Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Tej, sajt gyümölcsjoghurt hatása a szervezetünkre?!

Tudományos körökben ma már egyáltalán nem vitatják a fehérjék kalciumcsökkentő hatását. Az elmúlt ötven év kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy a szilárd csontokat biztosító pozitív kalciummérleg elérésének legegyszerűbb és leglátványosabb eredményeket hozó étrendi módja a napi fehérjefogyasztás visszafogása! A tejüzemeknek természetesen más a véleménye, de ez érthető.
A tej vitamin- és ásványi anyag tartalma lényegesen eltér az ember számára ideálistól. Túl sok nátriumot tartalmaz, túl kevés C-vitamint és vasat. A tej bomlástermékei versengenek a vassal a felszívódásért. Így a más táplálékokból származó felszívódása elégtelen lesz. A keletkezett vashiány fejfájást, idegességet, hajhullást, körömrepedezést eredményez - figyelmeztet dr. D. H. Calloway.
Biztos feltűnt már, hogy a boltban kapható dobozos tejeket nemigen lehet megaltatni, sőt, nem is savanyodnak meg. Ez szintén a pasztörizálás miatt van, hiszen nem savanyodási, hanem rothadási folyamatok indulnak be, már jóval azelőtt, hogy megéreznénk a romlott szagot. A pasztörizált tejet az állatok nagy része sem fogyasztja szívesen, sőt, több állatfajnál tapasztalták, hogyha pasztörizált tejen nevelik fel az utódokat, akkor azok néhány hónap alatt elhullanak, esetleg néhány generáció után meddővé válnak.
A házilag készített aludttejjel, joghurttal szemben az ipari joghurt nem friss és nyers tejből készül, hanem a nagy hőmérsékletingadozásnak többszörösen kitett (pasztörizált és homogenizált) tejet utólag még egyszer annyira felfőzik (ca. 5 percig 90-96°C-on), hogy a savóprotein tönkre megy. Ezáltal jó vízmegkötő gél készül. Vagyis a magas hőmérsékleten a fehérjeburok felszakad, és ezáltal felveszi azt a savót, ami különben visszamaradna. Ennek a technológiának az az előnye, hogy az egyébként hulladékként való megsemmisítés helyett a savó a joghurtban megkötve eladásra kerül. A fogyasztók egészsége harmadrendű dolog. Az ipar a fogyasztók félrevezetésében tovább megy, és különböző gyümölcsös joghurtot is előállít. Például epres, vagy málnás joghurt kapható, jóllehet az egész világ eper és málna termése nem lenne elég előállításukra. Nincs is rá szükség, mert az ipari joghurt sohasem „látott” sem epret, sem málnát. Mesterséges aromával és színezéssel előállított joghurtot a fogyasztó abban a hiszemben fogyasztja, hogy valami természetes és egészséges élelmet vesz magához.
A tej a megköti a cinket, ezáltal csökkenti annak felhasználódását a szervezetben. Emellett tej nagyon alacsony cinktartalmú, következésképp nem pótolja, amit elvesz. Az okozott cinkhiány fáradékonyságban, bőr pigmentációban, sterilitásban és májmegnagyobbodásban nyilvánul meg. A csecsemőknél a hajhullás, a hasmenés, a súlyvesztés, a végtagokon, arcon, testnyílások körüli vörös bőrkiütéssel társítva cinkhiányra utal. Az anyatej tartalmazza a cink felszívódását segítő enzimet. A tehéntej magas kalciumtartalma - főként folsav jelenlétében - gátolja a cink felszívódását. Összefoglalva elmondható a teljesség igénye nélkül, hogy a tejfogyasztás növeli az A-vitamin és a B12- vitamin, a cink, a vas és a kalcium szükségletet.
A rák
Ázsiában, ahol gyakorlatilag nem fogyasztanak tejet, a mellrák ötször ritkább, mint az USA-ban. Európában, a legtöbb tejet fogyasztó Skandináviában és Hollandiában a leggyakoribb a mellrák. Hasonló a helyzet a prosztatarákkal, ez is szoros kapcsolatot mutat a tejfogyasztással.
Miért okoz a tej mell- és prosztatarákot?
A tehéntejben egy sejtosztódást serkentő hormon van, hogy a boci gyorsan fejlődjön. Ez a hormon azonos az emberben termelődő hasonló hormonnal, és a rákos, elfajuló szövetek igen szeretik őt. Egy pohár tej megduplázhatja a szervezetben keringő, osztódást serkentő hormon szintjét. A pasztörizálás során ez a hormon nem károsodik, és az emésztés során egy része felszívódik. Ez a hormon tejtől függetlenül is kulcsszerepet játszik a prosztatarák és a mellrák kialakulásában. A 40-50 év közötti nők körében egy százalékra tehető a diagnosztizált mellrák, de kb. 40 %-ban vannak „ugrásra kész” elfajult sejtek. A mellszövet különösen hajlamos a kóros burjánzásra, és így a sok tejet fogyasztó nők fokozott mellrák kockázatnak vannak kitéve.
Csontritkulás
A csontritkulás a világ azon helyein a leggyakoribb, ahol a tej és tejtermékek fogyasztás a legmagasabb, például Nagy-Britanniában, Svédországban, Finnországban és az USA-ban. A csontritkulás mára korunk egyik népbetegségé vált. Nevezhetjük civilizációs betegségnek is, mivel a nyugati társadalmakban sokkal gyakoribb, mint azokban a fejlődő országokban, ahol mások a táplálkozási szokások, és a fehérje bevitel és a finomított élelmiszerek fogyasztása sokkal kevesebb. De nem újkori betegség, mert már az őskorból származó leltek között is találtak csontritkulásra utaló maradványokat. Mindkét nemet érinti, de a nőknél sokkal nagyobb számban fordul elő. Az amerikai, 35 év feletti nők csaknem egyharmadát érinti! Egyesült Államokból származó adatok szerint évente 1,2 millió csonttörést regisztráltak, amely közvetlenül osteoporosis következtében jött létre.
Az orvostudomány vívmányainak köszönhetően egyre többen érik meg azt a kort, amikor a csontritkulás fellép. Viszont az is igaz, hogy az élelmiszeriparnak köszönhetően mára foszforfogyasztásunk a korábbi sokszorosát érte el. Joggal kérdezhetik: a foszfor nem a csontok egyik építőeleme? De sajnos csak egy bizonyos mennyiségig hasznos. A fölött gátolja a kalcium felszívódását és beépülését a csontokba.
Készítése során tej kalciumtartalmának harmadát tartalmazó tejsavót lecsapolják majd az érlelés során a baktériumok hatására az alkotóelemek bomlásnak indulnak. A fermentálás (rothadás) során többek között ammónia (koncentrációs zavarok, fáradékonyság okozója) és aminok (pl. : tiramin, mely migrénes fejfáját okozhat, vagy más aminok, melyek a gyomorban lévő nitritekkel rákkeltő vegyületeket képeznek) keletkeznek. A sajtkészítés folyamán a C- és a B3-vitaminok több mint 90%-a, a B2-vitamin 75%-a és a B1-vitamin 85%-a vész el.
…és a sajt?
A sajt (mely tulajdonképpen „rothadt tej”), a belekben tovább rohad és ennek során toxinok szabadulnak fel. A tejben lévő kórokozók, nehézfémek, antibiotikum-maradványok szintén megtalálhatók a sajtban. A rendszeres sajtfogyasztás akár magas vérnyomáshoz, fejfájáshoz, szívpanaszokhoz is vezethet, de egyes kutatók szerint a gyomor- és bélhurut és a köszvények kialakulása is visszavezethető a sajtokra.
A tejben előfordulhatnak az emberre igen veszélyes rovarirtó szerek is (DDT, dioxin, atrazin) melyeket a mezőgazdaságban használnak. A tehén a szénával együtt elfogyasztja ezeket, és jó részét a tejzsírral választja ki. A tej elfogyasztása után ezek a zsírban oldódó, genetikai károsodást okozó, alig bomló mérgek az emberi zsírszövetekben, így pl. a mellben halmozódnak fel. Mellrákos nőkben a rovarirtó szerek maradványainak többszörösét mutatták ki mind a mellszövetben, mind a vérben. Ezek a mérgek nem csupán sejtelfajulást okoznak, hanem a mellszövet burjánzását serkentő női nemi hormonok hatását utánozzák. Mi több, egy 14 000 fős vizsgálatban azt is kimutatták, hogy a rovarirtók az anyatejjel a csecsemőkbe is átkerülnek.
Magnézium PMS, inkontinencia
Fontos megemlíteni a magnézium szerepét a kalciumfelszívódásban. Segítségével tudja a szervezet a kalciumot a csontokhoz szállítani. Viszont a magnézium felszívódását gátolja a nagymennyiségű kalcium, az ideális arány a kettő az egyhez, a kalcium javára. Kiderült, hogy a magnézium lényegesen jobban tudja végezni a feladatát kevesebb kalcium jelenlétében. A magnéziumhiány többek között gátolja a vese működését és a vizelet visszatartás zavarához vezet. Gyakori oka a premenstruációs szindrómának. Megállapították, hogy akár vetélést is eredményezhet!
Újabb kutatások szerint a tej és a tejtermékek, mint a magas fehérjetartalmú ételek általában lerövidítik a menstruációs ciklust huszonnyolc nap alá. Menstruációs görcsöket és túlzott vérzést okoznak. Dr. B. Amstrong és Dr. R. Doll kutatásaik során összefüggést találtak a fehérjefogyasztás és az endometrium rákja, továbbá a fehérje és gyümölcs együttes fogyasztása például: gyümölcsjoghurt és a méhnyakrák között. A tejtermékek nyákképző hatásúak. Megfázás esetén, petefészek, méhgyulladásban kerülendők.
A hurutképződés csupán védekezés a szervezet részéről, így próbál szabadulni a felesleges, emésztetlen tejfehérjéktől. Sajnos a hurut nem csupán a légutakra korlátozódik. A gyomor- és béltraktusban előforduló hurut is számos betegség forrása. A hurut bevonja a bélfal nyálkahártyáját, ezzel gátolva a felszívódást. A vitamin- és nyomelem-hiányok okai között nagyon sűrűn fordul elő a bélhurut. Hiába eszik az ember elegendő mennyiségű vitamint és nyomelemet, ha azokat - felszívódás hiányában - nem tudja hasznosítani. Ez esetben nem többet (!), hanem pont kevesebbet kellene fogyasztani a felszívódást gátló anyagokból, mint például a tejből!!! Forrás: zoldujsag.hu)

Hozzászólások

Nem fért be a főzésbe, ezért ide teszem a cikket, amit ma kaptam. Beszéljük meg! Én imádom a tejet, vagyis azt vagyok hajlandó levenni magamnak, hogy kevesebbet, mint eddig, úgy viszont már megfizethető a bio. Esetleg a házi, amit nem "kezeltek" így-úgy.
Mondjuk azt eddig is tudtam, hogy sok köze van a hurut képződéshez, és a kálcium beépülés is jobban megy mondjuk pld. a szezám magból. Kinek-kinek ízlése szerint.;)
 
:( én is tejtermékes vagyok...de mennyi a legkevesebb ezekből, amit naponta azért meg lehet enni-inni?
 
Nálunk van a közelben bocitej, kerüljük a zacskósfrancot. A Nagyim ápolónő volt és vesebeteg, ezért tudja hogy fehérjeszegény diétán szükséges élnie. 70 éves korában volt egy karcsont törése és összeforrt neki. A dokik nem győztek csodálkozni, aztán elmondta miért.
Söndört viszont a napi másfél liter tejről nehéz lefeszegetni...
 
Egyél. Vagy igyál. Csak nézd meg, mit!:)
Szerintem nincs olyan, hogy optimális. Minden szervezet más, másként működik, ezért másra van szüksége. Ahogy a fogyókúráknál vagy az étrendeknél sincs egyedüli üdvözítő. Mindenkinek más hatásos. Ha úgy érzem, megdöglöm egy tál ezért-azért, megkérdezem, hogy tényleg kell-e, vagy csak kívánom rossz szokásaim okán? Ha tényleg kell, megeszem. (Meg akkor is, ha csak kívánom rossz szokásaim okán.:csoki2::spagetti::hi-hi:
 
Ja, mint a kör e-mail a vegyszeres zöldségről, kerge marháról, pestises disznóról és influenzás szárnyasról, szennyezett víztől mérgező halról, mi? :( Az a gáz, hogy mindenben van igazság, viszont elkerülni elég nehéz a környezeti ártalmakat. Sikerült jól kicsinálnunk magunkat, jár a vállveregetés.
 
Én általában azt eszek, iszok amit megkívánok, a szervezetem úgyis jelzi, ha valami nem tetszik neki, ez eddig bevált :)
 
Z
Hű bakker,pedig mindet szeretem!Most mi lesz?Asszem meg van:UNICUM+:D
 
V
Ne haragudj Brigó de nem értek egyet mindenkinek másképp működik a szervezet

a műkaják nem jók de egyébként ha odafigyelnénk arra mit jelez a testünk és nem a reklámokra meg a riogatásokra figyelnénk / mindekttőnek ugyanaz a tudtai hatása/ hanem csöndben leülnénk s megfigyelnénk magunkat kevesebb beteg ember lenne.

Amugy mutálódunk mi is rendesen nem csak az élelmiszereink
 
V
Ja kérem én a hozzáaszólásokat nem szoktam volt olvasni :D
elöbb olvasok leírom majd utána nézem meg ki mit ír
 
Ehetünk-ihatunk......csak nem mindegy mit....
Először is nem mindegy a vércsoportunk állítólag....Ha pedig valamit kívánsz az azért van mert a szervezetnek szüksége van rá....állítólag.
A vesebetegség a túlzott tejetrmékfogyasztástól....hmmmm nekem 6 éven kersztül minden évben volt 2szer vesekövem(nem kívánom senkinek sem). Persze kiderült hogy kálcium - oxalátos, amire a dokik azt mondják....ne egyél-igyál tejet.....hát ez nem haszált. Később új orvoshoz kerültem, aki azt mondta életmódváltoztatást, stressz kerülés, LÚGOSÍTÁS!!!!!!!!!!!!!!! És ez bevált! 4 éve kutya bajom.
Azóta allergiával szenvedek, amire szintén az egyik megoldás a LÚGOSÍTÁS( minden zöldséget, gyümölcsöt, húst friss termékből készítsd el- se konzerv, se fagyasztott árú. Kávé, cigi storno-a cigit már letettem. Italok közül pedig kerüld az összes szénsavas és rostos löttyöt)
 
Van egy kollégám, rákkal kezelik. Az orvosa a lúgosítást javasolta neki a jobbulása érdekében.
 
Hát, ez nagyon kétélű fegyver! Túlzottan savasok vagyunk, ez tuti, de a Béres-kromatin kifejezetten jól érzi magát 8,5 Ph-nál és szaporodik, mint az állat! Persze a 4 alattiban is. Tehát a lelki háttér a kulcs szerintem (mint mindenben mellesleg). Eddigi tapasztalataim szerint vagy az "áldott jó emberek", vagy az "erőszakos zsarnokok" lesznek rákosak.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Brigó
Olvasás
2,540
Hozzászólások
60
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Brigó további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére