Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Túra

Hát, gondoltam írok pár sort a hétvégéről, de elvesztem a Fecsegő olvasásában, úgyhogy tényleg csak pár sor lesz. Fiatalok, annyit össze-vissza viháncoltok már a BuMakó előtt, hogy muszáj lesz kocsiba vágnom magam, hogy jól a körmötökre nézzek, mit műveltek ott a sátorfán!:D
Szóval: a hétvégén megjártuk Székelyföldet. Igazán fantasztikus az a táj, elképesztő, szédítő energiákat lehet érzékelni. Végigjártuk a "kötelező" útvonalakat: Fogarasok, Gyilkos-tó+Békás szoros, Marosvásárhely, Nagyszeben, Gyergyószentmiklós, Parajd, Sovata. Hát, az utakra túraendúrókat ajánlanék, bár látszik az igyekezet a jobbításra. A hegyeken nagy hangsúlyt fektetnek pld. a kanyarok biztonságossá tételére, arról meg igazán nem tehetnek, hogy a Transfogarason pld. az út közepén tör fel egy patak egyszercsak!
Szívet melengető volt, hogy a teremtés nyelvét a legtisztábban hallottam szólni, nem keverve bele mindenféle ámerikás szlenget. Félre ne értsetek, jó dolog, ha valaki több nyelvet beszél, de riadtan konstatálom napjainkban, hogy 1. máris vannak szavak a mindennapi beszédben, aminek már nem ismerjük a magyar megfelelőjét; 2. a mai gyerekek még nem tudnak helyesen írni, de a chat szobákban máris rövidítéseket használnak a soha meg nem tanult szavak helyett. Riasztó, ahogy elveszik egyik legfőbb kincsünk!:((
Na, aztán a kaja! Az a borzalom "mícs", amit úton útfélen kapni:boa:. Négy napon át kerülgettek vele a csapattársak,hogy ilyen finom, megy olyan jó, de szerencsére mindenütt van fini (alumínium sótól mentes) sajt meg puliszka, úgyhogy nem fogytam az éhezéstől egy dekát sem!:hi-hi:
Megnyugodva konstatáltam, hogy a kamionnal, lovas kocsival és szakadt Daciával járó népek ott is rendkívül előzékenyen segítik a motorosokat, míg a "nagy" lsd. Audi, BNV, Merci, Passat autósok ugyanúgy bunkóznak, tolnak le az útról, mint itthon. Lehet valami abban, amiről már beszéltünk egy blogon: ezek az autók súlyosan agyrombolók!:p
Sajna azt vettem észre, hogy ez talán már-már a motorokra is kezd hatni: úgy húzott el mellettünk egy BNW-s magyar(!) túracsapat, hogy még a fejüket sem biccentették meg. Persze az is lehet, hogy csak én nem láttam a nagy fényképeszkedéstől. Jobb lenne a lelkemnek, ha ez utóbbi lenne igaz! Szóval jó volt. Igaz, hogy sz@rrá áztunk odafelé, a Királyhágó pld. szabályosan láthatatlan lett, olyan alacson volt a felhőzet, és még a lehelletünk is látszott a 6 fokban. Valamint picit barna lett a lábam szára a szerpentineken lefelé 80-nal, de ez valószínű csak azért volt, mert hátul ültem;). Biztos jobban csináltam volna a három hetes jogsimmal!:D
Viszont amikor eltévedtünk, a földuton a kátyúkban csak kétszer akartunk feldőlni Csdodaszéppel, aminek eredményeként már minden pozícióból 2 mp alatt ugrok le és tartom azt a szép nagy fenekét!:) De az ő 400 kilója mellett legalább karcsú- filigránnak érzem magam. Megéri, na!
Szóval, jó volt, ajánlom mindenkinek, aki teheti, hogy látogasson ki Erdélybe!

Hozzászólások

Amen! en mar 3 nyaramat ott toltottem(9,10,11 eves koromban), Gyergyoujfaluban volt a szallas ismerosnel, kotelezo utvonal megvolt, azonkivul voltam borvizert, lattam igazi medvet, nem olyan joltartott, kamu allatkertit! es ettem vadon termo malnat az erdo szelen:) Imadom Erdelyt!
 
Borvíz? Ja, láttam egy csomó falusit, akik üvegekkel zarándokoltak a hegyoldalakhoz, ahol egy csőből folyt a víz. Az lehetett? Ja, és láttam gyerekkorom magyar faluit, van pár fotóm, ami akár itt is készülhetett volna 40 évvel ezelőtt. Tegyek fel? Ceglédi kannával járnak a nyilvános kútra, mint én anno. Istenem, de jó is volt!!!
 
Képetképetképet. Külön öröm volt nekem olvasni, mert augusztus végén mi is oda megyünk nyaralni. Transzfogaras, Nagyszeben, Torockó, meg még ki tudja mi. Esetleg ha van valami egyéb tapasztalat, szállások, szívesen venném, ha megosztanád velem.
 
Gyönyörű!!!! Nagyon nagy élmény lehetett. Egy pár kép egyben csodálatos, és félelmetes!
Talán egyszer én is eljutok oda?!
 
Ha akarod, igenm, eljutsz. Tudod, amit gondolsz, az van.:) Tégy egy próbát ezzel a vággyal, csak ne engedd a fejedbe a kétséget!
 
V
Nagyon jó kis túra lehetett:) És az idén végre én is eljutottam a Fogarasokba is, úgyhogy tudom, miről beszélsz:)
 
V
Nem, nekem vizes, mert a túloldalon a Vidra-tónál olyan esőt kaptunk, hogy 2 napig csavartam utána a ruhából:D
 
Az se rossz! Ötvözve próbáltad már?:D Egyébként fura dolog ez az esőruha: a csizma az ok, az bevált. A ruhát felvettem boldogan, nem is áztam be - kivéve a csuklóm környékén, mert ott valamiért átengedi a vizet - ám, mivel belülről is vízhatlan, a testhő klasszul lecsapódik rá, és vizes lesz a ruha alatta. Akkor mi a fenéért veszem fel, ha így is, úgy is vizes leszek?:( Na jó, csak fele annyira, mintha bőrig áznék, de mégis... Talált már valaki megoldást?
 
V
Találtak, Gore-texnek hívják, és qrva drága:S A tavalyi túrán a két túravezetőnek valami BMW (talán Street Guard fantázianevű) ruhája volt, agyondícsérték, hogy az aztán tényleg nem ázik be szakadó esőben sem, viszont akciósan is 200ezer körül van... Annyiért inkább rohadok az esőruha alatt, amikor kell:) Ha nem monszunban motorozik az ember, akkor a bőrruhák se áznak át, de nekem a cordura dzsekim membránja is kibírta a kisebb ázásokat, bár az se Gore-tex.
Nem lehet, hogy a csuklódnál azért engedte be a vizet az esőruha, mert ráhúztad a kesztyűd szárára? Ott a gumírozásnál szerintem befolyhat. Én még nem tapasztaltam ilyesmit, de én esőben mindig a kesztyűt húzom a ruhára, és nem fordítva.
 
De, kívül volt a ruha, belül rendes kesztyűm - sejted, mi lett vele. Esőkesztyűt nem vettem, mert a ruha ujja olyan hosszú, hogy gondoltam aláhúzom a kezem kesztyűstől, úgysem kell, nem én vezetek. Kb fél óra múlva folyt ki a víz az ujjaim végén, mint valami elcseszett varázslótanoncnak!
A drágámnak vettem -jegyzem nem occcsóón - egyújjas Bering esőkesztyűt, de az is beázott. Ezek után gondolkodom a nylonzacskós megoldáson. Annak csak 5 Ft darabja.:D Bár mondjuk vagy négy órát mentünk a nem akármilyen esőben, lehet ez az ok, de az újja a kesztyű felett már az első félórában odalett.
 
Brigó!Nagyon köszi az élmény beszámolót:D
Olyan jókat írtok a blog beszámolókban,mit ha ott lennék:)
A táj szép lehetett.Javaslom túra útvonalnak Kárpátalját az ukránoknál.Én ott születtem és ott is lélegzet el állító helyek vannak:D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Brigó
Olvasás
499
Hozzászólások
38
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Brigó további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére