Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Bagóháború

Társaságban hallottam a rádióhírt, miszerint a szórakozóhelyeken is betiltják az üzemszerű gyárkéménnyé válás gyakorlatát. Önkéntelenül is felújongtam, végre nem én leszek a csodabogár aki kényszeredetten távozik másfél óra szocializálódás után a társaságból heveny a füstmérgezést túlélendő. Pedig néha úgy maradnék még, csak egyszerűen már nem bírom tovább... Aztán meg megyek bánatosan a mosógéphez a ruháimmal meg a kádba, hogy még éjjel ne forduljak fel az ágyban a felfüstöltállat szagomtól...

No, kaptam is a pofámra! Miszerint a szabadságjogok és egyéb önrendelkezések durva sárba tiprása történik épp, és hogy képzelem én ezt, hogy örülök neki?!!!
Erre mondtam, hogy én akkor is örültem, amikor a buszmegállókban is betiltották, hát jah, ilyen egy nemdohányzó vadparaszt...
Aztán megkérdeztem milyen lenne, ha én folyamatosan az orrod alá eresztenék a durvábbik harcigáz fajtából, azt hogy viselnéd, mi lesz a fingási szabadságjogaimmal...?

Hát jah, a drogok tiltása is durva szabadságsértés. Meg a csendháborítás fogalma is, sőt, a fegyvertartási szabályok, a tűzijátékok felhasználásának szabályozása és az építési engedélyek kiadásának feltételekhez kötése, a közélelmeztetés/egészségügy tisztasági szabályai és még egy csomó más, a hétvégi avarégetés szabályok közé szorítása és egyebek... Állandóan beleugatnak az életünkbe... Rettentő, hogy el kell viselni egymást, és ez csak korlátokkal/korlátozásokkal működik.
Manapság már a nemdohányzó kisebbséget kell védeni. Hogy van ez a virágzó wellness- és fitness-kultúránkban? Mikor lesz már ciki rágyújtani?

Legyen is szabályozható az emberi hülyeség, végre fuldoklás nélkül is élvezhetném a társaságot...

Hozzászólások

birge;bt18554 írta:
Ez az, tiltsuk be az alkoholt is, mert egy csomó kulturálatlan barom nem tudja, hol a határ!
Ez se rossz ötlet. Csak ez is ugyanolyan kivitelezhetetlen...:( ld. amerikai szesztilalom a 30-as években, vagy szovjet szesztilalom Gorbacsov idején, vagy magyar szesztilalom a módszerváltás után...
 
Gyerekek, szerintem Hajósnak igaza van abba, hogy mindent lehet túlzásba vinni, a szélsőségek irányába, és szerintem a hozzászólásainak ez a mondanivalója. A tiltást és az engedést is. Mindegy, valakinek engedni kő. Képzejétek csak ee, millyen lenne a világunk, ha mindenki aztat csinyáhatná, ami neki tetszik...:eek:

Gratulálok, hogy vót erőd leszokni, apámon láttam, ez nem kis dolog! :jo
 
Mondjuk én nem bánnám, ha annyira drága lenne a cigi, mint pl Angliába. Akkor talán kevesebbet szívna, aki szív, vagy akinek nem fussa rá az nem venne már. Mellesleg a kedvencem, hogy nincs pénzem már kajára se, de havi 20-25 ezret simán elfüstöl. Ez nem csak a dohányosra igaz, arra is aki mondjuk elissza vagy eldrogozza vagy mekibe megy ahelyett, hogy főzne stb. De pl. az általam említett kávézóba a dohányzó nem dohányzó rész 1 ilyen madzagos függönnyel volt elválasztva, ami semmi más csak sok színes zsinór egymás mellett, amit még a tüsszentés is meglenget, nem hogy a füst nem hatol át rajta...
 
Igazibú illyen helyeken számítt, a szellőztetés nyomásviszonyai merre viszik a füstöt. Csak általába spórulásbú nem kapcsújják be a mesterséges szellőzést...
 
Támogatom is meg nem is. Dohányzom. Azt, hogy étteremben ne lehessen rágyújtani okés, mert jó, kaja után kell a cigi, de ki lehet menni az utcára elszívni. De azt elképzelhetetlennek tartom, hogy azon ritka alkalmakkor, amikor alkoholt juttatok a szervezetembe, ne gyújthassak rá. Aki bagózott, bagózik, tudja, sajnos ez ilyen, alkoholhoz több kell. Én se szeretem a füstöt, sőt, vicces, de még a szagát se bírom, ha épp nem szívom. De miért nem lehet valami kompromisszumos megoldás? Dohányzó kocsmák meg nemdohányzó kocsmák. Így mindkét fél diszkrimálva lesz...
 
Szerintem ez is mint sok minden mas tul van ragozva es addig se foglalkozunk fontos dolgokkal.Peldaul a benzin ara stb.stb.
 
Mit dohányzás..... Tervben van a (túl)súly adó??!! Fizessenek a kövérek! :eek:
Hajrá csajok, vezérünk megoldja a karcsúságunk problémáját??!!:D
 
Ja es a benzin illetve üzemanyag ara nem azert fontos mert motorozunk hanem mert mindent szallitani kell.
 
Jaja, a cigit is valamiféle üzemanyaggal szállítják a boltba... az is drágulni fog!
Brigó, a hamburgeradóra gondolsz? :D
Értem én, hogy "nem lehet betartatni a törvényeket" meg kiskapu meg kiskutyafüle, de ebből nekem az jön le, hogy a bagós az esetek nagy részébe kvázi szarik a nem bagósra. Tehát így jutottunk el oda, hogy törvényt kell hozni arra, hogy ne szarjon más fejére. Ez nem ciki? Hát jah, nem ciki mert a melóhelyi pihenők nagy része a közös karikaböfögés kávéval és jó pletyivel (aki nem áll be, azt előbb-utóbb kinézik), a sör mellé füst dukál, a suliban attól felnőtt valaki hogy füstöl és az egyebek. Ez most már ilyen jól bevált trendi társadalmi szokássá vált, a szocializáció eszköze, akármerről is kerülgetjük a témát. És így került kisebbségbe a nemdohányzó, amelyik anticociális.

Nah, visszatérve az eredeti megállapításomhoz: felőlem mindenki ott pusztítja saját magát ahol akarja, de engem ne kényszerítsen a saját hülyeségébe. Ugyanúgy mint ahogy titeket ne kényszerítsenek nemdohányzásra. Az egymás mellett békességben élés ára a kölcsönös korlátok felállítása.
 
"Értem én, hogy "nem lehet betartatni a törvényeket" meg kiskapu meg kiskutyafüle, de ebből nekem az jön le, hogy a bagós az esetek nagy részébe kvázi szarik a nem bagósra."

Nekem meg az jön le belöle hogy a bagos az ellenseg igaz finoman fejezted ki de megis akit meg kell femyiteni es korlatozni a jogaiba.A nem dohanyzok szerintem sohasem voltak kisebbsegbe es ezt ki is hasznaltak evvel a törvennyel.

"Az egymás mellett békességben élés ára a kölcsönös korlátok felállítása."

Milyen lenne az a korlat a nemdohanyzok reszere??
 
Az ellenség nálam nem úgy néz ki, hogy ha más a véleménye, akkor kinevezem annak.

Korláááát? Nekem már most is sok van azzal, hogy inkább nem megyek olyan helyre ahol fulladásközeli állapotot érek el elég gyorsan. Nem gondolod, hogy ez nekem elég korlát? Hogy ott nem szólok bele mit csinálsz, hogy nem beszélgetek olyanokkal, akikkel egyébként szívesen tenném? Mit adjak még az életemből azért hogy te kényelmesen bagózhass? Hová ne menjek még?

Holnaptól akkor ezért téged ellenségnek kell ezért tekintselek, és nem motorozunk akkor együtt? Érted ezt? Próbálj meg a korlátod másik oldalára állni.
 
Nagyon is egyetértek a nem dohányzókkal. Én ki sem próbáltam sose..és nem is érdekel. Egyszerűen anélkül is undorodom tőle.
A melóhelyen a kajáldába nincs megtiltva nálunk a dohányzás(sajnos:() és nekem a kajálásom úgy szokott épp ez miatt zajlani, hogy a fél órás kajaidőből kb 5 perc alatt gyors bevágom a szendvicseimet, de a gyümit már kint eszem a szabadban(ha hideg van ha nincs). Nemrég meg voltam fázva és hát meleg teát vittem inni...iszom..iszom...és éreztem, hogy ki kell fújjam az orromat. Zsepi elő és tök szolidan fúj....mégegyszer fúj...na végre...kapok levegőt. Erre hátam mögül, másik asztaltól jön a szöveg egy török nőtől, hogy ez mennyire undorító és hogy ő nem tud tovább enni és hogy ez NÁLUK tiltott és jó lenne ha én sem tenném.:eek:Erre én mondom neki, hogy nálunk meg például nem ordibálunk kaja közben és nem is dohányzunk addig amig akár csak egy ember is eszik(vagy megkérdezzük hogy zavarná e ha rágyujtunk). És hozzátettem, hogy én undorítóbbnak tartom a cigit mint az orrfújást. Erre ő: hát ő nem ért egyet ezzel. Én meg utána hozzátettem: oké...de nem Törökországban vagyunk!!!;)
Amúgy meg a dohányosok sem egyformák. Anyukámat tudom felhozni példának. Ő tiszteletben tartja a nem dohányzókat. Szórakozóhelyen(ahol megengedett a dohányzás) is kimegy a helyiségből, azért hogy ne zavarja azokat akik tudnak cigi nélkül élni. Buszmegállóban már régóta nem gyújt rá. Jah és minden egyes cigizés után kezetmos alaposan.(persze attól a bőrébe, hajába, ruhájába ugyanúgy beissza magát a füst...de mégis tudom értékelni az erőfeszítéseit)
 
Timi;bt18576 írta:
Nagyon is egyetértek a nem dohányzókkal. Én ki sem próbáltam sose..és nem is érdekel. Egyszerűen anélkül is undorodom tőle.
A melóhelyen a kajáldába nincs megtiltva nálunk a dohányzás(sajnos:() és nekem a kajálásom úgy szokott épp ez miatt zajlani, hogy a fél órás kajaidőből kb 5 perc alatt gyors bevágom a szendvicseimet, de a gyümit már kint eszem a szabadban(ha hideg van ha nincs).

A kajáldában engedélyezett???? Na, azért én is agresszív lennék...
 
birge;bt18577 írta:
A kajáldában engedélyezett???? Na, azért én is agresszív lennék...

Hát igen, sajna(mivel a főnök úgysem ott kajál) ezért nagyívben lesz@rja, hogy mi megy a kajáldában. Úgy van "elkerítve" a nem dohányzó rész, hogy saját asztalunk van ahol senki sem szívja(4 ember a kb 15- ből). No comment.:karomkodik2:
 
Egy logikai bukfencet azért látok a fejtegetésedben, kedves Hajós! Én korlátozva érzem magam, amikor meg kell állnom az utcán, mert különben az előttem menők füstjét lélegezném be, amikor nem tudok átmenni egy előcsarnokon, felmenni egy lépcsőházban, mert az a dohányzásra kijelölt hely, és a füst még nyomokban sem tartalmaz oxigént, amikor az étel illata és zamata helyett dohány szagot és ízt érzek az étteremben stb.
Tudom, a függőségnek sok fajtája van, ilyen a játék, a vásárlás, a szex, az ital, a drog, az édesség (mely utóbbinak én is rabja vagyok :((), csakhogy:
az, hogy én halálra zabálom magam, nem árt másnak, és nem bosszant senkit! De a levegő az, ami minden embert összeköt, aminek belélegzése nem kívánság műsor! A dohányosok mindenki mást is mérgeznek, nemcsak önmagukat!
 
Brigó;bt18579 írta:
Egy logikai bukfencet azért látok a fejtegetésedben, kedves Hajós! Én korlátozva érzem magam, amikor meg kell állnom az utcán, mert különben az előttem menők füstjét lélegezném be, amikor nem tudok átmenni egy előcsarnokon, felmenni egy lépcsőházban, mert az a dohányzásra kijelölt hely, és a füst még nyomokban sem tartalmaz oxigént, amikor az étel illata és zamata helyett dohány szagot és ízt érzek az étteremben stb.
Tudom, a függőségnek sok fajtája van, ilyen a játék, a vásárlás, a szex, az ital, a drog, az édesség (mely utóbbinak én is rabja vagyok :((), csakhogy:
az, hogy én halálra zabálom magam, nem árt másnak, és nem bosszant senkit! De a levegő az, ami minden embert összeköt, aminek belélegzése nem kívánság műsor! A dohányosok mindenki mást is mérgeznek, nemcsak önmagukat!

Jobban belegondolva a motorosok is, elvégre a benzingőz sem túl egészséges.
 
V
birge;bt18580 írta:
Jobban belegondolva a motorosok is, elvégre a benzingőz sem túl egészséges.
Pláne a belvárosba a csúcs forgalomba a szmog csípi az ember szemét.
 
Én vendéglátóegységet üzemeltetek(sörözőt)azt hozzá kell tennem se én se a párom nem dohányzik.
Nem szeretem a cigit és kb.egy évben ha 2 alkalommal gyújtok rá.;)
Mégse tartom jó ötletnek ezt a fajta szabályozást.Legyenek erre a célra kijelölt termek,elszívók..stb nem hiszem,hogy ezt nem lehetne más módszerrel megoldani.Imádom a csokoládét,legközelebb az lesz soron a tiltólistán?Mert hízlal?Nem érvelek egyik fél mellett sem,de ellene se..
 
Ebben igazatok van lányok. Tiltással még soha semmit nem lehetett megoldani. Elég szomorú, hogy odáig jutottunk, hogy egyáltalán nincs tekintettel egyik ember a másikra. Én is azt mondom, hogy legyen ilyen és olyan hely is. Ez volt az ajánlás már évek óta, csak épp nagyon kevesen valósították meg a vendéglátósok közül.
És abban is igazad van birge, hogy a kipufogó gáz is "gáz". Biztos többen járnának bringával, ha nem lenne életveszélyes (ugyanabban a benzingőzben az autók között), ha nem kéne táskákat, több tonnás bevásárló kosarakat cipelni, ha nem sietnénk, jobb lenne a helyzet, ha jobb lenne a közösségi közlekedés, ha nem építették volna be a természetes szellőző csatornákat, amiken át tisztulhatott a levegő, ha...., ha... Akkor mi legyen? Motorozzunk, ne motorozzunk?;)
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
949
Hozzászólások
122
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére