Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

2016/12 Sárgatúró

Még legalább egy hete találtam rá egy videóra, amin megmutatják hogyan készül. Életemben nem is hallottam még róla, de sokan így voltak vele a környezetemben.
Már ettem is belőle.
Nem mondom, hogy rossz, de számomra nem nagy pukk. :)

"Az ország észak-keleti csücskében a sárga túró éppen annyira a húsvéti menüsor része, mint a kalács vagy a sonka.
Ez az édes finomság remekül kiegészíti a sonka füstölt, telt ízét, de fonott kaláccsal is nagyon finom."
http://nosalty.hu/recept/husveti-sargaturo
  • Like
Reactions: 1 person

Hozzászólások

Nekem is elkezdte elmesélni a közértes néni, hogy hogy kell csinálni... vettem egy kiló túrót, de én Rákóczi túróst csináltam belőle. :D
 
Ez szabolcsi kaja :cool: Hétvégén kosoltam, mert sogórnőm odavalósi és anyukája vitt hozzájuk. Olyan íze volt mint a madártejnek, csak szeletelhető. De szerintem abban volt túró.
 
V
Nincs... A tejet rántja össze, ha jól emlékszem, egy kevés citromlé, attól lesz túrós állagú.
Más kérdés, hogy amúgy a túró is hasonló módon készül, csak azt meg tán íróval túrósítják a tejből... :D

Babu, nagyon kikupálódtál, mióta környékbeli az ember :D:D:D:D:D
 
Igen, madártej! Egyszerűen nem jutott eszembe, hogy mihez hasonlít :D Amúgy a tojás túrósítja be elvileg, a receptben vagy valahol úgy olvastam.
Egynek jó, de többet nem csinálok, mert felesleges :D
 
Ez nem az Ember érdeme, mert a Hajdúságban nem készítenek ilyet, hanem az öccséé, hogy Szabolcsból nősült :D
De tény, hogy sok kultúrát szedtem magamra, ami inkább érdem, mert Pesten sokat nem lehet. Már én is használok olyan szavakat, hogy anyám csak pillog én meg észre se veszem, csak hogy furcsa az arca :D

Én csak azt tudom, hogy ízre madártej és voltak a nagy sárga izébe fehér darabkák, de lehet, hogy nem túró, csak úgy néz ki, ezért az a neve :D Annyit nem tettek elénk, hogy nagyon elemezhessem, inkább csak kostólóba (mutatóba), mert én még nem ettem olyat.
 
Csak szólok, hogy ha a tej pont megfelelő savanyúságúra érik, akkor sima forralással túró lesz belőle. Én így jártam 2 l tehéntejjel mikor túl sokáig halogattam a forralását. A hűtőben volt, és még se a szagán se az ízén nem volt érezhető semmi, de mégis túró lett belőle. :) persze nem dobtam ki, vettem még friss tehentejet és csináltam 100% házi sajtot. :) máskor azért nem 100% mert külön veszek bolti túrót...
:cool:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
ekime6
Olvasás
1,068
Hozzászólások
14
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

ekime6 további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére