Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

2013/14

Na mi ez ?? És miért ez??
Feltöltöm a képet és alá írom a választ! :D
displayimage.php


Szóval ez egy rántotta...

Igaz ,hogy még a héten esett az eső de van zöld fű és végre tojnak a tyúkok :D

A nap is sütött... És már a paradicsom sem tavalyi üvegházas :)
Alakul... :jo

Hozzászólások

Azt vágod, hogy azt a szalámit amit küldtél azóta is hajszálvékonyan szeletelem és a család csak szigorú felügyelet mellett fogyaszthatja... :D Különben befalnák együltőre....! :D A welnessfácánt is időnként felemlegetjük... Béke poraira, de annyira kurvafinom volt... :D
 
Az jó :) Nekünk ugyan saját tyúkjaink nincsenek, de a szomszédságban kapirgálnak saját tyúkudvarban, mi meg azokat esszük. Mármint a tojásaikat :) Paradicsomot még ki se ültettük, nemrég még hó volt.
 
A paradicsomot eltaláltam, a tojásra tippem sem volt. Annyira városi vagyok, hogy azt hittem, mindig tojnak. :D
 
Mina;bt25820 írta:
Azt vágod, hogy azt a szalámit amit küldtél azóta is hajszálvékonyan szeletelem és a család csak szigorú felügyelet mellett fogyaszthatja... :D Különben befalnák együltőre....! :D A welnessfácánt is időnként felemlegetjük... Béke poraira, de annyira kurvafinom volt... :D

Aztttaa ti aztán be tudtok osztani mindent!!
Tegnap vágtak a fik egy disznót jöhettek a pótlásért!! :D
 
:) A paradicsomról annyit ,hogy nem saját még sajnos de már érzik rajta ,hogy látott napot is!
Üvegházban paradicsomot lehet termelni januártól decemberig de szerintem a szabadföldi paradicsomnak nincsen párja úgyhogy nem éri meg ilyennel sz.rakodni..
Októbertől márciusig nem ajánlom a boltok kínálatát de utána már alakul az ízvilág.

A tojásról annyit az év minden napján tojnak a tyúkok mesterséges megvilágítás mellett ugyanis a tojástermeléshez kell a fény.
Érdekesség képen ideírnám ,hogy képzeljétek el ,hoyg ha a nagyüzemi tojóhibrid soha nem lát sötétet .....
Ha áramszünet van egy ilyen üzembe pár percre nem egy tyúk pusztul el infarktusba .........

Szóval kell a fény... a napsütéses órák száma egyre több naponta, a mész a tojás keménységéhet szabályozza ez van a fűben .. szóval alakul a molekula :D

Na jó ébreszttőőő most már befejezem :D :D
 
Jó volt ez az utolsó biokémiai eszmefuttatás.Most már tudom,hogy aki füvet szív,az azért hülyül meg,mert elmeszesedik az agya..Bár hogy ez hogyan hat ki a tojásaira,most sem tudom...
 
Megvastagszik a kutikularétege és annyira ellenálló lesz ,hogy nem tudják befolyásolni a külső környezeti tényezők, ezért a benne lévő hímivarsejtek nem képesek szaporodni és már meglévőknek leszárad a farkuk... vagy most kinek a tojásai??? :D :D
 
Menek a pótlásért! Ezek a gazok befalták az uccsó 5ccentis darabot és csak egyszer tudtam enni abból a finomból... Aztán veszek majd két rúddal, az egyiket eldugom, a másikat befalhatják. :D Aztán időnként leszelek egy 5ccentis darabot, és majd látványosan előttük eszem meg! :mad:;)
 
Ez komoly?? Naaa gyertek!! Szabad a kégli!
De ha jöttök tényleg szóljál mert akkor hagyatok olyan szalonnát Tibivel nektek amit küldtem :)
 
Mina;bt25827 írta:
Menek a pótlásért! Ezek a gazok befalták az uccsó 5ccentis darabot és csak egyszer tudtam enni abból a finomból... Aztán veszek majd két rúddal, az egyiket eldugom, a másikat befalhatják. :D Aztán időnként leszelek egy 5ccentis darabot, és majd látványosan előttük eszem meg! :mad:;)

:)zugevő...
 
bae;bt25823 írta:
Aztttaa ti aztán be tudtok osztani mindent!!
Tegnap vágtak a fik egy disznót jöhettek a pótlásért!! :D
Nálatok is még az a hagyományos, rokonösszegyüvős buli?
Hagyományos, bélmosogatós, vagy veszitek a belet?
Disznósajt van? Ugye a fülit eeteszitek kocsonyának? Az a kedvencem! Lehet jó ropogtatni!
Hájzsírt nem eepazarúni! A legjobb pogácsák abbú vannak!
Hogyan szoktátok levágni? A mi böllérünk árammaa kábítja, de csak kábítja. Én szoktam elü a órráná a bovdent fogni, mer ahhó nem köll hajúni (na jó, ekkicsit rosszú vagyok a vértű no...).
Mi főhúzzuk a két hátsó lábáná fogva csántérfára, úgy bontjuk, mer fizikailag könnyebb, meg tisztább munka, Felétek hogy csinyájják?
Disznóvágáskó senkit nem irigyülök, megvan a munkája mindenkinek. Pláne a asszonyoknak! Mer amit mi férfinépek általába nem látunk: a asszonok előtte meg utánna is még egy egyész napot dógoznak...
Nem is beszééve arrú, hogy a sonka, szalonna páculásakó mennyit nyúkának a jéghideg vízbe! Utánna meg, mielőtt fő van akasztva a füstre, a forrázáskó meg a kezükre fröcsög a tűzforró forrázólé! Hát minden tiszteletem!
Nem tudom, Ti hogyan szoktatok füstűni. Van egy nagyon jó dolog, apám ötlete vót, nagyon beváát. Két és fél vashordó ki van fenekeeve, egymás tetejire van heggesztve, alá három láb csinyááva, beletéve középtájt a eggyik kivett hordófenék ódalt levágott darabgya, hogy ne meleg füstöt kaptyon a jóféle áru, oszt abba van beleaggatva a cucc. A tetejire szintén a eggyik kiütött hordófenék, szükség szerint rákötve egy jutazsák fojtásnak, oszt egy régi vaslavórba van alárakva a füst. Nagyon jó, kis helyet foglal, mobil, eccerű.
Ej ha eztet előre tudom! Ha érdekül, írok még, hogyan csinyálunk idehaza pár dógot, mer régóta jó beváát dógok vannak. Mi minden évbe kettőt vágunk pofán, eggyet január vége-február közepe táján, eggyet meg november végin-december közepin. Oszt akkó mindég telle a hűttő. Mer én csak eevónék kevesebb hússaa (huj de utálom, amikó belemegy a fogam közibe!), de apám igazi ragadozó: húst hússaa...
:jo
 
NaNa nemám megsértődsz! :love: Nem aztat, AMIT mondtá, hanem AHOGY mondtad! Egyébként a nagyüzemi tyukok (a ketrecessek) azok télleg mindég tojnak, mer ollyan tápot kapnak, meg úgy vannak tartva. De a kapirgálósok télen, meg vedléskó (évente kétszer) nem tojnak. Viszont ha megnézed a nagyüzemi tojást meg a háztájit, ÓRIÁSI a különbség! Nekünk is kapirgálóssaink vannak, 52 db... Ne tudd meg, ha hátra kő menni, győzöd kerűgetni a tyúkszart meg a tyukokat! Oszt még bele se rúghatsz egy jóesőt, mer összetörik benne a tojás oszt megdöglik...
 
Na végigóvastam. Ugye millyen jók a hazai cuccok! Amikó a embörnek a szíve-lelke benne van... NA NEM SZÓ SZERINT!!!:jo

Csak addig igen sokat kő vele dógozni, oszt benne van a reckér is... De meg is van a jutalma!
 
:D
Nya szóval..
Sajnos már nem annyira hagyományos mert nincs itt mindenki ...
.amit a héten vágtak az csak kolbásznak meg aminek a belét vettük
(na ezt az egyet nem bánom ,hogy már nem hagyomány mert gyerekként alumíniumkanállal kentem neki)
(ja amúgy éppen a minap mondtam ,hogy mostanában a kutyaszar takarítástól majd be böfögök ÚGYH remélem nem leszek finnyás csak átmeneti elmezavar ez nálam :D )
Szóval a kolbász már füstölve el van tárolva de bérbe visszük füstölni.. (helyi azaz KEVI emberhez úgyhogy helyben marad a pénz)
VISZONT egy képet rakhatnál fel erről a szerkezetről mert én szoktam sajtot csinálni amit szintén szeretnék füstölni és jó lenne valami szerkezet!
... itt is kábítás van és úgy hagyományos szórás vagy fejbelövés (apa vadász) DE én ezt a részt kihagyom mindig. Még a zenét is felcsavarom mert sajnálom ....
Szóval megveszik a vérét és elkezdik perzselni raklapon és ott is vágják fel,aztán behozzák a felét és itt szelik darabokra.

Amúgy a többi kb. minden úgy folyik ahogy írtad..

Ha több időnk van akkor töltött kapi, hájas tészta, teperő, sült hús ..bla...bla.. ha nincs akkor később kerül tovább feldolgozásra a szalonna meg stb...
Vidék;bt25835 írta:
Nálatok is még az a hagyományos, rokonösszegyüvős buli?
Hagyományos, bélmosogatós, vagy veszitek a belet?
Disznósajt van? Ugye a fülit eeteszitek kocsonyának? Az a kedvencem! Lehet jó ropogtatni!
Hájzsírt nem eepazarúni! A legjobb pogácsák abbú vannak!
Hogyan szoktátok levágni? A mi böllérünk árammaa kábítja, de csak kábítja. Én szoktam elü a órráná a bovdent fogni, mer ahhó nem köll hajúni (na jó, ekkicsit rosszú vagyok a vértű no...).
Mi főhúzzuk a két hátsó lábáná fogva csántérfára, úgy bontjuk, mer fizikailag könnyebb, meg tisztább munka, Felétek hogy csinyájják?
Disznóvágáskó senkit nem irigyülök, megvan a munkája mindenkinek. Pláne a asszonyoknak! Mer amit mi férfinépek általába nem látunk: a asszonok előtte meg utánna is még egy egyész napot dógoznak...
Nem is beszééve arrú, hogy a sonka, szalonna páculásakó mennyit nyúkának a jéghideg vízbe! Utánna meg, mielőtt fő van akasztva a füstre, a forrázáskó meg a kezükre fröcsög a tűzforró forrázólé! Hát minden tiszteletem!
Nem tudom, Ti hogyan szoktatok füstűni. Van egy nagyon jó dolog, apám ötlete vót, nagyon beváát. Két és fél vashordó ki van fenekeeve, egymás tetejire van heggesztve, alá három láb csinyááva, beletéve középtájt a eggyik kivett hordófenék ódalt levágott darabgya, hogy ne meleg füstöt kaptyon a jóféle áru, oszt abba van beleaggatva a cucc. A tetejire szintén a eggyik kiütött hordófenék, szükség szerint rákötve egy jutazsák fojtásnak, oszt egy régi vaslavórba van alárakva a füst. Nagyon jó, kis helyet foglal, mobil, eccerű.
Ej ha eztet előre tudom! Ha érdekül, írok még, hogyan csinyálunk idehaza pár dógot, mer régóta jó beváát dógok vannak. Mi minden évbe kettőt vágunk pofán, eggyet január vége-február közepe táján, eggyet meg november végin-december közepin. Oszt akkó mindég telle a hűttő. Mer én csak eevónék kevesebb hússaa (huj de utálom, amikó belemegy a fogam közibe!), de apám igazi ragadozó: húst hússaa...
:jo
 
Az biztos!

Na szóvaa mink gázpalackkaa pörzsűjjük, lenn a fődön. Ott mingyár le van húzva egy kevéssé éles késsee a pörzsüléskó rajta maradt korom, oszt rá van fordítva egy deszkapalánkra (kicsit hosszabb, mind a raklap), fő van emeeve két térdmagas vasbakra, odafönn van lekefééve. Oszt utánna a böllér beakaszt a hátsó bokacsontok közé két kampóvaa, és fő van húzva függőlegesre (a csántérfának két lába fix, kettő tud fordúni, úgy nyomgyuk fő). Így könnyen kigyün minden belsőség, sokkaa kevésbé lessz véres stb. A szétszedéskó be van pakúva a garázsba a nagyteknyőbe, oszt a böllér odabenn szedi szét a bontószéken a dógokat. Ott má fűtve van, nem fagy le a embör lába. Ha lessz alkalmam, lefényképezem, oszt kűddöm, hogy néz ki a cucc! :love:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
bae
Olvasás
552
Hozzászólások
42
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

bae további bejegyzései

  • 2015-03
    Megkapta Feci az új autósülését amit trónnak hívok :D Szolnokon vettük...
  • 2015-02
    Azt hittem leáll a szívem amikor a gépem ilyet csinált :bae: Venni...
  • 2015-01
    Az első 2015-ös kenyerem :buek::D
  • 2014/52
    Az 52 hét nem is szólhatna másról :ok:
  • 2014/51
    Én mondtam ,hogy időben induljunk vásárolni :cool:

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére