Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

A türelemről szól

Kezdek fáradni. És úgy érzem, a türelmem véges. Közben pedig folyamatos önvizsgálattal büntetem magam.
Patience.jpg
Úgy tűnik, ezen a héten ismét a türelmemet teszik próbára az égiek. Vagy a naivságomat. Vagy mindkettő. De lehet, hogy végre meg kellene tanulnom nemet mondani. Akár szemtől szembe. Akár nagyon durván, ha éppen arra van szükség.

Ezen a héten ugyanis már három alkalommal kellett végighallgatnom olyan "előadásokat",amikre nem voltam kíváncsi. Ráadásul előre tudtam, hogy így lesz, mégis rábólintottam.

Kezdődött hétfőn, amikor egy barátnőm kedvéért végighallgattam egy hosszú történetnek álcázott előadást arról, hogy hogyan segítettek kisbabához egy negyvenéves nőt a Forever Living termékek. Emiatt nem mentem el zumbára. Másnap komplett listát kaptam róla, hogy miket kellene beszednem, miután beléptem a "klubba".

Kedden "hajnali" fél nyolckor keltem, hogy bemenjek a belvárosba egy sajtótájékoztatóra, ahol egy olyan új fékbetétről volt szó, amit nem gyártanak motorhoz. Már két hete küldték az első meghívót, majd kétnaponta hívtak a különböző kollégák a cégtől, hogy ugye ott leszek. Eleinte arra hivatkoztam, hogy a kiállításon vagyok, hiszen így is volt. A telefonomon nem olvasgattam e-maileket, csak Facebookoztam. :D

Aztán pár napig még sikerült halogatnom a választ azzal, hogy nemzeti ünnep van, és különben is száznál is több emilem érkezett a hosszú hétvége alatt. Végül nem bírtam tovább és igent mondtam, pedig a meghívón szereplő (autó) Fékhibák jelei workshop legkevésbé sem mozgatta meg a fantáziámat.

A belvárosban hatszáz forintot dobtam a parkolóórába, majd mikor az előadás alatt lejárt a parkolójegyem, gondoltam kipróbálom a mobil parkolást, és elküldtem vagy 10 SMS-t először rossz számra, aztán rossz rendszámmal. Nagyon remélem, hogy végül sikerült kijelentkeznem és nem pörög azóta folyamatosan a parkolóóra... Még szerencse, hogy a megjelent kis számú újságírót jelentős jutalomban részesítették. A kérdés már csak az, hogy hogy írjak cikket egy női motoros oldalra az autók fékbetétjeinek hibajelenségeiről.

Hogy komplett legyen a nap, délutánra még volt egy időpontom, de addig még volt üresen két és fél óra... Az történt ugyanis, hogy megtalált valaki egy "új üzleti vállalkozással", amibe "csak két embert vesznek be", és mivel "olyan jó barátnők voltunk mindig, pont rám gondoltak". Az MLM radarjaim azonnal jeleztek. Az állítólagos jó barátnőmmel ugyanis 5-10 mailt váltottam olyan 4-5 évvel ezelőtt, személyesen nem is találkoztunk soha.

Kétszer már sikerült lemondanom korábban, de harmadszorra nem ment. Nagyon kitartó volt. Neki adtam randevút a város másik végében, ahol persze szintén fizetős a parkoló - de azt senki ne várja tőlem, hogy egy nap alatt bejárjam Budapest összes kerületét BKV-val.

Furcsa volt, hogy meghívott egy kávézóba, ahol nyugodtan tudunk beszélgetni, majd kifizette a saját teáját, én meg fizethettem magamnak, pedig nem is akartam kávézni. Ebből arra gondoltam, hogy vagy nem is olyan jó ez a biznisz, vagy nem reménykedik benne, hogy meg tud győzni róla, és hálám jeléül visszahívom egyszer egy kávéra.

A harmadik (kör)mondat után rákérdeztem, hogy mit kell eladni, és hány embert kell beszervezni magam alá, de ő tartotta magát ahhoz a verzióhoz, hogy ez nem MLM (multi lever marketing), hanem micro franchise rendszer, és nem kell eladni semmit, mert a termék eladja magát. Akkor mondtam, hogy köszönöm, de nem szeretnék ebben részt venni, de azért rám sózta a katalógusokat, és a lelkemre kötötte, hogy holnap ugyanekkor legyek ott megint. Én meg kínomban rábólintottam.

A mai délelőttöm tépelődéssel telt. Megígértem, hogy ott leszek, de minek menjek oda, keresztül a városon, fizessem a parkolást meg még egy nem kívánt kávét, hogy elmondjam neki megint, hogy NEM AKAROM! NEM ÉRDEKEL a NuSkin sem!

Végül olyat tettem, amire nem vagyok büszke: a megbeszélt időpont előtt fél órával küldtem egy SMS-t, hogy nem tudok menni, és küldje el a postacímét és visszaküldöm a katalógusokat - gondolom sokat érnek, hiszen az ilyen helyeken azokat sem adhatják sokkal olcsóbban, mint a 10-20-30 ezer forintos táplálékkiegészítő vitaminokat.

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=273eSvOwpKk"]YouTube - Take That - Patience[/ame]

Így telt el haszontalanul a hetem első három napja. Ahelyett, hogy ebben a gyönyörű időben motoroztam volna...

Hozzászólások

Vedd úgy, hogy ennyiszer kaptál lehetőséget, hogy valami újat megismerj. Az újra pedig nyitottnak kell lenni, hátha...:) NuSkineshez nekem is volt szerencsém, munkatársam volt és ebédnél másról sem tudott beszélni, aztán előkapta a piruláját és bevette, elég elég bizarrul hangozott, hogy abban minden benne van, ami egy gyümölcsben nincs. Kilépett a cégtől (vezető pozícióban volt), aztán pár hónap múlva panaszolta, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy gondolta...
 
De mér nem jársz legalább motorral, hogy ne kelljen parkolást fizetni? És akkor a találkozó időpontja után negyed órával is küldhetsz sms-t, hogy kifogyott a benzined, és nem érsz oda csak egy óra múlva... :)
 
Igen, mindig reménykedem, hogy valami újat fogok megismerni, de nem. Mindig csak a régi nóta. :)

Csutka, azért nem mentem motorral, mert az újjal csak egyszer mentem eddig, és nem szeretnék a belvárosban, a kis utcákban gyakorolni,meg két órára kinn hagyni egy ház előtt szintén nem... ez nem az a motor. És amúgy is tele volt a kocsi holmival. :D
 
Fúj de utálom ezeket az eladós barmokat. Engem is folyton megtalálnak...

A másik kedvencem a pénzügyi tanácsadó, aki engem akar beszervezni, csak mert fenn van az önéletrajzom néhány állásportálon. Időnként meg szoktam kérdezni, hogy a full bölcsész önéletrajzom mely pontja alapján gondolta azt, hogy én ideális pénzügyi tanácsadó lennék, akkor meg gyorsan vált, és máris nekem akar pénzügyi tanácsot adni. Anyukáját.
 
Külföldön a pénzügyi tanácsadásnak kultúrája van, egyes helyeken szinte mindenkinek van sajátja, nálunk ez még nem így megy, a legtöbb embert a hideg kirázza, ha meghallja a szót, mert a házalás jut róla eszébe, pedig okosan bánni a pénzzel szerintem nem minden átlagember tud. Ennek ellenére tanácsadó én sem tudnék lenni, nem szeretem és tudom eladni magam, viszont lehet, hogy a segítségükre szorulok még egyszer, ha lesz mit megtakarítanom.:) Az tényleg szörnyű, hogy egy pár órás tanfolyam után bárki végezheti ezt a munkát... Nem feltétlenül bíznám rá magam egy 18 éves fruskára pl.
 
Totál meg tudlak érteni Nana..., én is folyton azon gondolkozom, vajon a homlokomra van-e írva, hogy ez az a hülye, aki nem fog nemet mondani? Mert engem is behúztak már többször is a csőbe, még akkor is, ha pontosan tudom, hogy miről fog szólni a dolog és azt is, hogy NEM fogok résztvenni benne... De valahogy nincs pofám élből lerázni, főleg, ha egyébként egy jó ismerős - bár barátnak nem nevezném. Nekem mostanság az vált be, hogy megbeszélem a találkozót és az utolsó félórában, órában telefonon lemondom..., akármilyen fontos dolog miatt, ami közbejön... (szégyellem, de általában hazugság). De egyszer majdcsak megtanulok már elsőre nemet mondani... Kívánom neked is... :)
 
Végre más is végig hallgatta rajtam kívül a süket dumát! :D
Most kicsit jobban érzem magam! :D
Hú de szép napom lesz holnap! :D
 
Szerintem igen sok bőr van a képén annak, aki évek elteltével csak ezért megkeresi ismerőseit, vagy akivel még nem is találkozott soha, így a visszautasítások meg sem kottyannak neki, hívja a következő balekot.:)
 
Engem már nem nem tudnak beszervezni mert amikor a telefonban megérzem hogy mlm, vagy épp nem akarok semmit venni abból amit ő akar eladni, sötétbunkóvá válok és közlöm hogy a budin ülök és épp rendkívüli módon zavar a koncentrálásban a kuruttyolás a fülemben, mert olyat teszek pont amit egyébként is tennék azzal a dologgal amit rám akar sózni. Baromira allergiás vagyok arra is, ha épp az időmet próbálják lopni, a passzív erőszaktól meg amit ezek nyomnak, én bevadulok...

Idővel meg kell tanulni nemet mondani. Különben mindig lesz valaki aki épp előáll a világ legjobb kutyafüléjével, és mindig lesz kit megsegíteni és felkarolni, mert bizony sorbaállnak a pénzünkért, pláne ha könnyű kiénekelni a zsebünkből....
 
Nemrég egy volt barátnőm keresett meg azzal, hogy kössek nála biztosítást!
Állandóan hívogatott így hát kénytelen voltam megkötni de feltételül szabtam meg legalább egy menetet (az ágyban vele) de még volt annyi eszem, hogy a díjbefizetést egy későbbi időpontra állítottam be.
Ez az időpont közben annyira távolra került, hogy addigra megszűnik a biztosítás díjnemfizetés miatt! :D
 
V
Évci;bt18977 írta:
Külföldön a pénzügyi tanácsadásnak kultúrája van, egyes helyeken szinte mindenkinek van sajátja, nálunk ez még nem így megy, a legtöbb embert a hideg kirázza, ha meghallja a szót, mert a házalás jut róla eszébe, pedig okosan bánni a pénzzel szerintem nem minden átlagember tud. Ennek ellenére tanácsadó én sem tudnék lenni, nem szeretem és tudom eladni magam, viszont lehet, hogy a segítségükre szorulok még egyszer, ha lesz mit megtakarítanom.:) Az tényleg szörnyű, hogy egy pár órás tanfolyam után bárki végezheti ezt a munkát... Nem feltétlenül bíznám rá magam egy 18 éves fruskára pl.

Alapvetően nem ott a probléma, hogy pénzügyi tanácsot próbál adni, sokan tényleg rászorulnának (lásd: 10 éves futamidővel 0% kezdőrészletes hitel új Suzukira, aztán csodálkozik, hogy 5 év után még az autó újkori árát kellene befizetnie a banknak, ha eladná). A gond az, hogy itthon még mindenki munkának tekinti a dolgot (tisztelet a kivételnek), és nem az lebeg a szeme előtt, hogy az ügyfélnek jó legyen, hanem az, hogy olyan terméket adjon el, amiből neki a legnagyobb jutaléka lesz. Még az se jut eszébe, hogy ha bedől a dolog, tőle is visszakérik a jutalékát...
 
Nem is leszek soha jó pénzügyi tanácsadó, arra viszont nagyon jó, hogy a saját pénzem magam kezelem.
De téged irigyellek Nana ! Én vettem egy káros-helyekről-kalcium-lerakódás-eltávolító bogyót. De hogy miért, amikor pont azt vártam hogy végre összeforrjon a vállkulcscsontom ? Nem tudom használ-e, de egész biztosan nem árt, ugyanis még ki sem nyitottam a dobozát !
 
A legviccesebb az, hogy próbálnak a delikvens helyébe helyezkedni, és nekem pl. elkezdte mondani a csaj, hogy ha beszedem ezt a bogyót, nem kell többet kávét innom. Én meg magamban röhögtem, hogy nem is szoktam, most is csak az ő kedvéért iszom... (meg azért, mert a csajok rászoktattak a kiállításon. :D)
 
Ha tudnáááááááád mennyi ilyen nem szeretem, nem érdekel értkezleten kell rész vennem a munkám miatt...de nemet mondani megtanultam pár évvel ezelőtt. Azóta nagyon megy! Sokszor megkapom, hogy "pokróc" vagy, de nem zavar, mert tudom, hogy nem vagyok az...sőt.De amikor már előre érzem, tudom, hogy annak a "bizonyosnak" semmi értelme és amúgy sincs rá időm, meg nem is érdekel stbstb. akkor jön a nagy szép kövér NEMecske :D És hidd el, jobb így! Mindenkinek segítek, mindent megcsinálok, mindenhol ott vagyok és 100%ig odateszem magam, de ami nem érdekel az nem nem nem és kész! :p;)
A Nuskinnel egyik barátnőmet találták meg nemrég...szegényt hívogatták hetekig míg végül igent mondott egy találkozóra , de én már akkor mondtam neki, hogy ez a story cink, amikor 5-6-7-8 telefon beszélgetés után sem mondott a bizniszmen semmi konkrétat...csak egy forradalmian új dologról hadolvált szegény barátnőmnek. Végül elment a megbeszélt helyre és akkor nyögték ki, hogy Nuskin, meg kutyámfüle de jó sok pénzed lesz gazgad leszel és semmit nem kell tenned érte...
Hozzáteszem ez a Nuskin annyira forradalmian új, hogy 4évvel ezelőtt az egyik volt kolleginám már foglalkozott vele...:csa
 
Ja, amúgy igazad van Yama.
Ma reggel a Facebookon néztem a profilomon az idézeteket és ez az egyik:
"Nem az a szabad, aki azt teszi, amit akar, hanem aki nem teszi, amit nem akar."
Szóval igazásból azzal, hogy elmegyek ilyen időpocsékolós helyekre, a saját szabadságomat korlátozom...
 
Ismerős. Szörnyű élete van a embörnek, ha nem akar megbántani senkit. Én má csak tudom... óvastátok párna biztos A Bukás!! c. írásomat. Majdnem végig errű szól...:(
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
965
Hozzászólások
34
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére