltöttem egy kellemes 36 órás előzetest,rabomobilozást,és fegyveres-pórázláncos bilincses kíséretet a tárgyalóteremig,mivel a rendőrök kiderítették,hogy hol lakom(ott,ahová be voltam jelentve) . Igaz,nekem volt vaj a fülem mögött,de nem ilyen mértékben ...:D
 
Vazzeee.... Nekem percre pontosan a betörés után 90-napra lezárták a nyomozást n és küldték a levelet hogy téma lezárva. Anno mondtam legyen csalikecó, hátha visszajönnek és rámolják teli a kecót meg híreszteljék szét, mert elkottyintották magukat, hogy ide még visszatérhetnek. Persze nem éltek a lehetőséggel, de a pendrive amin bevittem az ellopott tárgyak listáját és azonosítóit, az azóta is náluk van.... (3-4 éve adja vissza a nyomozóbácsi...) a duma az volt, lehet majd megtalálnak néhány tárgyat az orgazdákánál meg a bizókban és majd jól visszakapom azokat ha be lehet azonosítani. Kérte volna el inkább ajándékba, szívesen odaadom.... Háromszor telefonáltam vissza, kétszer megígérte a fickó hogy leadja a kapitányság portáján, hát kétszer mentem oda potyára...Ez is lopásnak minősül, ügye?
 
Viszont az önbíráskodásos törvény változni fog, lecsaphatsz nemsoká éjjel bárkit aki kopogás nélkül érkezik: http://hvg.hu/itthon/20120209_btk_onvedelem Viszont még másfél évig el kell ásni azt, akit a portádon találsz hívatlan (rendőr mondta: 2 m mélyre, mert onnan nem ássa ki a vaddisznó).
 
Ássa el a jogalkotó Yama ! Nehogy már a kubikus meló is az enyém legyen ! Fogják csak meg ők a lapátnyelet, amúgy sem hiszem hogy a ceruzán kívül az életben mástól lett volna bőrkeményedés a markukon ! ( Mintha én nap mint nap fát ültetnék. )
Csacska ha akarod nagyon szívesen elküldöm a leveleket neked beszkennelve, ha van kedvetek végigolvasni ! Sőt vannak még hasonló leveleim más ügyekben is.
Egyébként a levelek csak a rendszámhamisításról szólnak és arról, hogy én nem kapok büntit a gyorshajtásért, de arról nem, hogy a rendszám gazdája sem kap. ( Tehát nem becsületes azt feltételeznem, hogy azért sem kap legalább egy pénzbírságot. )

Még hány nap van tavaszig ? :csam:
 
Elolvastam, mit írnak az új Btk. jogos védelemre vonatkozó szabályairól, és kiderült, már megint baromi naív vagyok...
Azért szeretem a jogot, mert tiszta, világos, és logikus.
29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.

Csak a cikkből kiderült, hogy a jogalkalmazás magasról tesz a törvényre. Vagy az ügyvédek voltak hülyék. Esetleg a bírónak nem voltak szimpik a felsorolt esetek terheltjei. (Nem mintha ez számíthatna, de emberek vagyunk, na.) Nem tudom, ez most adott egy kis lökést a bíróság felé, legalább egy bíró (majd én!!!) legyen az országban, aki szó szerint képes követni a törvény betűjét. :mad:



Tavasz nemsokára jön, napról napra javul az idő, jövő hét végére már 0 fokot ígérnek nappalra, ami ugyan még kevés, de a mínusz 5-10-nél sokkal jobb!
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
BoncaDóri
Olvasás
840
Hozzászólások
22
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

BoncaDóri további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére