Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Iszap 2.

Ma reggel olyat hallottam a rádióban a hírekben, hogy nekem is elöntötte az agyam a vörösiszap.. Azt már tudjuk, ha máshonnan nem, hát Yamától, hogy a cég nem lesz túl segítőkész, és bizony a Marinénik, Pistabácsik és hasonló kisemberek dobják össze szinte mindig a segélyeket ha bármi katasztrófa történik. Elég szomorú, hogy ebben az országban így kell lennie, jelezném, hogy a világnak nem minden része működik így. (vegyük például a BP nevű mammutvállalatot, ami inkább olajmezőket adott el, hogy ki tudja fizetni a károkat.. oké, ők sem ma született bárányok, de legalább próbálkoztak).

De hogy a szegény embert az ágnak és a többi pénzeszsáknak is húznia kell, az már több a soknál. Szóval azt mondta ma reggel a rádió, hogy voltak olyan károsultak, akiknek ingatlanfedezetű jelzálogkölcsönük volt, és mivel az ingatlan megsemmisült, a fedezet értelmét vesztette, és a bankok most egy összegben be akarják hajtani rajtuk az összes tartozásaikat! Nooormális? Vagy a másik épelméjű munkaadó, aki kirúgta munkavállalóját, mert az a katasztrófa miatt múlt kedd óta nem jelent meg a munkahelyén.

Erről mindig kedves barátnőm örökbecsű mondása jut eszembe: "Emberek.. hogy örülök, hogy egy fajba tartozhatok veletek!"

Hozzászólások

Sajnos már ezen se lepődöm meg. sőt, csodálkoznék, ha nem így lenne.
Nade, elvileg ha hitelt veszel fel egy ingatlanra akkor a bank a hitelszerződés megkötésének feltételeként kötelezővé teszi a bizotsításkötést is, nem? (Nálam legalábbis így volt, sőt azt is meghatározta, hogy milyen minimumfeltételeknek kell megfelelnie a biztosításnak, hogy ha gebasz van, megkaja a pénzét a biztosítótól). Pont erre találták ki ezt.
Lehet, hogy nem minden hitelnél van így? De nekem ez tűnne logikusnak...
Ja, és a zéertének így néhány nap után eszébe jutott, hogy talán elnézést kéne kérni végre a károsultaktól, és utólag meg is tette. De rendiiiii! Meg kéne köszönni nekik könnyek között, hogy szánjákbánják a hibájukat (nem bűnüket, nem, mert ez nem bűn, csak egy icipici hiba, amit bárki elkövethet.) uff. grrrr.
 
A lakásbiztosítások efféle kárra nem vonatkoznak. Ez egy ipari baleset, ilyen nincs egyik lakáshitel szerződésben sem. Kvázi a biztosító SEM fog fizetni nekik. A lakáshitelesek bankjai is mehetnek a sunyiba pénzt behajtani! Nem azt mondom, hogy a hitelt nem kell kifizetni, de amilyen hitelfelvételi lehetőségek vannak (a kamatos kamatok megkamatyolásával), egyébként is az eredeti össszeg 3-4szeresét fizetik vissza (pláne a devizások), ami bőven túl van a kisemberek között államilag büntetett uzsorakamat fogalmán. Anno amikor lakást akartam venni, végigolvastam a szerződési lehetőségeket amik elég szemetek, (szemetebbek mint egy MAL Zrt., mert legalább az gyárt valamit) és még alá is íratják a bátrakkal. Nálunk van erre egy külön fogalom: államilag legalizált rablás. (Éljenek a bankárkormányok: sikerült maximalizálni a profitot egy tollvonással + nulla energiabefektetéssel).

Egyébként hallottam olyat is, hogy egy albérletet 30e-ért kínáló amint meghallotta hogy egy károsult család menne hozzá, eszébe jutott megemelni a díjat 50-re merthogyugye helyzet van... Nagy ez az állatkert.

De szerencsére még vannak normálisak is.
 
Az ilyennek aki kirúg egy alkalmazottat ilyen helyzetben,vagy tartozást követel egy lakáshitelestől,stb csak azt tudom kívánni,hogy járjon egyszer ő is így és bánjanak vele is így!:mad:
 
Ennél azért csúnyább a helyzet : a lakásbiztosítások egyike sem fizet ipari károkra, de a MAL-tól is csak akkor lehet behajtani a károkat, ha sikerül rájukbizonyítani a gondatlanságot. Ami ugye bíróság, satöbbi. Nem hiába nem ismerik el a hibájukat ! Ha sikerül is ( ha nem, esküszöm éhségsztrájkba kezdek ), akkor is évek, ismerve a magyar jogrendet és bírósági munkakedvet. És ezek az emberek az egész életüket veszítették el, mert lehet, hogy egy fénykép nem képvisel komoly értéket, de a tulajdonosának nagyon is ! Mert hogyan fogja a régmeghaltJolikát újra lefotózni ? Pölö. És akik nem élték túl ezt az ocsmány katasztrófát ? Ki a fészkes fene meri megállapítani, hogy mennyit ér egy emberélet ?
Nagyon becsülném, ha Biztosítók helytállnának ( ezt ígérgették a médijumokban ) és aztán ők hajtanák be a lét a MAL-on. És nagyon nem bánnám ha a tulajokon a Lúdas Matyi módjára vennének revansot !
 
Én meg arra vagyok nagyon-nagyon-nagyon kiváncsi, hogy MIT CSINÁL AZ EU?????? Ilyen helyzetben tesz-e értünk valamit??? Most kellen bebizonyítani, hogy nem csak a szar áruik felvevőpiacának kellettünk.... Jó tudom, magamban tudom a választ, ne is mondjatok semmit...:karomkodik2::karomkodik2::karomkodik2:
 
Sajnálatát fejezi ki. Majd nyugodt lélekkel zsebrevágja a többmilliárd eurós EU tagdíjat tőlünk. Szerintem erről idén se fognak lemondani.

Jah, és nem mérgező a vörösiszap, csak úgy maguktól kezdtek el hullani a halak a Dunában.
 
nem maguktól. szegények belebetegedtek majd bele is pusztultak a bánatba a sok szerencsétlenül járt ember láttán. Példát vehetnének róluk egyesek...
Yama750;bt15439 írta:
Jah, és nem mérgező a vörösiszap, csak úgy maguktól kezdtek el hullani a halak a Dunában.
 
Legalább 15 családnak lesz újra háza. Legalábbis Leier (mondjuk ő osztrák) felajánlotta, hogy épít egy sorházat nekik. HA kap telket és HA kap épitési engedélyt. Kíváncsi vagyok most már a magyar hatóságokra is. Felsőzsolcán is ajánlottak nekik épitési telket, ott, ahol az árvízkárosultak is kaptak. És ma azt láttam a királyiban, hogy a valamelyik (no, nem a római katolikus, szegény) egyház építőanyagot ajánlott fel milliós értékben.
Ja, örömmel láttam, hogy a Kristályvölgy Civil szervezet valóban zsákoja az adományokat - oda vitte a "mi" sofőrünk is (remélem:))
 
Hihetetlen és felfoghatatlan! Mit sír a bank ott van az ingatlanja, költözzön bele!
Mit szóltok a álkárosultakhoz, akik a devecseri plébánián vettek át segély csomagot, úgyhogy másik településen laktak?
Megoldás= lapátot neki és lásson neki hányni a trutymót, közvetlenül a ZRT tulajdonosi kör és a hiteltvisszakövetelő bankárurak mellett. (hamár a haszonból részesülnek, akkor a sz*rból is jusson)
 
birge;bt15431 írta:
Statáriális fejbelövést az ilyennek.
Cégvezetőnek, banvezetőnek, mocskos munkáltatónak. Nyilvánosan. Ilyenkó sajnálom, hogy nem vagyunk Kínába! Éljen az épülő cocializmus? Hogy is van ez? Akkó rend vót! Igaz, milyen áron, de akkoris!
fene se tudja, hogyan lehetne az illyeneken revansot venni, sokszor gondújja a embör, hogy a nyilvános kivégzés túl humánus :morog:
 
csacskamacs;bt15438 írta:
Én meg arra vagyok nagyon-nagyon-nagyon kiváncsi, hogy MIT CSINÁL AZ EU?????? Ilyen helyzetben tesz-e értünk valamit??? Most kellen bebizonyítani, hogy nem csak a szar áruik felvevőpiacának kellettünk.... Jó tudom, magamban tudom a választ, ne is mondjatok semmit...:karomkodik2::karomkodik2::karomkodik2:
Kapitalizmus. Ennyi. :morog:
 
Ha már lövünk, ne ezzel a mostani szerencsétlen ügyvezetővel kezdjük, aki igazából csak rabszolga. Kezdjük azzall a Magyar Aluminium-tröszt vezérrel és minisztériumi felettesével, akinek már kb. 10 éve az asztalán feküdt a jelentés, hogy ez így nem jó ám!
 
Teljesen igazad van Brigó:taps:!

Egy ismerősöm hasonló szitun ment át mint egy a vezérigazgató (ha tényleg csak egy igazgató volt és nem társtulaj)!

Egy Cég vezérigazgatója volt X évig, majd felmondott, mert elege lett( kiderült, hogy ő csak papír szerint vezető, mint legtöbb esetben, de önálló döntést nem hozhatott, úgy rángatta a cég tulaja, mint egy marionett bábut).

Most jó pár év elteltével, mert kapott egy levelet a bíróságtól, hogy sziveskedjen befáradni, mert elsőrendű vádlott lett e cég egy bajos ügyében! A tulaj pedig csak tanúként lett behívva!

Hát nem undorító! Ez a marhára igazságtalan, igazság-jogrendszer!

Itt sem az igazi bűnösök fognak lakolni!
 
Ja és az milyen, hogy tudják hogy az aliminiumgyártás milyen környezetszennyezéssel jár....és mégis szorgalmazza még a mostani kormány is, hogy minnél hamarabb megnyissák a gyárat- gyenge indok: hogy dolgozhassanak az emberek!
 
Van jó hírem is: azt hallottam tegnap a híradóban, hogy xy téglagyár eleinte csak téglákat ipari mennyiségben, de most már komplett lakásokat ajánlott fel a károsultaknak. Az egyetlen bibi, hogy nem kész lakások, hanem ezek után fognak majd felépülni.
 
Vajon a sok felajánlásból kap valamit a sok károsult? Vagy csak a kenyérből a morzsát?
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
birge
Olvasás
688
Hozzászólások
62
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

birge további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére