Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Feedeld RSS-sel a blogodat

Szándékosan használtam ezeket a furcsa, idegen szavakat a blog címében, hiszen akinek füle van hozzá, úgyis meghallja.

Mivel egyre többen vagyunk a közösségi portálokon is, és mindig látom, hogy belinkelitek a saját blogjaitokat és (örök hálám) a Csajokamotoron.hu híreit, gondoltam megkönnyítem kicsit a dolgotokat.

100px-Feed-icon.svg.png
Szóval van ez az izé... az RSS (Really Simple Syndication - nevének megfelelően tényleg very simple). Azért jó, mert segítségével automatikusan juthatunk hasznos információkhoz, sőt a közösségi oldalakon ezekhez az infokhoz hozzájuttathatunk másokat is.

Ahol ezt az rss jelet látjuk, ott csak rá kell kattintani a gombra, és máris megkapjuk az rss url-jét, amit a megfelelő helyre belinkelve máris elkezd áramlani az információ.

Itt a csamon is többféle rss-t találtok, általában a böngésző címsorában.


Meg a videóknak ésatöbbi... lehet, hogy olyan is akad, amit még én sem fedeztem fel.
Viszont ami nagyon hasznos szerintem a közösségi oldalak, legalábbis a twitter és a facebook viszonylatában, hogy ki-ki a saját személyes blogjának az rss-ét is be tudja hívni. Az enyém pl. így néz ki: http://club.csajokamotoron.hu/blog/nana/hirszolgaltatas.rss

Csak az rss címénél kell megváltoztatni a felhasznlónevet és máris megvan a sajátod, ill. a saját blogod tetején a böngészorban az rss ikonjára kattintva ugyanezt kapod meg.

A Facebookon pl. tök jó, hogy a saját blogbejegyzéseidet behívod a profiloldaladra. Ez úgy néz ki, hogy a jegyzeteknél erre a linkre kattintva egyszerűen bemásolod az rss linkét.
Mivel ez nálam épp most sem működik, úgyhogy javaslom a Twitterfeed.com-ot, amit én is használok, ahol a regisztráció után egyszerre több rss-t is lehet kezelni. Ott már be tudod állítani, hogy melyik rss hova töltődjön be az ott látható szolgáltatások közül.

Ha nem érthető, vagy van még kérdés ezzel kapcsolatban, szívesen segítek.

Hozzászólások

V
Köszi az infót Nana:flover:
Át néztem én is a naplopó naplóm, hogy van e rajta. Szerencsére nincs rss:D
 
A rendszer működik, hátránya csupán egy: ha egy-egy postot inkább mégsem publikálna az ember. Marha macerás egyenként letiltogatni.. vagy erre is van valami automatizáció, csak én nem tudok róla:
 
V
NaNa;bt17439 írta:
MI az a naplopó napló?
Van egy titkosított blogom azaz a naplopó naplóm, ott írom ki magamból ha valami nyomja a lelkem. S ha ezt bárki fel fedezné, főne a búrám:üss:
 
Olyan van, hogy meg tudsz adni (a twitterfeedben) kulcsszavakat, amiket ha tartalmaz a blog, akkor azt nem jelentetni meg. Illetve olyat is, ami alapján megjelenteti. :)
 
lököttke;bt17441 írta:
Van egy titkosított blogom azaz a naplopó naplóm, ott írom ki magamból ha valami nyomja a lelkem. S ha ezt bárki fel fedezné, főne a búrám:üss:

Ez izgalmas. Most akkor mindenki ezzerrel guglizhat.
Amúgy ilyen esetekre javaslom inkább a lakatos offline megoldást. :p
 
V
NaNa;bt17443 írta:
Ez izgalmas. Most akkor mindenki ezzerrel guglizhat.
Amúgy ilyen esetekre javaslom inkább a lakatos offline megoldást. :p
Szerencsére ezt is le ellenőriztem gugleba a naplopó naplomból csak 1-2 mondat látható:)
Viszont a facebook-on meg találtam több név rokonomat:D
 
NaNa;bt17442 írta:
Olyan van, hogy meg tudsz adni (a twitterfeedben) kulcsszavakat, amiket ha tartalmaz a blog, akkor azt nem jelentetni meg. Illetve olyat is, ami alapján megjelenteti. :)

Igen, ezen gondolkodtam már, de nincs kedvem titkos jelszavakat írogatni a saját blogomba:)
 
Hm.. nekem az a tapasztalatom, ha valami felkerül a netre az csak addig titkos, amíg anoním marad...
 
Nem tudom, hogy ide való-e vagy segít-e a témával kapcsolatban de van egy ingyenes RSS olvasó program, FeedReader a neve. Ingyenes, szabadon felhasználható a netről letölthető. /google-feedreader/ Fel kell telepíteni a gépre, be kell linkelni annak az oldalnak a rsscímét aminek a híreire kiváncsiak vagyunk. A keresési periódust is be lehet állítani akár 30 másodperces időre is. A nélkül értesülünk hírekről, eseményekről különböző oldalakról, hogy ellátogatnánk oda. Azoknál az oldalaknál használható ahol ezt a felül ábrázolt rss jelet látjuk. Írnék konkrét páldákat de nem tudom, hogy szabad-e. Ha valakit érdekel a program vagy segítségre van szüksége szóljon.
 
Én Opera böngészőt hasznáok, és ott a levelezőbe is be lehet feedelni az rss-eket. Ugyanúgy megjönnek a postafiókomba mint a többi levél.
 
Ezt bemásoltam ide
:
Sikertelen importálás
Az általad megadott helyen nem található feed.
<input autocomplete="off" name="post_form_id" value="8001e5135dc238743957619af5aa2ecf" type="hidden"><input name="fb_dtsg" value="JoswZ" autocomplete="off" type="hidden"><input autocomplete="off" name="id" value="100000340382358" type="hidden"><input autocomplete="off" name="xfeed_action" value="import" type="hidden">Külső blog importálása
Az importált blogok a jegyzeteiddel együtt jelennek meg. A Facebook automatikusan frissíti a jegyzeteidet amint új blogbejegyzést írsz. Az importált blogbejegyzéseket nem lehet szerkeszteni.
Kérjük, csak saját blogot importálj. Ha túl sok blogbejegyzést importálsz naponta, előfordulhat, hogy eltiltást kapsz az importálástól vagy az írástól, vagy akár a fiókod is felfüggesztésre kerülhet.
Jelenleg nem importálsz külső blogot a Jegyzetekbe.Adj meg egy URL-t a jegyzetek importálásához.

Elfogattam a feltételeket de nem megy :(
 
:love: köszönöm Picnick!! :))
Könnyű volt???
Csak tudnám hogy nekem mi a sz.rért nem ment???
Remélem nem írtál a nevembe csúnya idegeneknek :D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,056
Hozzászólások
46
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére