Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

"Motor"beszerzés-túlélőtúra :)

Megváltozott életvitelem ráébresztett, hogy ismét motoroznom kell... Azonban több tényező befolyásolta a választást.
1: Többször fehér ruhában kell mocorognom, és lehetőleg tisztán eljutnom A pontból B pontba.
2: Forgalomban, dugóban gyorsan kell haladnom.
3: Parkolási mizéria kerülendő.
Ezekből adódóan a robogó került elő, mint lehetséges megoldvány.... azonban szeretnék autópályára és vidékre is járni néha, nem is feltétlenül egyedül, így ez átalakult nagyrobogóvá.
Elkezdtem keresgélni, ár-érték-fogyasztás arányában végül kiegyeztem magammal egy Malaguti Madison 150T (Yamaha alapú) izémicsodával. Mindezt Kecskeméten bírtam fellelni, 250000-ért, 2001-es évjárattal (kép később). Kedden már megnéztem, szerelő is átnézte, csütörtökön (ma) pedig már pénzszerűséggel ellátva, cseresofőrrel felszerelve(autót visszahozni) vágtam neki ismét.
Kipróbáltuk menetben, nem húz el semerre, szépen teszi dolgát... pénzezés, adásvételi, kulcsok, indulás. A kékfehér csíkos áruház parkolójában leálltunk a hazaút előtti egészségügyi pihenőre. Vesézés kész, indulás... no, itt kezdődtek a problémák... ugyanis az indulás kimerült a szándéknál. A "motor" azonban nem vett részt mindebben. Némi tanakodás után bebikáztuk, és elindultunk. Hamar elfogyott a világítás minden maradéka is, az akku teljes lemerülésével, de akkor már úgy voltam vele, ez ma már otthon alszik... így aztán cibáltam a száját, míg a fény engedte. Amikor azonban a nap lement, egy szembejövő autós simán rámelőzött szemből egy buszt, ez az életközeli élmény megállásra és a kisérő autó bevárására ösztökélt. Ezután már az autó mögött közlekedtem, viszonylagos védettségben, bár még így is tele volt izgalommal az út (rendőr, stb...), hazaértünk. Reggel hibakeresés, elhárítás... holnap már menni kell vele :)

Hozzászólások

Én is így jártam az enyémmel... Azóta sem tudjuk miért nem tölti az aksit, feltöltjük havonta 1x oszt kész... Szerintem a használt robogók 99%-a a megvétel után vagy nem hajlandó elindulni, vagy nem tölti az aksit, vagy valami hasonló... :)
 
V
Gratula a mocihoz:jo És hogy egészbe haza értél vele:)
 
Nem gondolod, hogy csak úgy ikmukfukk belédszeret a paripa! :D Kis ízelítő, hogy hisztizni is tud :D Örülök, hogy megvan és, hogy egyben hazaértetek! Gratula! Bukót hol sikerült venned???
 
Köszi mindenkinek, ma folytatódott :)

Szétkaptuk, mint Floki a rongyát... kiderült, hogy csak egy relének páltak be az érintkezői...:hura:, ha már kicsomagoltuk, kapott kenést a hűtőventillátor tengelye is, meg egy csomó hanyag érintkezőt rendbehoztunk a békés jövő jegyében....
Elkezdtük felöltöztetni, de az idő rohant, nekem meg mennem kellett oktatni, apámra hagytam az utolsó mozzanatokat. Este amikor hazajöttem, panaszkodott, hogy birkóznia kellett pár elemmel, de nem gondoltam hogy ennyire. Betettem az aksit és indítóztam... semmi :D Valami vezetéket sikerült széthúzni birkózás közben, tehát kezdhetjük megint levetkőztetni, pedig reggel már motorral mentem volna az érdi gyógyítónapra. Most megvan a vasárnapi elfoglaltságom megint :D

Sunny nem vettem még, ez kölcsön bukó :)
 
A Lóóó az én motorom, aki időnként blogot is ír itt. Tehát a következő élménybeszámolót a motor szemszögéből kell megírjad :D :D :D
 
Nos, a mai nap története:

Reggel átvittük a szerelőmhöz a Malagutit. Szétkaptuk ismét, csak most még jobban. 5 percen belül megvolt a probléma, apám összerakás közben elkavarta a vezetékeket a biztosítékoknál, biztos voltam benne :) Azonban ha már szétszedtük, átpucoltuk minden elektromos csatlakozóját, betört csavarokat fúrtunk ki, újrameneteztük, repedt kasznielemeket raktunk rendbe, egy-két trükkös kapcsolót is beiktattunk, indításgátlásra, közvetlen ventilátor indításra... A lényeg, hogy csinosabb és üzembiztosabb lett.. remélem :D Este 7-re már össze is raktuk, és végre mentem vele pár kört, bár öltözékileg a napos időre készültem, így hamar kockára fagytam :)
 
Két napja nyúzom, még csak városi körülmények között, hibátlanul teljesít.
Vettem rá 50 literes dobozt, csak kicsit nézhettek hülyének a motoros boltokban, mert a tömött laptop táskámmal próbáltam a méreteket, annak kell kényelmesen beleférnie :D
Kapott éjszakai búvót, de az L-es ponyva kicsinek bizonyul....
No meg egy masszív, kovácsolt szemekből álló láncot, böszme lakattal, mert bízunk az emberekben :)
 
Nincs jó és nincs rossz.... csak megoldandó helyzetek vannak :)

Vas átiratva, napi szinten zargatom és egyre jobban szeretem :)
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Lőrinc
Olvasás
903
Hozzászólások
36
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Lőrinc további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére