Száguldó paripák

Írta birge a Az Első tiszt Kapitány lesz blogban. Megtekintés: 353

Az autó és a motor között az az egyik nagy lényegi különbség, hogy az autó nem hasonlít semmire, csak önmagára, és ha egyest kapcsolsz rajta, akkor nem történik semmi érdekes. Persze autománok biztos lebarmolnának, hogy mennyi minden érdekes történik, mert összecsatlakoznak a fogaskerekek, meg ilyesmik, de a lajhár nem olvassa a blogjaimat, másokat meg úgysem izgat.

Ellenben a motor sebességbe kapcsolása, olyan, mint a lónak amikor kinyitják a karámajtót. Nem indul el, de látszik rajta, hogy fülelni kezd, megfeszülnek az izmai, és az egész állat viselkedése megváltozik: érezhető rajta a feszültség, kitágult orrlukaival már a messzi tájak illatát keresi, és minden apró izmocskájában ott dörömböl az izgalom, ahogy alig várja, hogy megindulhasson a szabadság felé. A motor is látszólag csak kattan egyet, de ha rajta ülsz, érzed már a mozdulatot, amivel összeszedi magát, hogy ha végre elengeded a gyeplőt - akarom mondani a kuplungot - azonnal meginduljon: először lassan, óvatos léptekkel, de egyre biztosabban, feljebb és feljebb srófolva a sebességet.

Elvonási tünetek, na. Persze eredeti megfogalmazásban sokkal szebb volt, de gonosz bacik elrabolták és pürésítették az agyamat, így.
  • Mamóca
  • birge
  • suzu
  • birge
Hozzászólnál? Jelentkezz be...