Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Még egy kicsit a karácsonyról

Újabb karácsonyi blokk, Zépé hadd örüljön.

A most következő pár sort nagyon intelligens, szépen szerkesztett szövegnek képzeljétek el fennkölt ideákkal és magvas gondolatokkal, mert a fejemben bizony azok vannak, de részint késő van és álmos vagyok, másrészint viszont sietnem kell, mert le fog merülni a laptop, és nincs kedvem kimászni az isteni kényelmes fotelemből holmi kábelek miatt.

Sokak szerint a karácsony már régóta csak az ajándékozásról szól, meg arról, hogy az utolsó pillanatban egy rakat ideges ember egymás sarkát tapossa a boltban, aztán meglepődik, ha teljesen ki van már borulva a Szent Ünnepen. Egyre több helyről hallom, hogy éppen ezért nem is ajándékoznak már emberek, történetesen nálunk is kimarad a fél család a buliból, illetve tegnap végső kétségbeesésemben én is elgondolkodtam azon, hogy inkább eljótékonykodom a pénzt, minek költsem felesleges f@sságokra.

Más szemszögből nézve úgy gondolom, nincs semmi baj ezzel az ajándékozással, csak rosszul fogjuk fel. Nem az a lényeg, ki mekkorát ad vagy kap (kivéve engem, mert nekem jááár a nagy ajándék;)), hanem hogy mennyi szeretet van belefeccölve. Úgy gondolom, az ideális karácsony az lenne, ha nem ajándékoznánk nyakra-főre, hanem csak az igazán fontos emberekre koncentrálnánk – azokra viszont nagyon. Az ünnep előtti pár napban/hétben lehetne tán egy kicsit jobban odafigyelni egymásra. Egy kicsit többet vele lenni. Nem azon gyötrődni, hogy megvegyük-e neki az ötvenedik vacak kis kütyüt a polc szélére, hanem odafigyelni rá, hogy vajon mi a szíve vágya. Milyen ember? Mi tenné tényleg boldoggá? A legtöbbször egy pici apróság is elég, nem mindig a drága ajándék a jó ajándék.

Idén megint elszúrtam. Túl sokat dolgozom, szokás szerint ezerfelé szakadok, az utolsó pillanatra hagytam a vásárlást, és a szeretteimre megint pont nem jutott idő. Ennél sablonosabb már csak akkor lehetne a karácsony, ha mindenkinek nyakkendőt vennék:(

De hogy ne keseredjünk teljesen el, elmesélek egy történetet, mert ilyenkor nem csak az ideges hisztérikák vannak az utcákon és a boltokban.

A karácsonyi menü egy részéhez friss rozmaringra lett volna szükségem, nem olyan szárított-zacskós dologra. Pár napja felfedeztem, melyik piac melyik boltjában lehet ilyeneket kapni (pontosabban elárultátok nekem, köszi!), hát ma munka után (buli helyett, remélem ezt valaki jóváírja majd a karmámon) meg sem álltam e lelőhelyig, csakhogy ott elfogyott a hozzávaló. Kerengtem kétségbeesetten, elirányítottak egy-két helyre, s nagy nehezen meg is találtam a standot, ahol fűszernövényeket árultak. Pironkodva kérdeztem, rozmaringjuk van-e esetleg vágva, de őők bizony csak cserepestül adják, én meg nem szívesen utaztattam volna végig az egész városon. Mellettem egy csaj nagyon kuncogott. Az eladó átirányított a szemközti zöldségeshez, ahol tán-tán nekem való növény is akad, és mire megtettem azt a két lépést, a kuncogó lány is ott termett. Beszélgetésbe elegyedtünk, kiderült, hogy ő is ugyanazt a kétségbeesett útvonalat járta be, majd mint a mesében, kiderült, hogy van rozmaring… egy csomag. Nevetgélve megvettük közösen, majd az út közepén nekiálltunk elfelezni, aztán boldog karácsonyt kívántunk egymásnak, és mindenki indult tovább.

Tudom-tudom, ez semmi azokhoz a hihetetlen karácsonyi történetekhez képest, amiket a filmek mutatnak be, hogy bebizonyítsák: van még együttműködés a világon. De nekem mosolygóssá tette a napomat (ami kellett is, mert az ajándékokkal nem voltam túl szerencsés).

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt!

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=g0IwpRzWL_4"]YouTube - 2007 - Trans-Siberian Orchestra - Christmas Eve in Sarajevo[/ame]

Hozzászólások

:D Ez ari! Két-három hete vettem néhány cserepes fűszernövényt, de nálam csak a rozmaring bírta ki karácsonyig (talán túl meleg helyre kerültek). Így most nálunk rozmaringos, cseréptálban sült liba lesz. Különlegességnek meg szusit tekertem, azt hittem bonyibb a dolog, de jó lett. :) A norit az említett boltban vettem tegnap, lehet elkerültük egymást... :D
 
Yama750;bt17299 írta:
:D Ez ari! Két-három hete vettem néhány cserepes fűszernövényt, de nálam csak a rozmaring bírta ki karácsonyig (talán túl meleg helyre kerültek). Így most nálunk rozmaringos, cseréptálban sült liba lesz. Különlegességnek meg szusit tekertem, azt hittem bonyibb a dolog, de jó lett. :) A norit az említett boltban vettem tegnap, lehet elkerültük egymást... :D

Nálam sajnos minden fűszernövény napokon belül meghalt, ezért nem akartam cserepestül elhozni.. miért nyírjam ki, ha máshol élhetne?
 
A cserepes fenyők a hősokktú mennek tönkre. Ha hideg helyen vótak, raktyátok valami hűvös, fényesebb helyre, ablak közelibe vagy illyen helyre.
Az eggyetlen cserepes fűszer amirű hallottam az a gyufapaprika. Bocs a vulgaritásér, de eztet sokan macskapöcs-paprikának ösmerik. Két darab egy lábos levesbe, és a keményebbek is belekönnyeznek! Én savanyítva szoktam gyöngyhagymávaa, négyet le szoktam tóni. Meg két gyógyszert előtte (napi 1 szem az adag). Aztat télleg lehet cserépbe tartani, és akkó egész évbe terem. Ha van lehetőség, tavasszaa ki köll űteni kertbe, akkó többet terem.
Minálunk nem sokkaa Karácsony előtt disznóvágás vót, így a ünnepi menühő hozzágyütt egy jó adag kocsonya, nyelvvee, csülökkee, és a kedvencemmee: a füllee! Friss füstűt kóbász, sűtt hús, szegény nejem meg nem eszik húst (rossz vendéglői élmény miatt), neki lencsefőzelék vót a menü. Sógoromékná meg keresztkomáékná vótunk vendégségbe, a rosszullétig ettük magunkat!
Nekünk jó tellett a Karácsony. Eevótunk éjféli misére, Laci atya igen formába vót, nagyon lényegretörően, összeszedetten, szépen prédikáát. Csak a "tanodásai" (cigány gyerekek taníttásávaa is foglaakozik) nem tudtak viseekedni előttünk a eeső sorba. Azér így is jó vót! Apám szokásátú eetérően jó hangulatba vót, talán mer eekezdett megnyugodni a nyugdíjazása miatt.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
birge
Olvasás
497
Hozzászólások
10
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

birge további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére