Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Népi kezdemény: 125 ccm hajrá!

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/12/02/atment_a_totalcar_nepi_kezdemenyezese/

V
áltozik a világ szép lassan, nemsoká nálunk is némi lájtos átképzéssel a 125 ccm-s talicskák könnyedén elérhetővé válnak B-s jogsival is. Ki ezért örül, ki azért nem a témával kapcsolatban, de én örülök az új csapásiránynak. Igen-igen, tuti biztos lesz sok perecelés, meg nem sok az a pár óra, de aki eddig nem ült motorra mert félt tőle, az ezután se fog, aki meg eddig is sumákolt a jogsijával, ezután valahogy legalizálódik (újabb adóforintok - állambácsi örül), ráadásul a "mégnemtudomhogymennyirejóeznekem" típusú talánmotorosok a hamarosan az 500 ft közelébe nyúló benzinárak láttán tuti hogy átülnek amíg süt a nap és jó az idő. No az ilyen talánmotorosok tapasztalatai fogják nekünk később tenni a jót, mert egyre többen leszünk két keréken, és egyre elfogadottabb lesz a jelenlétünk az utakon, és talán lassan majd belekerül az agyakba hogy ne csak nézz ki a kocsiból, hanem a kamionnál kisebb dolgokat is látni/észlelni kell.... tehát hosszú távon javulást feltételezek a közlekedési morálban a döntés nyomán.

Igen, tudom, sok gyökér fog felülni a motorokra, meg eleve gyanakvással kell majd kezelni az előttünk/mögöttünk feltűnő kisköbös idióták falkáit, de hát ilyen a világ, fejlődik, a lépést nekünk, rutinos rókáknak is tartani kell. Sőt! A mi felelősségünk itt kezdődik.
Azzal, hogy hogyan fogadjuk majd az újakat. Szétzilálódik-e a tömegek megjelenésével a "motoros összetartás", vagy átadjuk-e nekik a jó szokást... Szerintem adjuk át nekik, hiszen mi járunk jól: ha most megszokják hogy illik segíteni az út szélén ácsorgó motoros társának, az elkövetkezendő évtizedekben sokkal több esélyünk van arra, hogy az út szélén ácsorogva akár egy autós álljon meg segíteni. Nekem az út széli ácsorgások nagy részénél olyan autós állt meg segíteni, akinek már volt köze a motorokhoz. Mindig volt egy-két jó szó, segítő kar (amelyik felemelte a muraközit), néhány ötlet, telefonszám, hogy hogyan-merre érdemes majd elindulni javítani... :) Nem baj az, ha mindenhol van egy-két ismeretlen barát... nyerjük meg őket is, mi semmit se veszíthetünk, csak nyerhetünk pár jó szóval...

Mert már ő is motorozott és tudja milyen az...

Nem utolsósorban meg mindig buli az, ha megállsz az út mentén, ahol már ácsorog egy vas, és mindig van kihez szólni pár szót -mert valahol mindig van egy útitárs...

Hozzászólások

Egyetértek Yama... :)
(Csak úgy zárójelben hadd meséljem el, hogy a fiam, mit szólt a dologhoz. Ő évek óta motocross-versenyez, de csak B-s jogsija van, mert a versenyek zár pályán zajlanak és ahhoz nem kell motoros jogosítvány. A kis robogómmal ő is eljárt néha, amig el nem lopták... Most azt mondta az apja, na akkor vegyünk egy 125-öst és a gyerek is tud majd vele közlekedni... mire a gyerek: "és mi van, ha nem tudok levizsgázni?"... :cool::D , ja..., a többi autós meg igen...)
 
Hát énszerintem a motoros társadalom már nem az ami régen volt, megint megjelennek majd a megélhetési futárok jóidőben, mert ők télen dekkolnak valahol, jól elb@sszák majd megint az árakat mert sz..é-h...é dolgoznak csak csináljanak valamit mert akkor lehet dicsekedni, hogy ő futár bizony.
Csakhogy aki futár annak sok pénze fekszik a motorban, a felszerelésében és az ügyfélkörben és ezek a dolgok nem térülnek meg ha túl sok a horgász és kevés a hal.
Ezt szeretem a télben, hogy nem kell kerülgetni a többi a motorost! :D
Aki meg nem a motorozásból és motoron él az meg szerintem ne kezdeményezzen olyant amiről fogalma sincsen, nem a motorosok ellen vagyok de nem kell bármi áron motoroznia fűnek fának.
A kiegészítő oktatás meg egyenlő a nullával mert a rendes motoros oktatás is csak épphogy felette van.
A mai fiatalokat ismerve az evolúció meg rendesen fog dolgozni.
 
Új Tajgetosz-ra gondosz ZP?:D Van benne valami.
Én eddig is azt gondoltam, hogy egy túlélési gyakorlat minden pesti út a figyelmetlen autósok, a kiszámíthatatlan robogósok és a hátulról az előzőt is előző szpídesek miatt. (Én spec leginkább utóbbiaktól szoktam infarktus kapni kétpercenként. Többet nézek hátra, mint előre:)) A motoros futárok némelyikéről meg ne is beszéljünk:beee:
Most még színesedik a kép a 6 órát vett autósokkal, akik azt hiszek majd, hogy ettől már magabiztosan járművet kezelő motorosok lettek. :confused:
 
Hát pl a futárkodásba a beugró általában a pizzáskodás robogóval eleinte.
(persze nem mindenki robival kezdi, aki pl nemtudja fizetni a törlesztőt mert munkanélküli lett de van nagyvasa az azzal nyomja)
Na már most ezek a robogósok sem közelről sem távolról nem ismerik a kreszt, írott és íratlan motoros törvényeket.
(legutóbb pl egy motros futár sisakját nyúlta le az egyik, ugyan megkerült a sisak de szerintem az ügy még nincs lezárva)
Ezek a pizzások néha annyira menőnek gondolják magukat, hogy pl engem is megelőznek (amikor persze teljesen felesleges hiszen piros a lámpa de néha meg sem állnak, stb), vagy ami még rosszabb mellettem jönnek abban a sávban ahol én is közlekedem ami különösen balesetveszélyes és ugyan nem férnek el ők sem de azért tülekednek.
A futárok közé bekerülni, úgy hogy a többiek elfogadják nem könnyű, de ha úgy megy mint egy pizzás akkor lehetetlen, persze volt már rá példa, hogy (rendes) futár elment ételszállítónak de csak a pénz miatt, ha talált valami jól fizető helyet és ahol volt ott probléma volt valami, viszont nem süllyed vissza a szintjükre annak ellenére, hogy közöttük dolgozik! :D
 
Szerintem ugyanannyi hülyét kell kerülgetni majd ezután is,mint eddig,és akinek eddig sem volt érzéke a motorozáshoz,annak ezután sem lesz,hacsak nem elég kitartó és odafigyel komolyan....és ezután sem fogok sírni azokért,akik 200-zal hajtanak és halnak meg az utakon még ott is,ahol a szituáció nem engedi meg...
 
ez gyönyörű!

Csak 1 bibi van az Közlekedési felügyeletnél semmit sem tudnak róla, tegnap egy oktatóval beszéltem aki gyakorló motoros oktató nemes egyszerűséggel a következőket mondta : barátom azon kívül hogy hallottam róla semmilyen hivatalos közlést nem kapunk róla így halvány lila fingom sincs az egészről....
 
Idén már egyszer falnak ment ez a dolog és már akkor is, nem kicsik volt kontrasztos a témával kapcsolatos véleményezés...
Mindenki elkezdte valahogyan ugyebár, tehát Nekem még mindig ugyan az véleményem! Hajráá :D
 
Szacsa, a hatóság már csak ilyen, sose tudja az egyik kéz mit csinál a másik. Kedvencem az engedélyeztetési tv-ek különböző fennhatóságok szerinti értelmezése: ezért nincs két ugyanolyan kérvény összeállítás pest megyében és bp fennhatóság alatt egyugyanabban a témában... az egyiknek elég 26 mellékletet beszerezni, a másik még kér pluszban 4-et, de csak az eredeti jó neki (de persze az is illetékköteles)...
 
Na ettől lenne sok baleset! A sok autós mind Rossinak képzelné magát, viszont jó az hogy átéreznék azt a sok szívatást amit idáig adtak a motorosoknak!
 
Akinek számít egy kicsit is az élete, attól, hogy megcsinálja a kiegészítőt, még ésszel fogja azt használni, és gyakorolni fog előtte. Legalábbis ha magamból indulok ki. Gondolom nem mondok azzal újdonságot, hogy nekem is csak B-m van, tehát max 50 ccmig vezethetnék motort. Hangsúly a vezethetnéken, mert hogy nem teszem mivel nincs egyszerűen időm forgalommentes helyen gyakorolni. Mentem párszor az udvaron meg parkolóban a Simsonnal gyakoroltam váltani, fékezni, "dönteni" de a ház meg a "pálya" között Ádám hozta vitte a kis vackot.
Mondjuk mióta meg a perec volt azóta különösen fosok attól, hogy rutin nélkül motorra üljek.
Tudom, hogy baromi kevesen gondolkodnak így, de annak a párnak meg nagyon jól jön ez az "átképzés". Egyébként kevésnek tartom a meghatározott levezetendő óraszámot (rutinon forgalmon egyaránt). Mert nekem van aki tanítson meg segítsen meg kísérgessen ha arra kerül majd a sor, de akinek nincs, na az fog sajnos nagyon rosszul járni. (Ez amúgy normál képzés esetén sincs máshogy, csak kicsit árnyaltabb úgy gondolom).
 
Valahol hallottam, hogy a B-s jogsi mellé a 125 köbös átképzés kb egy huszas körül lesz...
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
759
Hozzászólások
24
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére