Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

A széthúzó falkaszellem

Hétvégén voltunk egy évadzárón. Mondták toljam oda a Lóóót a közös fotózáshoz, mert ő is végigcsinálta az utat, tök jólesett, odatoltuk. Megint büszkén feszített a fekete paripa (hiú dög).

Ahogy telik-múlik a kis életem, jönnek-mennek az egyesületek, alapítványok, cégek és más emberi csoportosulások az életemben. Gyakorlatilag ugyanaz a séma alapján, mindegy ki mit csinál: valami jó dolog köré odacsoportosulnak, aztán amikor már nem lehet egyszerre mindenkinek ugyanolyan jó mert már baromi sokan vannak, elindulnak az érdekszférák. Vagy tovább nő a szervezet a feladatokhoz, vagy több kisebb egyéni szájízű csoport keletkezik belőle.

Nagy kérdés: barát-e vagy márkatárs? Van akit a márka hozott össze, és van akit a barátság. De ne a tárgyak tartsanak össze minket embereket. Ha eladom, összetörik, elromlik, vele együtt romlok én is el? Ne attól legyek én jó, amim van, hanem attól, aki vagyok. Legyenek inkább barátaim mint márkatársaim, még akkor is, ha azok kevesebben vannak...

Hozzászólások

Ritka holló vagy Te ezzel a " Ne attól legyek én jó, amim van, hanem attól, aki vagyok." mentalitással. Mondjuk örülök Neked, mert nagyon kong már a majdnem üres tér körülöttünk;) Régi szívfájdalmam ez - vagy inkább bicskanyitogató:karomkodik2:-, hogy, ha nem hordod a kötelező szimbólumokat (mellény, bőrtalpú cipő, méregdrága járgány, óra, elektromos kütyü stb.) már nem is vagy ember! Hogy olyan társadalomban élünk, ahol szégyen "melósnak" lenni, ahol nem az számít, mi van a fejedben, szívedben, hanem az, melyik klikk farvizén evezel!
Mondhatjuk, most már így marad, míg világ a világ. Ami úgy hírlik, már nem sokáig marad ez a világ:D
 
L
Mi lesz, háború, rendszerváltás vagy világvége?:cool:
 
No igen, igen. Ezek biza örökké előjönnek. De jó példa az összetartásra a CSAM :cool: Tudunk mi ha akarunk, márka, vagy motor, vagy anyagi helyzettől függetlenül. Közösségben az erő :hura:
 
Drága Mina!
Ilyenek az emberek, amíg megvan az a dolog, életforma stb... amivel nem tűnsz ki a közöségből, ameddig az ő érdekeiknek megfelelően cselekszel, segítesz, addig nincs baj...
- de amint ez megszűnik, szépen lassan homályba merül a lényed :(
- éppen ezért próbálom kikukázni az életemből az ilyen embereket (is) :)
Én márkagűség meg minden nélkül is Szeretlek és ezzel nem vagyok egyedül!
Szóval aggodalomra semmi ok :D :puszi:
 
Sajnos ezt már pszichológusok is kimutatták, hogy törvényszerűen így működnek a dolgok. (Motoros) pályafutásom alatt végignéztem jó néhány ilyen esetet: megalakul egy klub, aztán a tagok összevesznek, kettéválnak, lesz két klub. Aztán azok is, és így szaporodnak tovább. Ennek (számomra) ironikusabb változata az, amikor kisvártatva, néhány év elteltével a szétvált klubok maradékai alapítanak egy új klubot és ismét klubtársak lesznek azok, akik először szerették, aztán utálták egymást.

Többek között ezért is ragaszkodom hozzá, hogy a Csam nem egy klub, hanem egy olyan közösség, ahol minden motoros csajt (és pasit) szívesen látunk, tartozzon bármelyik klubba. Itt nincsenek elvárások, kötelező feladatok, kötelező klubgyűlések és kötelező tagdíj sem. (Sajnos ebből az adódik, hogy a fenntartási költségeket más módon kell megszereznem, de ez legyen az én problémám).

Szóval szerintem amíg mindenki jószántából teszi azt, ami neki és a többieknek jó, addig szerintem nincs ok az aggodalomra.
 
V
nana;bt22492 írta:
Többek között ezért is ragaszkodom hozzá, hogy a Csam nem egy klub, hanem egy olyan közösség, ahol minden motoros csajt (és pasit) szívesen látunk, tartozzon bármelyik klubba. Itt nincsenek elvárások, kötelező feladatok, kötelező klubgyűlések és kötelező tagdíj sem.

Én is végignéztem már pár ilyen széthullást sajnos, pedig se klubtag, se klubközeli emberke nem voltam soha. Az első mondatodban meg is írtad, min múlik a dolog: a tömegen. Minél nagyobb egy társaság, annál nehezebb egyeztetni, legyen szó akár "csak" egy közös gurulásról, akár valami nagyobb szabású dologról, ami megkövetelné, hogy az emberek egy irányba tartsanak. Ahogy bővül a létszám, úgy hígul a mag, óhatatlanul megjelennek olyanok, akik így, vagy úgy, de "züllesztik" a társaságot, mert nem az eredeti cél érdekli őket, csak a falkaszellem miatt vannak jelen. Viszont nagyon sokszor ők a "hangosabbak", emiatt maguk köré tudják gyűjteni a tömeg befolyásolhatóbb részét, a más véleményen lévő kisebbség meg vagy csapódik (mert tartozni azért csak kell valahova), vagy csendben (vagy kevésbé csendben) lelép...
 
Mi összejárunk a gimis osztálytársakkal. Lányokkal (banyákkal) havonta, fiúkkal is egyre gyakrabban. Nagyon jó duma partikat tartunk. A múltkor megfogalmaztuk, hogy miért is vágyunk egymás társaságára: Egy rövid időre vissza csempésszük az az időt, amikor 15-18 évesek voltunk. Elfelejtjük, hogy ki mire vitte, hova jutott és ugyan olyan lököttek vagyunk, mint 21 évvel ezelőtt. Nincsenek érdekkapcsolatok, mert már akkor ismertük egymást, amikor még nem tudtuk, hogy kiből mi lesz. Remélem ezt a társaságot sem fogja megfertőzni az "anyagias világ"!
 
Még egy tapasztalat:
Onnantól kezdve, hogy a baráti társaságnak neve van (márpedig pl. a legtöbb motoros klub is úgy kezdődik, hogy néhányan összejárnak motorozni, aztán kitalálják, hogy mondjuk ők a "Faterok Motoron", és onnantól kezdődik a rothadás...), elkezdenek jönni a jelentkezők, akik szintén szeretnének oda tartozni. Aztán meg elkezdik az újonnan érkezettek diktálni a tempót meg meghozni a szabályokat. :D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
699
Hozzászólások
42
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére