Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

munkahely-mizéria

Sziasztok!

El kell mesélnem hogy mi zajlik körülöttem az utóbbi fél évben. Szükségem lenne okos vagy nemokos tanácsokra.

A történet a következő.
Májusban befejeztem a középiskolai tanulmányaimat. Nem mintha strébernek lehetne nevezni, de ötös átlaggal.
Ezek után elkezdtem dolgozni.. Mondanom sem kell, hogy madarat lehetett fogatni velem.
Milyen ritkaság már manapság, hogy valaki egyből a bizonyítványosztás hetében kezdhet dolgozni?? :D
De sajnos a boldogság hamar elszállt, mert hiába vártam az első fizetésem, nem utalták. Sőt, még csak meg sem említették, hogy esetleg mikor kapom meg. Gondolom nem kell bemutatni azt sem, hogy milyen rossz az, ha valaki dolgozik és még azt a kicsit sem kapja meg, ami járna..
Ez így ment három hónapig, majd beadtam a felmondásom..
A három hónapos munkámért kaptam 54.000 Ft-ot. Ez konkrétan az üzemanyag költségem sem fedezte :((

Azóta munkát keresek...
Bács-Kiskun megyében lakom, Dunaegyházán. Nem nagyon szeretnék elmenni innen, a szüleim már idősek.
Esetleg nincs valami okos ötletetek hogy hogyan kellene még megpróbálni?

Illetve.. a "húdenagyonOKOS" emberek azt mondják, hogy Budapestre kellene mennem és ott keresni valami munkafélét.
Szerintetek?

:((

Hozzászólások

Huh! Ha nagyon nem szeretnéd otthagyni a szüleid, akkor jelentkezz a legközelebbi munkaügyi központba és kezdj bele egy olyan képzésbe (ha szeretnél továbbtanulni) ami érdekel és még hasznát is tudod venni! :) Többet keresnél, mint havi 18.000 Ft és még az időd is hasznosan telne el. Vagy minden állást pályázz meg a környéketeken, amit csak lehet! PROTEKCIÓ MINDENEK FELETT! :( Jaa ... Van még egy variáció! Kezdj valami szalagmunkával és ha a gyáron belül lesz valami jobb pozíció, akkor nagy eséllyel a benti körből fognak választani. (Jobb esetben!!!!)
Amúgy ismerős ez az álláskeresés téma. Én is így voltam nyáron és miután meguntam az egész ceremóniát, jelentkeztem angol tanfolyamra. Jelenleg azt nyomom és utána valszeg bővíteni fogom a munkanélküliek táborát (hogy meddig, ez a kérdés). Annyival talán jobb a helyzetem, hogy én itt szeretném hagyni a megyét (a több lehetőség reményében)!!! Az "idősebbek" mindig azt tanácsolják, hogy ne csak a megyét hagyjam itt, hanem az egész országot.

Ui: Pesten valóban több a lehetőség, de bevallom, hogy nekem a szőr feláll a hátamon attól a zsúfolt várostól. Azt is hozzá kell tennem, hogy általában mindig ott kötök ki, ahol nem szeretnék. :D Úgyhogy ... Pest sincs kizárva ... :p
 
Azt pénzt csak úgy tudod megszerezni ha fertőtlenített kis bicskával kivágod a belső szerveit és eladod! ;)
Ha pesti akkor szólsz nekem és viszek neki ajándékot! :D
(téglára kötve)
 
A legnagyobb gáz az, hogy már bejelentkeztem ilyen álláskeresőire.. Munkanélküli támogatást nem kapok, mert a három hónapos ráfizetéses meló miatt nem vagyok pályakezdő...:karomkodik2:
A kimenő e-mailjeim számolgatva, kb 80 helyre adtam be az önéletrajzom, referenciákkal együtt, amit egy rock-feszt szervezése miatt kaptam..
 
Pesttel az a baj, hogy drága a városi élet, a közlekedés, lakbér, rezsi stb. Főleg a munkavadászat időszakában, bevétel nélkül. Esetleg, ha van rokon, barát, aki vendégül lát két-három hónapig, akkor belevághatsz. Viszont a szüleid akkor is távol lesznek, hétvégente hazaingázni, no pihenés, no magánélet, hát......
Tapasztalatom szerint Pesten is csak ismerettségen keresztül lehet elhelyezkedni. A meghirdetett állásokra több száz/ezer pályázat érkezik, kicsi az esély, hogy találjon bármit az ember. Én a helyedben otthon is a kapcsolati tőkét próbálnám kamatoztatni: szólni a boltostól a postásig mindenkinek, hogy munkát keresel, hátha!

Hajrá!!!
 
Bizony, Brigónak igaza van, a helyzet itt se jobb. Ha nincs rokon, talán még olcsó megoldás az, ha csak egy szobát bérelsz, nem egy komplett kecót. Szikrányi meló esélyét se hagyd futni, mindennek járj utána.
 
rizsy;bt17642 írta:
A legnagyobb gáz az, hogy már bejelentkeztem ilyen álláskeresőire.. Munkanélküli támogatást nem kapok, mert a három hónapos ráfizetéses meló miatt nem vagyok pályakezdő...:karomkodik2:
A kimenő e-mailjeim számolgatva, kb 80 helyre adtam be az önéletrajzom, referenciákkal együtt, amit egy rock-feszt szervezése miatt kaptam..
Ha be vótá jelentve, és kártyára köllött vóna kapnod a fizetést, és ez a munkaszerződésedbe is benne vót, akkó perűd be a köcsög munkáátatódat. Sajnos ha te adtad be a fölmondást, akkó nem fogsz pézt kapni. Főjelentheted feketemunkáér, ha nem vótá bejelentve. De ennyi. Sajnos a törvény nem mellettünk áll. Főleg ösmerősi körbe kő érdeklődni. Én is így kaptam állást anno. Meg úgy, hogy elindútam 80 önéletrajzzaa a városba, és mindenhova bementem. 81 helybű 2 diplomávaa három elutasíttás vót a eredmény, a többi helyrű nem is válaszútak. ehhő hozzá kő szokni. Sok szerencsét hozzá!:love:
 
Szakképzettségem van... Ügyintéző titkár.. ebbe bele tartozik a rendezvényszervezéstől a tolmácsolásig minden..
Dehát még így se semmi...
 
Kedves rizsy!Átérzem a kétségbeesésedet,és a megalázást,hogy a megérdemelt béredet sem adják oda.Perelni nem érdemes,mert nem biztos,hogy nyersz,és a perköltség nagyon magas.Én,az osztrák fizetésemet sem kaptam meg,-az utolsót-,mert a főnöktől béreltem lakást,és úgy döntött törvénytelenül,hogy azon festeti ki.Fiatal vagy,nyelvet tanultál,sajnos azt kell mondanom,itt kell hagynod a szüleidet,-amíg együtt vannak meglesznek szépen,lassan,/lehet kérni ebédhordást,szociális gondozónőt,,/,Te meg menj,és keressél pénzt!Így tudsz nekik majd később segíteni,hiszen a 18 ezer Ft-ból,még ők kell hogy eltartsanak Téged.Lehetsz Babysytter teljes ellátással,tolmács.Aztán,ha hazajössz szabadnapra,szabadságra,boldogan kényezteted őket,vidáman,mert megteheted.Minden jót Neked,szurkolok!Üdvözlettel!
 
Na Rizsy! Mi a helyzet? Hogy döntöttél? Vagy még gondolkozol? Ha van nyelvtudásod ne filózz! Menj külföldre! Egyetértek Motoros Nagyival!
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
rizsy
Olvasás
893
Hozzászólások
22
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

rizsy további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére