Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Negyedik nap - most már tényleg

A bejegyzés született: valahol egy parkban.
Ma van a napja a Duracell-nyuszik lemerültének.


Ma korábban indultunk el mint tegnap, így volt alkalmunk megfigyelni a környékbeli iskolásokat: feketék, tarkák, a fehér errefelé ritka. Leginkább kínaiak, indiaiaiak és különféle spanyolszármazékok lakják a környéket, fekete gyerekeket szórványosan, fehéret meg assz'em egyet sem láttunk. Viszont láttunk egy csomó olyat, amit eddig csak filmekben: iskolai egyenruhát, sárga iskolabuszt (rengeteget!), meg Cross Guardot, akinek az a feladata, hogy a gyerekekre figyeljen a zebrán. Továbbá a koránkelés aranyat ér: volt hely a metrón és láttuk a Good Morning, America! felvételét.


9626241_dfb18f034c6da2f013597e89eedbee0b_m.jpg



Flatiron Building


Reggeli után átszeltük hosszában Manhattant, a Times Square-től a Flatiron Building (Vasaló-ház) érintésével a Brooklyn-hídig. A Vasaló-házat már azóta meg szerettem volna tekinteni élőben, mióta a Godzillát könyvben olvastam, mert el nem tudtam képzelni a leírás alapján, hogy ilyen épület létezhet. Felettébb mókás egy valami, tényleg úgy néz ki, mint a régi szenesvasalók. Innen a kínai negyeden keresztük vezet az út a hídig. Gondoltam a kínai negyedek mindenhol egyformák, de úgy fest, a Sárkány Centernek is van még hova fejlődnie. Az otthonról ismert vegyesfelvágott kirakodóvásáron túl, ahol pont ugyanazt lehet kapni, itt vannak mindenféle ismeretlen egzotikus alapanyagok is kirakva, nagy ládákban: a szárított ráktól kezdve a sárkányvirágon át a változatos mitökömikig.


A hídnál megint happeningbe botlottunk: rendőrautók, helyben lebegő helikopterek és egy komplett TV-stáb jelenléte arra utalt, hogy itt bizony valami izgis lesz. Konkrétabban egy ürge akarta a vízbe vetni magát, mert unta már a földi pályafutást. Nem tudom, mi lett a dolog vége, ahhoz ugyanis, hogy az ember feljusson a hídra, legalább egy órát kell gyalogolni visszafelé (na jó, lehet hogy csak felet, de akkor is), az esemény pedig véget ért, mire mi megérkeztünk.


9593027_41c406b4b235a99808cc0dea1cdd1668_m.jpg




NYPD helikopter - vagány, mi?


Tudjátok, hogy mi az oka annak, hogy a légiversenyeket Budapesten és nem New Yorkban tartják? Ezek a hidak alatt nem kihívás átrepülni. A legtöbb még akkor épült, amikor az óceánjárok és esetenként a vitorlások is behajtottak New Yorkba, így szükség volt erre a magasságra. Ma már általában a külső kikötőket választják, ami valahol érthető, részint mert újabban odafigyelnek a víz tisztaságára, részint mert láttunk akkora óceánjárót, ami magasabb volt, mint a parton mellette álló 10+ emeletes házikó...



A Brooklyn híd pont az ellenkezője a Central Parknak, ez ugyanis hatalmasnak látszik, de nagyon, viszont átlag gyalogtempóban negyed óra alatt végig lehet rajta sétálni. Sajnos a közepén épp felújítás volt, így ahonnan a legizgisebb lett volna, nem lehetett mást látni, csak a paravánokat kétoldalt. Egyik oldalon Manhattan, másik oldalon Brooklyn, középen a folyó, távolban messziről a Naccsasszony. Azért nincs jobb kép a hídról, mert a saját fényképezőgépemnek pont New York közepén kellett meghalnia, és még nem sikerült lementenem a képeket - viszont a kölcsöngépre kevesebb kép készült. Ekkor még.


9593029_656dec410730a816f86a8b35daf261d2_m.jpg



A híd egyik oldala: Manhattan



9593033_41ac5efa56be308c5237e04402aa759d_m.jpg

A szomszédos Manhattan-híd: ilyen magasan vannak a víz felett.



9593031_634e937c8fb3410aae67473fe7266434_m.jpg



A Brooklyn-híd személyesen.


9626851_62bbd241c96f2293caa37618851b9074_s.jpg



Kilátás a hídról: a kép közepén a szöszméte a Szabadság-szobor


Ebéd óta itt ülönk a parkban, és pihegünk. No nem azért, mert olyan jó volt a kaja, a mai étek kivételesen nem kerülne be az "NYC büfétől büféig" sorozatba, ha egyszer megírnám, de legalábbis a top10be biztos nem. Viszont már negyedik napja nonstop megyünk, szerintem egy fél Kéktúra van a talpainkban, úgyhogy pont kapóra fog jönni a holnapi pihenőnap.

A nap második felének emlékei sajnos elvesztek, elfelejtettem este kiegészíteni a blogot:(
9593035_f5119f2cec692f854fbae89e642c7fcd_m.jpg

Ezt a szökőkutat nézegettem blogírás közben

Hozzászólások

Azért kommenteljetek néha, hogy tetszik a beszámoló vagy nem:) Írjak-e még, vagy már unjátok:)
 
Dehogy unjuk, csak iszonyú módon irigykedünk, csodás dolgokat láttál élőben, amit én biztosan soha nem fogok ebben az életemben, de még talán a következőben sem. Tehát én nagyon szívesen olvasom, írj csak.
 
Lotti1;bt15482 írta:
Dehogy unjuk, csak iszonyú módon irigykedünk, csodás dolgokat láttál élőben, amit én biztosan soha nem fogok ebben az életemben, de még talán a következőben sem. Tehát én nagyon szívesen olvasom, írj csak.

Ne legyél abban olyan biztos. Én is azt gondoltam, hogy soha nem jutok el ide.. (és még ezer más hellyel jártam így életemben).
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
birge
Olvasás
641
Hozzászólások
8
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

birge további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére