Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

42/2023 Beindult a pizzaszezon

This entry is part of a series of entries Heti fotoblog 2023
Most, hogy már nincs az a fenennagy kánikula odakint, és időnként már a fűtést is beindítota a termosztát, újra képbekerült a sütő is. Már nem baj, ha egy kicsit befűtjük vele a konyhát.

105612-1697979394-d63852a72900863bcf472677f139c2f2.jpg

Természezesen a kedvenc a pizza nálunk is - ahogy szerintem sok gyerekes családnál ugyanez van - úgyhogy a rendelés helyett a sütést választottam. Második alkalommal már pizzaprofesszornak kiáltottak ki, szóval vagy tényleg ilyen jólsikerült vagy már nagyon éhesek voltak.


Csak hogy legyen valami értelme is a posztnak, a tésztához ezt a receptet használtam:

Pizza Tészta

3 dl meleg víz
500 g liszt (fele sima fele rétes)
1 csomag szárított élesztő
kb. 1 dl olaj,
só (bors, oregano) ízlés szerint

Ezeket össze kell gyúrni, kicsit hagyni megkelni, és mehet a menet. Én az élesztőt kicsit hagytam felfutni a meleg vízben, amit a lisztre öntöttem, így szerintem jobban megkel a tészta.

Na én ebből dupla adagot csináltam, és abból 3 tepsinyi pizza jött ki olyan 1 cm vastag tésztával.
Következő bejegyzés a sorozatban Honda Pan European
Előző bejegyzés a sorozatban Blues Bolhák koncert
  • Like
Reactions: 1 person

Hozzászólások

Régen rengeteg pizzát sütöttem - gyerek nincs, de párom imádta. Pár éve ritkultak ezek a pizza sütések - idő hiányában. Most meg találnom kell egy olyan receptet, ami jó és én is ehetek belőle. Egyenlőre még nem találtam, ezért a pizzatésztát teljes kiőrlésű tortillalappal helyettesítettem.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
301
Hozzászólások
2
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére