Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Tűzijáték idén is... :)

Piromános leszek idén is, szóval az alapokat ismét is átismételhetjük: szép és hangos, odafigyelve rendkívül élvezetes, látványos perceket szerezhetünk vele a társaságnak.

Minden szabadon megvásárolható tűzijáték kizárólag szabadtéri! A beltéri pirót hagyjuk a pirotechnikusokra, és a cukrászokra (tortatűzi). Illegális elárusítóhelynek számít a lada csomagtartója, az aluljáró és minden olyan hely, ami mellett nincs körbekordonozott fém tároló konténer agyonragasztgatva mindenféle veszélyt jelző matricával,és az engedélyeztetés során haját vesztett pirotechnikussal (az engedélyeztetéshez a kurvák szakszervezetének és az egyházközségnek a hozzájárulása nem szükséges). A kétes eredetű piró lehet lejárt szavatosságú (nem működik el, vagy túl gyors/különösen tűzveszélyes), sérült, és hallottunk már olyat is, hogy Kínából a vadkacsák behoztak hatóanyag nélküli ("bemutató mintapéldányoknak" szánt) tűzijáték testeket, és sikeresen el is adta azokat. A kedves vevő meg csodálkozott hogy miért nem működik a tűzijáték telepe, majd szomorúan elkönyvelte a veszteséget...

Használat:
Maradjon egy józan ember a buliban, aki hajlandó a piró meggyújtása után szlopálni (mondjuk lehet az is aki úgyis vezetni fog). A használati útmutatót olvassa el, és tartsa be, a pirocuccoktól tartsa távol a fél- és egészen részegeket. Kerülendő a tűzijáték telepek ölben hurcolása miközben a szájban lóg a cigi!

A védőtávolság minden cucc esetében ajánlott legalább 20 m-ben megállapítani mindentől. (felettünk ne legyen faág, légvezeték, közvetlen mellettünk épület, fal, villanypózna, egyéb távvezeték, autók, fatelep, benzinkút, egyéb gyúlékony bigyók, nyitott ablakok (nádfedeles csárda, kátrányos tető). A játékos röpködős, forgós pici tűzijátékok is csúnyán el tudnak bánni az autók fényezésével magas égéshőjük miatt, és egyébként se egészséges, ha berepülnek a benzintank alá... A csatornába se hajigáljunk égő dolgokat (a cigicsikk tipikus) a feltételezhetően keletkező metán miatt.

Minden tűzijáték elvileg 3-4 mp késleltetéssel van ellátva, ennyi idő alatt el kell húzzunk a közeléből. Ezek a cuccok mind kézi készítésűek, mert (ezt sose feledjük el), robbanószer van bennük. Tárolásuk hűvös, száraz helyen ajánlott, kerüljük a fürdőszobai tárolást, mert a nedvesség hatására egyes pirotechnikai termékek a kiszáradás után hatványozottan felgyorsulnak a robbanószer szerkezeti átalakulása miatt. Az el nem használt cuccokat a megvásárlás helyszínén szükséges leadni, ha nem akarjuk kiskorú piromán ördögfiókák közelében tárolni.(de van aki az évközbeni szülinapokra ilyenkor tárol be)

A tűzijáték automata telepek fölé sose hajolunk, még meggyújtani is oldalról, tőle elhajolva csináljuk, mert felfelé lövi ki az effekteket. Ezeket érdemes kitámasztani téglával. Ezek a legkényelmesebbek és a meggyújtó számára is élvezhető látványt nyújtó szerkezetek.

A rakéták pálcája azért van, hogy kiegyensúlyozza a szerkezetet és felfelé szálljon, tehát azt leszúrni a földbe, vagy letörni nagy hiba. Ez azoknak a kedvence, akik szeretik maguk indítani a pirót és mojolni vele.

Vetőcsöves bombákat is érdemes kitámasztani, és egyszerre csak egy bomba indítható a csőből! Ezek a legnagyobb kaliberek rendszerint, amolyan kis aug 20-a (vetőcsövek, különböző bombák, naonizgi).

Római gyertyák: ezek csöndesebbek, kézből indítható, rúd alakú, egymás fölé helyezett tűzijáték csillagok, élőlényekre nem illik vele lövöldözni, csak fel az égbe. Panelekből, erkélyekről szeretik indítani. Nem belőni vele a szomszéd erkélyére! :)

Szikraszökőkutak: ahogy mondjuk, ezek szikrából álló szökőkutak, csöndesek, másfél-két méter magasra mennek fel, elég nekik az 5 m-es védőtávolság, kb fél és egypercesek, a nagyobbak különböző színű szikrázó-ropogó effektekkel a szokásos arany és ezüst szikrákon kívül.

No hogy ne legyen stresszmentes a karácsony, lehet tőlem idén is tűzijátékot venni. Vagyishát nemcsak
tőlem a Veres Péter út-Sárgarózsa sarokról, hanem
Pacikótól a Kistarcsai Penny parkolóból,
Senkitől a Kerepesi út 73 Aldi prakolóból,
DósaDóritól a Bökényföldi úti Aldiból,
MrBirgétől (alias Nemtávirat) a Gödöllői Penny parkolóból,
Katáéktól pedig a törökbálinti FSD-parknál.

Igen, tudom a kutyák és gyengébb idegrendszerűek utálják, tőlük idén is elnézést és türelmet, egy évben egyszer szokás szilveszter lenni. Had bulizza ki magát a jónép (és különben is, a kutyák egész évben rekedtre ugathatják magukat akár hajnali háromkor is, ráadásul teleaknázzák a járdát:D ), és örüljenek hogy nálunk csak ebben ez egy napban lehet szabadon tűzijátékozni, míg az Eu-ban egész évben... Ott még a megapetárda sincs betiltva, mert már kialakult a kultúrája (év közben este 10-ig illik befejezni a durrogást, szilveszterkor világosodásig nyomják). Ez is olyan mint a bunkofonozás volt anno, mára azért már kialakult a kultúrája, előbb-utóbb ebben is ki fog.

Kellemes szórakozást, jó bulizást, boldog újévet és malacfarokhuzogatást mindenkinek! :D

Hozzászólások

"Hú. Ez jó volt!"
"Csenjünk el még egyet! AÚÚÚÚ!!"
"Trufa és Pippin. Gondolhattam volna!"
Emlékeztek? Gyűrűkúra!:D
Szegény túlbuzgó kutyámat megin be kő zárni este 8-kó, póstaládát kinyittani...
:ég::zsaru::D
 
V
Erre gondolsz ???

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=hqfkyOmA5vw"]YouTube - Fireworks War (From Nitro Circus 2)[/ame]
 
Nagyon köszi mindenkinek! Jó bulizást majd :)
Zépé ugyanott, mint múlt évben, a cím is meg van említve.
 
Van egy motoros barátom, eccer szilveszteri buliba vett egy ollyan tűzijátékot, ami egy karton csőbű 6 pici rakétát lő ki, különbözőeket. Nem röpűtek magasra, nem vótak nagyok, de igen szépek vótak! Az a mefle meg meggyújtás után a micsodája elé fogta, eggyik kezét húzogatta rajta, úgy sűt ee a pirotechnika... heccűtük is, millyen jó, hogy nem a végivee befele fogta! Nem tudtunk vóna segítteni rajta a röhögéstű:D
Szóvaa nagyon csínján bánjatok ezekke a cuccokkaa, má csak azér is, mer ölég sokan úgy gondújják, hogy aki illyet használ, az megérdemli, hogy leszakítsa a kezit... nagyon vigyázzatok magatokra!:love:
 
Római gyertya lehetett.
Vidék, vannak emberek akiknek nem lehet eleget tenni. Gyulán a várnál csináltunk egyszer egy szabadtéri lézersót, elég nagy volt a közönség, úgy tűnt tetszik nekik. Bontunk boldogan lefelé a végén, erre berohan a kordonon belülre egy ember és elkezd üvöltözni, hogy ezt be kéne tiltani és blablablablabla... mai napig nem tudjuk ki volt, mert persze nem mutatkozott be, csak odajött hőbörögni, és azt se mondta meg mi nem tetszett neki konkrétan. Hogy fél a lézertől, vagy nem tetszett a műsor, annak a zenéje, grafikája, vagy bármi más. Hiába csinálsz akármilyen szépet vagy jót, akármilyen kockázattal (zéró vagy a fél életed beleteszed), mindig lesz egy "okosabb" aki megmondja mit hogyan kéne szerinte csinálni... Hálistennek ő úgy csinálhatja, mi meg amúgy.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
616
Hozzászólások
18
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére