Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Minden jó, ha a vége jó

Hosszú a história, de megpróbálom lényegretörően leírni:

Mivel már sokadjára ázott át a zuhanyzónk (anno a burkoló elbakta a szigetelést, így a csempe fugáin keresztül folyton szivárgott a víz a zuhanytálca alá), a tavasszal arra az elhatározásra jutottunk, hogy szét kell szedni az egész zuhanyzót, és veszünk egy teljesen zárt zuhanykabint. A választásunk a Sanotechnik TR150-es kabinjára esett.




A kabin 7 nyelven beszél, ötön fordít, derék- és talpmasszázs, többszínű tetővilágítás, az alsó része kádként is funkcionál, rádió, stb, romantika a köbön. Ezekre a funkciókra igazából semmi szükségünk nem lett volna, de egyáltalán nincs más, egyszerűbb, ekkora méretű kabin, semmilyen gyártótól, ez pedig pont faltól-falig befért volna a helyiségbe, így nem kellett volna se csempét verni, se újraburkolni. Az ára 250 és 200 ezer között mozgott, amitől szintén dobtunk egy hátast, de így még mindig olcsóbban kijöttünk volna, mintha újracsempézzük az egész helyiséget.

Egész nyáron folyamatosan ellenőriztem az árak alakulását, több forgalmazó is szóba jöhetett. A zuhanyzót közben a párom szétrobbantotta, hadd száradjon addig is a fal és a padló.
Végül szeptemberben egész véletlenül észrevettem, hogy az OBI-ban akcióban 180.000,- a kabin, így rögtön felhívtam a soproni áruházat, hogy van-e náluk is, vagy rendelni kell? Ebből a méretből volt 1db origin csomagolásban, 1db 170-es pedig összerakva, kiállítva, úgyhogy még meg is tudtuk nézni, belemászni :)
Ebben az áruházban lehetőség van euróban is fizetni, és annyira jó árfolyamon váltottak (+20,- Ft a banki árfolyamhoz képest!!!), hogy még azzal is nyertünk 10.000,- -et!

Boldogan vittük haza a zsákmányt, örültünk, mint majom a farkának! :D
Otthon aztán jött stílszerűen a hidegzuhany: először nem találtuk az összeszerelési útmutatót, aztán mikor meglett akkor nem volt benne magyarul!, a két üveg hátfal pedig nagyon durván sérült volt, illetve javított, de azzal sem sikerült eltakarni a sérülést. Csak néhány képet mutatnék, a hatás kedvéért:











El sem tudom képzelni, hogy ilyen ratyi állapotú alkatrészek hogy kerülhettek bele a dobozba! Nincs ezeknél MEO?
Felhívtam az áruházat, ahol azt javasolták, hogy csomagoljuk vissza, és vigyük el hozzájuk. Mondtam a hölgynek, hogy 60km-re vagyunk, igazán nem szeretnénk mégegyszer megutaztatni a cuccot, volna-e lehetőség, hogy csak a kérdéses hátfalakat cseréljék? Erre kisütötték, hogy elég, ha csak a blokkal visszamegyek, ők felvesznek egy panasz-jegyzőkönyvet, továbbítják a Sanotechnik felé, és kérünk cserét. Így is lett, a sürgősre kért cserét laza 3 hét alatt teljesítették, küldtek futárral 2 "új" hátfalat, a sérülteket pedig elvitték. Hááát, mit mondjak, az új darabokban sem volt köszönet, ocsmány, mocskos állapotban volt mindkettő, látszott, hogy azok már egyszer össze voltak szerelve, nagyon sok sérülés, horzsolás, karc, horpadás volt rajtuk.
Szóval indult a kálvária elölről: telefon az OBIba, ahol az infós hölgy azt javasolta, hogy most már tényleg vigyük vissza az egészet, visszaveszik. Be is csomagoltuk, de mikor visszavittük, ez a hölgy nem volt munkában, a kollégája pedig felsőbb utasításra nem vehette vissza a cuccot. Azt hittem menten szétverem az információs pultot! :karomkodik2: Na mindegy, legalább felvettek egy új jegyzőkönyvet, de immár nem jelölték sürgősre, így a sanotechnikesek nem is jelentkeztek. Viszont az OBIsok folyamatosan tartották velünk a kapcsolatot, így az ő közbenjárásukra újabb hónap elteltével ismét érkezett futárral két újabb hátfal. Részletezzem? Olyan karcok voltak az egyiken, hogy a körmöm simán bele tudtam akasztani, a fémkeret több helyen le volt nyúzva, a másik darab pedig ugyanaz volt, amit legelső alkalommal az origin dobozból vettünk ki!!! Csak már sokkal sérültebb állapotban!
Elöntötte az agyamat a kaki, azonnal felhívtam közvetlen az OBitól kapott telefonszámot, ami állítólag a Sanotechnik kontakszemélyé. Hát ez egy arrogáns segg volt! Előre kérdeztem tőle, hogy ő-e az illetékes az ügyben, gondoltam, akkor végig sem mondom neki a litániát, ha nem ő az. Ő igennel felelt, én belekezdtem a mondókába, amit ő ezen szavakkal szakított félbe: "ácsi, erről én nem tudok semmit, és nem is én vagyok az illetékes!" Emlékeztettem rá, hogy az imént mivel kezdtem, erre ő állítja, hogy ő nemmel válaszolt, én meg ennek ellenére elkezdtem panaszkodni! Sőt, az OBIban folyamatosan rosszul az ő számát osztogatják, pedig neki semmi köze semmihez! Javasoltam neki, hogy ezt talán akkor közölhetné velük, mire ő (szó szerint!): "Nézze hölgyem, akkor ezentúl inkább nem veszem fel a telefont!"
Na bumm, elképzelhetitek, hogy ezt milyen hangnemben adta elő! Mindenesetre legalább a szervizesek nevét, tel.számát ideadta.

A következő hívást immár feléjük eresztettem, sokkal dühösebben, mint az elébb, de visszafogtam magam. Egy tele szájjal beszélő faszi vette fel, és a beszélgetés egész ideje alatt is evett. Már majdnem jó étvágyat kívántam neki. Na, ő tényleg illetékes volt, tudott az egészről, igen, az első csomagot ő küldte nekünk, a másodikat a kollégája. Ó, hát ez sem jó? Tényleg, ugyanaz a hátfal ment vissza? Nahát! Most nincs itt a kolléga, de ha visszajön, megkérdezi, hogy mit művelt? Amint megszerzi ezt az információt, visszahív. Nem ígéri, hogy ez 10 perc lesz, de visszahív...

Kb. 2 hétig vártam a hívását, aztán panaszt tettem a Fogyasztóvédőknél. Az irodába belépve a fiatalka ügyintéző hölgy érdeklődve mért végig, a talpig motoros jelmezemben, bukóval a kezemben. Én meg azonnal kiszúrtam a falon 2 motoros képet, és elégedetten konstatáltam, hogy az ügyem jó kezekben lesz :D
Búcsúzkodás közben elő is hozakodott a motorozással, szemmel láthatólag felvillanyozódva, az ablakából pedig -miért is ne- pont az utcán parkoló Ewan-re lehetett látni, amit sóvárogva meg is csodált :)
A panasz kivizsgálására szánt 30 napos határidő leteltéig nem történt semmi :( . Utána viszont kaptam egy levelet, hogy ezt meghosszabbítják újabb 30 nappal. Kezdtem kételkedni a leányzóban ... :((

Ezzel egyidejűleg hívtak az OBIból, hogy mizu, és lezárhatják-e már az ügyet? Elmondtam minden fent említett dolgot, a hölgy nem győzött szörnyülködni, és megígérte, hogy megpróbál ő ismét kapcsolatba lépni a Sanot.-kel.
Tegnap aztán jelentkezett újra, elmondta, hogy 21-én beszélt velük, és nagyon csodálkoztak, mert ők már rég lezárták a dolgot. Na persze...
De megígérték, hogy újra felveszik velem a kapcsolatot.

Viszont ma bekövetkezett egy váratlan fordulat!!! :hurá: Pedig már nem is bíztam benne, legalábbis az idén (hahaha) már nem! De ki sem ment a fejemből, úgyhogy sikerült ezexerint bevonzani a dolgot:
A Fogy.véd. elkezdett intézkedni! Jelentkezett egy nagyon udvarias, korrekt úriember az OBIból. Elmondta, hogy felgyorsultak az események, és, hogy milyen megoldást szeretnénk, mi lenne az igényünk? Mondom neki, hogy mi most már vissza szeretnénk adni az egész hóbelevancot, mert a Sanot. már háromszor bizonyította, hogy képtelenek egy kifogástalan minőségű alkatrészt biztosítani a méregdrága kabinhoz, és az a pofátlanság csúcsa, hogy utoljára már azt kaptuk vissza, ami az eredeti csomagban volt. Nem feltétlenül az árát szeretnénk vissza, hanem hoznánk helyette egy másik zuhanykabint, de egy más gyártótól. Ezzel ő teljesen egyetértett, támogatta is, és továbbítani fogja a Sanot.-nek.
Alig negyed óra múlva ismét hívott, hogy sikerült elérnie az illetékeseket, és most már természetesen megértik, és nagyon sajnálják a panaszt, elismerik a felelősségüket, és természetesen visszaveszik a vackukat. Mekkora erővel bír egy Fogy.védős telefon, igaz? :taps:

Tehát most ott tartunk, hogy valszeg már jövő héten küldenek egy futárt a kabinért, azt levisszáruzzák, mi meg elmehetünk az OBIba levásárolni. PONT!

Minden szempontból nagyon rossz évet zárunk, és már alig várom, hogy vége legyen, és ez a 4 hónapja tartó kálvária csak még jobban tetézte a szarkupacot. De nagyon-nagyon örülök, hogy legalább ez megoldódni látszik így az év utolsó pillanataiban. Igen csalódott voltam ugyanis emiatt, tehetetlennek éreztem magam. Viszont most azért visszanyertem picit a bizodalmam a hivatalokban. Így mindjárt más szellemben fog kezdődni az új év!​

Hozzászólások

Amúgy micimackósan gondol-gondolunk jó páran a tökéletesen működő gyönyörű kabinodra, mert az ígéret szép szó, de itt Magyarországon.......:((
Úgyhogy hajrá csajok, szurkoljunk érte!:)
 
T
Dehogyis! Az udvaron, a kerti slagnál :pancsi: :D

Szerencsére két fürdőszobánk van, pár éve elkészült végre a fenti is, de azért a nyáron nagyon hiányzott a zuhanyzó.

Hát mondjuk azt én sem értettem, h miért nem vették vissza, amikor azt mondták, de akkor másnap a hölgy fel is hívott minket, és elnézést kért, amiért ő ezt beígérte nekünk.
 
OMG, ilyen is csak nálunk lehet. Gondolom ez a nem magyarnak hangzó cég (nyilván nem is az) idesózza a nyugaton már nem eladható cuccait, hülye magyarnak jó lesz, de a nyugati áron vagy felette. Nagyon sajnállak, de azt kell mondjam már meg sem vagyok lepve, és ez szomorú, nagyon. Kívánom Nektek, hogy új zuhanykabinban pancsolhassatok az év első napjaiban már ;)
 
Hm....

hát nekem ma lett egy pozitív kimenetelű hatósági élményem...

de ehhez az kellett, hogy az ORFK és a Pest Megyei Rendőrkapitányság igazgatásrendészete szóljon le a törökbálinti talpas járőrnek, hogy rosszul tudja a törvényt....
 
T
babulu;bt22952 írta:
OMG, ilyen is csak nálunk lehet. Gondolom ez a nem magyarnak hangzó cég (nyilván nem is az) idesózza a nyugaton már nem eladható cuccait, hülye magyarnak jó lesz, de a nyugati áron vagy felette. Nagyon sajnállak, de azt kell mondjam már meg sem vagyok lepve, és ez szomorú, nagyon. Kívánom Nektek, hogy új zuhanykabinban pancsolhassatok az év első napjaiban már ;)

Osztrák cég. El is játszottam már a gondolattal, hogy közvetlen náluk teszek panaszt, ha itt nem bírják rendezni.
Egyébként egy rokonunk víz- gáz- fűtésszerelési cikkeket árul, régebben ezzel a céggel is kapcsolatban volt. Ő mondta, h előfordult, h egy ilyen kabin üvegfala a kezükben robbant szét, mikor kibontották a dobozból. De ő személyesen azt is látta, h a telephelyükön ilyen építkezős-törmelékes konténerbe vannak beleszórva ezek az üveg alkatrészek, és nem éppen csínján bánnak velük. Ha vmi kell, akkor onnan kotorják elő.
 
T
Yama750;bt22953 írta:
Hm....

hát nekem ma lett egy pozitív kimenetelű hatósági élményem...

de ehhez az kellett, hogy az ORFK és a Pest Megyei Rendőrkapitányság igazgatásrendészete szóljon le a törökbálinti talpas járőrnek, hogy rosszul tudja a törvényt....

Mi történt?

Egyébként a Fogy.védelmi irodán a kishölgy arra szinte jobban ugrott, h nem volt magyar nyelvű leírás a kabinhoz, mint a história többi részére. Valószínűleg ezért büntetést is kiszabnak rájuk, mert törvényileg tilos Magyarországon olyan árucikket forgalomba hozni,amihez ez hiányzik.
Amúgy én többször is kértem őket, h küldjenek egyet utólag -ha máshogy nem, hát a futárral- , de egyszer se kaptunk! Aztán az utolsó tel.beszélgetésnél a faszi elkérte az e-mail címemet (pedig már tudta), és küldött egyet pdf-ben. Viszont ez ugye nem egyenlő a papír alapúval, tehát ezzel nem védekezhet.
 
Minden évben faragnak valamit a polgári célú pirotechnikai tevékenység szabályzásán... és ki hogyan értelmezi a rendeletet, úgy próbál fogást találni a nyomorulton, amelyik nem segélllllyéééééé kucsorog....hanem próbálna dolgozni. :mad:
Röviden és tömören idén behozták a CE jelzést a piróra (október végén jött ki a rendelet), ami nem kötelező a már országban lévő több tonna piro cuccra értelemszerűen, mert akkor kb 3 milliárd ft értékben kéne megsemmisíteni egy csomó árut, azt meg ugye állambá nem fizetné. Ezért van egy elfekvő kis sorocska a tv-ben, ami kimondja, hogy de amit a tv megjelenése előtt gyártottak le, az értelemszerűen még forgalomba lehet hozni. No ezt a CE jelzést kereste a jószág, és erre hivatkozva próbálkozott egy jogszerűtlen bezárást foganatosítani....
és hiába lebegtettem előtte a közlöny kivonatát, csak akkor szált le rólunk, amikor már a megyéről szóltak le rájuk, hogy vegyenek mán vissza...
 
Szép történet, ezért a pénzért már minőséget vár az ember és nem bosszúságot és gagyit!
 
Gabikám ezt a Fogy.védős ismeretséget tartsad becsben...sajnos jó jöhet még ebben az országban;)
De a sors nem így akarta...lehet abba a fürdőszobátokba medencét akar;)Minden jó ha jó a vége!A mesék is így szólnak!!!:D
 
T
mamóca;bt22958 írta:
Szép történet, ezért a pénzért már minőséget vár az ember és nem bosszúságot és gagyit!

Én is így gondolkodtam, ezért nem fogadtam el sosem a csereként adott alkatrészeket, elvártam, h valóban tökéleteset adjanak. Hát nem tudtak, így inkább az egész nem kell. Viszont most kénytelenek leszünk mégiscsak egy kisebbet venni, és valahogy megoldani a burkolást. Kb. 12 éve vettem oda a csempét, és már nem kapni olyant :(
 
T
pankamano;bt22959 írta:
Gabikám ezt a Fogy.védős ismeretséget tartsad becsben...sajnos jó jöhet még ebben az országban
De a sors nem így akarta...lehet abba a fürdőszobátokba medencét akarMinden jó ha jó a vége!A mesék is így szólnak!!!

Choppere van, majd elhívom gurulni :)

Hááát, medence az nem férne el, mert egy másfélszer kétméteres helyiségről van szó, a hátulja volt leválasztva zuhanyzónak, meg van benne egy mosdókagyló szekrénnyel. mutatnék róla képet szívesen, de ide nem lehet beszúrni sajátgépről :-(

A "medence" a fenti fürdőben van: sikerült akkora kádat venni, h nem bírjuk teleengedni (de még negyedig se), mert előbb elfogy a melegvíz. Már akkor figyelmeztetett az eladó, h tisztában vok-e vele, h 350 literes a kád? Azt hiszem azóta gyakran csuklik :D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
tagama
Olvasás
168
Hozzászólások
44
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére