Tátra Karika

Írta Betti364 a Motoros élmények, érzések :) blogban. Megtekintés: 481

Hát nem fogok most sokat írni, de bepótolom a Tátráról szóló bejegyzést, mert az a baj, hogy nagyon rendszerető vagyok... és egyszerűen nem esik jól másról bejegyzést írni addig, míg le nem írtam mi történt előtte :D Tudom hogy ez nagy hülyeség de sajnos ilyen vagyok :)
Szóval, az Adria-túráról akik olvastak kicsit bepillantottak abba a körbe akikkel a Tátrát is meghódítottuk.Az Adriai csapatból jött egy fiatal pár (FJR), egy idősebb pár (Adrián Goldwinggel voltak, most egy GS1200-vel), a szobatársam (Tracer), és én, plusz csatlakoztak hozzánk ketten, Ropi (Varadero), és Dávid (V-Strom). Hát ezekkel a szörnyekkel vágtunk neki az útnak. Nem teketóriáztunk sokat, az első megállónk egy gyönyörű kilátással fogadott minket, Dobsiná, csodaszép kilátás mellett láthattuk a szerpentinek egy részét ahol felküzdöttük magukat.

3D1E393D-578A-4BCF-A86E-0650BDA75120.jpeg

13EFC3A0-7BD9-4208-8615-FA239084C66E.jpeg

Engem mindig meglep hogy ilyen helyeken mennyire jó útminőséggel találkozik az ember, de tényleg. Miért nem lehet mindenhol ilyen szuper az út? Mert hát amikor a Mátrába megy fel az ember.... na majd arról is írok mert tegnap (szombaton) épp egy Mátratúrát csináltunk :)
Na de vissza a Tátrához, a kilátást körbefényképeztünk és mentünk tovább felfele kapaszkodva, majd lefele Poprad-on keresztül eljutottunk az egyik célállomáshoz, Bachledova dolina. Aki ismeri a síparadicsomáról, az tudja meg, hogy most épp nagy átépítés van, korszerűsítés, úgyhogy télen biztos érdemes lesz meglátogatni, de aztán tavaly épült itt egy tanösvény is a fák felett. Én ezt februárban meglátogattam már egyszer egy jó barátommal, de akkor még a síelés szezon is nagyban tartott, és egy nagyon kedves kis kijárt úton kellett felkacskaringózni. Hát azóta ugye a síszezon véget ért, elkezdőttek a munkálatok, ezért a felvonók nem járnak, motoros szerelésben, motoros csizmában egy újonnan kijelölt "úton" kellett felmászni, ami jó indulattal is legalább 20 fokos emelkedőkön vezetett fel, volt ahol több is, ki voltak építve kapaszkodók, és ezt 1,6 km-en keresztül... fél úton, mikor már azt hittük hogy kiköpjük a tüdőnket, mert ha fizikailag nem volt elég nagy challange, akkor az viszont mindenképpen, hogy 25 fok volt, napsütés, mi meg motoros ruhában :D nem kell mondanom, hogy a motoros csizma mennyire nem túrabakancs, és mennyire nem a hegymászásra lett kitalálva, de hát az a baj, hogy ha már félútig eljutottunk (ki volt táblázva mikor mennyi van még hátra), akkor az már hajt előre hogy még ugyanennyit simán. Nem hallgattunk a szembejövő magyarokra, akik bíztattak hogy "Most kezdődik a szívás", "Fordulj vissza míg lehet", "Ne izguljatok ennél már csak nehezebb rész lesz"...


Igazuk volt... Ági megpróbált vígasztalni, hogy de ne izguljunk, lefele könnyebb lesz... hát a nagy lósza*t. Nem volt könnyebb :D
De maradjunk annál hogy felértünk... beletelt 10 percbe, míg elmúlt a szauna érzés köszönhetően a hegy tetején lévő friss szellőnek és a Dávid által vásárolt fél literes víznek. A kis pihenő után mentünk befizetni a 9Eurós belépőt, és végigmentünk a tanösvényen. Nekem nagyon tetszett, ismét :)

F910B7FE-FB9E-4E3D-9358-D983CAF7154B.jpeg

8139A403-A82B-4685-A6FC-4D76B415D6A2.jpeg


Most nem vettem hűtőmágnest, hisz jártam már itt, beszereztem akkor ;)
Aki végig feljött annak nagyon tetszett, gyönyörű a kilátás, szép fotókat lehet csinálni, meg sok olvasnivaló is van a tanösvényen. Hát elindultunk lefele.. persze könnyebb nem volt, de cserébe nehezebb igen :D a motoros csizma nem segített, ahogy csúszott előre a lábunk a csizmában úgy nyomta az ujjainkat hogy annál rosszabb csak az volt ahogy kapaszkodás közben csúsztunk lefele az ázott agyagos talajon és a combizmunkat görcsölésig feszítettük hogy igyekezzünk megtartani magunkat :D
De leértünk... el is foglaltunk pár nyugágyat, amit kijelenthetem megérdemeltünk :D
Egy kis pihi után indultunk tovább a szállásra Zakopane-ba. Jó időben délután 6-ra megérkeztünk, megbeszéltük hogy 1 óra múlvára mindenki bepakol, lezuhanyzik, elkészül és találkozunk hogy menjünk vacsorázni :)

5F881089-CAE7-4B81-B8D3-BB2E73D834F9.jpeg
A szállásunk szuper helyen a sétáló utcában volt Zakopane szívében, innen tényleg csak kisétáltunk és éttermek tömkelegével találtuk magunkat szemben. Azonban Ágiék egy már bevált éttermet kerestek, ami mellett elsőre jól el is sétáltunk, de aztán jött a jóbarát GoogleMaps, megmutatta hogy visszafele van, fordulás, indulás, megérkezés, leülés. Nagyon jó választék volt, mindennyelvű étlapok, volt magyar is, mindenki kiválasztotta amit inni aztán enni szeretne. Az étterem kiszolgálása nagyon lassú volt, de cserébe jó volt az ár, és kitűnő az étel, ezért megérte, hisz amúgy se szaladtunk sehova. Két asztalt foglaltunk el, én az idősebbekkel ültem, mi ott voltunk hajnali fél 1-ig beszélgettünk, a fiatalok leléptek 11-kor :D
Másnap kényelmesen felkeltünk 7-kor, lementünk reggelizni, elkészültünk és 8.30-kor elindultunk hazafele.

451D564F-A225-4DED-984E-C25C48143D15.jpeg

Az úton minden rendben volt, nekem nagyon tetszett az útvonal, jó tempót is jöttünk. A magyar határon megálltunk tankolni, ott mindenki mindenkitől elköszönt, én egy darabig még Ágiékkal és Ropival mentem Pest határáig, aztán motoros módra elköszöntünk menet közben, és hazajöttem. Újabb élményekkel és tapasztalatokkal gazdagon.
Imádok túrázni... :D

Ui: sokat írtam... :D
bocsi, storm és NaNa kedveli ezt.
  • NaNa
  • Betti364
Hozzászólnál? Jelentkezz be...