Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

2016/39 Isteni sós perec recept

A világ legjobb sós perec receptje! Többszörösen tesztelve!!! :D De tényleg ISTENI!


SÓS PEREC
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1,5 dl étolaj
+
3 evőkanál liszt
2 evőkanál só
1 tojás

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem.
Addig a 3 evőkanál lisztet és az 2 evőkanál sót annyi vízzel
elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe.

Vigyázz, ne száradjon ki!
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

T
Emese, ez tényleg isteni! Köszi a receptet! Mondjuk nekem 59 db lett :eek: lehet nagyobbakat kellett volna csinálni :) De nem baj, lefagyasztom.
 
En is 50 korul csinaltam, pedig Rozsae sokkal vekonyabb szokott lenni. Szerintem csak kb-ra irta a 32-t :D
 
T
A kisebbek elég kövérek lettek, a nagyobbak viszont ropogósabbak. Amúgy én himalája sót használok, így a tetején az a mutyi rózsaszín lett :D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
ekime6
Olvasás
1,163
Hozzászólások
6
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

ekime6 további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére