Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

5/2017 Farsangi fánk

Ha már nem jutottunk el az idei csömöri farsangra, a mai napon bepótoltuk a bulizást itthon egy kis farsangi fánkkal.

85898-1486321320-c7e72d500aca7cbebe1a46395c0080c3.jpg

A képen jól néz ki, és végülis egész ehető lett, bár arra nem hasonlít, ami a recept melletti képen van. Első fánknak viszont elfogadható. Lehet, hogy kellett volna még egy kicsit kelesztenem.

A receptet a kerületi újságból ollóztam ki - szó szerint

85899-1486321321-31dce729278699521ccd827aba468bf4.jpg

A farsangi buliról pedig legyen elég annyi, hogy mivel a facebookos képeken nincsenek megjelölve a szereplők (sőt többen nincsenek is a facebookon a résztvevők közül), még nem mindenkit sikerült beazonosítanom, olyan jól sikerültek a jelmezek. Lehet, hogy majd telefonos segítséget kérek...

Csak szólok, hogy idén a farsang február 28-ig tart még.
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

V
Nemtudom... Nálunk otthon mindig ilyen volt a jó kis házi szalagos fánk... Eléggé feljött az, ahogy nézem, a szalag is megvan, mi kell még? :) Az, hogy egy ételfotón valami hogy néz ki, nem mérvadó, lehet, hogy azon a porcukor hintőporból van, a lekvár cipőkrémből, a fánkot meg hamutartóból airbrush-olták... :D
 
Én is nekiálltam a hétvégén. Az első nem kelt meg, régi zacskosélesztöböl. Sütés utánse lett jobb, kökemény volt és az ize se az igazi. Ma más recepttel és friss élesztövel csináltam. Szalagja nemlett, de én még életembe nem ettem ilyen finomat. Az uram csak annyit mondott, ez mennyei, ily ez még anyu se tud. Fog még készülnibelöle ugy érzem :cool: amugy ujabban rászoktam a videoreceptekre. Ezt is ugy kivántam meg, hogy feldobta az idövonal. Sajnos az elsö receptet is. A második mér keresgélés eredménye, de szintén videos.
 
...hm... még sosem csináltam ilyen szalagos izét, de majd jól kipróbálom, most hogy így felzaklattátok a gyomorbolyhaimat.... :D :D :D
 
Forgácsfánk
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 tojás, kevés cukor, sütőpor, kevés tej.
A tésztát gyengére kell összegyúrni és vékonyra, mint a levestésztát. Majd ki kell sodorni. Derelyevágóval szalagokra vágjuk, kötést csinálunk rá, és forró olajban kisütjük.
Teca tippje (ez anyukám;)) Vágjunk kb. 3-4 cm-szer 7 cm-es szalagokat, aztán a szalag közepét hasítsuk úgy fel a vágóval, hogy maradjon el a végéig még 2 cm elvágatlanul. Az egyik végét bújtassuk át a résen, így süssük ki. Eszméletlen mutatós. Roppanós, finom. Megszórhatjuk fahéjas porcukorral, kakaóporos porcukorral, ízlés szerint.
Jó munkát, jó étvágyat!;):spagetti:
 
Így ismerem én is, bár tej nélkül, annyi liszttel amennyit a tojás felvesz. A hajtogatós trükköt majd kipróbálom :D A tej szokott tojáspótló lenni, biztos jó úgy is. Köszi neki!
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,874
Hozzászólások
22
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére