Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Szegénység

Időnként meglepik az embert keresztkérdésekkel: Mi az a szegénység szerintem?

Szerintem a szegénység egy lelkiállapot. A fejlődésképtelenség lelkiállapota. Amikor nincs tényleges motiváció hogy önmagáért tegyen az ember, hanem csak a sírás-rívás van, hogy őszegényjaj. A depresszió tipikusan szegénységi fogalom nálam. A lélek szegénysége, hogy képtelen bárminek is örülni, önmagától gazdagodni, elfogadni dolgokat olyannak amilyenek, kesergés nélkül. Igen, aláírom, vannak esetek amikor tényleg jaj, de a jajgatás bőven kevés bármiféle helyzet megváltoztatásához. A szegénység és a kihasználhatóság ördögi köréből ki kell valahogy lépni, és ezen másvalaki nem tud ténylegesen segíteni, még egy zsák pénz sem, mert előbb-utóbb elfogy és ugyanott áll az illetékes. A kitörés lehetőségét keresni kell és tenni érte, a fejlődésre nyitottnak kell lenni. Ha kell, tanulni kell menni (iskola), ha kell, ki kell lépni az egymást lehúzó környezetből (negatív beállítottságú szülők), el kell hagyni az eddigi életteret (putrisor). Újra kell kezdeni valahol, valahogyan, akár a nulláról, negatív környezeti tényezők minusza nélkül. Az emberek nagy része el se tudja képzelni, mennyi pluszt ad neki egy ismeretlen környezet, amiben önkéntelenül is tanulnak, alkalmazkodnak, változik a személyiségük. Az Élet meg mocskos kemény tanítómester, és amikor ő szól bele végül, az a legkeményebb lecke, nem szabad kivárni.

Elkezdeni a legnehezebb mindent. Aztán szép lassan megváltozik a fejlődéssel együtt a nézőpont is, lesz rálátás egy csomó dologra, és szép lassan kinyílnak a lehetőségek. A fejlődőképes pedig utána kap a lehetőségeknek és foggal körömmel ragaszkodik hogy végigcsinálja amit eltervezett. Megküzd a céljáért.

A változtatás valódi vágyát és a küzdeni akarást kívülről nehéz valakibe beleplántálni.

Lenin is ezt mondja meg a Dalai Láma is: Tanulni, tanulni, tanulni.

Azt hiszem ők nemcsak a szónak az iskolai bemagolós értelmére gondoltak, hanem az élet megtapasztalásának tanulságaira is. A fejlődés folyamatára.

Hozzászólások

Annyit azért hozzáfűznék, hogy a lehúzós környezetből eljönni és új helyet keresni azért messze nem olyan könnyű, és nem mindig döntés kérdése. Tudom, mert nekem durván nyolc évig tartott, mire úgy-ahogy sikerült, és még mindig nem hagytam teljesen a hátam mögött.
 
Z
Amikor megszűnnek a színek,a mosolyok,az emlékek,a motivációk,akkor van szegénység(szerintem)...
 
Amikor megszűnünk gondolkodni, utat, és célokat keresni. Amikor a megszokások rabjai leszünk, másokban keressük a hibát, nem tudunk örülni az apró dolgoknak.....és még sorolhatnám.
 
Nekem ma egy céges kérdőíven arra kellett válaszolnom, hogy mi a gazdagság? Hasonló jutott eszembe, de minek bölcselkedni, ha nincs kinek! értitek!!!!;):pénz:
 
Van, aki azért kerül az ördögi körbe, mert nincs más választása. Én nem hinném, hogy hiba lenne tiszta lelkiismerettel élni. Van, akinek a szegénységét a helyzete okozza és nem tehet ellene semmit anélkül, hogy valakit porig és végérvényesen ne alázna.
Én például remekül és boldogan élnék most is Győrben, igaz kurva szegényen, de legalább csak saját magam iránti felelősségtudattal, saját magam osztva be a saját időmet, ha nem foglalkoztam és foglalkoznék most is azzal, hogy nincs tesóm, akire rá lehetne tukmálni a beteg anyám felügyeletét. Nejemet biztonságérzet miatt és segítségnek vettem magam mellé, mert tudtam, hogy nem bírok egyedül a feladatokkal, amiket mások követelnek tőlem, és anyám életét veszélyeztetve balhéznak, ha azt nem teljsítem maradéktalanul (szívbeteg, egy idegességbe bele is halhat). Erre nejem még több gondot akasztott a nyakamba!
Úgyhogy nekem senki nem beszélhet arról, hogy csakis kizárólag én döntöm el, mihez kezdek az életben!
 
birge;bt15542 írta:
Annyit azért hozzáfűznék, hogy a lehúzós környezetből eljönni és új helyet keresni azért messze nem olyan könnyű, és nem mindig döntés kérdése. Tudom, mert nekem durván nyolc évig tartott, mire úgy-ahogy sikerült, és még mindig nem hagytam teljesen a hátam mögött.
Van, amit nem is lehet. Mert koszos lelkiismerettel a magunkfajta emberek nem tudnak boldogok lenni. Ez a mi nagy bajunk.:(
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
651
Hozzászólások
18
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére