Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Globális terrorizmus - az uborkajárvány

No ezt még nem láttam sehol így leírva, de leírom én, csak úgy magamnak, csöndben... Meg azt is, hogy mit jelenthet - csak úgy magamnak, csöndben.

Úgy látom a félelemmarketing igen jól működik. Az emberi gyarlóságokra lehet a legjobban építeni. A hét főbűn belevésve a kőtáblában, a XXI. századi marketinges alapköve. Az emberi butaságra és hiúságra, a szeretetlenségre építeni ma a legnagyobb üzlet, bármilyen téma is legyen az. Ahol egy szikrányit is megérződik az egy falkába tartozás érzése (márkahűség), ahol a hiúság dolgozik (mert megérdemled), nyert ügy. A bujaság, a szép nőkkel eladott cuccok, a falánkság a nasik reklámjában és még számtalan motívum jól beazonosítható...

És közben adva van ugye a nagy büdös imádott globalizáció, mindenki mindenütt csinálja ugyanazt, ugyanúgy mindenhol, egye ugyanazt, dolgozza ugyanúgy ugyanazt és éljen ugyanúgy. Brendingelés, márkahűség, fogyasztói társadalom, reklámköltségek, tévé, óriásplakát: na majd itt megmondjuk mi neked a jó. Igényt teremtünk rá, a gyarlóságaidra építve. Az országok költségvetéseit többszörösen meghaladó világcégek már régóta határok nélkül konspirálnak -akarom mondani üzletelnek. Sablonizálva, mert az ugye az egyforma dolgokat könnyebb szállítani, eladni, nyilvántartani, de legfőképp irányítani. Egyél mekikaját, hordjál céundát, mossál perszillel és járjál újautóval, mindenből csak fogyassz, fogyassz, fogyassz. Alkotni nem kell, csak élvezd az életet. Majd mi megcsináljuk neked. (Persze olyanra amilyenre mi akarjuk.) Jah, és persze neked ez jár, mert megérdemled. Valósítsd meg Önmagad! Az önmegvalósítás pedig lassan egyenlő azzal, hogy milyen tárgyak vesznek körül. Nem az vagy te, amit alkottál. Hogy elég márkás-e a cuccod ami rajtad van. Az ár mindegy, kinek a hátán is mászol fel, vagy mit adsz érte... vagy vegyél fel hitelt, maximum életed végéig retteghetsz és rabszolgaként éled majd az életed, hogy a jövő hónapra is be tudd fizetni a részletet, és meglegyen a látszat, hogy de neked megvan ami jár... Még a szüleiddel élsz? De ciki, de hogy évezredekig a nagyszülők felvigyázták a kicsit, és nem kellett oviba vinni meg bébisintért hívni, az egy másik tészta. Ma meg tolerálni se kell a Nagyit, mehet az otthonba, oszt majd fizetünk azért is. Éljen mindenki egyesével, úgy többet fogyaszt, jót tesz az iparnak.

Működik az igénykeltés. És közben megy a félelemmarketing is. Ha nem oltatod be magad, könnyen a járvány áldozata lehetsz. A legutóbbi fosós járványról is az terjed, hogy bioterrorizmus miatt lehet. A birka nép meg nem mossa meg a zöldséget, inkább meg se veszi. A nyári immunrendszer turbó zöldségekből egy dekát se nyom le a torkán, majd télen tolja helyette a gyógyszergyár bogyóját/oltását, jó lesz az, az kell, az a tuti, steril lesz. Hiába, hogy a h1n1 után a vho egy évvel bevallotta suttyomban, hogy hát igen, van néhány gyógyszerlobbistánk a fejesek csapátában, és hát igen, ők nyomták hülyére a médiát a kampánydumával és hát ja, lett belőle profit is rendesen, tizenmilliárddolláros nagyságrendekben. A főbűnös látványosan lemondott majd áttették egy előkelőbb pozícióba. Végül is extra profitot hajtott ki a birkákból, megérdemli. Mehet golfozni.

Most meg a bioterrorizmus. Uborkával. Meg a paradicsommal. Holnap a paprikával. Félni kell, mert a csúnya szakállas bácsik több ezer kilométerre másként gondolkodnak, és haragszanak ránk. Biztos azért mert nekik más istenük van, és mert mi megöltük az ideológiai fővezért, akire azt mondtuk csinált valami csúnyát (de ez máig nem biztos, és olyan álhírek keringenek egyébként, hogy azt mi csináltuk magunknak) és hát a lelkiismeretünk azóta se tiszta... biztos hogy ők voltak, ráköptek az uborkánkra. Miattunk fosunk. Be. Tuti, félni kell, ellenőrizni mindenkit, tuti ami fix. Vonalkódot kérek a fejemre, és minden uborka megvásárlása közben követelem, hogy azonosítsanak be hogy én nem vagyok csúnya szakállas bácsi, mert én tuti nem fogok senkit se befosatni...

Ha jó alaposan és mélyen, valamint őszintén a bélcsatornámba nézek, minden nyáron legalább 4-5x összeszedek valami fosatóst, ezért tutibiztos vagyok benne, túléljük ezt az uborkás bulit is. Anno amikor volt a h1n1 járvány, megnéztem hogy egy átlagos influenzavírusos időszakban évente csak itthon kb 5000 ember hullik el a szövődmények miatt. Mert idős volt, mert le volt gyengülve a szervezete, stb. Kb 300 halálos áldozatunk volt h1n1-es. Miről beszéltünk? Most ugyanez van, a többtízmilliós Németországban 900 fosós megbetegedés és 10 alatti halotti szám. Az ezreléket nem éri el, de jó lesz ez is félelemmarkeingnek. Nemsoká lehet lesz ellene oltás, vagy tabletta. (Ráadásul a széntablettát olcsóbb legyártani mint egy oltást, és azonnal megfogja a hasat, látványos eredmény, a szuper orvostudomány vívmánya - de hogy a kutyám is kikotorja a szenet hasfájás esetén a tűzrakóból, arról ne beszéljünk..) Van még pár betegség amit majd meg lehet vámolni oltással vagy tablettával...de nem adok ötletet.

Nagyim mondta anno: "tanulj tinó, különben ökör lesz belőled. De ne csak tanulj, hanem figyelj és gondolkozz is, mert különben birkára vesznek..."

Hozzászólások

Szívemből szóltál! :taps:
Régen ámulok már az emberek birkaságán. A hiúságot még csak-csak értem, végül is az még Jézusnál is majdnem bejött, de az, hogy egyáltalán nem hajlandóak gondolkodni a népek, és bedőlnek minden marhaságnak, azon naponta kapok epeömlést!:mad:
Meg ezen a feleljünk meg az elvárásnak, mutasd, ami nem vagy (push up, plasztika, botox stb.), játszd, ami sosem leszel, hordj márkásat, plazmától, autótól, Rolextől leszel ember. Sőt, ha ezed-azod van, máris különb vagy másnál!:boa:
 
Én má nagyon régóta szeretnék magamnak egy épített motort. Meg is van a alapanyag Jawa 638), csak aztat nem tudom még, hogy hozom haza. Erre aszongya a Illés Tibi kollegám, aki egyébként jó fej, hogy: "És motort mikor veszel?" Annyira tipikus...
Egyébként az én öreganyám most télleg otthonba van, mer egyszerűen nem lehet vele bírni. Ha idehozzuk, anyámat 2 héten bellű temethetnénk el... a otthuni házba meg sose fér a bőribe, esik (de nem kel, mer azt má nem tud). Ennek ellenére egy jó szó nem sok, annyit se kap tüle apám, aki naponta átjárt ápúni...
Ezen két személyes kiegészíttés, egyébként nagyonis egyetértek! Csak az a baj, hogy csak akkó tudsz ellenállni, ha kimész egy tanyára egyedű, és többet nem lépsz "civilizált" területre... de akkó a eeső komoly betegségbe belefulladsz a saját végtermékedbe... annyira szar, hogy patthelyzet van!!!!
 
Z
Van occsó' szurim,szép leszel tőle.Érdekel?:)
 
Z
Gyere le a vesztendhez,a mekihez és megdumáljuk.:)
 
Hozományként pedig tönkre tesznek néhány ezer termelő gazdát az ostobasággal, akiknek egy évi bevételük szállt el a sunyiba. Ha már az időjárással sikerült megküzdeniük, akkor se legyen jó nekik!
 
Öszinte vagyok eddig ez az irasod tetszett a legjobban es sajnos igaz is.Minderröl csak mi tehetünk hogy hagyjuk magunkat bolonditani.Nem menjünk messze maradjunk a motornal.Emberek akiknek eleg lenne tudasuk es szokasaik szügsegük alapjan egy 125-250 es motor böszen keresi a nagymotort ami veszelyes is nekik es raadasul adosagba kergetik magukat.Vagy szinten a motoros tarsadalom.Gondolom te is megkaptad mar Loo miat amit en is "Miert nem csereled mar le az öreg szart?"
A valasz hogy jol megy semmi baja miert csereknem ke amikor elvisz a vilag vegere mar nem erdekli.Majd valaszol ha uj motorod lesz es lehetöleg jo draga.
Szival mi vagyunk a hibasak es amig ilyenek vagyunk addig hülyitenek manipulalnak es ellenöriznek minket.
 
no, köszi, hogy olvashattam.
de szerintem nyugodtan hagyhatnád publikusnak is.
 
Látom ez nálad is kicsapta a biztosítékot. Nekem már az influenza védőoltástól is herótom van, mert ha nem az óccsót venné a recskóban, hanem a normálisat a piacon, akkor lenne ami fenntartsa az immunháztartását. De ezt nem látja a tévében és az újság is azt írta, mert olvasta a Blikkben, amire ugye előfizet, meee abba van az igasság. Én kötszerért járok a patikába, - mert ha elesik a kölök nehogymáá a ruháját vagy az ágyneműt vérezze össze, - és sorban kell állni, mert az öreglányok dupla cekkerrel fuvarozzák haza a sok bogyót. Ahelyett venne pár kiló almát a piacon ! ( Hozzáteszem az drágább mint a banán, ami azért erősen piszkálja a csőröm. De mi nem mostanában ? )
 
ha már fogyasztói meg információs társadalom: "lájk"! :D (a legutálatosabb szó a szótáramban :boa:). azaz: tetszik az írásod.
 
Hajós, szerencsére kevesen találnak meg ilyen dumával (már elég ritkán járok olyan körökbe), de rendszerint befogják a csőrüket amikor azt válaszolom rá, hogy : tényleg nem tetszik a motorom? Nahát, és veszel nekem másikat, ami majd neked jobban tetszik? Okés, felőlem lehet még egy motorom olyan ami neked is tetszik, van hely a garázsban... :) Erre rendszerint csipa/pofa becsuk.
Kiraktam nyilvánosba, végül is csak egészen picit politikás...
 
Yama750;bt20884 írta:
Hajós, szerencsére kevesen találnak meg ilyen dumával (már elég ritkán járok olyan körökbe), de rendszerint befogják a csőrüket amikor azt válaszolom rá, hogy : tényleg nem tetszik a motorom? Nahát, és veszel nekem másikat, ami majd neked jobban tetszik? Okés, felőlem lehet még egy motorom olyan ami neked is tetszik, van hely a garázsban... :) Erre rendszerint csipa/pofa becsuk.
Kiraktam nyilvánosba, végül is csak egészen picit politikás...

Te ezt megteheted.Nalam furcsan jönne ki ha azt mondanam veszel nekem masikat?Na nem azt azert nem:D
 
Tényleg Hajós, odaát mennyire nyomják a fosmarketinget, ott is így csámcsogják befelé a népek?
 
Yama750;bt20875 írta:
Valami oka van annak is hogy lenyomják a termőföld értékét...

Itt a pont.
És pont ezért kellett nagy suttyomban a gyógynövénygyüjtőket és forgalmazókat tönkretenni egy törvénnyel. Mert túl sok profitot elvittek a multiktól, akik drágán árulják a lehetőleg minél több mellékhatást produkáló szarjaikat, hogy aztán azokra újabb bogyókat írhassanak fel a jól megdolgozott orvosok.
A profit mindenek felett.
Akit érdekel: http://www.barikad.hu/most_gyógynöv...tól_eltűnnek_gyógynövények_polcokról-20110310
 
Yama750;bt20886 írta:
Tényleg Hajós, odaát mennyire nyomják a fosmarketinget, ott is így csámcsogják befelé a népek?

Ha valahol akkor itt igazan.Na es hülyitik is a nepet rendesen a nepk meg eszik mint kacsa anokedlit
Elöször kitalaltak hogy a spanyol uborka es salata okozza.Na nem is vettek rögtön spanyol de masmilyen uborkat es salatat se az emberek.Lett belöle egy kis diplomaciai bonyodalom mert köze nincs a spanyol arunak a fosas jarvanyhoz.Tönkrement egy jo par uborka es salata termesztö is.Igaz kiderült kb let napja hogy az uborkanak mega salatanak sincs köze a dologhoz.Erre kitalaltak hogy a csitaknak amit salatakent is fogyasztana meg adnak a salatahoz.Talaltak is egy üzemet azonnal lezartal megszalltak a rendörök.Mara kiderült ennek sincs közr hozza.
Most mar varom hatha letartoztatnak hogy a jarvany töllem indult ki mert gyorsan mentem Ilse neni megojedt es bekakilt na es nem mosta meg a kezet összefogdosot mindent es igy lett a jarvany:D
 
Yama750;bt20890 írta:
A csírákat se egyék a népek? Hogy ezek mekkora csírák...

En meg eszem mindefele fajta zöldseget anyit mint meg soha.Fillerekbe kerül szinte ingyen adjak hogy vigyem.Na es mint nem elpartolo vevönek meg wc papirt se kell vennem:D
 
De ha ez a népbutítás így megy tovább, tuti hogy valóban lesznek combos járványok amik tizedelik a legyengült iku- és immunrendszerű népeket. Ebben csak ez a szomorú. Azért írok majd egyszer egy blogot arról, hogy egyszer valamelyik nagyokos kiszámolta, hogy a jelenlegi 6 milliárd fő helyett a bolygónak a mai civilizációs vívmányokkal együtt kb 500 millió fő lenne az ideális (autók, ipari technológiák, károsanyag kibocsátás szintekkel ). De olyan politikus sose lesz, amelyik ezt a nézetet bevállalná és nyilvánvalóan e szerint cselekedne. Csak úgy szép csöndben megy a leépítés. (Kínában meg már csak hivatalosan egy gyereket ajánlott vállalni.)
 
"Minden reggel a munka délben hamburger a meki
Mûanyaggal tömköd tele te meg fizetsz neki mert a
A divat diktál ettél ittál itt tényleg majdnem minden olyan
Mint az eredeti de nincs mit szégyellni
Nézz végig magadon és ne sajnáld hogy az alkalmat
Megragadom arra hogy néha dalra fakadjak és
Arról énekeljek amit más a falra firkálgat hogy
A birkákat az orruknál fogva vezetik jobbra-balra
(a sok marha...)" Tankcsapda- Akinek látsz:D
Yama:meghajol:, mindent megfogalmaztál, ami ezzel a témával kapcsolatban keletkezett az agyamban. Soha sem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni!:taps:
 
KInaba nem ajanlott az egy gyerek hanem megkivant.Minden tovabbi gyerekert büntetest kell fizetni!!!
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
763
Hozzászólások
52
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére