Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Bezzeg a mai fiatalok

Fiatal vagyok én még ahhoz, hogy bezzegezzek, meg maifiatalozzak, pláne, hogy még nem vagyok annyira öreg, hogy ne emlékezzek: mi is elég kiborítóak tudtunk lenni. Hangoskodtunk, buliztunk, ittasan szórakoztunk a BKVn (mármint én természetesen nem), meg csináltunk egy csomó olyan dolgot, ami akkor is és ma is kulturálatlanságnak számított. Még csúnyán is beszéltünk, hajjaj! Csak úgy röpködött a f@szpicsázás, és bizony mi is használtunk illetlen szavakat. Semmi bezzeg az én időmben.


Viszont nem köpködtünk az utcán, a békávén, (nem jár tisztelet a kivételnek), nem üvöltettük a mobiltelefonunkat, és nem beszéltünk _ennyire_ ordenáré módon sem úgy általában, sem egymással. A g*ci nem egy megszólítás volt, például. Volt különbség a fiúk és a lányok viselkedésében, utóbbiak egy picit finomabbak voltak, és előbbiek is kulturáltabban viselkedtek utóbbiak jelenlétében. Persze ebben is voltak kivételek, generációm nem csupán szentekből áll.


Akkor is figyeltem, és most is figyelem a fiatalokat, egyszerűen azért, mert érdekel. És azt veszem észre, hogy egy erős ciganyizálódás* indult meg. (Mielőtt bárki felháborodna rasszista mivoltomon, lesz szíves elolvasni a lábjegyzetet. Köszönöm.) Egyre inkább úgy viselkednek, ahogy azt attól a bizonyos népcsoporttól szoktuk látni. Nem csak bandában és ittasan (ahogy mi néha jókedvünkben), hanem már édes kettesben is üvöltöznek a buszon, vagy csak úgy bele a világba jelzendő, hogy az az övék, vagy egymással olyan hangnemben veszekedve, amit én elképzelhetetlennek tartok akár szerelmi, akár baráti kapcsolatban (ld. "Ne szólíts többet a babádnak/mikor az előbb még szidtad az anyámat"). Divat, hogy pocsékul recsegő mobilunkon megosztják a zenét az egész b. busszal, ha nem a hangszóróból, hát minimum a fülhallgatón keresztül (na, jó, ez utóbbi sem új.). Azt sem értem, hogy szemmel láthatólag egy párt képező fiú és lány miért állnak egymással szemben a buszmegállóban beszélgetést mímelve, ha közben mindkettőnek a fél fülében fülhallgató van, ami a saját zsebébe vezet? Mondjuk elkanyarodtam a témától, ez személy szerint az én életteremet nem érinti, csak furcsállom.


Hiszem, hogy nem voltunk (sokkal) jobbak, és hogy a világ nem lesz rosszabb minden generációval. Vagy legalábbis nagyon remélem. De akkor szerintetek ezek a nem túl becses tulajdonságok miért terjednek fénysebességgel az iskolázott, esetlegesen épelméjű szülőkkel megáldott fiatalok körében is?


*Cigányság, cigányos viselkedés alatt most nem feltétlenül egy etnikumot értek. Tisztában vagyok vele ugyanis, hogy a romák, vagy cigányok, vagy brazilok, vagy nevezzük őket akárhogy között is vannak intelligens, jólnevelt emberek, és én is láttam már normálisan viselkedőt közülük, de tény, hogy a nagy többségnek van egy jellegzetes viselkedése, amivel zavarják a köznyugalmat, és kivívták a társadalom többségének nemtetszését. Azzal, hogy ezen nem változtatnak, pont saját maguk helyzetét nehezítik meg, különösen azokét, akik szeretnének normálisan előrejutni az életben. Viszont valahogy kell összefoglaló néven nevezni ezt a viselkedéstípust, és ez elég találó...


Most nagyon felspanoltam magam, oldalakat tudnék írni.. de szerintem már így is túl sok:)

Hozzászólások

Igazából én még fiatalabb vagyok, mint te, de totál egyetértek veled :)
Én már több barátnőmmel, ismerősömmel beszéltem evvel a témával kapcsolatban. Mindig azzal jövök, hogy mi meg se mertünk kis alsósként szólalni a felsősök jelenlétében, meghúztuk magunkat 8.-ban a nagy gimisek előtt stb stb. Aztán amikor mi lettünk nagyobbak a kicsik már nem húzták meg magunkat sőt. Végzős gimisként elsősökre vigyáztunk (6-7 évesek!) az, hogy tiszteletet nem kaptunk az nem is csoda, de hogy a fenekemet csapkodja, majd röhögve kérdi, hogy "jössz baszni?" azért már több a soknál! Ezt vettem észre én, hogy mi még tiszteltük a pár évvel idősebbeket is, addig a "mai fiatalok" már az idősebbeket sem. Nagyon kiakasztó és felháborító, hogy már az iskolában is ez van/volt.
Pedig ha én kiakadok, akinek létjogosultsága sincs "ezek a mai fiatalok"-ozni, akkor az idősebb korosztály mit szól? És hiszem, hogy ez egyrészt azért is van (bocs szülők) mert nem lát rendes mintát a gyerek otthon, másrészt a társadalomnak sincs már ideje, hogy ezzel foglalkozzon, hogy megnevelje a kölkét! Ez megint csak a szuverén véleményem, meg lehet kövezni, de akkor is katasztrófális a mai "fiatalság" helyzete! És akkor még nem is tartok ott, hogy ez lesz az a réteg, aki a mi szüleink, vagy a mi nyugdíjunkat megkeresi...
 
Hát gratulálok az észrevételhez amit írtál, tényleg egyre aggasztóbb a mai fiatalság viselkedése. Minden korszaknak megvan a sajátos viselkedési stílusa, szokása, de sajnos igazat kell adnom, egyre borzasztóbb és aggasztóbb a mai tinik viselkedési formája sajnos. Persze nem feltétlen a szülők hibája, inkább a társadalom hozza magával. Amit én megtettem, 18 évesen az ma a 10 éveseknél dívik
 
Ez szerintem köszönhető azoknak a modern nevelési elveknek is,amik mostanában vannak.Az oviban például nem lehet fegyelmezni a gyereket,a legnagyobb büntetés az,hogy kiküldik a teremből.Mindez azok után,hogy szétverte a félcsoportot meg bazmegezett közben.Vagy amikor beleharap az óvónő lábába és az csak annyit mond,hogy ejnye Ödönke,nem szabad ilyet csinálni,ez nekem fáj.Szóval szinte ő kér elnézést.A suliról nem is beszélve,hogy ott mik mennek.
Előre leszögezem,hogy én nem vagyok a verés híve,kicsit se!Engem se az oviban se a suliban nem vertek meg sose,nem is igen volt rá példa mással se.
DE,mégse voltunk ilyen szemtelenek,mocskosszájúak és sorolhatnám,mint az mostanában általánosságban tapasztalható.
Azon is fel tudom magam húzni,hogy mikor jövök haza busszal holtfáradtan a melóból,soha nincs egy olyan diák se,aki átadná a helyét.De hogy nekem nem,az hagyján.Az idős néniknek,bácsiknak se.Az összes kis nyikhaj,csontrakéta tesped az ülésekben,rágózik,fülében a dugó,nyomja a fészbúkot közbe.És látszik,hogy leszarja a világot.Ha itt így viselkedik,gondolom otthon is hasonlóan.Erről meg a szülő tehet,mert hagyta idáig fajulni a dolgokat.Az ilyenek mondják azt,hogy hagyni kell a gyereket kibontakozni,had csinálja amit akar.Magyarán nem nevelik,hanem csak úgy felnő magától az a gyerek.
Az meg egy másik téma,hogy anno,mikor mi jártunk szórakozni,a nyolcadikosokat kinéztük magunk közül,hogy az még nem idevaló.Manapság a 12-13 évesek is ott vannak még hajnalban a diszkóban.Mi keresni valója van ott?Miért engedi ezt a szülő?
Én még nagyon előtte állok ezeknek a lányaimmal,de néha már előre félek,hogy mi lesz,ha minden jóra nevelés ellenére rossz körökbe keverednek és kisiklanak.
 
Na igen Ildi, ezzel én is egyetértek, pedig még bőven nem tartok a gyerekszülésnél. DE mi a helyes viselkedés? Ha nem engeded meg, hogy így viselkedjen, ilyen barátai legyenek? Akkor az van, hogy nem hagyd élni a gyereket. Ha meg engedsz a "nyomásnak", akkor ki tudja mi lesz a gyerekedből, akár a nevelésed ellenére is. Ha meg sose járatod óvodába, iskolába és te okítod, akkor meg nem fog szocializálódni és 18 évesen csöppen bele a "nagy világba"! És innen már csak egy lépés a "minek szüljek ennek a világnak?" gondolkodás...
 
V
"De akkor szerintetek ezek a nem túl becses tulajdonságok miért terjednek fénysebességgel az iskolázott, esetlegesen épelméjű szülőkkel megáldott fiatalok körében is?"

Mert a tisztelt iskolázott, épelméjű szülő pont lesz*rja, hogy mit csinál a csemetéje addig a pontig, amíg már késő nem lesz (mert hajtani kell, hogy pénz legyen, mert a munkahelyi stressz, mert, mert, mert, kifogásból mindig van), de azt viszont kikéri magának, meg a gyereknek, hogy esetleg a tanárok próbáljanak radikálisabb módszerekkel hatni a kölökre, mert neki is, meg a gyereknek is jogai vannak. Így a "társadalom" (azon része, amelyiknek esetleg a feladata lenne) ha akar, se tud nevelni, mert nincs rá eszköze. A gyerek majd maximum átmegy egy "alternatív" középiskolába, ahol azt tanulja és úgy, ami érdekli - általános műveltségi szint megy a béka s*gge alá... és az egész átmegy egy jó kis öngerjesztő, önbutító folyamatba.
Mondjuk az is jó kérdés, hogy mi lesz a családokkal úgy egyáltalán, amire Yama már utalt múltkor egy blogjában. Nálunk pl. a nagyszülők be tudtak segíteni, ha nem is a nevelésbe, de olyanba igen, hogy napközi helyett hazamentem, kaptam ebédet, utána tanultam, amíg a szülők haza nem értek. Most meg, a szülő karriert épít, de lassan a nagyszülő se nagyszülő, mert még bőven dolgozik, mikor az unoka megszületik...
 
Nem azzal van a baj,hogy eljár oviba,suliba,hanem ahogy Bq is írta,ott se nevelik,még ha kéne is.Nekünk mákunk van,nálunk elég összetartó a család,számíthatunk egymásra és elég sokszor összejövünk.Itthon sincs szabadjára engedve,vannak szabályok.Láthattad te is,mikor itt voltatok,hogy nem kellett egyikkel se veszekednem,tudtak viselkedni még ennyi idegen közt is.Ez köszönhető nekünk,de ugyanúgy a nagyszülőknek,nagybácsiknak,nagynéniknek is,mert mindenhol ez a norma.Szigorítanám én is a nevelést a pedagógusoknál,csak kérdés,hogy nem-e túl késő.Meg kellene tanulniuk,hogy mi helyes és mi nem,mert szerintem fogalmuk sincs róla.
 
V
Van azért szerintem egy olyan probléma is, hogy a tanár se mindig alkalmas a feladatára. Mert ez azért nem csak arról szól, hogy bemegy az ember, leadja az anyagot, megíratja a dolgozatot belőle, oszt' jó'van... Lehet benne valami olyan, hogy volt/van egy olyan hozzáállás, hogy "nem tudja a gyerek, mit akar, mihez lenne tehetsége, sebaj, elküldjük valami bölcsész vagy tanár szakra, oszt' majd lesz valami", mert a diploma, az kell. Ahhoz meg, hogy valaki jó tanár (és nevelő) legyen, ugyanúgy kell hivatástudat, mint egy jó orvosnak például. Ha úgy van vele a tanár is, hogy csak tudja le a napi kötelezőt valahogy, de se kedve, se érzéke hozzá, attól végképp nem fog a keze alatt nevelődni senki, csak felnőni...
 
Egy független, szabad, jogállamban élünk! Mindenkinek vannak jogai de kötelessége senkinek nincs!
Pl: mindenkinek joga van kutyát tartani de hogy a mocskot feltakarítja-e a gazdi az bizonytalan.
Én amikor óvódás voltam az óvónéni ha nem jól viselkedtünk a műanyag kugli bábúval verte el a fenekünket. Az általánosban a tanárunk,ha nem csináltuk meg a házit a vonalzó élével koppintott a fejünkre. Az ipari iskolában ha nem jól dolgoztunk a mester olyan kokikat osztott,hogy azt hittük leszakad a fejünk. Otthon anyánk átnézte a házit és az ellenőrzőt. A seregben ha nem csináltuk amit mondtak csak az ablakon bámulhattunk kifelé vagy le is sitteltek.
Ilyen már sehol sincs. Ma az boldogul és annak van igaza akinek több pénze van, jobb kapcsolatai vannak vagy népesebb a kis családja, akik megszurkálnak vagy összevernek.Cserébe van traffipax és őőő ezzel ki is merült a közbiztonság. A traffival az adókkal és a hitelekkel jó pénzt lehet beszedni amit valakik bezsebelnek, amiből villákat építenek a kölykeiket magán iskolába járatják, ahol nincs kutyasz@r, agyonverős, késelős kisebbség.
Szép, új demokratikus világ...
 
Nem olvastam végig a sok hosszú hozzászólást...első kézből beszélek...
nálunk sok van a kissebségből...néha nem mer az ember elmenni szórakozni sehova...(bár hál istennek nem vok ijedős:)-(sőt igénylem-főleg most)
De tény....és tartrtson bárki antiszemitának...nem érdekel..a környezetemben is 1000 történet van...sajna ami mind igaz..nem megyek bele...mindenki tudja, hogy mit tesznek, miért nem idevalók...
Nem kell mesélnem mindenki tudja milyenek...mi tartjuk el mindet...a 10 gyerekkel....ők meg röhögnek rajtunk, és tele a város az ÖLD A MAGYART szlogennel, felirattal-(mindig várom(add istenem)-hogy jöjjenek))):D:D
Na erről ennyit....
Lehet más a vélemény, eljátszhatja bárki a jófejt, a "mindenkit szeretek embert", de ez csak képmutatás....baromság...én benne élek---de teszek ellene..mert MAGYAR vagyok...aki rám veti a követ nézzen magába!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Nekem is volt normális roma ismerősöm-100/1-ne ezzel példálózz)!!!!
Hajrá Turul....
 
No igen, a túlzott liberalizmus felér egy öngyilkossággal. A keveredő nációk kérdésben már kezdik kapisgálni ezt nyugaton, mégse nagyon működik a multikulti... Igenis, a kisebbségnek kell(ene) alkalmazkodnia a többséghez és nem fordítva. Nálunk nincs cigánybűnözés, de napi szinten hallani leköpött, lefejelt tanárokról, agyonvert öregemberekről akikkel nemmondjukkik bántak el. Amíg a suliban lehetett egy kicsit nevelni a jónépet, mire felnőtt a purdé, valami értékrendet kapott régebben, ma már nem. Én is emlékszem a matektanárra, amikor a háromkilós kulcscsomóját izomból átdobta a termen és a Járóka-família tagját jól fültövön találta, utána kuss lett. Az a generáció, amelyik nemrégiben szabadult az általánosból és épp kezd 18 körül lenni az igen divatos laissez faire nevelési módszereknek az eredménye. Nekik mindent szabad volt és nem volt korlátjuk, és hát ja, ezt a környezetük fogja megszívni. Persze ők is, mert hamarosan rájönnek, hogy az élet mégsem habostorta és vannak elvárások meg szabályrendszerek amiket sosem szoktak meg, és felnőttként még nehezebb lesz nekik, baromi sok töréssel. No nem baj, majd megint emelkedik szépen az öngyilkossági/bűnözési mutató és odafent meg csodálkoznak majd...

Gondoltuk volna 20 éve hogy szigor és szabályozás után fogunk követelődzni a nagy szabadságban?
 
_Bq_;bt18304 írta:
Van azért szerintem egy olyan probléma is, hogy a tanár se mindig alkalmas a feladatára. Mert ez azért nem csak arról szól, hogy bemegy az ember, leadja az anyagot, megíratja a dolgozatot belőle, oszt' jó'van... Lehet benne valami olyan, hogy volt/van egy olyan hozzáállás, hogy "nem tudja a gyerek, mit akar, mihez lenne tehetsége, sebaj, elküldjük valami bölcsész vagy tanár szakra, oszt' majd lesz valami", mert a diploma, az kell. Ahhoz meg, hogy valaki jó tanár (és nevelő) legyen, ugyanúgy kell hivatástudat, mint egy jó orvosnak például. Ha úgy van vele a tanár is, hogy csak tudja le a napi kötelezőt valahogy, de se kedve, se érzéke hozzá, attól végképp nem fog a keze alatt nevelődni senki, csak felnőni...

Igen, a szülőket most nem említettem, az egy külön téma... pont pár napja, pakoltak az emberek itt a közelünkben lévő szelektív hulladékgyűjtőbe, és hallom, ahogy az arról jövő anyuka közli a 2-3 éves gyerekével: "Ez a sok g*ci is ide hordja a szemetét b@zdmeg...." Hát az ő gyereke sem lennék. Az én anyám sem angyal, kamaszkorom óta én nevelem magam, de legalább az első tizenpár évben kaptam otthonról kultúrát...
 
_Bq_;bt18304 írta:
Van azért szerintem egy olyan probléma is, hogy a tanár se mindig alkalmas a feladatára. Mert ez azért nem csak arról szól, hogy bemegy az ember, leadja az anyagot, megíratja a dolgozatot belőle, oszt' jó'van... Lehet benne valami olyan, hogy volt/van egy olyan hozzáállás, hogy "nem tudja a gyerek, mit akar, mihez lenne tehetsége, sebaj, elküldjük valami bölcsész vagy tanár szakra, oszt' majd lesz valami", mert a diploma, az kell. Ahhoz meg, hogy valaki jó tanár (és nevelő) legyen, ugyanúgy kell hivatástudat, mint egy jó orvosnak például. Ha úgy van vele a tanár is, hogy csak tudja le a napi kötelezőt valahogy, de se kedve, se érzéke hozzá, attól végképp nem fog a keze alatt nevelődni senki, csak felnőni...

Sajnos ez is már agyon van rágva, de igaz: a tanárok agyonhajszoltak és alulfizetettek, nem csoda, hogy idővel elveszik a hivatástudatuk. Én például nagyon szerettem volna tanár lenni, de úgy voltam vele, hogy ennyi pénzt a mekiben is megkeresek bölcsészként, de legalább nem köpnek le:(
 
Csak az a gond Sixtee,hogy akikről birge beszélt,azok nem cigányok!Azoktól már nem feltűnő az ilyen viselkedés.Ezek magyarok,hófehér magyarok!
 
Bezzeg a mai fiatalok!Talan en mondhatnam de nem mondom.Nem a mai hanem a tegnapi meg a tegnapelötti fiatalok a hibasak.En es a valamivel fiatalabbak a hibasak hogy hagytuk idaig eljutni a tarsadalmat.Az iskola nem tud nevelni jo ha tudast tud adni,nevelni a szülök nevelik a gyereket.Kellene hogy neveljek de hogy es mikor?A szülök hajnaltol estig dolgoznak hogy a reszletekre es a megelhetesre összeszedjek a penzt este kifaradva idegesen ernek haza.Az en szüleim is dolgoztak de nem napi 16-18 orat.Apamnak volt ideje es energiaja segberugni ha olyat csinalatam (az mas hogy mennyit hasznalt).Az iskolaban is megkaptam a pofont a tanartol ha olyat csinaltam es nem artott meg.Mi van ma?Szülö örül ha hazaer es el tud dölni.A tanar meg csunyan ra se mer nezni a gyerekre mert megbüntetik.A gyerek meg kihasznalja hogy semilyen kontrol alatt nincs senki se keri szamon mit csinal.
A cigany kerdes az egy mas dolog de vannak közös vonasok.Azokhoz se mer hozzanyulni senki.Regen volt olyan hogy KMK ha nem dolgozott több mint 30 napja elvitte a rendör.Es a rendör el merte vinni es ha kellett mert eröszakot alkalmazni.Abba hagyom mert oldalakat tudnek irni.
 
Hajos;bt18312 írta:
Bezzeg a mai fiatalok!Talan en mondhatnam de nem mondom.Nem a mai hanem a tegnapi meg a tegnapelötti fiatalok a hibasak.En es a valamivel fiatalabbak a hibasak hogy hagytuk idaig eljutni a tarsadalmat.Az iskola nem tud nevelni jo ha tudast tud adni,nevelni a szülök nevelik a gyereket.Kellene hogy neveljek de hogy es mikor?A szülök hajnaltol estig dolgoznak hogy a reszletekre es a megelhetesre összeszedjek a penzt este kifaradva idegesen ernek haza.Az en szüleim is dolgoztak de nem napi 16-18 orat.Apamnak volt ideje es energiaja segberugni ha olyat csinalatam (az mas hogy mennyit hasznalt).Az iskolaban is megkaptam a pofont a tanartol ha olyat csinaltam es nem artott meg.Mi van ma?Szülö örül ha hazaer es el tud dölni.A tanar meg csunyan ra se mer nezni a gyerekre mert megbüntetik.A gyerek meg kihasznalja hogy semilyen kontrol alatt nincs senki se keri szamon mit csinal.
A cigany kerdes az egy mas dolog de vannak közös vonasok.Azokhoz se mer hozzanyulni senki.Regen volt olyan hogy KMK ha nem dolgozott több mint 30 napja elvitte a rendör.Es a rendör el merte vinni es ha kellett mert eröszakot alkalmazni.Abba hagyom mert oldalakat tudnek irni.

Sajnos ez is igaz:(
 
Sok igazság van abban, amit itt leírtatok. Nehéz és szinte megoldhatatlannak látszó probléma. Én álltam a másik oldalon, 1 évig napköziztem 31 db elsőssel (pestkörnyéki falusi iskola, ahova én is jártam anno). Volna mit mesélnem... ha nem velem történik, el se hiszem, hogy ilyenek vannak. Pl. amikor 2 kisfiú összeverekszik "úgyis kinyírlak te hülye b.zi!" Szétválasztom őket: "Ne beszélj ilyen csúnyán, azt se tudod, mit jelent!" Erre a kissrác abbahagyja az öklözést, rám néz naagy csodálkozó szemekkel: "Hát az, amikor két fiú szexel. virág néni, te ezt nem is tudtad?".. no komment. köpni nyelni nem tudtam. És legalább 10 hasonló vagy még durvább sztorit tudnék kapásból felhozni abból az 1 évből...
Nem akarom a pedagógusokat védeni, mert sokuk valóban nem alkalmas a pálylra, cask azért marad ott, mert nincs jobb. Ezektől semmi jót nem várhat az ember. És sajnos nagyon meg van kötve a pedagógusok keze is, mert minden gyerk marhára tisztában van a jogaival. Csak a kötelességeivel nem. Tanultam reformpedagógiát, és nagyon szép és nemes eszmének tartottam - amíg ki nem kerültem a valódi életbe. Ahol fiatal gyakornokként laposkúszásban kellett közlekednem a folyosón, nehogy a 16-7 éves 8.-osok elkapjanak... Hiányzik az a régi poroszos fegyelem.
És igen, mindkét oldal hibás, a szülő és a pedagógus is. Az más kérdés, hogy miért. Nem fizetik meg, belefásul, tehetelen, vagy a másik oldal, a szülő: nincs ideje a gyereket "nevelni", mert azért kell hajtani, hogy eteni tudja. Vagy azért "kell" hajtani, hogy a saját köreiben dívó társadalmi elvárásoknak megfeleljen. (pl.anyuci legalább olyan sikeres kell hogy legyen, mint apuci.) És ami a másik nagy gond: a válások. 31 gyerekből 4-nek! volt Teljes családja, édesanyával és édesapával. A többi vagy elvált, vagy nevelőapja volt, vagy nem is ismerte az apját, legrosszabb esetben néhány havonta váltakoztak az "apukák".
Oldalakat tudnék erről írni, pedig már nem is tanítok. Lehet, hogy egyszer összeszedem a sztorikat és megírom...
 
És akkor arról még szó sem esett, hogy most már a családi pótlékot és egyéb dolgokat ahhoz kötik, hogy a kölök bemegy-e az iskolába. Hát remek, még több lesz a 18 éves 8.-os! Mondjuk pesten és környékén talán ez nem akkora probléma, mint az ország keletibb felébe, de nem biztos, hogy örülnék, ha a 6-8 éves gyerekem 16 évesekkel járna egy iskolába. Vagy már annyira laza a követelményrendszer az alsóban (szóbeli értékelés, meg nem lehet megbukni stb) hogy a végén még diplomát is fog kapni a "kisebbségi"? Amúgy meg arról még szó sem esett, hogy baromira ki tudják ám használni a helyzetet. Ha a BKV-n az ellenőr igazoltatná, leszállíttatná: "mért? mert cigány vagyok?" És hány meg hány ilyen helyzet van, ahol nem tud a köz fellépni ellenük, mert kikiáltják rasszizmusnak, vagy negatív diszkriminációnak! Kérdem én, ha meg lesza..uk őket, az meg pozitív diszkrimináció, vagy negatív velem szemben! Akkor most hogy is van ez?
 
Nem szolok ma többet hozza.Haromszor irtam meg a mondokam es elküldes elött haromszor ba..tam el valamit es töröltem.MIndig azt nyomkodom amit nem kene:)
 
Leírtátok. Nincs mit hozzátenni. Igaza van Pimpának a kötelességgel, és Bq-nak a drága szülőkkel, és Ildinek a következetességgel és sorolhatnám kapcsolatban. Tudomásul kell vennünk, hogy mi neveljük a jövő nemzedéket. Tehát MI VAGYUNK A HIBÁSAK !
A múlt héten hajnal négykor kellett indulnunk valahová, mire majd kifejeltem a szélvédőt, akkorát kellett fékezni, ugyanis egy gyerek úgy bucskázott át az úton, belőve, hogy azt sem tudta hol van. Péntek hajnal négykor. A " baszkiiii, ez a ... ... osztálytársam ! " beszólásra hátravágtam, hogy kimosom a szád, majd ugyanezt elnyomtam én is. A gatyájáról ismerte meg, aznap suli volt ! El tudod képzelni, hogy nem tudod, hogy hol van a 14-15 éves gyereked hajnal négykor ? Akár hétvégén is ? Nehogy már a tanár legyen a hibás ! Ja és ott egyben vannak a szülők !
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
birge
Olvasás
764
Hozzászólások
82
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

birge további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére