Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Tej, sajt gyümölcsjoghurt hatása a szervezetünkre?!

Tudományos körökben ma már egyáltalán nem vitatják a fehérjék kalciumcsökkentő hatását. Az elmúlt ötven év kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy a szilárd csontokat biztosító pozitív kalciummérleg elérésének legegyszerűbb és leglátványosabb eredményeket hozó étrendi módja a napi fehérjefogyasztás visszafogása! A tejüzemeknek természetesen más a véleménye, de ez érthető.
A tej vitamin- és ásványi anyag tartalma lényegesen eltér az ember számára ideálistól. Túl sok nátriumot tartalmaz, túl kevés C-vitamint és vasat. A tej bomlástermékei versengenek a vassal a felszívódásért. Így a más táplálékokból származó felszívódása elégtelen lesz. A keletkezett vashiány fejfájást, idegességet, hajhullást, körömrepedezést eredményez - figyelmeztet dr. D. H. Calloway.
Biztos feltűnt már, hogy a boltban kapható dobozos tejeket nemigen lehet megaltatni, sőt, nem is savanyodnak meg. Ez szintén a pasztörizálás miatt van, hiszen nem savanyodási, hanem rothadási folyamatok indulnak be, már jóval azelőtt, hogy megéreznénk a romlott szagot. A pasztörizált tejet az állatok nagy része sem fogyasztja szívesen, sőt, több állatfajnál tapasztalták, hogyha pasztörizált tejen nevelik fel az utódokat, akkor azok néhány hónap alatt elhullanak, esetleg néhány generáció után meddővé válnak.
A házilag készített aludttejjel, joghurttal szemben az ipari joghurt nem friss és nyers tejből készül, hanem a nagy hőmérsékletingadozásnak többszörösen kitett (pasztörizált és homogenizált) tejet utólag még egyszer annyira felfőzik (ca. 5 percig 90-96°C-on), hogy a savóprotein tönkre megy. Ezáltal jó vízmegkötő gél készül. Vagyis a magas hőmérsékleten a fehérjeburok felszakad, és ezáltal felveszi azt a savót, ami különben visszamaradna. Ennek a technológiának az az előnye, hogy az egyébként hulladékként való megsemmisítés helyett a savó a joghurtban megkötve eladásra kerül. A fogyasztók egészsége harmadrendű dolog. Az ipar a fogyasztók félrevezetésében tovább megy, és különböző gyümölcsös joghurtot is előállít. Például epres, vagy málnás joghurt kapható, jóllehet az egész világ eper és málna termése nem lenne elég előállításukra. Nincs is rá szükség, mert az ipari joghurt sohasem „látott” sem epret, sem málnát. Mesterséges aromával és színezéssel előállított joghurtot a fogyasztó abban a hiszemben fogyasztja, hogy valami természetes és egészséges élelmet vesz magához.
A tej a megköti a cinket, ezáltal csökkenti annak felhasználódását a szervezetben. Emellett tej nagyon alacsony cinktartalmú, következésképp nem pótolja, amit elvesz. Az okozott cinkhiány fáradékonyságban, bőr pigmentációban, sterilitásban és májmegnagyobbodásban nyilvánul meg. A csecsemőknél a hajhullás, a hasmenés, a súlyvesztés, a végtagokon, arcon, testnyílások körüli vörös bőrkiütéssel társítva cinkhiányra utal. Az anyatej tartalmazza a cink felszívódását segítő enzimet. A tehéntej magas kalciumtartalma - főként folsav jelenlétében - gátolja a cink felszívódását. Összefoglalva elmondható a teljesség igénye nélkül, hogy a tejfogyasztás növeli az A-vitamin és a B12- vitamin, a cink, a vas és a kalcium szükségletet.
A rák
Ázsiában, ahol gyakorlatilag nem fogyasztanak tejet, a mellrák ötször ritkább, mint az USA-ban. Európában, a legtöbb tejet fogyasztó Skandináviában és Hollandiában a leggyakoribb a mellrák. Hasonló a helyzet a prosztatarákkal, ez is szoros kapcsolatot mutat a tejfogyasztással.
Miért okoz a tej mell- és prosztatarákot?
A tehéntejben egy sejtosztódást serkentő hormon van, hogy a boci gyorsan fejlődjön. Ez a hormon azonos az emberben termelődő hasonló hormonnal, és a rákos, elfajuló szövetek igen szeretik őt. Egy pohár tej megduplázhatja a szervezetben keringő, osztódást serkentő hormon szintjét. A pasztörizálás során ez a hormon nem károsodik, és az emésztés során egy része felszívódik. Ez a hormon tejtől függetlenül is kulcsszerepet játszik a prosztatarák és a mellrák kialakulásában. A 40-50 év közötti nők körében egy százalékra tehető a diagnosztizált mellrák, de kb. 40 %-ban vannak „ugrásra kész” elfajult sejtek. A mellszövet különösen hajlamos a kóros burjánzásra, és így a sok tejet fogyasztó nők fokozott mellrák kockázatnak vannak kitéve.
Csontritkulás
A csontritkulás a világ azon helyein a leggyakoribb, ahol a tej és tejtermékek fogyasztás a legmagasabb, például Nagy-Britanniában, Svédországban, Finnországban és az USA-ban. A csontritkulás mára korunk egyik népbetegségé vált. Nevezhetjük civilizációs betegségnek is, mivel a nyugati társadalmakban sokkal gyakoribb, mint azokban a fejlődő országokban, ahol mások a táplálkozási szokások, és a fehérje bevitel és a finomított élelmiszerek fogyasztása sokkal kevesebb. De nem újkori betegség, mert már az őskorból származó leltek között is találtak csontritkulásra utaló maradványokat. Mindkét nemet érinti, de a nőknél sokkal nagyobb számban fordul elő. Az amerikai, 35 év feletti nők csaknem egyharmadát érinti! Egyesült Államokból származó adatok szerint évente 1,2 millió csonttörést regisztráltak, amely közvetlenül osteoporosis következtében jött létre.
Az orvostudomány vívmányainak köszönhetően egyre többen érik meg azt a kort, amikor a csontritkulás fellép. Viszont az is igaz, hogy az élelmiszeriparnak köszönhetően mára foszforfogyasztásunk a korábbi sokszorosát érte el. Joggal kérdezhetik: a foszfor nem a csontok egyik építőeleme? De sajnos csak egy bizonyos mennyiségig hasznos. A fölött gátolja a kalcium felszívódását és beépülését a csontokba.
Készítése során tej kalciumtartalmának harmadát tartalmazó tejsavót lecsapolják majd az érlelés során a baktériumok hatására az alkotóelemek bomlásnak indulnak. A fermentálás (rothadás) során többek között ammónia (koncentrációs zavarok, fáradékonyság okozója) és aminok (pl. : tiramin, mely migrénes fejfáját okozhat, vagy más aminok, melyek a gyomorban lévő nitritekkel rákkeltő vegyületeket képeznek) keletkeznek. A sajtkészítés folyamán a C- és a B3-vitaminok több mint 90%-a, a B2-vitamin 75%-a és a B1-vitamin 85%-a vész el.
…és a sajt?
A sajt (mely tulajdonképpen „rothadt tej”), a belekben tovább rohad és ennek során toxinok szabadulnak fel. A tejben lévő kórokozók, nehézfémek, antibiotikum-maradványok szintén megtalálhatók a sajtban. A rendszeres sajtfogyasztás akár magas vérnyomáshoz, fejfájáshoz, szívpanaszokhoz is vezethet, de egyes kutatók szerint a gyomor- és bélhurut és a köszvények kialakulása is visszavezethető a sajtokra.
A tejben előfordulhatnak az emberre igen veszélyes rovarirtó szerek is (DDT, dioxin, atrazin) melyeket a mezőgazdaságban használnak. A tehén a szénával együtt elfogyasztja ezeket, és jó részét a tejzsírral választja ki. A tej elfogyasztása után ezek a zsírban oldódó, genetikai károsodást okozó, alig bomló mérgek az emberi zsírszövetekben, így pl. a mellben halmozódnak fel. Mellrákos nőkben a rovarirtó szerek maradványainak többszörösét mutatták ki mind a mellszövetben, mind a vérben. Ezek a mérgek nem csupán sejtelfajulást okoznak, hanem a mellszövet burjánzását serkentő női nemi hormonok hatását utánozzák. Mi több, egy 14 000 fős vizsgálatban azt is kimutatták, hogy a rovarirtók az anyatejjel a csecsemőkbe is átkerülnek.
Magnézium PMS, inkontinencia
Fontos megemlíteni a magnézium szerepét a kalciumfelszívódásban. Segítségével tudja a szervezet a kalciumot a csontokhoz szállítani. Viszont a magnézium felszívódását gátolja a nagymennyiségű kalcium, az ideális arány a kettő az egyhez, a kalcium javára. Kiderült, hogy a magnézium lényegesen jobban tudja végezni a feladatát kevesebb kalcium jelenlétében. A magnéziumhiány többek között gátolja a vese működését és a vizelet visszatartás zavarához vezet. Gyakori oka a premenstruációs szindrómának. Megállapították, hogy akár vetélést is eredményezhet!
Újabb kutatások szerint a tej és a tejtermékek, mint a magas fehérjetartalmú ételek általában lerövidítik a menstruációs ciklust huszonnyolc nap alá. Menstruációs görcsöket és túlzott vérzést okoznak. Dr. B. Amstrong és Dr. R. Doll kutatásaik során összefüggést találtak a fehérjefogyasztás és az endometrium rákja, továbbá a fehérje és gyümölcs együttes fogyasztása például: gyümölcsjoghurt és a méhnyakrák között. A tejtermékek nyákképző hatásúak. Megfázás esetén, petefészek, méhgyulladásban kerülendők.
A hurutképződés csupán védekezés a szervezet részéről, így próbál szabadulni a felesleges, emésztetlen tejfehérjéktől. Sajnos a hurut nem csupán a légutakra korlátozódik. A gyomor- és béltraktusban előforduló hurut is számos betegség forrása. A hurut bevonja a bélfal nyálkahártyáját, ezzel gátolva a felszívódást. A vitamin- és nyomelem-hiányok okai között nagyon sűrűn fordul elő a bélhurut. Hiába eszik az ember elegendő mennyiségű vitamint és nyomelemet, ha azokat - felszívódás hiányában - nem tudja hasznosítani. Ez esetben nem többet (!), hanem pont kevesebbet kellene fogyasztani a felszívódást gátló anyagokból, mint például a tejből!!! Forrás: zoldujsag.hu)

Hozzászólások

B...meg ! Olyan jó lett volna Csigát túráztatni veltek....de hétvégén esküvőn leszek! IHB hol és mikor?
 
Egy pár dolog, ami félálomban eszembe jutott. A kalcium beépüléséhez a szervezetnek D vitaminra van szüksége, ehhez pedig természetes úton (ami ugye mindig jobb!) a napozással jut a szervezet. Ha pedig elég kalciumhoz jutunk, kisebb a csontritkulás kockázata, vagy legalábbis jóval később alakul ki (úgy tudom). Namármostakkor a csontritkulással kapcsolatban ne olyan földrészeket soroljunk már fel, ahol igencsak rövidek a nyarak és hosszú kemény telek vannak, vagy épp állandóan esik az eső és felhős az ég és az emberek alig jutnak napfényhez.
A másik, hogy miért olyan nagyon meglepő és miért volt szükség 14000 (asszem) résztvevőre ahhoz, hogy bebizonyítsák, hogy az anyatejből átmegy minden a csecsemőbe? Szerintem ez evidens. Ha erőset eszel, szegénykém azt is megérzi, nem szedhetsz bizonyos gyógyszereket, alkoholt kerülni stb stb. A DDT felhalmozódik a zsírszövetekben és ezt is átadjuk minden generációnak, ahogy az állatok is az utódoknak (és a ragadozóknak) amiket aztán mi is megeszünk. Folyamatosan kering az élővilágban.
Egyébként érdekes, hogy az utóbbi években egyáltalán nem kívánom a tejet, de régen nagy fogyasztó voltam. Épp nemrég gondolkodtam el rajta, hogy rendszeresen szedek kalcium+D-t a fogaim és a csontjaim miatt, na meg mert azt mondják, a gyermekszülés és a csontritkulás miatt a fiatal nőknek kell is, de talán ezért nem kell a tej. Vagy csak azért, mert elundorodtam tőle, miután olvasgattam, hogy gépekkel szívják és abba nem egyszer vér is kerül figyelmetlenség miatt (túlszívják) meg hasonló ocsmányságok. Ettől függetlenül megőrülök pl. a Camambert-ért és eszem a joghurtot, mert ugye hüvelyflóra ésatöbbi... Szívem szerint boldogan vennék házi tejet, házi sajtot ésatöbbi, de ugye sikerült tönkrevágni az ilyesmit a szarra se jó szabályokkal. Anyósom mindenben a természetesre törekszik, kerüli a vegyszereket, ha haldoklik sem szed gyógyszert. Tartottak kecskét és csinált tejet, garantáltan tiszta és vegyszermentes körülmények között-na meg ők is ezt ették és próbáltak volna eladni belőle, de végülis a kecskéktől volt egyszerűbb megválni. Na és megint csak magunk alatt vágjuk a fát-mint emberiség- mert hogy pár multi gazdagodjon a kistermelőt hazavágjuk, tönkremegy a környezetünk és az agyonkezelt cuccokkal az egészségünk. Egyébként az emberek többségének fogalma sincs arról, milyen az igazi tej, sajt, tejföl stb és meg se bírnák enni. Anno az aromákkal kapcsolatban nyomtak egy műsort, hogy már annyira megszokta a népség és igényli is az ízes-szagos felturbózott cuccot, hogy a nagymamáéra (tehát az igazira) már senki sem kíváncsi. Pedig a Mamám eper-málnaszörpjénél nem létezett jobb, ma is a számban érzem az ízét, kár, hogy csak az emlékeimben él már.
 
5 dolog, amit nem véletlenül kívánsz meg




[origo] | 2010. 09. 20., 9:52 javascript:novel();javascript:SendToFriend();http://www.lifenetwork.hu/print/lif...-5-dolog-amit-nem-veletlenul-kivansz-meg.html
<SCRIPT src="/images/kozos/font-size.js" type=text/javascript></SCRIPT>
<SCRIPT type=text/javascript> // <![CDATA[ var strModDate = '2010. 09. 20., 9:57'; if (strModDate.substr(16,1) == ':') strModDate = strModDate.substr(0,15) + '0' + strModDate.substr(15,strModDate.length); var strNowDate = '2010. 09. 21., 09:26'; var diffYears; //var diffMonths; var diffDays; function dateDiff() { date1 = new Date(); date2 = new Date(); diff = new Date(); date1temp = new Date(strModDate.substr(0,4),(strModDate.substr(6,2) - 1).toString(),strModDate.substr(10,2),strModDate.substr(15,2),strModDate.substr(18,2),00); date1.setTime(date1temp.getTime()); date2temp = new Date(strNowDate.substr(0,4),(strNowDate.substr(6,2) - 1).toString(),strNowDate.substr(10,2),strNowDate.substr(15,2),strNowDate.substr(18,2),00); date2.setTime(date2temp.getTime()); // sets difference date to difference of first date and second date diff.setTime(Math.abs(date1.getTime() - date2.getTime())); timediff = diff.getTime(); weeks = Math.floor(timediff / (1000 * 60 * 60 * 24 * 7)); timediff -= weeks * (1000 * 60 * 60 * 24 * 7); days = Math.floor(timediff / (1000 * 60 * 60 * 24)); timediff -= days * (1000 * 60 * 60 * 24); hours = Math.floor(timediff / (1000 * 60 * 60)); timediff -= hours * (1000 * 60 * 60); mins = Math.floor(timediff / (1000 * 60)); timediff -= mins * (1000 * 60); secs = Math.floor(timediff / 1000); timediff -= secs * 1000; //alert (weeks + " weeks, " + days + " days, " + hours + " hours, " + mins + " minutes, and " + secs + " seconds"); diffDays = days + (weeks * 7); return false; // form should never submit, returns false } function serviceLength() { var modDate = new Date(strModDate.substr(0,4),(strModDate.substr(6,2) - 1).toString(),strModDate.substr(10,2),strModDate.substr(15,2),strModDate.substr(18,2),00); var nowDate = new Date(strNowDate.substr(0,4),(strNowDate.substr(6,2) - 1).toString(),strNowDate.substr(10,2),strNowDate.substr(15,2),strNowDate.substr(18,2),00); var difference = (nowDate-modDate); diffYears = Math.floor(difference / (1000*60*60*24*365)); /* difference -= years * (1000*60*60*24*365); diffMonths = Math.floor(difference / (1000*60*60*24*30.4375)); */ } function getDifference() { serviceLength(); if (diffYears == 0) { dateDiff(); if (diffDays > 90) { document.getElementById('archiv-cikk-box').style.display = 'block'; document.getElementById('archiv-cikk-box').innerHTML = 'Ez a cikk ' + diffDays.toString() + ' napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.'; } } else if (diffYears > 0) { document.getElementById('archiv-cikk-box').style.display = 'block'; document.getElementById('archiv-cikk-box').innerHTML = 'Ez a cikk ' + diffYears.toString() + ' éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.'; } } getDifference(); // ]]> </SCRIPT>Címkék:csokoládé, vörös hús, táplálkozás tudomány, sajt
<SCRIPT type=text/javascript>getCikkCimkek()</SCRIPT>

Ki ne érzett volna már ellenállhatatlan vágyat valamilyen különleges étel, például csokoládé, sült krumpli, hamburger, vagy más étel iránt? Mindnyájan ismerjük a kívánósságot, pedig e vágyak kielégítésében mindig óvatosnak kell lennünk. Azzal, hogy megtudjuk, miben is szenved valójában hiányt a szervezetünk, leáshatunk a kívánósság gyökeréig, és végül akár örökre véget is vethetünk neki.
A kívánósságnak számtalan jelentése is lehet, a típusától és az étkezési szokásainktól függően. Mielőtt megpróbálod kielégíteni a különleges igényeidet, igyál egy nagy pohár tiszta vizet. Gyakran előfordul, hogy a szomjúság jelét tévesen a szervezet éhségérzeteként értelmezzük. Ha először egy pohár vizet iszol, elképzelhető, hogy pontosan azt adod a szervezetednek, amire szüksége van, és máris kielégítetted a kívánósságodat. Egyes szakértők szerint a népesség közel 80 százaléka krónikus kiszáradásban szenved, tehát érdemes egy pohár vízzel indítani, mielőtt megpróbáljuk értelmezni kívánósságunkat.

Csokoládé

Ha csokoládéra vágysz, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szervezetednek csokoládéhiánya van, bár bizonyára sokan örömmel hallanák ezt. Az ilyen kívánósság gyakran a magnéziumhiányt jelzi, ami elterjedt tápanyaghiánynak számít. Ha csokoládét fogyasztasz, válassz valódi kakaót és keverj belőle egészséges édességet, vagy egyél egy kevés étcsokoládét. Mivel ezzel valószínűleg nem tudod ellensúlyozni magnéziumhiányodat, érdemes más magnéziumtartalmú élelmiszereket, például dióféléket, olajos magvakat, halat és leveles zöldségeket is fogyasztani.

Édesség


Ha édességeket kívánsz, talán a vércukorszinted ingadozik. Amikor a vércukorszint leesik, a szervezet megpróbál rávenni arra, hogy több üzemanyagot vegyél magadhoz, amivel stabilabban tarthatod vércukorszintedet. Ha ez krónikusan fordul elő, hipoglikémiában szenvedhetsz, ami egyszerűen alacsony vércukorszintet jelent. Akár időszakos, akár krónikus esetről van szó, fontos, hogy a megfelelő élelmiszerekkel próbáld visszaállítani az egyensúlyt. Túl sok sütemény, cukorka és más finomított édesség csak tovább rontja a problémát. Válassz inkább gyümölcsöket, és közben fogyassz több rostdús élelmiszert, például babot és hüvelyes zöldséget, és olyan összetett szénhidrátokat, mint a teljes kiőrlésű gabonák, amelyek elegendő üzemanyagot szolgáltatnak a szervezetnek. A krómtartalmú táplálékkiegészítő is segíthet, mert ez az ásványi anyag segít a vércukor szabályozásában és a kívánósság megakadályozásában.


Sós ételek


A sós ételek iránti vágy a stresszhormon ingadozását jelezheti. Elsősorban próbálj úrrá lenni a stresszen az életedben. Próbálj meditálni, végezz légzőgyakorlatokat vagy alkalmazz más stresszoldó technikát. Ha a mellékvese kimerült, jó minőségű B-vitamin komplexszel is segíthetjük. Leveles zöldségek gyakoribb fogyasztásával a mellékvesét támogató ásványi anyagokat juttathatsz a szervezetünkbe.


Sajt


A sajt vagy a pizza kívánása gyakran zsírsavhiányra utal. Fogyassz diót, lazacot, lenolajat, és adj őrölt lenmagot az étrendedhez. Jótékony zsírsavakat, különösen omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrendkiegészítőt is fogyaszthatsz.


Vörös hús


Talán nem meglepő, hogy a vörös hús iránti vágy általában vashiányt jelez. Fogyassz több vasban gazdag babot és hüvelyes zöldséget, kénmentes aszalt szilvát, fügét és más szárított gyümölcsöt. A lényeg, hogy húsfogyasztásod ne haladja meg teljes napi étrended 15 százalékát. A C-vitamin segít a vas felszívódásában, ezért a vasban gazdag élelmiszerek mellett fogyassz C-vitamint is.
 
Ancsipancsi;bt14686 írta:
Tartottak kecskét és csinált tejet, garantáltan tiszta és vegyszermentes körülmények között-na meg ők is ezt ették és próbáltak volna eladni belőle, de végülis a kecskéktől volt egyszerűbb megválni.

Na, ez valójában sajt, egészen pontosan kecskesajt akart lenni...:) Hmmmm, natúr, hagymás, kapros...csorog a nyálam.
 
V
A most divatos lúgosítást itt a falumban már 100 éve ismerik ! A Római úton, a termál szálló mellett van egy forrás aminek meglehetősen lúgos a vize, itt mindenki azt issza. Mi is kannában hozzuk.
 
V
Tavaly volt egy kis gondom a konyhasóval... több olyan probléma visszavezethető a túlzott sófogyasztás amire nem is gondolnánk ! Egy szelet kenyérben annyi só van ami a szervezetnek egy napra kell !!! És mintegy ráadásnak kevés vizet is iszunk...
A bio boltokban lehet nátrium szegény sót venni és napi 3 liter víz ! Nyáron rengeteg sót kiizzadunk, de összel-télen ez nem annyira működik, így a só szintje és ezzel a savasság is emelkedik !
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Brigó
Olvasás
2,585
Hozzászólások
60
Utolsó frissítés

Tagok Blogjai további bejegyzései

Brigó további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére